Jump to content

Recommended Posts

ωραια οποτε θα ζητησω λιπασμα σαν το παραπανω !! αν δεν εχει το συγκεκριμενο ?

και κατι αλλο το οργανικο οξειδιο σε τι μορφη ειναι ?

πως το ζηταω ?

ωραια οποτε θα ζητησω λιπασμα σαν το παραπανω !! αν δεν εχει το συγκεκριμενο ?

και κατι αλλο το οργανικο διοξειδιο σε τι μορφη ειναι ?

πως το ζηταω ?

Αυτό που σου πρότεινε ο Σωτήρης είναι υγρό. Υπάρχουν στο εμπόριο και ταμπλέτες διοξειδίου.

Αν δεν έχει το συγκεκριμένο, έχει και η sera, αλλά καλό είναι να κοιτάξεις αυτό που σου προτάθηκε γιατί είναι όντως πολύ καλό.

Έγινε επεξεργασία - ch_kyriakos

χρειαζεται κατι αλλο περα απο αυτο το υγρο ?

απο τιμη ? ποσο κοστιζει περιπου ?

Κάνε μία αναζήτηση σε ενυδρειακά eshop να συγκρίνεις τις τιμές..!!!! Αν δεν κάνω λάθος από 8-9ευρώ, αλλά δεν θυμάμαι τα πόσα ml. Είναι εύκολο να το βρεις όμως.

οκ , ευχαριστω φιλε !!!

λοιπον σημερα εκανα την προσθηκη των φυτων μ !! πηρα 1 java moss και την τυλιξα σε ενα βραχακι με ενα διχτακι και 1 cladophora aegagrophila !! επισης αγορασα flourish excel (οργανικό διοξείδιο) και θελω να ρωτησω ,

το ριχνω κατευθειαν στο ενυδρειο ?

καθε ποτε ?

σημερα που εβαλα και τα υπολοιπα φυτα να ριξω ?

Μετρησεις δεν βλεπω..

Το excel το ριχνεις καθημερινα στο ενυδρειο σου,οσο γραφει το μπουκαλι και καλο ειναι να το ριχνεις μολις αναψουν τα φωτα.

Τωρα η βαλισνερια δεν ξερω αν θα την παλεψει με το excel..

λοιπον οι μετρησεις ειναι οι εξης ....

pH: 7.2

Γενική σκληρότητα (GH): 14 δεν ειμαι σιγουρος ... σε 4 στυλες ειχα >4 , >7 , >14, >14d

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6

CI2 : 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 10

Θερμοκρασία (°C): 25-29

πως μας βλεπεις ?

να τις βαλω τις 2 αμανο τον αλλο μηνα ?

να εχουν μεγαλωσει λιγο και τα φυτα ...

Απ οτι καταλαβαινω μετρας με στικ..Αν και δεν ειναι αξιοπιστα οι μετρησεις σου ειναι καλες αλλα δεν εχεις την βασικοτερη,την αμμωνια!

Θερμοκρασια 25-29?Γιατι?

τι εννοεις γιατι ?

κοιτα στους 25,5 εχω τον θερμοστατη

η θερμοκρασια ειναι σχεδον ολη μερα στους 26 αλλα ποτε ποτε δεν ξερω γιατι ανεβαινει λιγο μεχρι 28 και μετα παλι στους 26 ... εχω παρατηρησει οτι το κανει λιγη ωρα πριν κλεισει οποτε μπορει να το κανει για να διατηρηθει η θερμοκρασια οσο μενει κλειστος !!

αν μπορεις με καποιο τροπο να μου πεις την δοσολογια για 20 λιτρα με το flourish excel θα σου ειμουν υποχρεος !! δεν μορω να βγαλω ακρη με τις οδηγιες ...

Το οτι δεν ειναι σταθερη η θερμοκρασια σου ειναι περιεργο γιατι τωρα δεν ειναι καλοκαρι για να ανεβαινει απο την ζεστη..κανονικα θα επρεπε να ειναι σταθερη.

Το μπουκαλι πανω τι λεει γιατι δεν εχω excel για να σου πω.

αυτο ακριβως γραφει ... για βοηθα ρε φιλαρακο !! "on initial use or after a major (>40%) water chnge , use 1 capful (5ml) for every 40L. thereafter use 1 capful for every 200L daily or every other day. for smaller dosing please note that each cap thread is aproximately 1 ml . for 2-4 L containers , 1 capful is 10 ml."

λες να ειναι προβληματικος ο θερμοστατης ?

αμα κανω και το τεστακι αμμωνιας και βγει κομπλε σε ποσο λες να βαλω τις γαριδιτσες ?

τον αλλο μηνα η πιο μετα ?

Προφανως εχεις γραψει κατι λαθος.Ενα καπακι ειναι 5ml οχι10ml.Σου λεε μετα απο αλλαγη νερου μεγαλητερη απο 40% ριχνεις 1 καπακι στα 40 λιτρα.Τον υπολοιπο καιρο ριχνεις ενα καπακι στα 200 λιτρα.Εσυ ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις?

20 λιτρα ειναι το ενυδρειο μου ...

την μια λεει 5ml και την αλλη 10 ml

για αυτο σου λεω δεν βγαζω ακρη !!

τεσπα εντελει μονο στις αλλαγες ενα καπακι ?

η καθε μερα ενα ?

το φυτακι Cladophora aegagrophila ειναι μια μεγαλη μπαλιτσα !! να την κοψω σε 2 μερη η χωριζεται μονο του σιγα σιγα ?

Για οτι απορια εχεις σχετικα με το excel και με τα φυτα σου ανοιξε θεμα στο φυτεμενο.

Για το excel δεν ειμαι σιγουρος ποσο πρεπει να ριξεις γιατι ψαχνοντας στο ιντερνετ βρικα διαφορα.

οκ , για το φυτακι ξερεις κατι ?

Βασικα οπως σου ειπα αν κανεις χρηση του excel θα εχεις προβλημα,θα σου καψει την βαλισνερια...

Οπως σου ειπα και πριν,οτι απορια για φυτα,ανοιγεις θεμα στο φυτεμενο.

γιατι θα μου την καψει ?

τα αλλα φυτακια χρειαζονται ομως flourish excel ετσι ?

αν οχι να μην το χρησιμοποιησω !!

Απο αυτα που βλεπω στο προφιλ σου οχι,κανενα δεν το χρειαζεται ολα ειναι πολυ ευκολα φυτα.

Καποια φυτα τα καει το excel και μεσα σε αυτα ειναι και η βαλισνερια.

οκ , σε ευχαριστω για τον χρονο σου !! κατι τελευταιο ... με το Cladophora aegagrophila ξερεις αν πρεπει να το κοψω σε μικροτερα κομματια εγω η αν διασπαται μονο του ?

χρειαζονται γενικα κατι αλλο τα φυτακια μ ?

ισως ενα αλλο λιπασμα ?

θα παω να το αλλαξω αν ειναι οποτε μην παει χαμενο !!

Γιατί θέλεις να κόψεις την cladopfora? Την αφήνεις όπως είναι, δεν βρίσκω τον λόγο να την κόψεις εκτός αν δεν σου αρέσει σε αυτό το μέγεθος!

ειναι αρκετα μεγαλη !! χαχα ... γι αυτο !! μαλλον ομως ετσι θα την αφησω και θα παρω και καμια αλλη ...

ωραιο το βιντεο !! ευχαριστω !! τι ειναι αυτο που τους κανει ενεση ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...