GKAZI 16 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό ήταν... Φιλαράκια φαίνεται πως το.. "άθλημα" δεν με θέλει. :( Μετά από πολλές -πάρα πολλές είναι η αλήθεια- ατυχίες, από τις οποίες έπαθα και έμαθα, περίμενα πως δεν μου τύχαινε άλλη στραβή. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζα. Προχθές το πρωί μόλις σηκώθηκα έπαθα σοκ. Όλα μα όλα τα ψαράκια μου ήταν στρώμα στο βυθό του ενυδρείου, μέσα σε ένα νερό που είχε γαλακτερό χρώμα, αν και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τίποτε δεν προμήνυε το κακό που θα ερχόταν. Τρελάθηκα. Τα μόνα που ζούσαν ένα ζευγάρι ancistrus και 3-4 σαλιγκάρια. Το σοκ ήταν απίστευτο. Έκανα αμέσως μετρήσεις να δω τι είχε γίνει, αλλά όλα μα ΟΛΑ ήταν φυσιολογικά. Αμμωνία 0, Νο3 στα 10, ΡΗ 7, ΚΗ 9, GH 5 (ή και το ανάποδο στα δύο τελευταία δεν θυμάμαι πολύ καλά), θερμοκρασία 26 βαθμοί. Το γεγονός είναι ότι δεν με θέλει. Και κάπως έτσι φαίνεται πως τελειώνει η διαδρομή μου στον κόσμο των ενυδρείων. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν κατά καιρούς με τα προβλήματα που αντιμετώπιζα και με βοήθησαν με τις προτάσεις τους να βρω λύσεις. Στο forum θα μπαίνω κάποιες φορές για να μαθαίνω νέα σας. Χάρηκα που σας γνώρισα όλους, ακόμη κι αυτούς που δεν συνάντησα από κοντά. Ίσως κάποτε τα ξαναπούμε..,. :( Καλή συνέχεια σε όλους σας... :D ΥΓ: Φίλε Σταμάτη ελπίζω να με δικαιολογήσεις που από την Πέμπτη το μεσημέρι που μιλήσαμε δεν μπόρεσα να ξαναπεράσω για να βοηθήσω στη μετακόμιση της γιάφκας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 16 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 η αληθεια ειναι πως το χομπυ ειναι να σε χαλαρωνει και να περνας καλα και οχι να σε φορτωνει με στεναχωρια και πικρα.φαινεσαι αποφασισμενος αλλα αισθανομαι να σου πω να το ξανασκευτεις.μπορεις να κανεις ενα διαλλειμα,να χαλαρωσεις και να ξαναρχισεις με ηρεμια και την βοηθεια των παιδιων εδω μεσα.εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα.οπως και να εχει καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Και το βαζουν ετσι κατω μωρε; Δυσκολιες και στραβες εχουμε περασει ολοι.Τα αξεπεραστα προβληματα ειναι αλλα.κι οχι αυτα του χομπυ.Ενυδρεια μπορεις να στεινεις καθε μερα. DON'T GIVE UP!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Και το βαζουν ετσι κατω μωρε; Δυσκολιες και στραβες εχουμε περασει ολοι.Τα αξεπεραστα προβληματα ειναι αλλα.κι οχι αυτα του χομπυ.Ενυδρεια μπορεις να στεινεις καθε μερα. DON'T GIVE UP!!!!!!!!! Συμφωνώ με τον Στράτο. Υγεία να έχεις Νεκτάριε και όλα γίνονται. Ίσως χρειάζεται ένα διάλειμμα όπως λέει και ο Κώστας πιο πάνω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σου φύγει το "μικρόβιο". Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνεις εύχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Και το βαζουν ετσι κατω μωρε; Δυσκολιες και στραβες εχουμε περασει ολοι.Τα αξεπεραστα προβληματα ειναι αλλα.κι οχι αυτα του χομπυ.Ενυδρεια μπορεις να στεινεις καθε μερα. DON'T GIVE UP!!!!!!!!! 1000+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 ΕΕΕΕΕΕΕ που πας????? γυρνα πισω και θα βαλουμε ολοι ενα χερακι!!! υγ συμφωνω με τα παιδια υγεια πανω απο ολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 16 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Δεν λέμε ότι το χόμπι "δεν μας θέλει"..... αλλά τι κάνουμε και εμείς οι ίδιοι για να μας θέλει !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ έχω να πω δυο πράγματα που τα πιστεύω ακράδαντα. 1. Αν αγαπάς το χόμπι τίποτε δεν σε σταματά καμιά αποτυχία κανένα εμπόδιο. 2 Αν μπήκες στο χόμπι από ενθουσιασμό ή άλλους λόγους τότε ή θα το αγαπήσεις ή θα το παρατήσεις. Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά αγαπάς ή όχι το χόμπι, σου εύχομαι τα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 16 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 επιτρεπεται να πεσεις επιβαλεται να σηκωθεις!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε Νεκτάριε είσαι παλιός χομπιστας και σίγουρα έχεις περάσει πολλά με το ενυδρείο σου, άλλοτε χαρές και άλλοτε λύπες που θα έπρεπε να σε έχουν κάνει πιο δυνατό. Είμαι σίγουρος πως τα λόγια αυτά είναι από την απογοήτευση της στιγμής και πως πολύ σύντομα θα ξαναστήσεις το ενυδρείο σου από την αρχή. Το μικρόβιο δεν φεύγει έτσι εύκολα και το ξέρεις καλά….. Πιστεύω ότι πρέπει να ψάξεις να βρεις τι έφταιξε… σίγουρα κάπου θα βρεις την άκρη και σίγουρα θα έχεις αποκτήσει ακόμα μια εμπειρία (έστω και άσχημη) σε αυτό τον απίστευτο κόσμο που λέγετε ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 16 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 H αλήθεια ειναι πώς άν κάτι το θέλεις πολύ δεν το παρατάς εύκολα. Από την άλλη άν κάθε τρεις και λίγο έχεις προβλήματα και πιό πολύ τρεχεις για τα προβλήματα αυτα και δεν σε αφηνουν να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθεις το χόμπι τότε κάπου σπάζεσαι ειναι αλήθεια και σε παίρνει από κάτω. Αν σε όλα αυτα προσθεσουμε και το γεγονός ότι κάποιος δεν εχει τη δυνατότητα να χώνει συνεχως λεφτά σε ψάρια, φάρμακα, γιατροσόφια κλπ κάπου λές όντως άστο να πάει, Δεν ξερω τι προβλήματα ειχε ο φίλος στο παρελθόν που τον εφτασαν σε σημείο να αγανακτίσει τόσο ώστε να τα παρατήσει τελείως. Εγώ λέω να χαλαρώσεις λίγο καιρό και ειμαι σίγουρος πώς μετά από μια περίοδο ξεκουρασης και σκέψης θα μπείς και πάλι δυναμικά και με μεγαλύτερο πείσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 17 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Και η δική μου άποψη χωρίς να γνωρίζω το ακριβές "ιστορικό των αποτυχιών σου", θα ήταν καλύτερα να ηρεμήσεις λίγο καιρό, να περάσεις όμορφα τις γιορτινές μέρες που έρχονται και να το ξαναδεις από τη νέα χρονιά που θα έχεις και πιο καθαρό μυαλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #13 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Θα συμφωνήσω ότι το σοβαρότερο είναι η υγεία γι' αυτό και δεν "παραδίδομαι" εύκολα σε άλλα πράγματα, που είναι πολύ πιο σοβαρά από ένα ενυδρείο. Όταν όμως αγωνίζεσαι να στήσεις έναν μικρόκοσμο για τη χαλάρωσή σου και οι ατυχίες είναι συνεχείς, είτε στενοχωριέσαι, είτε απελπίζεσαι. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο: ΔΕΝ χαλαρώνεις. Παρ' όλ' αυτά δεν απέκλεισα από το πρώτο ποστ την πιθανότητα να ξαναστήσω κάποτε στο μέλλον κάτι άλλο. Ίσως το ζευγαράκι των ancistrus να αποτελέσει τη βάση για να ξαναζεσταθεί το πράγμα κάποια στιγμή. Σίγουρα πάντως πρέπει να κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Νεκτάριε, εντόπισες πιο ήταν το πρόβλημα που προκάλεσε αυτή την καταστροφή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερα! Νεκταριε καταλαβαινω την στεναχωρια σου φιλε αλλα το να αφησεις το χομπι για καποιες κακοτοπιες νομιζω οτι δεν αξιζει.Με λιγο ψαξιμο ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε τι φτιαει και θα σε βοηθησουμε ολοι να ξαναστησεις το ενυδρειο σου και να το χαρεις!Αλλωστε εδω οπως ξερεις και εσυ ειμαστε ολοι μια μεγαλη παρεα!Χαλαρωσε λιγο και περνα ομορφα τις γιορτινες μερες που ερχονται με την οικογενεια σου και μετα μπες ξανα και αποφασιστικα για να βρουμε τι φταιει και να τα φτιαξουμε ολα! Το χομπι μας ετσι ειναι,παθαινουμε μερικα στραβα αλλα τα ωραια ειναι πολλα περισσοτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 17 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Όταν ξεκίνησα το χόμπι θυμάμαι που μου έλεγαν: ''Σαν νεος που εισαι στο χόμπι,να ξέρεις οτι θα εχεις και απώλειες σε ψάρια, για αυτό να μην στεναχωρηθεις''... Λοιπόν, μετά από 7 μήνες ενασχόλησης με το ''άθλημα'' τα μόνα ψάρια που εχω χάσει ειναι κανά δυο τρία γκαπάκια για τα οποία έχω διαβασει ότι δεν ειναι και τα πιό γερά ψάρια. Περισσότερο από αυτους που μου το έλεγαν πίστευα και εγώ πώς κάτι δεν θα κάνω καλά και θα εχω θύματα.Με κατηγόρησαν ότι στρώνω λάθος το ενυδρειο με ''ζουμιά''(όχι εδω αλλά σε άλλο ''μαγαζί'') παρόλα αυτα μεχρι τωρα απώλειες σημαντικές δεν ειχα.Δεν το εχω παρατήσει όμως στην τυχη του.Από πάνω είμαι κάθε μερα και παρατηρώ τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά των ψαριών, των φυτών, του χρωματισμού του νερού κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Αυτή η γαλακτώδες μεμβράνη που περιγράφεις μου θυμίζει βακτηριακό μπλούμ όπως λένε και οι αμερικάνοι.Δηλαδή πολλά βακτήρια που ανέβασαν το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα και σε συνδυασμό με ένα καλά μονωμένο σπίτι(κοινό φαινόμενο στις μέρες μας)και τα φυτά,έριξαν το ph σε τραγικά χαμηλό επίπεδο κατα τη διάρκεια της νύχτας. Είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ αεραντλία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο φυτεμένο μου γιατί το έχω βιώσει και εγώ πριν χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #18 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Νεκτάριε, εντόπισες πιο ήταν το πρόβλημα που προκάλεσε αυτή την καταστροφή? Δυστυχώς δεν κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα. Όλες οι μετρήσεις ήταν άριστες. Τι συνέβη? Μόνο ο Θεός ξέρει, αλλά τέτοια καταστροφή δεν έχω ξαναπάθει. Έβλεπα ανάλογα ποστ φίλων εδώ μέσα και δεν μπορούσα να πιστέψω πως τη στιγμή που όλα λειτουργούν καλά και κανονικά, μπορεί κάτι να στραβώσει τόσο πολύ... Καλημερα! Νεκταριε καταλαβαινω την στεναχωρια σου φιλε αλλα το να αφησεις το χομπι για καποιες κακοτοπιες νομιζω οτι δεν αξιζει.Με λιγο ψαξιμο ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε τι φτιαει και θα σε βοηθησουμε ολοι να ξαναστησεις το ενυδρειο σου και να το χαρεις!Αλλωστε εδω οπως ξερεις και εσυ ειμαστε ολοι μια μεγαλη παρεα!Χαλαρωσε λιγο και περνα ομορφα τις γιορτινες μερες που ερχονται με την οικογενεια σου και μετα μπες ξανα και αποφασιστικα για να βρουμε τι φταιει και να τα φτιαξουμε ολα! Το χομπι μας ετσι ειναι,παθαινουμε μερικα στραβα αλλα τα ωραια ειναι πολλα περισσοτερα! Αυτό θα κάνω rasta. Θα απολαύσω τις γιορτές με τα παιδιά μου και μετά βλέπουμε. Νάσαι καλά... Αυτή η γαλακτώδες μεμβράνη που περιγράφεις μου θυμίζει βακτηριακό μπλούμ όπως λένε και οι αμερικάνοι.Δηλαδή πολλά βακτήρια που ανέβασαν το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα και σε συνδυασμό με ένα καλά μονωμένο σπίτι(κοινό φαινόμενο στις μέρες μας)και τα φυτά,έριξαν το ph σε τραγικά χαμηλό επίπεδο κατα τη διάρκεια της νύχτας. Είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ αεραντλία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο φυτεμένο μου γιατί το έχω βιώσει και εγώ πριν χρόνια. Αλέξανδρε κάτι τέτοιο μου θύμιζε και μένα αφού το έχω ξανασυναντήσει, δεν ήταν όμως μεμβράνη όπως λες, αλλά το νερό είχε ασπρίσει - θολώσει. Το περίεργο -ίσως και γι' αυτό δεν το περίμενα- είναι πως η φλογέρα της εξόδου ήταν ακριβώς στην επιφάνεια του νερού και η ανατάραξη ήταν τέτοια που γέμιζε μέχρι και το τζάμι στο καπάκι. Δεν υπάρχει περίπτωση ελλιπούς οξυγόνωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 17 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Καλό κουράγιο φίλε μου, συμπάσχω μαζί σου, μετά από τις απώλειες ψαριών που είχα,σαν αρχάριος, πολύ απογοητευτικό, να λυπάσαι μετά από της χαρές που σου δίναν τόσο καιρό ζωντανοί οργανισμοί ! Κάθε μέρα και μια δοκιμασία..παλεύουμε για εξέλιξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Νεκτάριε ας περάσουν οι γιορτές και θα το φτιάξουμε μαζί . Μη στεναχωριέσε γι αυτα τα πράγματα , φίλοι είμαστε και θα σε στηρίξουμε στη δύσκολη . Απο ψαράκια όπως είδες έχουμε .............. άρα έχεις κι εσύ !!! Το τηλέφωνό σου δεν έχω , για να σου πω πολλά !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 ετσι.και στο φιναλε αυτο ειναι το χομπι μας.αν με μερικες ατυχιες τα παρατουσαμε,δεν θα υπηρχε χομπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος