rastafarian 16 Δεκεμβρίου 2012 #26 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Οι γαρίδες υπάρχουν και ταίζουν με τα μικρά τους φρέσκια γαριδούλα τα δισκάκια. Τις μεγάλες δεν τις πειράζουν. Προυπήρχαν των δίσκων στο ενυδρείο και αφού κράτησα μερικές (σε άλλο ενυδρείο) , τις υπόλοιπες τις άφησα να ταίζουν με τον γόνο τους τους λεβέντες μου! Χαχαχαχα!!! Αναπνέουν γρήγορα όταν έχουν κάνει κοιλιές μετά το φαγητό. Όταν είναι νορμάλ δέν αναπνέουν τόσο γρήγορα. Η αλήθεια είναι οτι τα ταίζω αρκετά ...αλλά σε λίγες ημέρες θα μπουν σε κανονικό διαιτολόγιο (τώρα δίνω λίγο ώθηση στην ανάπτυξη). Πραγματικά είναι αρκετά ψάρια αλλά θα το φέρω βόλτα με συχνές αλλαγές και "άνοιγμα του χώρου απο τα φυτά όταν μεγαλώσουν. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Πάντα ακούω γνώμες και βγαίνω κερδισμένος. :bigemo_harabe_net-64: :buttrock: Προσωπικα σχολιασα τα παραπανω λογια σου,δεν εχω τιποτα μαζι σου αλλα και με κανεναν μεσα στο φορουμ και γενικα δεν ειναι του χαρακτηρα μου να μπαινω σε αντιπαραθεσεις και ουτε τωρα ο σκοπος μου ειναι αυτος.Απλα δεν μου αρεσαν αυτα και τα σχολιασα.Ειμαι ασχετος απο δισκους και δεν θα σου πω κανε αυτο η το αλλο αλλα εμενα αυτα τα λογια που εχω σημειωσει με κοκκινο μου χτυπησαν ασχημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 16 Δεκεμβρίου 2012 #27 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερα να με συγχωρεσεται αλλα ποτε οταν ταισα τους δισκους μου δεν αναπνεουν ετσι ευχωμαι να σου πανε ολα καλα φιλε μου και να τα χαιρεσε τα ψαρακια σου Καλη σου μερα Ευχαριστω!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #28 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερα να με συγχωρεσεται αλλα ποτε οταν ταισα τους δισκους μου δεν αναπνεουν ετσι ευχωμαι να σου πανε ολα καλα φιλε μου και να τα χαιρεσε τα ψαρακια σου Καλη σου μερα Ευχαριστω!!!!!!!! Αυτό είναι σίγουρο. Απλά τόνισα οτι ήταν σε συνδιασμό με την υψηλή θερμοκρασία (πιθανόν). Τώρα που η θερμοκρασία στους 28 έχουν βελτιωθεί κατα πολύ οι αναπνοές τους. Και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #29 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Προσωπικα σχολιασα τα παραπανω λογια σου,δεν εχω τιποτα μαζι σου αλλα και με κανεναν μεσα στο φορουμ και γενικα δεν ειναι του χαρακτηρα μου να μπαινω σε αντιπαραθεσεις και ουτε τωρα ο σκοπος μου ειναι αυτος.Απλα δεν μου αρεσαν αυτα και τα σχολιασα.Ειμαι ασχετος απο δισκους και δεν θα σου πω κανε αυτο η το αλλο αλλα εμενα αυτα τα λογια που εχω σημειωσει με κοκκινο μου χτυπησαν ασχημα.. Η αλήθεια είναι οτι δέν το απόδωσα όπως ήθελα στο σχολιασμό μου. Εχεις δίκιο. Τώρα που το διάβασα κι εγώ (πάλι) ...παραθέτει σε εντελώς διαφορετικό ύφος απο αυτό που ήθελα να αποδώσω. :bigemo_harabe_net-82: Σε καμία περιπτωση δεν σε παρεξήγησα. Κουβέντα κάνουμε και καλό είναι που ανταλάσουμε γνώμες. Ελπίζω , μετά απο την επεξήγηση (πώς βρέθηκαν οι γαρίδες στο δισκάδικο) να μην με περάσει κανένας για κανένα άτομο που στην πραγματικότητα δεν έχω καμία σχέση. Sorry για την λανθασμένη διατύπωση αλλά όταν βιάζομαι .....γράφω πολλές "μπαρούφες" .... και ειδικά πάνω σε συναισθηματική φόρτιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Δεκεμβρίου 2012 #30 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Δεν υπαρχει προβλημα,αλλωστε ειναι γνωστο οτι ο γραπτος λογος παρεξηγειτε και μερικες φορες γραφουμε κατι που στην ουσια ειναι κατι αλλο αλλα στο γραπτο λογο φαινεται διαφορετικο. Καλη συνεχεια απο μενα και να χαιρεσε τα ψαρακια σου. ΥΓ Δεν σχολιαζω κατι αλλο γιατι οπως σου ειπα και πιο πανω ειμαι ασχετος με τους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master1313 2 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 21 Ιανουαρίου 2013 Author #32 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 21 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο φίλος, ειδικά αν είναι Red Cherry είναι σαν την φακή αυτές οι γαρίδες, παντού υπάρχει μία Εγώ να σου πώ φίλε το νού σου γιατί αμα σου "στραβώσουν" οι δίσκοι στο μεγάλωμα, και κυριολεκτώ σε αυτό που σου λέω... να δώ τι θα κάνεις!!! Για επεξήγηση θα ανεβάσω μια φωτογραφία απο ένα δικάκι που μεγάλωσα απο μωρό να καταλάβεις. Αύριο όμως γιατι τώρα κοιμούντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 21 Ιανουαρίου 2013 Author #34 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Οι red cherry είναι ελάχιστες και οι δίσκοι δεν τις αφήνουν να πλυθήνουν. Εσωσα τεράστιο αριθμό απο γαρίδες αλλά στάθηκε αδύνατο να τις βγάλω όλες. Θα ήθελα να μου διευκρινήσεις , εάν είναι δυνατό , τι εννοείς μετο να "στραβώσουν" στο μεγάλωμα. Εξαιτίας των γαριδων; Δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων εάν έχεις παρόμοια εμπειρία. Μέχρι στιγμής πάντως αναπτύσονται .... (ειδικά οι δίσκοι του Rebbelos) .... σάν τρελοί. Δέν έχω ξαναδεί τόσο γρήγορη ανάπτυξη σε δίσκους που είχα στο παρελθόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 22 Ιανουαρίου 2013 #35 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Εγώ μεγάλωσα ένα δισκάκι απο μωρό και πολύ απλά... δεν είναι στρογγυλό Ακόμη μεγαλώνει αλλά πιστεύω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να ισιώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 22 Ιανουαρίου 2013 Author #36 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Βασικά , φίλοι απο εδώ μέσα (και το είχα και ο ίδιος ώς εμπειρία στο παρελθόν) με ενημερώσαν οτι δέν είναι όλοι οι δίσκοι με προδιαγραφές για να γίνουν πιατέλες. Υπάρχουν και κάποιοι απο αυτούς οι οποίοι παρόλο που τρώνε σαν "βόδια" δέν μεταβολίζουν εύκολα. Για τον λόγο αυτό και όταν ξανά-ξεκίνησα το δισκάδικο πήρα έναν σεβαστό αριθμό έτσι ώστε μήν χάσω κάποιους απο αυτούς ή δέν αναπτύσονται σωστά (για διάφορους λόγους) και αναγκαστώ να βάλω νέους μέσα στο ενυδρείο ....με όλα τα φυσικά επακόλουθα ρίσκα ...όπως τσακωμοί , πιθανές αρρώστιες που θα μεταφερθούν απο τα νέα ψάρια. Αγόρασα ψάρια για να μεγαλώσουν μαζί απο την αρχή και να μην προσθαφαιρέσω κανένα. Τώρα εάν δεν μου "κάτσει" με τόση αγάπη , προσοχή και φροντίδα .....χαλάλι τους. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μεγάλωσε ο δίσκος σου (μέχρι την ηλικία που τον πήρες) με μεγάλο αριθμό απο ψαράκια στο ίδιο περιβάλον ή να έχει γενετική ανωμαλία (χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά) Στο παρελθόν είχα αγοράσει έναν που ήταν σαν σαυρίδι ....σκέτος πύραυλος....αλλά τότε δεν είχα ιδέα πώς να διαλέξω δίσκους ,,,,όχι οτι τώρα έγινα επιστήμονας του ειδους αλλά ....ώς παθών βελτιώθηκα ελαφρώς . Πάντως και σε εμένα κάποιοι απο αυτούς μεγαλώνουν πιό αργά απο τους άλλους...αλλά μεγαλώνουν. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν καλά. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 22 Ιανουαρίου 2013 Author #37 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Οι μεγαλύτεροι , τα ρεμπελόπαιδα (τα πορτοκαλί) , είναι περίπου 8-9 μηνών και έχουν γίνει 9-10 εκατοστά οι υπόλοιποι μεγαλώνουν (οι αλενκέρ) πιό αργά και κάποιοι έχουν πιό καλό σχήμα απο κάποιους άλλους .... αλλά έτσι ήταν εξαρχής που τους απέκτησα. Με πολυ-ποίκηλη διατροφή , συχνές αλλαγές , βιταμίνες και πολύ-πολύ παρατήρηση προσπαθώ να κάνω οτι καλύτερο μπορώ για τα δισκάκια μου. Για να προλάβω τυχόν απορίες , οι δίσκοι δέν έχουν γρήγορες αναπνοές αλλά μετά απο τον αγώνα που δίνουν κατα την ώρα της "μάσας" και μιάς που μόλις πρίν λίγα λεπτά είχα αλλάξει 60 λίτρα νερό (με αστοχία στην θερμοκρασία του νέου ....σε 2 βαθμούς χαμηλότερη έπεσε η θερμοκρασία του ενυδρείου) .... αναπνέουν λίγο γρηγορότερα. Θα βγάλω κάποια στιγμή βίντεο σε ηρεμία και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ο μαθητής απολογήται για χαζομάρες της στιγμής :bigemo_harabe_net-82: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cgrig1981 22 Ιανουαρίου 2013 #38 Share 22 Ιανουαρίου 2013 ΟΙ παρατηρήσεις είναι γραμμένες στο μυαλό μου και είδη έχω ενεργήσει πιό σύντομα απο ότι υπολόγιζα. Πραγματικά η θερμοκρασία 31 ( η οποία ήταν στην πραγματικότητα 30 αλλά εμένα μου φάνηκε για 31 και το ξαναέκανα έλεγχο σήμερα)δεν είναι και η ιδανικότερη και το ξέρω. Δέν είμαι κανένας άσχετος. Απλά θεώρησα καλό να δώ πώς θα δουλέψουν τα ψάρια στην θερμοκρασία αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου που γνωρίζει. Φυσικά και δέν παίρνοιυμε "μασημένη τροφή" και την "πετάμε στο στομάχι μας. Έκανα αυτό που είπε και παρακολουθούσα τόσες ημέρες την συμπεριφορά τους και την όρεξή τους. Στην πρώτη "στραβή" (έστω και την παραμικρή που θα έπεφτε στην αντίλυψή μου) θα έριχνα την θερμοκρασία στους 28. Παρατήρησα ότι είχαν "αναπνοές" μόνο το βράδυ όταν τα τάιζα με σύμπλεγμα απο κατεψυγμένη και άλλες τροφές ανακατεμένες μαζί (κοιλιά - πραγματικά τούμπανο). Τα κόπρανα είναι ενωμένα μερικές φορές λόγο του ότι τα τάιζα καθημερινά με κατεψηγμένη τροφή που ήταν πολύ πλούσια σε πρωτείνες (κατεψηγμένη με μοσχοκαρδιά και άλλα καλούδια ...κάθε βράδυ μία φορά την ημέρα) , για γρήγορη ανάπτυξη. . Απο αύριο έτσι κι αλλιώς θα ξεκινούσα να τα ταίζω κάθε δεύτερη ημέρα κατεψυγμένη και θα έριχνα την θερμοκρασία γιατι πέρασε η περίοδος που μου είχαν προτείνει για υψηλές θερμοκρασίες. Τις γαρίδες δεν τις έχω μέσα για ομορφιά ...τις άφησα για να μου ταίζουν τους δίσκους ....και αυτό κάνω (για γαριδάδικο έχω ξεχωριστό ενυδρείο). Τον διχυτήρα τον άφησα επίτηδες ψηλά για να να πέρνει το νερό του ενυδρείου μία ελάχιστη ποσότητα (μιάς και είναι ιδιοκατασκευή και δέν θέλω να παίξω ιδιαίτερα με τόσο επικύνδυνα αέρια όσο το CO2) ....όσο το είχα απλό φυτεμένο δούλευε πολύ χαμηλά και με περισότερες φουσκάλες. Απλά τώρα έπρεπε ...χάρη των φυτών .... να μεταβώ πιό ομαλά στην παντελώς έλειψη του CO2. Τέλος ...όσο πιό ζεστό είναι το νερό τόσο λιγότερη ποσότητα οξυγόνου συγκρατεί. Ευχαριστώ όσους μου δώσατε καλοπροαίρετα ....επαναλαμβάνω .....καλοπροαίρετα τις συμβουλές σας και σας διαβεβαιώ ότι έχω επισπεύσει τις απαραίτητες προσαρμογές που ....έτσι κι αλλιώς θα γινόταν το πολύ σε δύο ημέρες. Θέλω να επισημάνω οτι τα κόπρανα δέν είναι άσπρα υμενώδη είναι μέν ενωμένα μερικές φορές αλλά κόκκινα σύμφωνα με το χρώμα της τροφής που τρώνε. Εάν φάνηκε κάποιο άλλο χρώμα απλά ξεγελάει ο φωτισμός στο βίντεο η στις φωτό (θα ήταν παράλογο να πώ ψέματα ενώ θα είχα πραγματικά θέμα και θα χρειαζόταν θεραπεία). Τώρα λοιπόν αναφέρω οτι το CO2 αφαιρέθηκε , η θερμοκρασία κατεβαίνει σταδιακά απο σήμερα το βράδυ κατα ένα βαθμό την ημέρα μέχρι να φτάσει στους 28 , απο τα φυτά καμπόμπες έμειναν ελάχιστα γιατι εάν αρχίσουν να "μαδάνε" θα μπουκώσουν το φίλτρο (για να αφαιρεθούν εύκολα εάν παρατηρήσω κάτι τέτοιο). Θα τελειώσω με κάποια "στιγμή" απο την δουλειά μου (γυμναστής σε σχολείο).....Κάποια ημέρα τσακώθηκαν κάποιοι μαθητές μου την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο προαύλιο και τους ρώτησα για πιό λόγο συναίβει το "συμβάν". Τότε μού είπε ένας απο τους μαθητές μου ... -Κύριε αυτός δέν ξέρει να παίζει μπάλα και του βάζω τις φωνές. Καλύτερα να βγεί απο το παιχνίδι να παίξουμε εμείς. Η απάντησή μου ξέρετε πιά ήταν; -Ο μόνος άνθρωπος Άρη που μπορεί να κρίνει κάποιον εάν ξέρει μπάλα ή όχι και να τον βγάλει απο το παιχνίδι είναι κάποιος που "γνωρίζει" πάρα πολύ καλά το άθλημα. Εάν κάποιος απο εσάς παιδιά γνωρίζει τόσο πολύ καλά το ποδόσφαιρο άς σηκώσει το χέρι. Κανένα παιδί δέν σήκωσε το χέρι , φυσικά , κι άς ήταν παιδιά 9 χρονών , που είναι σάν την φωτιά που δέν σταματάει πουθενά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και δεν ξαναμάλωσαν ποτέ. Σήμερα 10 χρόνια μετά ...ακόμα το θυμούνται και μου το ¨τσαμπουνάνε" κάθε φορά που με βρίσκουν στον δρόμο. .... -Τι μας κάνατε κύριε εκείνη την μέρα....ποτέ δεν το είχαμε σκεφτεί έτσι. Εάν κάποιος λοιπόν φίλοι μου δέν έχει χάσει ποτέ δίσκο ή δέν έκανε λάθη για να μάθει ή ...έστω όσα ήξερε πρίν ασχοληθεί με τους δίσκους ήταν αρκετά ...έτσι ώστε να είναι μέχρι σήμερα αλάθητος και παντογνώστης ..... .....άς σηκώσει το χέρι. Συγνώμη εάν δεν ήταν πρέπουσα η συμπεριφορά μου , κάποια στιγμή η σκανδάλησα με τα τρομερά μου λάθη αλλά .... που θα πάει ....θα μάθω!!!!!!! Άλlωστε ....γι αυτό και γράφτηκα σε αυτό το πολύ όμορφο Forum και αποκομίζω αυτά που νομίζω οτι είναι "διαμάντια" και απορίπτω αυτά που ....νομίζω ότι είναι επίδηξη ...υποτιθέμενων ...γνώσεων. Το ποιόν θεώρησα έμπειρο είναι κάτι διφορετικό (αυτόν που ήξερε περισσότερα απο εμένα) ...μετά βρέθηκε κάποιος άλλος φίλος που ήξερε ακόμα περισσότερα και έμαθα και απο αυτόν....αύριο ίσως μάθω και απο άλλον. Απλά ...πράτω αυτά που μου λένε οι πιό έμπηροι αλλά ....εάν με την συνεχώμενη παρατήρηση κρίνω οτι κάτι "δέν δουλεύει" καλά....το απορίπτω και ....τέλος. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για πολοστή φορά τα παιδιά που με βοήθησαν ...και ξέρουν ποιοί είναι (δεν είναι ώρα για διαφήμιση) και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Φιλικά Δημήτρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 23 Ιανουαρίου 2013 Author #39 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Εδώ και μία εβδομάδα δουλεύει το ενυδρείο με διαφορετικό δεύτερο φίλτρο απο το προηγούμενο που είχα (είχα το dolphin 500). To οποίο αντικατέστησα με το eheim profesional 2126 thermofilter 950 l. την ώρα. Πιστεύω οτι "έδεσε" απόλυτα με το eheim 2217 που είχα μέχρι τώρα ώς βασικό φίλτρο. Αναγκάστηκα να προσθέσω επέκταση στο σπρέιμπάρ για να μειώσω την ταχύτητα ροής στο νερό (δηλαδή την μοίρασα σε περισσότερη επιφάνεια του ενυδρείου). Τώρα έχω συνολικά 1950 λίτρα την ώρα κυκλοφορία και γύρω στα 10 λίτρα καθαρό βιολογικό υλικό (siporax και substrat pro). Τα σπρέι μπάρ είναι 3 εκατοστά περίπου κάτω απο την επιφάνεια του νερού και στοχεύουν διαγώνια πρός την επιφάνεια του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #40 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Μερικές φωτό απο την εξέλιξη των κατοίκων του Υδρόβιου κόσμου στο ενυδρείο μου. Η μετρήσεις απο την ημέρα που προετοιμάζω το νερό αλλαγής στο βαρέλι με τύρφη είναι βελτιομένες κατα πολύ. Το PH απο το 7,5 πήγε στο 7 Τα ΝΟ3 είναι κοντα στο 0.10 Οι σκληρότητες Gh 7 και Kh 4 αντίστοιχα. Αναπτύσονται με γοργούς ρυθμούς και δείχνουν να το "φχαριστιούνται" τα παιδόπουλά μου!!!!! Έγινε επεξεργασία 10 Φεβρουαρίου 2013 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 13 Μαρτίου 2013 Author #41 Share 13 Μαρτίου 2013 (edited) Ένα πρόσφατο βιντεάκι απο σήμερα 13-3-2013 Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2013 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 14 Μαρτίου 2013 Author #42 Share 14 Μαρτίου 2013 (edited) Υπο την μελωδία του Mike oldfield http://www.youtube.com/watch?v=W1jTgIErV8E Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2013 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 17 Μαρτίου 2013 Author #43 Share 17 Μαρτίου 2013 Μερικές φωτό ακόμα απο σήμερα 17-3-2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 18 Μαρτίου 2013 #44 Share 18 Μαρτίου 2013 Να τους χαίρεσαι φιλαράκι! Υπέροχοι είναι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 18 Μαρτίου 2013 Author #45 Share 18 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 20 Μαρτίου 2013 Author #46 Share 20 Μαρτίου 2013 (edited) 20-3-2013 Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2013 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 5 Απριλίου 2013 Author #47 Share 5 Απριλίου 2013 Ένα βιντεάκι ακόμα 5-4-2013 http://www.youtube.com/watch?v=mSAnMt-rZTo&feature=youtu.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 7 Απριλίου 2013 Author #48 Share 7 Απριλίου 2013 6-4-2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 28 Οκτωβρίου 2014 #49 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου να το χαίρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος