Jump to content

Χρειαζομαι Την Γνώμη Σας

zaxar

Recommended Posts

έχω ένα φυτεμένο ενυδρείο 260 λίτρα και έχω διοξείδιο ποιος είναι ο καλύτερος διασπαστής φυσαλίδας? Έχω τη σκάλα της denerle αλλά όπως ξεκινά η φυσαλίδα από κάτω στο ίδιο μέγεθος καταλήγει Πάνο

Εχεις μπουκαλα ή Dyi CO2;

μπουκάλα

Το θέμα είναι τι δουλεύει πιο καλά και αποτελεσματικά

Αφου εχεις μπουκαλα,παρε εναν γυαλινο διαχυτηρα και εισαι ετοιμος!

Καπιων συγκεκριμένο θες να με βοηθήσεις με ένα link

Οποιον και να παρεις μια χαρα δουλεια θα σου κανει,Οι γυαλινοι ολοι δουλευουν καλα με μπουκαλα.

Οποιον και να παρεις μια χαρα δουλεια θα σου κανει,Οι γυαλινοι ολοι δουλευουν καλα με μπουκαλα.

Αυτό που έχεις φτιάξει αποδίδει για πόσα λίτρα?

Αφου εχεις μπουκαλα γιατι να φτιαξεις τον diy?Αυτος που εχω φτιαξει εγω ειναι για diy co2,οχι οτι δεν θα δουλεψει και με την μπουκαλα,αλλα οταν εχεις μπουκαλα βαζεις εναν μικρο γυαλινο διαχυτηρα και καθαρισες!

Σας ευχαριστώ πολύ για την Βοήθια

Εγώ έκανα αυτό στο παρακάτω video αλλά θέλω την γνώμη σας διότι γεμίζει το ενυδρείο πολύ μικρές φυσαλίδες και δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει τα ψάρια

http://www.youtube.com/watch?v=qjHP_n5prkw&list=UUC-HjxKCvSQYOsj39lHoSuw&index=1

Η καλύτερα να χρησιμοποιήσω έναν γυάλινο διαχυντιρα????

Έγινε επεξεργασία - zaxar

χανεις αρκετο αεριο.αυτο δεν ειναι καθολου καλη διαχυση,ειδικα για σενα που εχει μπουκαλα.

στην καλη διαχυση δεν βλεπεις τιποτε.μονο νερο.

παρε εναν διαχυτηρα εμποριου να κανεις τη δουλεια σου.διαχυτηρα κανονικο και οχι τυπου σκαλας.

Έχεις να μου προτείνεις κάποιον συγκεκριμένο??

υπαρχουν πολλοι.και σε μαρκες,ποιοτητες κλπ.....

μπορεις να βρεις καπποιον γυαλινο μεσω e-bay....

βασικα για να δεις ποικιλια,χτυπα στον γουγλη co2 diffuser,και θα δεις....μπολικους....χεχε

Πόσες φυσαλίδες βγαίνουν το λεπτό;

Δεν είναι δυνατόν να μην απορροφάτε το διοξείδιο από το νερό είναι θέμα φυσικής, μόνο 3 περιπτώσεις μπορούν να συμβαίνουν

1 υπερβολικός αριθμός φυσαλίδων το λεπτό οπότε η φυσαλίδες ανεβαίνουν πολύ γρήγορα την σκάλα και δεν προλαβαίνουν να απορροφηθούν από το νερό.

2 τρομερός κορεσμός από διοξείδιο το οποίο θα το καταλάβαινες από την συμπεριφορά των ψαριών.

3 μεγάλες συγκεντρώσεις αζώτου στο ενυδρείο σου με αποτέλεσμα να γίνεται ανταλλαγή αερίων στην φυσαλίδα, καθώς η φυσαλίδα δίνει διοξείδιο ταυτόχρονα απορροφά άζωτο αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Δεν την δικιά μου σκάλα.

CO2_zpsbe381826.jpg

Και μενα ετσι δουλευε η δικη μου σκαλα,απλα μου ειχε σπασει τα νευρα γιατι μερικες φορες κολλαγαν οι φυσαλιδες και δεν ανεβαιναν σωστα.

Ναι αυτό είναι ένα πρόβλημα με της σκάλες πιάνουν σκουπιδακια και αλγης και κολλάνε η φυσαλίδες για αυτό θέλουν καθάρισμα. Άλλοτε πάλι όταν στην περιοχή γεννάει κανένα σαλιγκάρι μετά την εκκόλαψη γεμίζει η σκάλα με μικρά σαλιγκαράκια που εμποδίζουν την ανάδυση των φυσαλίδων. Παρόλο αυτά προσωπικά θεωρώ την σκάλα ως τον καλύτερο διαχειτήρα που δουλεύει χωρίς ρεύμα. Αν θέλουμε καλύτερο πάμε μετά σε διαχειτήρες με ρεύμα.

Ενα αλλο που πρεπει να προσεξουμε με την σκαλα διαχυσης ειναι οτι πρεπει να την βαλουμε ισια μεσα στο ενυδρειο μας γιατι αν την βαλουμε στραβα τοτε οι φυσαλιδες κολλανε και δεν ανεβαινουν σωστα.

Πες και το άλλο που για χιλίους μύριους λόγους ξεκολλάει η μια βεντούζα και αλλάζει κλήση η σκάλα με αποτέλεσμα να έχουμε μποτιλιάρισμα. Θέλει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα να ρίχνουμε ένα μάτι πάνω της.

Εγω παντως την χρησιμοποιουσα με diy co2 και ειχα αλλο ενα προβλημα.Μετα απο 2-3 μερες λειτουργιας στην εξοδο της σκαλας,εκει που εβγαινε δηλαδη η φυσαλιδα απο την παροχη του co2,επιανε ενα γαλακτοδες πυχτο υγρο,μαλλον μυκητας, και μου εφραζε τη σκαλα.Στην αρχη νομιζα οτι περνουσε μειγμα μεσα στη σκαλα και δοκιμασα να φτιαξω την πατεντα με τα 2 μπουκαλια για να φιλτραρω πρωτα το co2 και μετα να ερχετε στη σκαλα.Ματαια ομως,οτι και αν εκανα αυτο το πραγμα ξαναεμφανιζοταν παλι.Το καθαριζα αλλα μετα απο 2-3 μερες αυτο ξαναεβγαινε..

Ενα αλλο που πρεπει να προσεξουμε με την σκαλα διαχυσης ειναι οτι πρεπει να την βαλουμε ισια μεσα στο ενυδρειο μας γιατι αν την βαλουμε στραβα τοτε οι φυσαλιδες κολλανε και δεν ανεβαινουν σωστα.

Πες και το άλλο που για χιλίους μύριους λόγους ξεκολλάει η μια βεντούζα και αλλάζει κλήση η σκάλα με αποτέλεσμα να έχουμε μποτιλιάρισμα. Θέλει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα να ρίχνουμε ένα μάτι πάνω της.

Πωπω αυτό κι αν είναι σπαστικό :angry: εμένα μια φορά στις 4-5 μέρες ξεκολλάει η βεντούζα αλλά ευτυχώς μένει όρθια με πολύ μικρή κλίση και δεν έχω σοβαρό πρόβλημα μέχρι να την πάρω χαμπάρι και να την ξανακολλήσω στη θέση της...

Rasta να σε ρωτήσω φίλε, είναι φυσιολογικό στο δικό μου μετρητή το μίγμα με τη ζάχαρη και τη μαγιά που έχω φτιάξει πριν ακριβώς από δυο Δευτέρες (3/12) να κρατάει ακόμα?? κι όχι μόνο αυτό αλλά μου βγάζει πολλές περισσότερες φυσαλίδες και αντί να εξασθενεί αυτό ανεβάζει επιδόσεις... :D είναι φυσιολογικό?

Πωπω αυτό κι αν είναι σπαστικό :angry: εμένα μια φορά στις 4-5 μέρες ξεκολλάει η βεντούζα αλλά ευτυχώς μένει όρθια με πολύ μικρή κλίση και δεν έχω σοβαρό πρόβλημα μέχρι να την πάρω χαμπάρι και να την ξανακολλήσω στη θέση της...

Rasta να σε ρωτήσω φίλε, είναι φυσιολογικό στο δικό μου μετρητή το μίγμα με τη ζάχαρη και τη μαγιά που έχω φτιάξει πριν ακριβώς από δυο Δευτέρες (3/12) να κρατάει ακόμα?? κι όχι μόνο αυτό αλλά μου βγάζει πολλές περισσότερες φυσαλίδες και αντί να εξασθενεί αυτό ανεβάζει επιδόσεις... :D είναι φυσιολογικό?

Προσωπικα δεν μου εχει συμβει αυτο ποτε.Βεβαια εγω ποτε δεν αφηνω τοσο το μειγμα μου και καθε 10 μερες το αλλαζω.Φανταζομαι οτι αυτο εχει να κανει με πολλους παραγωντες,με την ποσοτητα των υλικων που εχεις ριξει,με την θερμοκρασια του μειγματος κ.α.Παντως κανονικα κραταει 15-20 μερες το μειγμα αλλα αρχιζει να εξεσθενει και οχι να ανεβαζει επιδωσεις..

Προσωπικα δεν μου εχει συμβει αυτο ποτε.Βεβαια εγω ποτε δεν αφηνω τοσο το μειγμα μου και καθε 10 μερες το αλλαζω.Φανταζομαι οτι αυτο εχει να κανει με πολλους παραγωντες,με την ποσοτητα των υλικων που εχεις ριξει,με την θερμοκρασια του μειγματος κ.α.Παντως κανονικα κραταει 15-20 μερες το μειγμα αλλα αρχιζει να εξεσθενει και οχι να ανεβαζει επιδωσεις..

Πω πω τι λες να έκανα ο Αϊνστάϊν :lol: πως το κατάφερα?! δε σου κάνω πλάκα το μίγμα όσο πάει ανεβάζει στροφες αντί να κατεβάζει, μα την Παναγία :o:D

Πω πω τι λες να έκανα ο Αϊνστάϊν :lol: πως το κατάφερα?! δε σου κάνω πλάκα το μίγμα όσο πάει ανεβάζει στροφές αντί να κατεβάζει!! :o:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...