ramsis68 13 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Αρκετά απο τα παιδιά ίσως έχουν δεί την πορεία του ενυδρείου μου αλλά ποτέ δεν το παρουσίασα. Δειλά-δειλά λοιπόν άδραξα την στιγμή και δίνω λίγες εικόνες απο το πώς είναι το δισκοενυδρείο μου σήμερα 13-12-2012. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 13 Δεκεμβρίου 2012 Author #2 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Εχει δύο φίλτρα εξωτερικά eheim 2217 και dolphin 500 συνολικά 1500 λίτρα την ώρα κυκλοφορία. Γεμάτα με siporax , substrat pro και τύρφη (εκτός απο τα υπάρχοντα μπλέ σφουγγάρια και το ενυδρειακό βαμβάκι.) Υπάρχουν 4 ρίζες πολλά είδη φυτών (όπως φαίνονται και στις φωτό) Απο ψάρια έχει 5 ancistrus albino 5 corydoras 50 γαρίδες διαφόρων χρωμάτων 13 δίσκους (4 red mellon και 9 αλενκέρ) 4,5 και 6 μηνών Οι ρουτίνες μου είναι 45 λίτρα αλλαγή κάθε δύο ημέρες (λόγο του μικρού της ηλικίας των ψαριών ταίζονται 4-5 φορές την ημέρα με μεγάλη ποικιλία τροφών) αποφεύγοντας το ανέβασμα των νιτρικών. Προσθέτω και κάποια ιχνοστοιχεία και άλατα της sera. Η χημεία του νερού: Ph - 7,5 Gh - 7 Kh - 4 No2 - 0 No3 - 0,10 Έγινε επεξεργασία 13 Δεκεμβρίου 2012 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 13 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Και δύο βιντεάκια απο το ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Οι γαριδες ειναι ζητημα χρονου να φαγωθουν ...... Οι δισκοι ( κατα τη γνωμη μου ) και για λογο που δεν γνωριζω εχουν αναπνοες... Σαν στησιμο μου αρεσει ( γενικοτερα εδω και καιρο μου αρεσει το φυτεμενο ) παρα το ''ξερακιανο'' Παλι κατα τη γνωμη μου , νομιζω πως εχεις πολλα ψαρια μεσα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 13 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Οι γαρίδες υπάρχουν και ταίζουν με τα μικρά τους φρέσκια γαριδούλα τα δισκάκια. Τις μεγάλες δεν τις πειράζουν. Προυπήρχαν των δίσκων στο ενυδρείο και αφού κράτησα μερικές (σε άλλο ενυδρείο) , τις υπόλοιπες τις άφησα να ταίζουν με τον γόνο τους τους λεβέντες μου! Χαχαχαχα!!! Αναπνέουν γρήγορα όταν έχουν κάνει κοιλιές μετά το φαγητό. Όταν είναι νορμάλ δέν αναπνέουν τόσο γρήγορα. Η αλήθεια είναι οτι τα ταίζω αρκετά ...αλλά σε λίγες ημέρες θα μπουν σε κανονικό διαιτολόγιο (τώρα δίνω λίγο ώθηση στην ανάπτυξη). Πραγματικά είναι αρκετά ψάρια αλλά θα το φέρω βόλτα με συχνές αλλαγές και "άνοιγμα του χώρου απο τα φυτά όταν μεγαλώσουν. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Πάντα ακούω γνώμες και βγαίνω κερδισμένος. :bigemo_harabe_net-64: :buttrock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 13 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Επήσεις για να μην ξεχάσω....μετά απο συμβουλή έμπειρου δισκά (επηδή τα ψάρια είναι ακόμα μικρά και χρειάζονται ανάπτηξη) έχω αυξήσει την θερμοκρασία στους 31 βαθμούς και θα παραμείνει εκεί για λίγο καιρό ακόμα. Όταν αλλάζω το νερό και πέφτει λίγο η θερμοκρασία (2 βαθμούς...στούς 28-29 ...που είναι η ιδανική) αναπνέουν πιό χαλαρά.Πιθανολογώ επειδή το ζεστό νερό είναι φτωχότερο σε οξυγόνο και επειδή ... όταν είναι μικρά αναπνέουν γρηγορότερα να έχω αυτό το αποτέλεσμα στις αναπνοές τους. Πάντως όλες οι μετρήσεις μου είναι αρκετά καλές και η συμπεριφορά τους άψωγη οπότε δέν νομίζω να είναι κάτι άλλο. Πραγματικά όμως όταν τα ταίζω γερά έχουν μεγάλη συχνότητα αναπνοών (και τα δύο τα βίντεο τα τράβηξα αμέσως μετά το φαγητό που βγαίνουν "τσάρκα" ...σχεδόν ... όλα μαζί). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Οκ φίλε μου καλα κανεις και ακούς έμπειρους δισκαδες!!!! Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 13 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Οκ φίλε μου καλα κανεις και ακούς έμπειρους δισκαδες!!!! Καλή συνέχεια. Να είσαι καλά φίλε μου!!!! :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 14 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Αληθεια οι εμπειροι σου ειπαν: 1 )οτι δισκοι με γαριδες πανε χωρις κανενα προβλημα ? 2) οι 31 βαθμοι που εχεις στο ενυδρειο σου ειναι οτι καλυτερο για τις γαριδες σου , για τα φυτα σου 3) ενα ενυδρειο φυτεμενο και με διοξειδιο 370λιτρων ειναι το καταλληλο για να μεγαλωσεις 13 δισκους ? 4)τοσο ψηλα που εχεις το διαχυτηρα του διοξειδιου παιζει να δουλευει και τσαμπα ? 5)απο τη στιγμη που οπως ειδα στο βιντεο εχεις μεσα αεραντλια και παιζει στο φουλ , ποσο φτωχοτερο μπορει να ειναι σε ποσοστα οξυγονου το νερο που βγαινει απο το ενυδρειο σε σχεση με το νερο που μπαινει στο ενυδρειο ? 6) στο δευτερο βιντεο 0:30 εως 0:37 ειναι σωστα κοπρανα δισκου αυτα? Υ.Γ : εαν τυχη και μιλησεις με τους εμπειρους απαντησε μου και στα παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 14 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Εγω θα ζητουσα απο τον φιλο Δημητρη να ενημερωσει τον οποιο ανθρωπο τον συμβουλευσε τα παραπανω και αν ειναι μελος να μας απαντησει ο ιδιος που τα προτεινε. Τα ψαρια εχουν θεμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 14 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Οι αλλαγες που αναφερεις οτι κανεις ... για μεγαλωμα δισκων, ειναι απο μηδαμινες εως καθολου... Χρειαζονται πολυ μεγαλυτερες αλλαγες και πολυ περισσοτερες...και μασα φουλ!!! καλη συνεχεια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 14 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Καλοριζικο φιλε και να το χαιρεσαι !!! Τα ψαρια οντως εχουν ενα θεμα, τα βλεπω λιγο αδυνατα, καρδια ταιζεις; Κατεβασε στους 29 τη θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 14 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Εγω θα εκανα τα εξης για αρχη: - Κατεβασμα σταδιακα θερμοκρασιας στους 28. - Ξηλωμα τα απαιτητικα φυτα που χρειαζονται CO2 και μαζι και το CO2 και θα αφηνα μονο τα πιο ανθεκτικα. Δυστηχως εδω πρεπει να επιλεξουμε τι μας αρεσει περισοτερο. Τα φυτα η οι δισκοι. - Αυξηση του κοπαδιου με τα corry απο 5 σε 10. - Αλλαγες ανα 2 μερες 60 λιτρα απο 45 που κανεις. - Αεραντλια φουλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 14 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Εξω και οι γαρίδες Αργά η γρήγορα θα γίνουν ζωντανή τροφή Είπες ότι έχεις διαφόρων χρωμάτων οπότε παίζει και ενδεχόμενο υβριδισμου Και δεν ειναι οι θερμοκρασίες αυτές ( των δίσκων ) για γαρίδες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 14 Δεκεμβρίου 2012 Author #15 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 ΟΙ παρατηρήσεις είναι γραμμένες στο μυαλό μου και είδη έχω ενεργήσει πιό σύντομα απο ότι υπολόγιζα. Πραγματικά η θερμοκρασία 31 ( η οποία ήταν στην πραγματικότητα 30 αλλά εμένα μου φάνηκε για 31 και το ξαναέκανα έλεγχο σήμερα)δεν είναι και η ιδανικότερη και το ξέρω. Δέν είμαι κανένας άσχετος. Απλά θεώρησα καλό να δώ πώς θα δουλέψουν τα ψάρια στην θερμοκρασία αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου που γνωρίζει. Φυσικά και δέν παίρνοιυμε "μασημένη τροφή" και την "πετάμε στο στομάχι μας. Έκανα αυτό που είπε και παρακολουθούσα τόσες ημέρες την συμπεριφορά τους και την όρεξή τους. Στην πρώτη "στραβή" (έστω και την παραμικρή που θα έπεφτε στην αντίλυψή μου) θα έριχνα την θερμοκρασία στους 28. Παρατήρησα ότι είχαν "αναπνοές" μόνο το βράδυ όταν τα τάιζα με σύμπλεγμα απο κατεψυγμένη και άλλες τροφές ανακατεμένες μαζί (κοιλιά - πραγματικά τούμπανο). Τα κόπρανα είναι ενωμένα μερικές φορές λόγο του ότι τα τάιζα καθημερινά με κατεψηγμένη τροφή που ήταν πολύ πλούσια σε πρωτείνες (κατεψηγμένη με μοσχοκαρδιά και άλλα καλούδια ...κάθε βράδυ μία φορά την ημέρα) , για γρήγορη ανάπτυξη. . Απο αύριο έτσι κι αλλιώς θα ξεκινούσα να τα ταίζω κάθε δεύτερη ημέρα κατεψυγμένη και θα έριχνα την θερμοκρασία γιατι πέρασε η περίοδος που μου είχαν προτείνει για υψηλές θερμοκρασίες. Τις γαρίδες δεν τις έχω μέσα για ομορφιά ...τις άφησα για να μου ταίζουν τους δίσκους ....και αυτό κάνω (για γαριδάδικο έχω ξεχωριστό ενυδρείο). Τον διχυτήρα τον άφησα επίτηδες ψηλά για να να πέρνει το νερό του ενυδρείου μία ελάχιστη ποσότητα (μιάς και είναι ιδιοκατασκευή και δέν θέλω να παίξω ιδιαίτερα με τόσο επικύνδυνα αέρια όσο το CO2) ....όσο το είχα απλό φυτεμένο δούλευε πολύ χαμηλά και με περισότερες φουσκάλες. Απλά τώρα έπρεπε ...χάρη των φυτών .... να μεταβώ πιό ομαλά στην παντελώς έλειψη του CO2. Τέλος ...όσο πιό ζεστό είναι το νερό τόσο λιγότερη ποσότητα οξυγόνου συγκρατεί. Ευχαριστώ όσους μου δώσατε καλοπροαίρετα ....επαναλαμβάνω .....καλοπροαίρετα τις συμβουλές σας και σας διαβεβαιώ ότι έχω επισπεύσει τις απαραίτητες προσαρμογές που ....έτσι κι αλλιώς θα γινόταν το πολύ σε δύο ημέρες. Θέλω να επισημάνω οτι τα κόπρανα δέν είναι άσπρα υμενώδη είναι μέν ενωμένα μερικές φορές αλλά κόκκινα σύμφωνα με το χρώμα της τροφής που τρώνε. Εάν φάνηκε κάποιο άλλο χρώμα απλά ξεγελάει ο φωτισμός στο βίντεο η στις φωτό (θα ήταν παράλογο να πώ ψέματα ενώ θα είχα πραγματικά θέμα και θα χρειαζόταν θεραπεία). Τώρα λοιπόν αναφέρω οτι το CO2 αφαιρέθηκε , η θερμοκρασία κατεβαίνει σταδιακά απο σήμερα το βράδυ κατα ένα βαθμό την ημέρα μέχρι να φτάσει στους 28 , απο τα φυτά καμπόμπες έμειναν ελάχιστα γιατι εάν αρχίσουν να "μαδάνε" θα μπουκώσουν το φίλτρο (για να αφαιρεθούν εύκολα εάν παρατηρήσω κάτι τέτοιο). Θα τελειώσω με κάποια "στιγμή" απο την δουλειά μου (γυμναστής σε σχολείο).....Κάποια ημέρα τσακώθηκαν κάποιοι μαθητές μου την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο προαύλιο και τους ρώτησα για πιό λόγο συναίβει το "συμβάν". Τότε μού είπε ένας απο τους μαθητές μου ... -Κύριε αυτός δέν ξέρει να παίζει μπάλα και του βάζω τις φωνές. Καλύτερα να βγεί απο το παιχνίδι να παίξουμε εμείς. Η απάντησή μου ξέρετε πιά ήταν; -Ο μόνος άνθρωπος Άρη που μπορεί να κρίνει κάποιον εάν ξέρει μπάλα ή όχι και να τον βγάλει απο το παιχνίδι είναι κάποιος που "γνωρίζει" πάρα πολύ καλά το άθλημα. Εάν κάποιος απο εσάς παιδιά γνωρίζει τόσο πολύ καλά το ποδόσφαιρο άς σηκώσει το χέρι. Κανένα παιδί δέν σήκωσε το χέρι , φυσικά , κι άς ήταν παιδιά 9 χρονών , που είναι σάν την φωτιά που δέν σταματάει πουθενά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και δεν ξαναμάλωσαν ποτέ. Σήμερα 10 χρόνια μετά ...ακόμα το θυμούνται και μου το ¨τσαμπουνάνε" κάθε φορά που με βρίσκουν στον δρόμο. .... -Τι μας κάνατε κύριε εκείνη την μέρα....ποτέ δεν το είχαμε σκεφτεί έτσι. Εάν κάποιος λοιπόν φίλοι μου δέν έχει χάσει ποτέ δίσκο ή δέν έκανε λάθη για να μάθει ή ...έστω όσα ήξερε πρίν ασχοληθεί με τους δίσκους ήταν αρκετά ...έτσι ώστε να είναι μέχρι σήμερα αλάθητος και παντογνώστης ..... .....άς σηκώσει το χέρι. Συγνώμη εάν δεν ήταν πρέπουσα η συμπεριφορά μου , κάποια στιγμή η σκανδάλησα με τα τρομερά μου λάθη αλλά .... που θα πάει ....θα μάθω!!!!!!! Άλlωστε ....γι αυτό και γράφτηκα σε αυτό το πολύ όμορφο Forum και αποκομίζω αυτά που νομίζω οτι είναι "διαμάντια" και απορίπτω αυτά που ....νομίζω ότι είναι επίδηξη ...υποτιθέμενων ...γνώσεων. Το ποιόν θεώρησα έμπειρο είναι κάτι διφορετικό (αυτόν που ήξερε περισσότερα απο εμένα) ...μετά βρέθηκε κάποιος άλλος φίλος που ήξερε ακόμα περισσότερα και έμαθα και απο αυτόν....αύριο ίσως μάθω και απο άλλον. Απλά ...πράτω αυτά που μου λένε οι πιό έμπηροι αλλά ....εάν με την συνεχώμενη παρατήρηση κρίνω οτι κάτι "δέν δουλεύει" καλά....το απορίπτω και ....τέλος. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για πολοστή φορά τα παιδιά που με βοήθησαν ...και ξέρουν ποιοί είναι (δεν είναι ώρα για διαφήμιση) και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Φιλικά Δημήτρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 14 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Ωραίος , συνονόματε ! Καλή συνέχεια και να χαρείς τα ψαράκια ! Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 15 Δεκεμβρίου 2012 Author #17 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 Εγω θα εκανα τα εξης για αρχη: - Κατεβασμα σταδιακα θερμοκρασιας στους 28. - Ξηλωμα τα απαιτητικα φυτα που χρειαζονται CO2 και μαζι και το CO2 και θα αφηνα μονο τα πιο ανθεκτικα. Δυστηχως εδω πρεπει να επιλεξουμε τι μας αρεσει περισοτερο. Τα φυτα η οι δισκοι. - Αυξηση του κοπαδιου με τα corry απο 5 σε 10. - Αλλαγες ανα 2 μερες 60 λιτρα απο 45 που κανεις. - Αεραντλια φουλ. Οκ Νίκο. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ευχαριστώ! :rockon: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 15 Δεκεμβρίου 2012 Author #18 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Ωραίος , συνονόματε ! Καλή συνέχεια και να χαρείς τα ψαράκια ! Ευχαριστώ πολύ!!!! :bigemo_harabe_net-82: Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2012 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 ΟΙ παρατηρήσεις είναι γραμμένες στο μυαλό μου και είδη έχω ενεργήσει πιό σύντομα απο ότι υπολόγιζα. Πραγματικά η θερμοκρασία 31 ( η οποία ήταν στην πραγματικότητα 30 αλλά εμένα μου φάνηκε για 31 και το ξαναέκανα έλεγχο σήμερα)δεν είναι και η ιδανικότερη και το ξέρω. Δέν είμαι κανένας άσχετος. Απλά θεώρησα καλό να δώ πώς θα δουλέψουν τα ψάρια στην θερμοκρασία αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου που γνωρίζει. Φυσικά και δέν παίρνοιυμε "μασημένη τροφή" και την "πετάμε στο στομάχι μας. Έκανα αυτό που είπε και παρακολουθούσα τόσες ημέρες την συμπεριφορά τους και την όρεξή τους. Στην πρώτη "στραβή" (έστω και την παραμικρή που θα έπεφτε στην αντίλυψή μου) θα έριχνα την θερμοκρασία στους 28. Παρατήρησα ότι είχαν "αναπνοές" μόνο το βράδυ όταν τα τάιζα με σύμπλεγμα απο κατεψυγμένη και άλλες τροφές ανακατεμένες μαζί (κοιλιά - πραγματικά τούμπανο). Τα κόπρανα είναι ενωμένα μερικές φορές λόγο του ότι τα τάιζα καθημερινά με κατεψηγμένη τροφή που ήταν πολύ πλούσια σε πρωτείνες (κατεψηγμένη με μοσχοκαρδιά και άλλα καλούδια ...κάθε βράδυ μία φορά την ημέρα) , για γρήγορη ανάπτυξη. . Απο αύριο έτσι κι αλλιώς θα ξεκινούσα να τα ταίζω κάθε δεύτερη ημέρα κατεψυγμένη και θα έριχνα την θερμοκρασία γιατι πέρασε η περίοδος που μου είχαν προτείνει για υψηλές θερμοκρασίες. Τις γαρίδες δεν τις έχω μέσα για ομορφιά ...τις άφησα για να μου ταίζουν τους δίσκους ....και αυτό κάνω (για γαριδάδικο έχω ξεχωριστό ενυδρείο). Τον διχυτήρα τον άφησα επίτηδες ψηλά για να να πέρνει το νερό του ενυδρείου μία ελάχιστη ποσότητα (μιάς και είναι ιδιοκατασκευή και δέν θέλω να παίξω ιδιαίτερα με τόσο επικύνδυνα αέρια όσο το CO2) ....όσο το είχα απλό φυτεμένο δούλευε πολύ χαμηλά και με περισότερες φουσκάλες. Απλά τώρα έπρεπε ...χάρη των φυτών .... να μεταβώ πιό ομαλά στην παντελώς έλειψη του CO2. Τέλος ...όσο πιό ζεστό είναι το νερό τόσο λιγότερη ποσότητα οξυγόνου συγκρατεί. Ευχαριστώ όσους μου δώσατε καλοπροαίρετα ....επαναλαμβάνω .....καλοπροαίρετα τις συμβουλές σας και σας διαβεβαιώ ότι έχω επισπεύσει τις απαραίτητες προσαρμογές που ....έτσι κι αλλιώς θα γινόταν το πολύ σε δύο ημέρες. Θέλω να επισημάνω οτι τα κόπρανα δέν είναι άσπρα υμενώδη είναι μέν ενωμένα μερικές φορές αλλά κόκκινα σύμφωνα με το χρώμα της τροφής που τρώνε. Εάν φάνηκε κάποιο άλλο χρώμα απλά ξεγελάει ο φωτισμός στο βίντεο η στις φωτό (θα ήταν παράλογο να πώ ψέματα ενώ θα είχα πραγματικά θέμα και θα χρειαζόταν θεραπεία). Τώρα λοιπόν αναφέρω οτι το CO2 αφαιρέθηκε , η θερμοκρασία κατεβαίνει σταδιακά απο σήμερα το βράδυ κατα ένα βαθμό την ημέρα μέχρι να φτάσει στους 28 , απο τα φυτά καμπόμπες έμειναν ελάχιστα γιατι εάν αρχίσουν να "μαδάνε" θα μπουκώσουν το φίλτρο (για να αφαιρεθούν εύκολα εάν παρατηρήσω κάτι τέτοιο). Θα τελειώσω με κάποια "στιγμή" απο την δουλειά μου (γυμναστής σε σχολείο).....Κάποια ημέρα τσακώθηκαν κάποιοι μαθητές μου την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο προαύλιο και τους ρώτησα για πιό λόγο συναίβει το "συμβάν". Τότε μού είπε ένας απο τους μαθητές μου ... -Κύριε αυτός δέν ξέρει να παίζει μπάλα και του βάζω τις φωνές. Καλύτερα να βγεί απο το παιχνίδι να παίξουμε εμείς. Η απάντησή μου ξέρετε πιά ήταν; -Ο μόνος άνθρωπος Άρη που μπορεί να κρίνει κάποιον εάν ξέρει μπάλα ή όχι και να τον βγάλει απο το παιχνίδι είναι κάποιος που "γνωρίζει" πάρα πολύ καλά το άθλημα. Εάν κάποιος απο εσάς παιδιά γνωρίζει τόσο πολύ καλά το ποδόσφαιρο άς σηκώσει το χέρι. Κανένα παιδί δέν σήκωσε το χέρι , φυσικά , κι άς ήταν παιδιά 9 χρονών , που είναι σάν την φωτιά που δέν σταματάει πουθενά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και δεν ξαναμάλωσαν ποτέ. Σήμερα 10 χρόνια μετά ...ακόμα το θυμούνται και μου το ¨τσαμπουνάνε" κάθε φορά που με βρίσκουν στον δρόμο. .... -Τι μας κάνατε κύριε εκείνη την μέρα....ποτέ δεν το είχαμε σκεφτεί έτσι. Εάν κάποιος λοιπόν φίλοι μου δέν έχει χάσει ποτέ δίσκο ή δέν έκανε λάθη για να μάθει ή ...έστω όσα ήξερε πρίν ασχοληθεί με τους δίσκους ήταν αρκετά ...έτσι ώστε να είναι μέχρι σήμερα αλάθητος και παντογνώστης ..... .....άς σηκώσει το χέρι. Συγνώμη εάν δεν ήταν πρέπουσα η συμπεριφορά μου , κάποια στιγμή η σκανδάλησα με τα τρομερά μου λάθη αλλά .... που θα πάει ....θα μάθω!!!!!!! Άλlωστε ....γι αυτό και γράφτηκα σε αυτό το πολύ όμορφο Forum και αποκομίζω αυτά που νομίζω οτι είναι "διαμάντια" και απορίπτω αυτά που ....νομίζω ότι είναι επίδηξη ...υποτιθέμενων ...γνώσεων. Το ποιόν θεώρησα έμπειρο είναι κάτι διφορετικό (αυτόν που ήξερε περισσότερα απο εμένα) ...μετά βρέθηκε κάποιος άλλος φίλος που ήξερε ακόμα περισσότερα και έμαθα και απο αυτόν....αύριο ίσως μάθω και απο άλλον. Απλά ...πράτω αυτά που μου λένε οι πιό έμπηροι αλλά ....εάν με την συνεχώμενη παρατήρηση κρίνω οτι κάτι "δέν δουλεύει" καλά....το απορίπτω και ....τέλος. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για πολοστή φορά τα παιδιά που με βοήθησαν ...και ξέρουν ποιοί είναι (δεν είναι ώρα για διαφήμιση) και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Φιλικά Δημήτρης. και εδω εισαι λαθος !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 15 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Εγω παλι!!! θα σου πω ... καλη συνεχεια...ειμαι σιγουρος οτι θα τα πας καλα ,γιατι βλεπω ανοιχτο μυαλο και δεκτικοτητα... Ειναι καλα σημαδια αυτα.Γνωμες θα ακουσεις πολλες και αποψεις...απο πολλα παιδια εδω μεσα ...να εισαι σιγουρος οτι ολοι καλοπροαιρετα θα σου πουν οτι σου πουν... και παλι θα σου ξανατονισω: δωσε λιγη περισσοτερη βαση στις αλλαγες σου και στο καθαρο νερακι και θα δεις αλλα ψαρια..Παντα φιλικα !! Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2012 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 15 Δεκεμβρίου 2012 Author #21 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 Φυσικά και λαμβάνω σοβαρά υπόψιν κάθε άποψη. Εκτός απο τα παραπάνω που έγαψα οτι βελτίωσα τώρα έχω 10 corydoras συνολικά και οι αλλαγές μου θα αυξηθούν , σαν ποσότητα νερού. Πάντως τα ΝΟ3 , λίγο πρίν αλλάξω το νερό κάθε φορά .... (κάθε δεύτερη μέρα) .... κυμαίνετται απο 0,10 σε 0,20 και αμμωνία φυσικά 0. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές. Απλά διαφέρει ο ..."τρόπος" ... που συμβουλεύεις κάποιον. Δέν είπα .... "να με πάρουν απο το χεράκι" ... αλλά είμαι τόσα χρόνια που ασχολούμαι με ενυδρεία και 45 χρονών "κρεμανταλάς". Το να έχει κάποιος γνώσεις δεν σημαίνει .... απαραίτητα....οτι μπορεί και να τις μεταδώσει. Και αυτό το γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Δέν κρατάω κακία σε κανέναν και δεν συντρέχει άλλωστε λόγος. Απλά ...λίγο να είμαστε πιό προσεκτικοί στον "τόνο" της συμβουλής για να μην εννοείται απο τα συμφραζόμενα .......".... Τι κάνεις βρε χαμένε!!!!!!!..." ή του τύπου ...."που πάς βρε Καραμήτρο...." Όσα πάντως μου προτάθηκαν ...άμεσα διορθώθηκαν (τουλάχιστον τα περισσότερα) ...αλλά και πάλι ... εάν δώ οτι κάτι δεν δουλεύει καλά στο ενυδρείο θα το αλλάξω πάλι άμεσα γιατι σε κάποιου το ενυδρείο μπορεί να δούλεψε αλλά στο δικό μου ... μπορεί ... όχι. Συμπαθάτε με για την όλη αναστάτωση αλλά είναι η φύση μου τέτοια. Να είστε καλά φίλοι μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 Δεν υπαρχει καμια αναστατωση φιλε μου Το φορουμ γι αυτο υπαρχει,για να διαβαζουμε και να ακουμε αποψεις. Προσωπικα ειναι τελειως αντιθετος στο να εχεις γαριδες εκει μεσα για ζωντανη τροφη..Και οι γαριδες ειναι ζωντανος οργανισμος οπως και τα ψαρια και το να τις δινεις για τροφη στους δισκους δεν ειναι καλο!Ειναι σαν να μου λες οτι εχεις πιρανια και τα ταιζεις μικρα ζωντανα ψαρια.Εμενα το ιδιο μου φαινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 απλα να ξεκαθαρισω μιας και εγω ειμουν αυτος που εκανα την αρχη και σε ''εποιασα απο τα μουτρα'' , πως δεν εχω κανενα προβλημα με σενα και γενικοτερα με κανεναν , απλα ειναι μερικα ''λαθη'' που πριν απο σενα τα εχουν κανει αρκετοι ( μεσα σε αυτους και εγω ) και προσπαθω να σου πω ( απο τη μερια μου ) οτι ''κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο σου'' και σου δειχνω-λεω που μπορεις να επικεντρωθεις ετσι ωστε σε βαθος χρονου ( η ακομα και αμμεσα ) να μην εχεις κανενα προβλημα και να μπορεις να χαρεις το ενυδρειο σου και τα ψαρια σου , οπως ολοι μας ----> ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 15 Δεκεμβρίου 2012 Author #24 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Σίγουρα δεν τίθεται κανενός είδους θέμα. Απλά μου κακοφάνηκε λίγο ο τόνος. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και εάν δείς κι άλλα λάθη θα τα ακούσω με ενδιαφέρον. Οι γαρίδες προυπήρχαν στο ενυδρείο και ήταν αδύνατο να πιάσω και να συλάβω 300 περίπου (χονδρικά μιλάω ...μπορεί και αρκετά περισσότερες) γαρίδες χωρίς να το αδειάσω εντελώς. Κάτι που δεν είμαι σε θέση να κάνω λόγο του τεράστιου φόρτου εργασίας (καθώς είμαι και προπονητής σε ομάδα και γυρνώ βράδυ στο σπίτι). Δέν τις έριξα ηθελημένα....απλά δεν μπορούσα πλέον να τις μαζέψω απο ένα 400 λίτρων , συνολικά φυτεμένο ενυδρείο. Σε καμία περίπτωση δεν θα τις έριχνα μέσα για τροφή. Δεν συμβαδίζει με την ιδιοσυγκρασία μου. Απλά μάζεψα όσες μπόρεσα αλλά ο αριθμός τους ήταν απαγορευτικός για εμένα. Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2012 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 15 Δεκεμβρίου 2012 Author #25 Share 15 Δεκεμβρίου 2012 Δεν υπαρχει καμια αναστατωση φιλε μου Το φορουμ γι αυτο υπαρχει,για να διαβαζουμε και να ακουμε αποψεις. Προσωπικα ειναι τελειως αντιθετος στο να εχεις γαριδες εκει μεσα για ζωντανη τροφη..Και οι γαριδες ειναι ζωντανος οργανισμος οπως και τα ψαρια και το να τις δινεις για τροφη στους δισκους δεν ειναι καλο!Ειναι σαν να μου λες οτι εχεις πιρανια και τα ταιζεις μικρα ζωντανα ψαρια.Εμενα το ιδιο μου φαινεται! Έχεις απόλυτο δίκιο που φαντάστηκες οτι τις έριξα για τροφή. Θα ήθελα απλά να σε ενημερώσω για τοι πώς κατέληξαν μέσα στο δισκάδικο (και χωρίς παρεξήγηση φυσικά). Διάβασε την παραπάνω μου αναφορά στον Geosid και θα καταλάβεις πώς έχουν τα πράγματα. Μην δημιουργήσω και λάθος εντυπώσεις. άλωστε έχω και ένα ομορφο γαριδάδικο. Δεν θα έπαιρνα γαρίδες απο εκεί μέσα για να τις κάνω τροφή. Φιλικά Δημήτρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος