petran halen 16 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 καλησπερα σε ολους παρατηρω εδω και μερικες μερες πως χανεται η κοραλλινη απο το ενυδρειακι μου... εχω ενα θεωριτικα απλα ενυδρειο με κλουν εναν αστερια και μια ντεντελιουσ γαριδα μια θορ γαριδα και εναν αστακο μοβ...απο κοραλια ζοανθους μανιταρακια σταρ πολιπσ και μια σινουλαρια... το ενυδρειο τρεχει 3 και μηνες και ειναι μικρο 60 λιτρα. ηθελα κατι απλο για να μην μπω στα φαρμακα στης μετρησεισ. λοιπον αναμεσα απο τα κεφαλια των ζοανθουσ παρατηρω πως ο βραχος δεν εχει σχεδον καθολου κοραλλινη επισης και στα μανιταρια.. δεν δειχνουν ομως να εχουν προβλημα το μονο που παρατηρω στουσ ζοανθους ειναι πως μερικα κεφαλια (τεντονονται) περισσοτερο δηλαδη ξεχωριζουν πιο πολι απο το συνολο ενω οταν τα πιρα ηταν πιο ομοιομορφα!! μεσα βαζω το purple up για να το βοηθησω καπως ΕΣΕΙΣ τι λετε τι μπορω να κανω?? η μηπως δεν εχω προβλημα... σε σημεια στο βραχο που οντως δεν ειχα κοραλλινη βλεπω σιγα σιγα να να αρχιζει να μοβιζει... :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 μην ψαχνεις να βρεις προβλημα απο το πουθενα.ολα καλα τα βλεπω και δεν χρειαζεται να τρελλαινεσαι για την κοραλινη. προσοχη με το περπλ που ριχνεις να μην σου ανεβασει στα υψη το ασβεστιο. το γεγονος πως δεν θελεις να μετρας απο την στιγμη που εχεις μεσα ζωντανα κοραλια αλλα και ψαρια δειχνει αρκετα ανωριμο απο πλευαρας σου. πες μας μερικες μετρησεις να καταλαβουμε καλυτερα τι ακριβως κανεις και μιλησε μας για τις ρουτινες που κανεις. αλατοτητα? θερμοκρασια? για μαγνησιο,ασβεστιο,κεχα φανταζομαι δεν μετρας καθολου.... νιτρικα? αμμωνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 καλησπερα... μετρησεισ κανω μονο αλατοτιτα νιτρικα kh kai δεν κανω ιοδινες και λοιπα... ενημερωθηκα απο το καταστημα που τα πηρα τα κοραλλια μου και μου ειπε χαρακτηριστηκα μονο αλατι δεν θελουν κατι αλλο..... αλλιως θα το εκανα μονο με ψαρια .... λοιπον νιτρικα αμμωνια 0 p.h 8.1 kh 7,9 πυκνοτιτα 1,024 ασβεστιο δυστυχος δεν καταφερα να κανω ακομα... νομιζω ειναι καπως καλα για της απετησεις τον κοραλλιων μου... σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Έχεις φωτό απο το ενυδρείο η τα κοράλια σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 17 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Κοιτα. Η αναπτυξη κοραλλινης ( η οποια ειναι αλγη και αν δεν ηταν τετοιο χρωμα και ηταν αλλο χρωμα θα ηταν ανεπιθυμητη) προυποθετει πολλα πραματα ταυτοχρονα.Οπως σωστες τιμες kh,ca,mg και φωτισμο.Αν κατι σε αυτα δεν παει καλα τοτε πιθανον το ¨προβλημα" σου να ωφειλεται εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Αν διαβασα καλα νωριτερα,ψαχνεις για κοραλινη αναμεσα στα κεφαλια των ζωανθων και στα μανιταρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 17 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Αν διαβασα καλα νωριτερα,ψαχνεις για κοραλινη αναμεσα στα κεφαλια των ζωανθων και στα μανιταρια; Πω τώρα το είδα... τι παρατηρητικότητα είναι αυτή... Φίλε .. απαντάς μόνος σου στο ερώτημα σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Σωστός ο Στράτος εμένα πάλι αυτό το τεντωμα στα ζωάνθους μου κάνει για ανεπαρκή φωτισμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 18 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 χαιρεται ναι εχω φωτα και τα αφηνω 10 ωρες περιπου ανοιχτα την ημερα μια μπλε και μια λευκη λαμπα ( δεν μπορω δυστυχος να βαλω κιαλλες γιατι δεν μπαινουν στο ενυδρειο μου λογο το οτι το καπακι ειναι σιγκεκριμενω) .Δεν εννοω πανω στα κοραλλια για την κοραλινη αλλα αναμεσα τους πανω στο βραχο τους... απλα μου κανει τρομερη εντυπωση πως γινεται σε αλλα σημεια του βραχου να μοβιζει δλδ να βγαζει κοραλλινη και εκει να την χανει! φωτο δεν εχω θα βρω πως ανεβαιζουμαι και θα σας δειξω! φιλε τζιοβαννι τι εννοεισ απανταω μονοσ μου? συγνωμη δεν σε καταλαβα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 18 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Εννοώ ότι είναι αδύνατον να περιμένεις να έχεις κοραλλινη ανάμεσα στους πολυποδες των κοραλλιων γιατί πολύ απλά δεν περνάει το φως εκεί.. χωρίς φως κοραλλινη δε βγαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος