Jump to content

Καλησπέρα Σε Όλους!

asgiannis

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Ήρθα κ εγώ στη παρέα σας!!! Είμαι κ εγώ κάτοχος ενυδρείου. Αρχάριος μεν αλλα πρόθυμος να μάθω πολλά με τη βοήθεια σας φυσικά! Πήρα πριν 3 μιση βδομάδες ένα ενυδρείο 125 λίτρα.το έστρωσα βάζοντας αντιχλώριο antibacteria και και το PlantaMin για τα φυτά (έχω 1 ξύλο και πάνω σ αυτό έδεσα 3 φυτά τα οποία μεγάλωσαν ήδη αισθητά).Έκανα χθες και τις μετρήσεις και όλα έδειξαν θετικά. Σήμερα μόλις έβαλα 3 γκάπυ (1 αρσενικό 2 θηλυκά) για αρχή. Πιστεύω πως τα έκανα σωστά τα βήματα όλα. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι κάτι μικρά καφέ σαλιγκαράκια (περίπου 7) που εμφανίζονται πάνω στ ξύλο και στα φυτά.

Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες. Το αντιχλώριο που λες δεν το έχω ξανα ακούσει. Τα φυτά ποια είναι ; Αν είναι ανούμπιες δεν χρειάζεται να ρίχνεις από τώρα λιπάσματα. Όταν λες θετικές μετρήσεις τι εννοείς ; Μπορείς να μας πεις με περισσότερες λεπτομέρειες (αμμωνία , νιτρώδη , νιτρικά ) ;

Τελικά το στρώσιμο έγινε με προσθήκη τροφής και το σκεύασμα που αναφέρεις ;

Επειδή φοβάμαι ότι δεν έχει στρώσει ακόμα , να είσαι πάρα πολύ φειδωλός με το τάισμα για αρκετές ημέρες.

Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή!

Ξεκίνα διάβασμα στις θεματικές ενότητες του φόρουμ και ότι χρειαστείς ανοίγεις καινούργιο θέμα να το συζητήσουμε!

Τα σαλιγκάρια είναι λαθρεπιβάτες που μεταφέρθηκαν στο ενυδρείο σου με τα φυτά.

Καλή συνέχεια! :)

Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες. Το αντιχλώριο που λες δεν το έχω ξανα ακούσει. Τα φυτά ποια είναι ; Αν είναι ανούμπιες δεν χρειάζεται να ρίχνεις από τώρα λιπάσματα. Όταν λες θετικές μετρήσεις τι εννοείς ; Μπορείς να μας πεις με περισσότερες λεπτομέρειες (αμμωνία , νιτρώδη , νιτρικά ) ;

Τελικά το στρώσιμο έγινε με προσθήκη τροφής και το σκεύασμα που αναφέρεις ;

Επειδή φοβάμαι ότι δεν έχει στρώσει ακόμα , να είσαι πάρα πολύ φειδωλός με το τάισμα για αρκετές ημέρες.

NH3/NH4=0

NO2=0

Το στρώσιμο έγινε με προσθήκη αμμωνίας. Τα φυτά είναι ανουμπιες και ενα φυτό σαν τριχούλες που απλώνεται πάνω στο ξύλο δε ξέρω την ονομασια του.το αντιχλώριο είναι Tetra Aqua Safe

Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή!

Ξεκίνα διάβασμα στις θεματικές ενότητες του φόρουμ και ότι χρειαστείς ανοίγεις καινούργιο θέμα να το συζητήσουμε!

Τα σαλιγκάρια είναι λαθρεπιβάτες που μεταφέρθηκαν στο ενυδρείο σου με τα φυτά.

Καλή συνέχεια! :)

Καλώς σας βρήκα :) ευχαριστώ ήδη το χω ξεκινήσει :)

NH3/NH4=0

NO2=0

Το στρώσιμο έγινε με προσθήκη αμμωνίας. Τα φυτά είναι ανουμπιες και ενα φυτό σαν τριχούλες που απλώνεται πάνω στο ξύλο δε ξέρω την ονομασια του.το αντιχλώριο είναι Tetra Aqua Safe

Αν έχεις και μετρήσιμα νιτρικά τότε ίσως να έχει στρώσει. Το φυτό που λες μάλλον πρέπει να είναι κάποιο είδος moss. Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη λιπασμάτων για τα φυτά που έχεις.

Αν μπορείς να βάλεις κερατόφυλλο για τις γέννες που θα έχεις από τα guppies ή κάποιο άλλο φυτό για να κρύβονται τα μικρά , θα χαρείς και αυτήν την πλευρά του χόμπι.

Ότι ερωτήσεις έχεις , εδώ είμαστε , καλή συνέχεια εύχομαι.

Αν έχεις και μετρήσιμα νιτρικά τότε ίσως να έχει στρώσει. Το φυτό που λες μάλλον πρέπει να είναι κάποιο είδος moss. Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη λιπασμάτων για τα φυτά που έχεις.

Αν μπορείς να βάλεις κερατόφυλλο για τις γέννες που θα έχεις από τα guppies ή κάποιο άλλο φυτό για να κρύβονται τα μικρά , θα χαρείς και αυτήν την πλευρά του χόμπι.

Ότι ερωτήσεις έχεις , εδώ είμαστε , καλή συνέχεια εύχομαι.

Σας ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες! Θα το ψάξω πιο πολύ. Όσο για κερατοφυλλο αφού κρίνεται απαραίτητο για τα μικρά θα βάλω! :)

Σας ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες! Θα το ψάξω πιο πολύ. Όσο για κερατοφυλλο αφού κρίνεται απαραίτητο για τα μικρά θα βάλω! :)

Με το κερατόφυλλο θα έχουν χώρο για να κρυφτούν με το που γεννηθούν και έτσι θα επιβιώσουν πολλά μικρά. ;)

Καλώς ήρθες φίλε μου,σίγουρα θα δεις και θα μάθεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα... όλοι εδώ θα σε βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστείς!

καλή συνέχεια!

Καλως ηρθες !!!!!

Καλώς όρισες.

:welcome:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...