Jump to content

Multifasciatus Biotope

Aquadominus

Recommended Posts

Καλησπέρα είπα να ασχοληθώ και εγώ λίγο με την αφρική μετά από ένα ντοκιμαντέρ που είδα για τα multi, ένα Βραζιλιάνικο νομίζω είναι, και μετά από το βιοτοπικό που είχε στίσει ο Σωκράτης στην έκθεση, πωρώθηκα και ετοίμασα το ενυδρειάκη που είχα για γεννήστρα περίπου 75 λίτρα καθαρά για να υποδεχθεί την αποικία.

Αυτήν τη στιγμή είμαι ακόμα στο στήσιμο έχει μπεί η άμμος και βάζω 2 φωτογραφίες να μου πείτε την γνώμη σας κέλυφη θα πάρω μάλλον την Τρίτη...

Έχουμε και λέμε λοιπόν, όσο προχωράει το project θα συμπληρώνω στοιχεία...

Γενική κατηγορία ενυδρείου

(Αφρική Λίμνη Tanganyika)

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (50x50x50):

Συνολικά Λίτρα:125

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:

Ψάρια:

Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:

Πέτρες:7 πέτρες άσπρες

Ξύλα:

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα:

Βυθός:Άμμος Θαλάσσης χρώμα μπέζ

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 σπότ αλογόνου 10 watt (ΙΚΕΑ)

Διάρκεια φωτισμού:5 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: φίλτρο πλάτης DIY

Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης 150Watt

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή:

Παράμετροι

pH:

Γενική σκληρότητα (GH):

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):

Αμμωνία (ΝΗ3):

Νιτρώδη (ΝΟ2):

Νιτρικά (ΝΟ3):

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

post-5943-0-42847200-1355687916_thumb.jpg

post-5943-0-29829300-1355687931_thumb.jpg

• Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μια χαρα θα ειναι !!!!

Καλη συνεχεια

και περιμενουμε φωτο ......

μια χαρα Κωνσταντινε!!!!! καλη αρχη ευχομαι φιλε!!!

το ενυδρειακι ειναι σουπερ, ειδικα με το diy φιλτρο ολα τα λεφτα!βλεπω οτι οι εισαγωγες του νερου γινονται απο τρυπουλες για να μην ρουφηξουν κανα ψαρακι!!ωραιος!

το υψος ειναι αρκετο και δεν θα το δεις να γεμιζει, αλλα μ'αρεσε το βουναλακι με την αμμο που εκανες(δυσκολα θα μεινει ετσι βεβαια) για αν το γεμισεις οσο μπορεις! εγω εστεισα καποιες σχετικα μεγαλες πετρες και τις εδωσα υψος μπας και φαινεται πιο γεματο!

ευχομαι καλη συνεχεια και να βρεις συντομα ψαρακια, γτ και εγω ημουν σε αναζητηση για παρα πολυ καιρο! :D

Ωραία πράγματα ! Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι λίγο περισσότερο ύψος στον βυθό μιας και τα ψαράκια θα σκάψουν για να κρύψουν τα "σπίτια" τους.

Περιμένουμε εξελίξεις. :)

Ωραία πράγματα ! Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι λίγο περισσότερο ύψος στον βυθό μιας και τα ψαράκια θα σκάψουν για να κρύψουν τα "σπίτια" τους.

Περιμένουμε εξελίξεις. :)

Ο Βυθός είναι περίπου 6 εκατοστά μπροστά και ανεβαίνει στα 12+++ πίσω αριστερά αν χρειαστεί πάντως έχω λίγη ακόμα άμμο διαθέσιμη...

Ο Βυθός είναι περίπου 6 εκατοστά μπροστά και ανεβαίνει στα 12+++ πίσω αριστερά αν χρειαστεί πάντως έχω λίγη ακόμα άμμο διαθέσιμη...

Με συγχωρείς , δεν φαινόταν για τόσο , μάλλον από την επένδυση της βάσης ! :)

Για μενα βγαλε δυο τρεις πετρες,ρωτα το Σωκρατη απο που πηρε τα κοχυλια,και γεμισε το ολο.Καμια βαλισνερια να σπασει λιγο η μονοτονια,και τα υπολοιπα θα τα δεις απο τα ψαρια.

:)

Για μενα βγαλε δυο τρεις πετρες,ρωτα το Σωκρατη απο που πηρε τα κοχυλια,και γεμισε το ολο.Καμια βαλισνερια να σπασει λιγο η μονοτονια,και τα υπολοιπα θα τα δεις απο τα ψαρια.

:)

Ναι πείρα την διεύθυνση από το Σωκράτη και θα πάω να πάρω κοχύλια.

Θα βάλω βαλισνέριες στην πλάτη να κρύψουν λίγο και τα υλικά του φίλτρου τις πέτρες τις έχω βάλει για να μην πάνε να σκάψουν δεξιά στην είσοδο του φίλτρου και αριστερα για να κάνω το εφέ τις πλαγιάς αλλά δεν έχω καταλήξει για αυτό έβαλα εδώ φωτογραφίες να το συζητήσουμε...

Με συγχωρείς , δεν φαινόταν για τόσο , μάλλον από την επένδυση της βάσης ! :)

Σωστά... μπορεί να το σηκώσω λίγο ακόμα... :bigemo_harabe_net-64:

Μόλις τελειώσει το στήσιμο τότε θα φανεί και όλο το μεγαλείο .λίγη υπομονή να μπούν οι βαλισνέρειες να πέσουν τα όστρακα και τότε η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική ,μπράβο

:) :)

• 2 weeks later...

Μόλις τελειώσει το στήσιμο τότε θα φανεί και όλο το μεγαλείο .λίγη υπομονή να μπούν οι βαλισνέρειες να πέσουν τα όστρακα και τότε η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική ,μπράβο

:) :)

Γιατρέ μου Bulla Ampulla αποκτήθηκαν μόλις τα φτιάξω θα μπουν και οι φωτογραφίες!!!!

Άντε να έρθουν και οι κάτοικοι...

Άστα να τα φτιάξουν αυτοί ! Όλα εσύ θα τα κάνεις ! :P

Περιμένουμε υλικό !

εχε το νου σου γιατι τα κελυφη λογω του οτι ειναι διακοσμητικα τα συγκεκριμενα τα περνανε απο χημικα ( βερνικια και ιστοριες ) ειχα παει και εγω εκει για να παρω , φοβερη ποικιλια αλλα μολις μου ειπε για χημικα πηρα δρομο και εφυγα και ακολουθησα το παραδοσιακο τροπο ....

εχε το νου σου γιατι τα κελυφη λογω του οτι ειναι διακοσμητικα τα συγκεκριμενα τα περνανε απο χημικα ( βερνικια και ιστοριες ) ειχα παει και εγω εκει για να παρω , φοβερη ποικιλια αλλα μολις μου ειπε για χημικα πηρα δρομο και εφυγα και ακολουθησα το παραδοσιακο τροπο ....

Τα συγκεκριμένα δεν είναι περασμένα από τίποτα, τα δοκίμασε πρώτα ο Σωκράτης... είναι αυτά που είχε βάλει στο βιοτοπικό στην έκθεση.

οκ τοτε πασο :)

Εχεις κι αλλα;

Αν ναι βαλε τα.Κι επειγοντως βαλισνεριες στην πλατη :)

Έχω να τα ρίξω από πάνω έτσι χύμα;;;

Βαλισνέριες έβγαλα αυτές από το μεγάλο θα πάρω και άλλες όταν κατέβω στον Νιδάλιο...

Έχω να τα ρίξω από πάνω έτσι χύμα;;; Ριξε μερικα ακομα μπροστα που εσεις χωρο.

Βαλισνέριες έβγαλα αυτές από το μεγάλο θα πάρω και άλλες όταν κατέβω στον Νιδάλιο...Ναι,για να καλυψεις την πλατη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...