Jump to content

Δεν Σπαει Το Αλατι.

footpo23

Recommended Posts

Γεια σας. Με λενε σταθη και ειμαι καινουριος στο φορουμ. Βεβαια παρακολουθω καιρο τα θεματα, αλλα εχω θεμα. Σπαω το αλατι, και δεν σπαει καλα. Εχει καθησει λιγο κατω. Η θερμοκρασια του νερου ειναι 17. Παιζει ρολο? Περιπου το 1/5 του αλατιου ειναι κατω. Δεν εχει σβολιασει. Να περιμενω να ανεβει η θερμοκρασια του με τον θερμοστατη η κανονικα επρεπε να το σπασει?

βαλε τον κυκλοφοριτη που εχεις για να σπας το αλατι ποιο χαμηλα Η βαλε εναν μεγαλυτερο κυκλοφοριτη και ανεβασε θερμοκρασια ( πως θα κανεις αλλαγη νερου εαν θεωριτικα εχεις 7-8 βαθμους διαφορα ) ?

Το νερο ειναι απο οσμωση, και ο θερμοστατης στο βαρελι ειναι στο τερμα δηλ. 32, Τωρα παρατηρησα ότι σχεδον εχει σπασει. Ποση πρεπει να ειναι η θερμοκρασια που πρεπει να εχει για να σπασει χωρις καθηστερηση? Τωρα το στηνω και ειμαι οπως καταλαβατε αρχαριος.

αφου ειναι σπασμενος , βγαλτον απο μεσα ( αφου πρωτα τον εχεις βγαλει απο τη πριζα ) και βαλε καποιον αλλο θερμοστατη

βαλε να σπασεις το αλατι τους 25-26 βαθμους οσο πρεπει θεωριτικα να ειναι και η θερμοκρασια του ενυδρειου σου και εφοσον εχει σπασει μετρας αλατοτητα και αναλογα προσθετεις νερο Η αλατι Η εισαι κομπλε ;)

Δεν εσπασε ο θερμοστατης. Το αλατι σχεδον εχει σπασει. Ποση ωρα ειναι καλο να το αφηνω γενικα να κυκλοφορει πριν το βαλω στο ενυδρειο?

Θερμοκρασία 26-27 Στην αλλαγή δεν θα στρεσάρεις και τα ζωντανά σου.

Αν μπορείς το αλάτι βάλτο σε 2 δόσεις.Θα σπάει και καλύτερα!

Αυτήν την μέθοδο ακολουθώ εγώ.

Τουλάχιστον 24 ώρες, με προτίμηση το 48ωρο...

Τοσο πολυ?

Θερμοκρασία 26-27 Στην αλλαγή δεν θα στρεσάρεις και τα ζωντανά σου.

Αν μπορείς το αλάτι βάλτο σε 2 δόσεις.Θα σπάει και καλύτερα!

Αυτήν την μέθοδο ακολουθώ εγώ.

Οταν λες σε 2 δοσεις τι εννοεις?

Έγινε επεξεργασία - footpo23

Οταν εννοεις σε 2 δοσεις τι εννοεις?

Την ποσότητα να την χωρίσεις σε δυο δόσεις.

Την μισή την μια μέρα και την άλλη μισή την άλλη.

Μετά από 2 ημέρες ανάλογα την αλατοτητα,πράττω αναλόγως!!

Οταν εννοεις σε 2 δοσεις τι εννοεις?

Την ποσότητα να την χωρίσεις σε δυο δόσεις.

Την μισή την μια μέρα και την άλλη μισή την άλλη.

Μετά από 2 ημέρες ανάλογα την αλατοτητα,πράττω αναλόγως!!

Θα το σκεφτω!

Ω ναι!!

Αν το αφησω λιγοτερο πχ μιση μερα θα υπαρξει προβλημα? Εχω ακουσει πως και 2 ωρες να το αφησεις, εισαι οκ.

Ποιο αλάτι χρησιμοποιείς και πόσα λίτρα θα κάνεις αλλαγή... Γενικά το θαλασσινό θέλει υπομονή και προγραμματισμό, πες μας δυο λόγια για το ενυδρείο σου, λίτρα κλπ...

Οπως ειπα και πιο πανω, ειμαι αρχαριος και το ενυδρειο τωρα στηνεται. Ειναι 160 λιτρα. Το αλατι μου το προτειναν. Ειναι το tropic marin.

Oχι ρε συ. Οπως ειπα, τωρα στηνεται. Εχω ριξει αραγωνιτη νεκρο, οχι ζωντανο, και περιμενω να σπασει το αλατι να το ριξω. Ειχα σκοπο να το ριξω μολις θα εσπαγε, αλλα μετα αυτα που μου ειπατε, θα το ριξω αυριο.

Αφού δεν έχεις ζωντανά μέσα μπορείς να το σπάσεις και μέσα στο ενυδρείο (με την προϋπόθεση ότι έχεις μόνο αραγωνίτη νεκρό μέσα)...

Έγινε επεξεργασία - steliost

Αφού δεν έχεις ζωντανά μέσα μπορείς να το σπάσεις και μέσα στο ενυδρείο...

Οχι γιατι εχει βαλει αραγωνιτη τωρα......

footpo23... νομίζω σαν αρχάριος θα πρέπει πρωτα να ενημερωθείς για το θαλασσινό ενυδρείο και το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το αλάτι.

Κάτσε διάβασε, ρώτα, και σου λυθούν όλες οι απορίες... πάνω στη συσκευασία του αλατιού λέει θερμοκρασία διάλυσης και ώρες πριν το βάλεις στο ενυδρείο.

footpo23... νομίζω σαν αρχάριος θα πρέπει πρωτα να ενημερωθείς για το θαλασσινό ενυδρείο και το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το αλάτι.

Κάτσε διάβασε, ρώτα, και σου λυθούν όλες οι απορίες... πάνω στη συσκευασία του αλατιού λέει θερμοκρασία διάλυσης και ώρες πριν το βάλεις στο ενυδρείο.

+1000

Συμφωνω με τα παιδια παραπανω.

Ακου τι κανω εγω: Γεμιζω την βαρελα με νερο (οσμωσης) και ριχνω μερικες χουφτες αλατι(με ρεγουλα). Βαζω κυκλοφοριτη και αντισταση ρυθμησμενη στους 26 βαθμους. Μετα απο 5-6 ωρες(και αφου βεβαιωθω οτι οντως εχει διαλυθει το αλατι) μετραω αλατοτητα. αν ειναι κατω απο 1025 συμπληρωνω αλατι και ξαναμετραω μετα απο 3-4 ωρες. Αν το βρω 1024 σταματαω διοτι ολο και καποιοι αδιαλυτοι κοκκοι θα υπαρχουν(και ας μην τους βλεπω) που θα μου την ανεβασουν(την αλατοτητα). Οπωτε....μια μερα πριν αλαξω νερο στο ενυδρειο, ετοιμαζω νερο στην βαρελα.

Σιγα σιγα με την εμπειρια θα μαθεις ποσο αλατι να βαλεις σε ποσα λιτρα νερο για να παρεις το 1026.

Εδω στο site θα βρεις παρα παρα παρα......πολλες πληροφοριες για τετοια απλα θεματακια. Καλη συνεχεια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε :)

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

Συμφωνω με τα παιδια παραπανω.

Ακου τι κανω εγω: Γεμιζω την βαρελα με νερο (οσμωσης) και ριχνω μερικες χουφτες αλατι(με ρεγουλα). Βαζω κυκλοφοριτη και αντισταση ρυθμησμενη στους 26 βαθμους. Μετα απο 5-6 ωρες(και αφου βεβαιωθω οτι οντως εχει διαλυθει το αλατι) μετραω αλατοτητα. αν ειναι κατω απο 1025 συμπληρωνω αλατι και ξαναμετραω μετα απο 3-4 ωρες. Αν το βρω 1024 σταματαω διοτι ολο και καποιοι αδιαλυτοι κοκκοι θα υπαρχουν(και ας μην τους βλεπω) που θα μου την ανεβασουν(την αλατοτητα). Οπωτε....μια μερα πριν αλαξω νερο στο ενυδρειο, ετοιμαζω νερο στην βαρελα.

Σιγα σιγα με την εμπειρια θα μαθεις ποσο αλατι να βαλεις σε ποσα λιτρα νερο για να παρεις το 1026.

Εδω στο site θα βρεις παρα παρα παρα......πολλες πληροφοριες για τετοια απλα θεματακια. Καλη συνεχεια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε :)

Περιπου ενα κιλο στα 30 λιτρα.

Οι συσκευασιες γραφουν επανω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...