footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Γεια σας. Με λενε σταθη και ειμαι καινουριος στο φορουμ. Βεβαια παρακολουθω καιρο τα θεματα, αλλα εχω θεμα. Σπαω το αλατι, και δεν σπαει καλα. Εχει καθησει λιγο κατω. Η θερμοκρασια του νερου ειναι 17. Παιζει ρολο? Περιπου το 1/5 του αλατιου ειναι κατω. Δεν εχει σβολιασει. Να περιμενω να ανεβει η θερμοκρασια του με τον θερμοστατη η κανονικα επρεπε να το σπασει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 βαλε τον κυκλοφοριτη που εχεις για να σπας το αλατι ποιο χαμηλα Η βαλε εναν μεγαλυτερο κυκλοφοριτη και ανεβασε θερμοκρασια ( πως θα κανεις αλλαγη νερου εαν θεωριτικα εχεις 7-8 βαθμους διαφορα ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 16 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Ανέβασε την θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Το νερο ειναι απο οσμωση, και ο θερμοστατης στο βαρελι ειναι στο τερμα δηλ. 32, Τωρα παρατηρησα ότι σχεδον εχει σπασει. Ποση πρεπει να ειναι η θερμοκρασια που πρεπει να εχει για να σπασει χωρις καθηστερηση? Τωρα το στηνω και ειμαι οπως καταλαβατε αρχαριος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 αφου ειναι σπασμενος , βγαλτον απο μεσα ( αφου πρωτα τον εχεις βγαλει απο τη πριζα ) και βαλε καποιον αλλο θερμοστατη βαλε να σπασεις το αλατι τους 25-26 βαθμους οσο πρεπει θεωριτικα να ειναι και η θερμοκρασια του ενυδρειου σου και εφοσον εχει σπασει μετρας αλατοτητα και αναλογα προσθετεις νερο Η αλατι Η εισαι κομπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Δεν εσπασε ο θερμοστατης. Το αλατι σχεδον εχει σπασει. Ποση ωρα ειναι καλο να το αφηνω γενικα να κυκλοφορει πριν το βαλω στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 16 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Τουλάχιστον 24 ώρες, με προτίμηση το 48ωρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 16 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Θερμοκρασία 26-27 Στην αλλαγή δεν θα στρεσάρεις και τα ζωντανά σου. Αν μπορείς το αλάτι βάλτο σε 2 δόσεις.Θα σπάει και καλύτερα! Αυτήν την μέθοδο ακολουθώ εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Τουλάχιστον 24 ώρες, με προτίμηση το 48ωρο... Τοσο πολυ? Θερμοκρασία 26-27 Στην αλλαγή δεν θα στρεσάρεις και τα ζωντανά σου. Αν μπορείς το αλάτι βάλτο σε 2 δόσεις.Θα σπάει και καλύτερα! Αυτήν την μέθοδο ακολουθώ εγώ. Οταν λες σε 2 δοσεις τι εννοεις? Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2012 - footpo23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 16 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Οταν εννοεις σε 2 δοσεις τι εννοεις? Την ποσότητα να την χωρίσεις σε δυο δόσεις. Την μισή την μια μέρα και την άλλη μισή την άλλη. Μετά από 2 ημέρες ανάλογα την αλατοτητα,πράττω αναλόγως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 16 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Τοσο πολυ? Ω ναι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Οταν εννοεις σε 2 δοσεις τι εννοεις? Την ποσότητα να την χωρίσεις σε δυο δόσεις. Την μισή την μια μέρα και την άλλη μισή την άλλη. Μετά από 2 ημέρες ανάλογα την αλατοτητα,πράττω αναλόγως!! Θα το σκεφτω! Ω ναι!! Αν το αφησω λιγοτερο πχ μιση μερα θα υπαρξει προβλημα? Εχω ακουσει πως και 2 ωρες να το αφησεις, εισαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 16 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Ποιο αλάτι χρησιμοποιείς και πόσα λίτρα θα κάνεις αλλαγή... Γενικά το θαλασσινό θέλει υπομονή και προγραμματισμό, πες μας δυο λόγια για το ενυδρείο σου, λίτρα κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Οπως ειπα και πιο πανω, ειμαι αρχαριος και το ενυδρειο τωρα στηνεται. Ειναι 160 λιτρα. Το αλατι μου το προτειναν. Ειναι το tropic marin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 16 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Με το τσιγκέλι σου τα βγάζω, ζωντανά έχεις μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
footpo23 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #16 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Oχι ρε συ. Οπως ειπα, τωρα στηνεται. Εχω ριξει αραγωνιτη νεκρο, οχι ζωντανο, και περιμενω να σπασει το αλατι να το ριξω. Ειχα σκοπο να το ριξω μολις θα εσπαγε, αλλα μετα αυτα που μου ειπατε, θα το ριξω αυριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 16 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Αφού δεν έχεις ζωντανά μέσα μπορείς να το σπάσεις και μέσα στο ενυδρείο (με την προϋπόθεση ότι έχεις μόνο αραγωνίτη νεκρό μέσα)... Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2012 - steliost Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 16 Δεκεμβρίου 2012 #18 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Αφού δεν έχεις ζωντανά μέσα μπορείς να το σπάσεις και μέσα στο ενυδρείο... Οχι γιατι εχει βαλει αραγωνιτη τωρα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 16 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Αφού είναι νεκρός, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 16 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 footpo23... νομίζω σαν αρχάριος θα πρέπει πρωτα να ενημερωθείς για το θαλασσινό ενυδρείο και το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το αλάτι. Κάτσε διάβασε, ρώτα, και σου λυθούν όλες οι απορίες... πάνω στη συσκευασία του αλατιού λέει θερμοκρασία διάλυσης και ώρες πριν το βάλεις στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 footpo23... νομίζω σαν αρχάριος θα πρέπει πρωτα να ενημερωθείς για το θαλασσινό ενυδρείο και το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το αλάτι. Κάτσε διάβασε, ρώτα, και σου λυθούν όλες οι απορίες... πάνω στη συσκευασία του αλατιού λέει θερμοκρασία διάλυσης και ώρες πριν το βάλεις στο ενυδρείο. +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Συμφωνω με τα παιδια παραπανω. Ακου τι κανω εγω: Γεμιζω την βαρελα με νερο (οσμωσης) και ριχνω μερικες χουφτες αλατι(με ρεγουλα). Βαζω κυκλοφοριτη και αντισταση ρυθμησμενη στους 26 βαθμους. Μετα απο 5-6 ωρες(και αφου βεβαιωθω οτι οντως εχει διαλυθει το αλατι) μετραω αλατοτητα. αν ειναι κατω απο 1025 συμπληρωνω αλατι και ξαναμετραω μετα απο 3-4 ωρες. Αν το βρω 1024 σταματαω διοτι ολο και καποιοι αδιαλυτοι κοκκοι θα υπαρχουν(και ας μην τους βλεπω) που θα μου την ανεβασουν(την αλατοτητα). Οπωτε....μια μερα πριν αλαξω νερο στο ενυδρειο, ετοιμαζω νερο στην βαρελα. Σιγα σιγα με την εμπειρια θα μαθεις ποσο αλατι να βαλεις σε ποσα λιτρα νερο για να παρεις το 1026. Εδω στο site θα βρεις παρα παρα παρα......πολλες πληροφοριες για τετοια απλα θεματακια. Καλη συνεχεια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2012 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Συμφωνω με τα παιδια παραπανω. Ακου τι κανω εγω: Γεμιζω την βαρελα με νερο (οσμωσης) και ριχνω μερικες χουφτες αλατι(με ρεγουλα). Βαζω κυκλοφοριτη και αντισταση ρυθμησμενη στους 26 βαθμους. Μετα απο 5-6 ωρες(και αφου βεβαιωθω οτι οντως εχει διαλυθει το αλατι) μετραω αλατοτητα. αν ειναι κατω απο 1025 συμπληρωνω αλατι και ξαναμετραω μετα απο 3-4 ωρες. Αν το βρω 1024 σταματαω διοτι ολο και καποιοι αδιαλυτοι κοκκοι θα υπαρχουν(και ας μην τους βλεπω) που θα μου την ανεβασουν(την αλατοτητα). Οπωτε....μια μερα πριν αλαξω νερο στο ενυδρειο, ετοιμαζω νερο στην βαρελα. Σιγα σιγα με την εμπειρια θα μαθεις ποσο αλατι να βαλεις σε ποσα λιτρα νερο για να παρεις το 1026. Εδω στο site θα βρεις παρα παρα παρα......πολλες πληροφοριες για τετοια απλα θεματακια. Καλη συνεχεια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε Περιπου ενα κιλο στα 30 λιτρα. Οι συσκευασιες γραφουν επανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος