Jump to content

Γιατί Δεν Μεγαλώνουνε

ROBIN

Recommended Posts

Εχω δύο δίσκους 2 χρόνια με πολλές περιπέτειες σε 150 λίτρα.Πέρασαν ολες τις ασθένειες Τούς πήρα 5-6 εκατ μεγάλωσαν κάποια στιγμή στα 7-8 εκ. και εδώ και ένα χρόνο παραμένουν στάσιμοι.Τους ταίζω ξηρά τροφή tetra για δίσκους ;ocean nutritia pellets για δίσκους και δύο φορές την εβδομάδα κατεψυγμένη καρδιά.Επίσης τακτικά ζωντανή αρτέμια. Δεν τρώνε και πολύ μόνο από κάτω από τότε που τους πήρα τις τροφές μόνο τη ζωντανή αρτέμια τρώνε. Εχετε καμιά γνώμη

Οι δισκοι ζουν σε κοπαδια,οποτε ειναι προτιμοτερο να παρεις αλλους 4-5,θα δεις αλλη συμπεριφορα.Περιμενε ομως και τι γνομη των πιο εμπειρων. :bigemo_harabe_net-64:

Ας τα παρουμε απο την αρχη....

Καταρχας καθε ποτε κανεις αλλαγη και ποσα λιτρα?

Τι θερμοκρασια τους κρατας?

Τι ασθενειες περασαν?

Ο δισκος παει σε κοπαδι οποτε 2 μονοι τους δεν πολυ πανε...

Η διατροφη που τους δινεις ειναι σχετικα φτωχη.

Το οτι δεν μεγαλωνουν μπορει να οφειλεται σε πολλα...

Δωσε μας πιο πολλες πληροφοριες και καμια φωτο για να καταλαβουμε περισσοτερα....

Περιμενουμε νεα σου...

επισης τα 150λιτρα ειναι πολυ λιγα για δισκους

Νομίζω ότι θα πρέπει να σταθούμε στα λίτρα του φίλου...

Πιστεύω ότι η πηγή για όλα τα προβλήματα που έχουν περάσει τα ψάρια και φυσικά το ότι δεν μεγαλώνουν άλλο οφείλεται στο ότι φιλοξενούνται σε ενυδρείο μόλις 150 λίτρα...

μπορεί να φταίνε και τα ψάρια καμιά φορα αλλά σε στη την περίπτωση θα συμφωνήσω με τους φίλους πίσω για συνθήκες. ουσιαστικά δεν έχουν ούτε το κατάλληλο σπίτι ούτε την ποικιλία τροφών. 2 φορές την εβδομάδα μοαχαροκαρδια το θεωρώ λίγο για μικρή ηλικία. επίσης πρέπει να δίνεις 5 γεύματα περίπου και με ίσα διαστήματα μεταξύ τους όσο είναι εφικτό. αλλά αν δεν φτιάξεις τις συνθήκες όπως λίτρα και πιθανών και ποιότητα νερού δεν νομίζω να καταφέρεις πολλά. επίσης οι δίσκοι είναι ευπαθείς σε συχνές θεραπείες. αν έχουν περάσει τόσες ασθένειες προσπάθησε τουλάχιστον να δεις τι φταίει στην λειτουργία. όντως περισσότερες πληροφορίες θα βοηθούσαν.

Mην τα μπουκωνεις αλλο, επιβαρυνεις το νερο σου χωρις λογο

Κανε μια συντηρηση τωρα, τα ψαρια ειναι πλεον ενηλικα και οτι ηταν να παρουν απο μεγεθος το εχουν παρει

Ισως παρουν αλλο λιγο, αλλα αργα

Το πρωτο χρονο της ζωης τους φτανουν γυρω στα 12εκ.

Εγω ειχα 2 χρονων δισκους 18εκ.

Δεν μεγαλωσαν σε σωστες συνθηκες, πολλα λαθη οπως σου ειπαν και τα παιδια παραπανω

Αν θες να ασχοληθεις με δισκους θα παρεις μεγαλυτερο ενυδρειο και θα βαλεις το λιγοτερο 6 ατομα

Βαλε μια φωτο να τα δουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...