rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Παρατηρω ελειψη φωσφορικων στο ενυδρειο μου και συγκεκριμενα στη marsilea.Υπαρχει καποιος τροπος για να ανεβουν τα φωσφορικα χωρις την χρηση λιπασματος?Επεισης παρατηρω και ελειψη καλιου στο microsorum που εχω οπου θα παρω seachem potassium.Στο ενυδρειο τωρα ριχνω μονο το dennerle v30 complete οπου το εχω σπασει σε καθημερινη δοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Θέλουμε φωτογραφίες Έκανες μετρήσεις και ξέρεις ότι έχεις έλλειψη Εκτός από την marsilea τα άλλα φυτά πως πάνε http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69926 Για το 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Βλεπω τα φυτα μου Χρηστο και καταλαβαινω τις ελειψεις τους.Η marsilea ειναι δεικτης και συμφωνα μ αυτο εχω ελειψη φωσφορικων γιατι βλεπω τα σημαδια.Εκτος απο την marsilea και το microsorum που εχει ελειψη καλιου τα αλλα φυτα πανε καλα. Φωτογραφια θα προσπαθησω να βαλω αν και δεν ξερω αν θα φαινεται και τιποτα. Θελεις να συμπληρωσω την φορμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 17 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Θέλουμε φωτογραφίες Έκανες μετρήσεις και ξέρεις ότι έχεις έλλειψη Εκτός από την marsilea τα άλλα φυτά πως πάνε http://www.aquazone....showtopic=69926 Για το 4 Θελεις να συμπληρωσω την φορμα? xaxaxaxaxa είστε απίστευτοι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Αντε να σου βαλω και φωτογραφιες αλλα η φωτογραφικη μου ειναι για τα μπαζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Η φωτογραφίες καλές είναι το ενυδρείο είναι για τα μπάζα. Για αυτό δεν ήθελες να ανεβάσεις φωτογραφίες ε μες τα μαύρα χάλια είναι το ενυδρείο σου ρε…, λίγο ακόμη και τα φυτά δεν θα παράγουν χλωροφύλλη αλλά μαυροφύλλη Τέλος πάντων γιατί δεν αγοράζεις χύμα ποτάσα από κάποιο μαγαζί που είναι και φτηνή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Επειδη μου τη λες κοιτα το υπολοιπο γρασιδι πως ειναι Μονο η marsilea εχει θεμα και το microsorum,ολα τα αλλα πανε μια χαρα. Ποτασα γιατι?Για καλιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Ναι για κάλιο ότι καλύτερο και φτηνότερο ΥΓ. Πόσες ώρες παιδεύτηκες με το Photoshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Καμια δεν πεδευτικα γιατι ετσι ειναι το ενυδρειο μου Χρηστο! Που θα βρω ποτασα και πως την χρησιμοποιω?Την ζηταω σαν ποτασα η εχει καποιο αλλο ονομα? Με τα φωσφορικα δεν μου ειπες τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Ποτάσα την βρίσκεις στα ποιο περίεργα μαγαζιά έτυχε να την βρω σε χρωματοπωλεία σε αποθήκες με χημικό εξοπλισμό, σε μαγαζιά με γεωργικό εξοπλισμό και σε σουπερ μαρκετ γιατί χρησιμοποιείτε στην μαγειρική μόνο που εκεί θα την βρεις λίγο ποιο ακριβή και σε μικρά φακελάκια. Συνήθως η καθαρή περιεκτικότητα σε κάλιο είναι 57% Συνταγή για κέικ λίπασμα 18 γραμμάρια ποτάσα τα λιώνεις σε 100ml αποσταγμένο νερό. 1ml από το ζουμί σε 100 λίτρα νερό ανεβάζουν το κάλιο σε 1,0 ml/lit. και το KH κατά 0,075 Αν θέλεις καθαρά πράγματα τότε απλά πάνε και ζήτα κάλιο και φώσφορο από εδώ ΜΠΑΚΑΚΟΣ Π. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Καλλέργη & Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Πλατ. Καραϊσκάκη, Αθήνα Δεν ξέρω όμως τιμές Για φωσφορικά δεν μου έτυχε να έχω πρόβλημα ώστε να προβληματιστώ και να ψάξω για λύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Α ξέχασα να σου πω πως αν βρεις τετραφαινυλοβορικό νάτριο (Kalignost) τότε θα σου πω πως μπορείς να μετράς με DIY μέθοδο το κάλιο. Είναι λίγο τσουχτερή η τιμή του αλλά βγάζει πολεεεεεες μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Συνταγή για κέικ λίπασμα 18 γραμμάρια ποτάσα τα λιώνεις σε 100ml αποσταγμένο νερό. 1ml από το ζουμί σε 100 λίτρα νερό ανεβάζουν το κάλιο σε 1,0 ml/lit. και το KH κατά 0,075 Ψήσιμο στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά… Μούρλια λέμε…. :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Δεκεμβρίου 2012 Author #13 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Ποτάσα την βρίσκεις στα ποιο περίεργα μαγαζιά έτυχε να την βρω σε χρωματοπωλεία σε αποθήκες με χημικό εξοπλισμό, σε μαγαζιά με γεωργικό εξοπλισμό και σε σουπερ μαρκετ γιατί χρησιμοποιείτε στην μαγειρική μόνο που εκεί θα την βρεις λίγο ποιο ακριβή και σε μικρά φακελάκια. Συνήθως η καθαρή περιεκτικότητα σε κάλιο είναι 57% Συνταγή για κέικ λίπασμα 18 γραμμάρια ποτάσα τα λιώνεις σε 100ml αποσταγμένο νερό. 1ml από το ζουμί σε 100 λίτρα νερό ανεβάζουν το κάλιο σε 1,0 ml/lit. και το KH κατά 0,075 Αν θέλεις καθαρά πράγματα τότε απλά πάνε και ζήτα κάλιο και φώσφορο από εδώ ΜΠΑΚΑΚΟΣ Π. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Καλλέργη & Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Πλατ. Καραϊσκάκη, Αθήνα Δεν ξέρω όμως τιμές Για φωσφορικά δεν μου έτυχε να έχω πρόβλημα ώστε να προβληματιστώ και να ψάξω για λύσης. Χρηστο,η ποτασα λεγετε και καυστικη σοδα η αυτο ειναι αλλο? Επεισης οταν λες αποσταγμενο νερο,τι εννοεις?Απιονισμενο? Ο Μπακακος μου πεφτει λιγο μακρυα,θα ψαξω εδω σε μενα σε μερικα μαγαζια μηπως βρω ποτασα. Με τα φωσφορικα τι κανω?Να αγορασω ενα seachem phosphorus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Βασικα δεν ξερω αν σε ενδιαφερη,αλλα η seachem βγαζει και μικρες συσκευασιες ολων των λιπασματα(50&100ml περιπου 3-4 ευρω)...για λιγα λιτρα μιλαμε για 1-0.50ml προιντος καθε φορα...απλα ενημερωτικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Δεκεμβρίου 2012 Author #15 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Ναι το ξερω,αλλα τα χυμα λιπασματα συμφερουν πιο πολυ,με λιγοτερα χρηματα εχεις περισσοτερο λιπασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Δεκεμβρίου 2012 Author #16 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον,μολις πηγα στο γεωργικο συνετερισμο που ειναι πισω απο το σπιτι μου και πηρα ποτασα.Το σακουλι που πηρα γραφει πανω καυστικη σοδα,το ιδιο ειναι ετσι?Ειναι κατι ασπρα κομματατια σαν μικρες φλουδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Καυστική σόδα η αλλιώς καυστικό νάτριο δεν έχει σχέση με κάλιο και δεν πρέπει κανονικά να το ονομάζουμε ποτάσα. Η ποτάσα είναι μόνο μια το καυστικό κάλιο Το χαρτί που πείρες γράφει πάνω την χημική ένωση; Ή γράφει μόνο ποτάσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Δεκεμβρίου 2012 Author #18 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Βασικα δεν γραφε καθολου ποτασα αλλα καυστικη σοδα και η χημικη ενωση που γραφει πανω ειναι Νa OH. Μα καλα,τοσο ασχετοι ειναι?Ποτασα ζητησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν Κώστα αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το μαγικό μαντζούνι να έχει την εξής χημική ένωση, Ανθρακικό κάλιο, ή ανθρακική ποτάσα, (Κ2CΟ3). Δυστυχώς εμείς εδώ στην Ελλάδα δίνουμε ότι να ναι ονομασίες, μόλις γύρισα από την αγορά και επί τούτου ρώτησα για ποτάσα και έμαθα ότι ποτάσα λένε εδώ στην Ελλάδα το καυστικό κάλιο, την Καυστική σόδα και το Ανθρακικό κάλιο.μπωρείκαι αλλα δεν ξέρω. Επίσης έχω ακούσει αλλά όχι δοκιμάσει τα παρακάτω ότι κάνουν. χλωριούχο κάλιο ή συλβίνης (KCl) θειικό κάλιο. Πάντως αυτό που δοκίμασα και ξέρω ότι κάνει δουλεία και είναι ακίνδυνο είναι το Ανθρακικό κάλιο, ή ανθρακική ποτάσα, (Κ2CΟ3). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Δεκεμβρίου 2012 Author #20 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον,με μια μικρη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ βρικα οτι η ποτασα ειναι Υδροξειδιο του καλιου και αυτη που πηρα (καυστικη σοδα) ειναι Υδροξειδιο του νατριου. Η ποτασα λεγεται και καυστικη ποτασα η καυστικο καλιο ενω το αλλο λεγεται καυστικο νατριο. Για την ποτασα βρικα οτι η χημικη ενωση ειναι KOH Τωρα τι να κανω?Να το παω πισω ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Δεκεμβρίου 2012 Author #21 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Edit: Βρικα και αλλα στοιχεια. Ποτάσα ανθρακική (ή απλώς ποτάσα)->Ανθρακικό κάλιο (K2CO3) Ποτάσα καυστική ->Υδροξείδιο του καλίου (ΚΟΗ) Σόδα καυστική ->Υδροξείδιο του νατρίου (NaOH) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Κωστη δεν διαβασα ολο το θεμα. Βασικα ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειακι σου και για φιλτρο τη εχεις γιατι περαν του καλιου πιστευω δεν εχεις καλη κυκλοφορια του νερου. Η ποτασα απο οτι θυμαμε θελει προσοχη γιατι επιρεαζει το ΡΗ αρκετα. Η Seachem και η Brightwell δουλευουν το θειικο καλιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Δεκεμβρίου 2012 Author #23 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Ρικ το ενυδρειο τρεχει 2 χρονια περιπου και για φιλτρο εχει ενα εσωτερικο κινεζο.Βασικα εχει πεσει η ροη του γιατι θελει καθαρισμα,κατι που θα γινει σε λιγο μαζι με την προγραμματισμενη αλλαγη νερου. Με την ποτασα τι να κανω?Βασικα για αρχη θα παω αυτο που μου εδωσε ο αλλος και θα την ζητησω σαν ποτασα με τον χημικο τυπο που εδωσε ο Χρηστος. ΥΓ Στο σχολειο ειμουν σκραπας στην χημεια,που να ξερα οτι θα μου χρειαστει στο ενυδρειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 20 Δεκεμβρίου 2012 #24 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Edit: Βρικα και αλλα στοιχεια. Ποτάσα ανθρακική (ή απλώς ποτάσα)->Ανθρακικό κάλιο (K2CO3) Ποτάσα καυστική ->Υδροξείδιο του καλίου (ΚΟΗ) Σόδα καυστική ->Υδροξείδιο του νατρίου (NaOH) το μόνο που επιτρέπεται να βάλεις από αυτά είναι το πρώτο.... τα άλλα δύο είναι καυστικά και χρησιμοποιούνται για πήξιμο του νερού... εμείς τα χρησιμοποιούμαι για να φτιάξουμε σαπούνια... ελπίζω να μην ήρθες σε επαφή με καυστική ποτάσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 20 Δεκεμβρίου 2012 #25 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Ρικ το ενυδρειο τρεχει 2 χρονια περιπου και για φιλτρο εχει ενα εσωτερικο κινεζο.Βασικα εχει πεσει η ροη του γιατι θελει καθαρισμα,κατι που θα γινει σε λιγο μαζι με την προγραμματισμενη αλλαγη νερου. Με την ποτασα τι να κανω?Βασικα για αρχη θα παω αυτο που μου εδωσε ο αλλος και θα την ζητησω σαν ποτασα με τον χημικο τυπο που εδωσε ο Χρηστος. ΥΓ Στο σχολειο ειμουν σκραπας στην χημεια,που να ξερα οτι θα μου χρειαστει στο ενυδρειο.. γενικότερα τις χημικές ενώσεις με την λέξη καυστική να τις αποφεύγεις και γενικά οποιαδήποτε ένωση μετάλλου με υδρογόνο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος