Jump to content

Flourish Excel ...

Crowntail8

Recommended Posts

ενυδρειο 20 λιτρα !! τι δοσολογια πρεπει να ακολουθησω με flourish excel ? γιατι εχω μπερδευτει με τις οδηγιες !!

Στην πρώτη χρήση ή μετά από μια σημαντική ( >40% ) αλλαγή νερού 5 mL για κάθε 40 L νερού. Από εκεί και πέρα 5 mL για κάθε 200 L καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα. Αυτό για συνήθει ενυδρεία.Δηλαδή στην περίπτωση σου για 20 λίτρα, στην αρχή 2,5 mL και στη συνέχεια 0,5 mL καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα. :)

Ξέχασα το Link της εταιρίας : http://www.seachem.com/Products/product_pages/FlourishExcel.html

Έγινε επεξεργασία - theodor72

εχω μεσα τα φυτακια που γραφει στο προφιλ μου !! εχει κανενα απο αυτα προβλημα με το συγκεκριμενο λιπασματακι ? αν ειναι να το αλλαξω !!

καμια ιδεα για την μετρηση ?

ενα κουταλακι του γλυκου καθε μερα ?

Η βαλισνερια θα εχει προβλημαμε το excel.

Για δοσολογια παρε μια συριγγα χωρις την βελονα.

Η βαλισνέρια θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση υπερδοσολογίας, ίσως και στην προτεινόμενη δόση. Ξεκίνα με κάτι λιγότερο από την αναγραφώμενη στο κουτί δόση και το πιθανότερο είναι να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

Α! Και μια σημείωση, το excel ΔΕΝ είναι λίπασμα είναι ένα υποκατάστατο του CO2 που χρειάζονται τα φυτά. Υγρός άνθρακας μπορούμε να πούμε...

Έγινε επεξεργασία - theodor72

φτιαξε ενα DIY CO2 και δεν χρειαζεσαι το παραπανω ειναι απλο!

φτιαξε ενα DIY CO2 και δεν χρειαζεσαι το παραπανω ειναι απλο!

ειναι ομως ιδανικοτατο για 20 λιτρα.και δεν προκειται να μπλεξει και με ζαχαρες .....

τι ειναι το DIY CO2 ?

ζαχαρη +μαγια για αυτοσχεδια παροχη διοξειδιου.κανε μια αναζητηση σχετικα εδω μεσα.

ειναι ομως ιδανικοτατο για 20 λιτρα.και δεν προκειται να μπλεξει και με ζαχαρες .....

δεν θα μπλεξει και δεν θα καθεται να υπολογιζει δοσεις.εγω το εκανα σε ενα παρομοιο και εγινε ζουγκλα πολυ πολυ συντομα.απλως καθε 10-15 μερες θα φτιαχνει το μιγμα του και θα ειναι οκ! http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm

Έγινε επεξεργασία - polyagkistro
  • Like 1

η δικη μου προταση εχει να κανει με το οικονομικο.σε τοσα λιτρα θα παιζει με σταγονες μιλαμε.πολυ πιο οικονομικο αλλα και πιο πρακτικο απο το diy σε αυτα τα λιτρα.για να μην μιλησω τις αστοχιες κλπ λογω ψυχους,η αστοχιας υλικου μαγιας κλπ...

ΥΓ.οσο για το λινκ που εβαλες,εδω μεσα εχουμε δεκαδες τετοια θρετ και πολυ καλυτερα μαλιστα....

ας ψαχνουμε λιγο περισσοτερο στην σελιδα που μας φιλοξενει.δεν ειναι κακο.....

Έγινε επεξεργασία - klaz

η δικη μου προταση εχει να κανει με το οικονομικο.σε τοσα λιτρα θα παιζει με σταγονες μιλαμε.πολυ πιο οικονομικο αλλα και πιο πρακτικο απο το diy σε αυτα τα λιτρα.για να μην μιλησω τις αστοχιες κλπ λογω ψυχους,η αστοχιας υλικου μαγιας κλπ...

Βαλε μεσα σ αυτα και την διαχυση...

Βαλε μεσα σ αυτα και την διαχυση...

πολυ σωστα......αλλος μπελας και αυτος μεχρι να βρεις τον καταλληλο που να σου δουλευει σωστα.

Σε 20λιτρο δεν νομιζω οτι εχεις πολλες επιλογες διαχυσης και δεν μιλαω διαχυση με αεροπετρα γιατι αυτη δεν ειναι διαχυση και παει το μειγμα τζαμπα.

τελικα που καταληξαμε ρε παιδια ?

βασικα αυτοσχεδια πραγματα δεν κανω ... γιατι δν μου πετυχαινουνε !! θελω κατι σιγουρο !!

αν δεν κανει αυτο το λιπασμα να μου προτεινετε κατι αλλο παρακαλω αλλιως πειτε μου μια τελευταια την δοσολογια μην κανω κανα λαθακι ... ευχαριστω !!!

το εξελ δεν ειναι λιπασμα.ειναι τροφη απλως.σταματα να το βλεπεις σαν λιπασμα.εαν δεν εχεις λιπασματα ,θα χρειαστεις και λιπασματα.

αν θελεις να το δουλεψεις αρχικα ξεκινησε με τη μιση αναγραφομενη δοση και σιγα-σιγα βλεπεις και κανεις.απλως να ξερεις πως θα πρεπει αφου βρεις την δοσολογια που κανει για σενα να την διαιρεσεις δια του 6(οπου 6=μερες)και να ριχνεις καθημερινα,εκτος της 7 μης μερας οπου και δεν θα ριξεις καθως εκεινη τη μερα θα κανεις την αλλαγη νερου.

ωραια .... τι λιπασμα να παρω ?

ποια ειναι η δοση που αντιστοιχει σε μενα τελικα ?

το θεμα ξεκινησε επειδη δεν μπορουσα να βρω την δοσολογια !!!

Στην πρώτη χρήση ή μετά από μια σημαντική ( >40% ) αλλαγή νερού 5 mL για κάθε 40 L νερού. Από εκεί και πέρα 5 mL για κάθε 200 L καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα. Αυτό για συνήθει ενυδρεία.Δηλαδή στην περίπτωση σου για 20 λίτρα, στην αρχή 2,5 mL και στη συνέχεια 0,5 mL καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα. :)

Ξέχασα το Link της εταιρίας : http://www.seachem.c...urishExcel.html

Δηλαδή στην περίπτωση σου για 20 λίτρα, στην αρχή 2,5 mL και στη συνέχεια 0,5 mL καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα. :)

Ξέχασα το Link της εταιρίας : http://www.seachem.c...urishExcel.html

αφου ο φιλος θοδωρος σου τα ειπε ηδη.!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ χρειαζεται και στη φυτομαζα.οτι δινει η εταιρεια ειναι για φουλ φυτεμενα ενυδρεια.

Έγινε επεξεργασία - klaz

οκ και τι λιπασμα να παρω αφου αυτο θεωρειτε τροφη ?

για τα 2,5 βρηκα τροπο να τα μετρησω .... για τα 0,5 εκτος απο συριγγα πεζει καμια αλλη ιδεα ?

και τελος οπως ανεφερα και νωριτερα εχω ενα φυτακι cladophora aegagrophila και ειναι μια μεγαλη μπαλιτσα ...

την τεμαχιζω η διασπαται μονη της ?

Μέτρα 10 σταγόνες. Κάθε σταγόνα αντιστοιχεί σε 0,05mL υγρού.

οκ και τι λιπασμα να παρω αφου αυτο θεωρειτε τροφη ?

για τα 2,5 βρηκα τροπο να τα μετρησω .... για τα 0,5 εκτος απο συριγγα πεζει καμια αλλη ιδεα ?

και τελος οπως ανεφερα και νωριτερα εχω ενα φυτακι cladophora aegagrophila και ειναι μια μεγαλη μπαλιτσα ...

την τεμαχιζω η διασπαται μονη της ?

κατ'αρχας ειναι γεματο φυτα το ενυδρειο η μιλαμε για 2-3 φυτακια ολο κι ολο...??

την μπαλλιτσα την κανεις οτι θελεις.δεν θελει να την εχεις κατω απο δυνατο φως.

θα ριχνεις 0,5 μλ με συριγγα του 1 μλ.απλα πραγματα.

flourish

potassium

iron

Αυτη ειναι η χρυση 3αδα λιπασματων.

οπως γραφω και στο προφιλ μ ... ειναι 2 φυτακια annubia , 1 vallisneria , 1 java moss και 1 Cladophora aegagrophila !!!

οποτε το τελευταιο δεν με περιοριζει κατι αμα θελω το κοβω στην μεση ?

σχεδον τιποτα δεν εχεις.τι λιπασματα να ριξεις?1 σταγονα απο το καθενα...??

κατι τελευταιο ... το flourish θα μου χαλασει τη vallisneria ? αν την καει οντως δεν θελω να την χαλασω ...

εριξα 2,5 ml ... ειναι ηδη αργα για το φυτακι μ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...