Jump to content

Recommended Posts

σημερα θα παω να αγορασω 2 αμανο γαριδες !! τι αλλο θα πρεπει να παρω ?

χρειαζονται συγκεκριμενες τροφες ?

πολαπλασιαζονται ευκολα ?

Οι αμανο δεν γεννανε σε γλυκο νερο,θελουν υφαλμηρο νερο,οπωτε δυσκολα θα τις αναπαραγεις.

Θα χρειαστει να παρεις και μια τροφη για γαριδες.

A20554.jpg μια τροφη που μπορεις να τους δινεις

Αν και εχω τροφή για γαρίδες δεν τις πολυταιζω με αυτην επειδη τρωνε τις κανονικες τροφες των ψαριων, καλο ειναι να υπαρχει ομως ;)

Οι amano τρώνε τα πάντα

Βασικό πριν προβείς στην αγορά των ζωντανών και των παρελκόμενων είναι να έχεις καλά στρωμένο βυθό.

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου?

Από μετρήσεις πως είσαι?

Βασικό πριν προβείς στην αγορά των ζωντανών και των παρελκόμενων είναι να έχεις καλά στρωμένο βυθό.

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου?

Από μετρήσεις πως είσαι?

Το βασικότερο αυτό!!! Το λιγότερο 2 μήνες....

το ενυδρειο παιδια τρεχει 1,5 μηνα τωρα !! απο τις ανουμπια που αγορασα μπηκε και ενας λαθρεπιβατης στο ενυδρειο μ !!! σαλιγκαρακι το οποιο απο εκει που ηταν οσο η μυτη μια καρφιτσας εχει μεγαλωσει ... ξερω οτι για να ζησει χρειαζεται καλη ποιοτητα νερου οποτε κρινω οτι ολα ειναι οκ !! επισης τελευταια το ενυδρειο φαινεται να απεκτησε την καφε αλγη που βγαινει σε ολα τα νεα ενυδρεια την περιοδο απο οσο εχω διαβασει που στρωνει το ενυδρειο !! οποτε πιστευω οτι ειναι η καταλληλη στιγμη ... υπαρχει μια κρυψωνα κατω απο το μοπανι και εχω μεσα 2 ανουμπιες και μια vallisneria !! τι λετε ? χρειαζεται κατι αλλο ? ισχυει οτι τρωνε την τριχοειδη αλγη οι γαριδες ? κατι αλλο που μπορει να χρειαστουν ? 2 θελω να προσθεσω !!

Θα ελεγα να περιμενεις ακομη τουλαχιστον 15-20 μερες και μετα να βαλεις τις γαριδες.Τα σαλιγκαρια αυτα δεν χρειαζονται ουτε καλες συνθικες νερου ουτε τιποτα,ακομα και με αμμωνια αυτα ζουν.

Βαλε μετρησεις του ενυδρειου σου.

οκ θα περιμενω κανα δεκαπενθημερο ακομα !! μετρησεις δν εχω !!

Εννοεις οτι δεν εχει κανει μετρησεις καθολου?

οχι καθως τα τεστ ειναι πολυ ακριβα δεν εχω καταφερει ακομα να αγορασω ... απο 17 σχεδον το καθενα !!

Ναι αλλα πως ξερεις τις παραμετρους του νερου σου?

Καλητερα να μην βαλεις τιποτα αλλο μεσα μεχρι να κανεις μετρησεις και να σιγουρευτεις οτι ολα ειναι καλα!

Αυτό κατάλαβα εξ’αρχης από τα λεγόμενα σου και σε ρώτησα για τις μετρήσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δείκτης σωστών τιμών η διαβίωση του λαθρεπιβάτη ούτε η εμφάνιση της αλγης.

Πρέπει να πάρεις δείγμα νερού και να το πας σε ένα petshop να στο μετρήσουν πριν βάλεις άλλα ζωντανά μέσα ειδικά γαρίδες.

οκ , χρειαζεται ομως κατι αλλο εκτος απο τα παραπανω που ανεφερα μεσα το ενυδρειο αν οι τιμες ειναι οκ ?

Με τον μονομάχο θα τις βάλεις παρέα?

ναι ... δεν διαλεξα red cherry για να μην μου τις φαει !!!

Μεγάλες οι πιθανότητες να γίνουν και οι αμανο μεζές αν το ενυδρείο δεν τους παρέχει πολλές φυσικές κρυψώνες ώστε να βγαίνουν το βράδυ που είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα. Οπότε αγόρασε φυτά, ξύλα και πέτρες!

τι φυτα προτεινεις ?

ειναι δυσκολα ?

αμα βαλω java moss και μεγαλωσει μεχρι τον επομενο μηνα ? κρυβονατι εκει ?

αυτα που θα μ προτεινεις χρειαζονται και διοξειδιο ?

Δεν προτείνω κάτι συγκεκριμένο, προτείνω φυσικές κρυψώνες για να μπορούν να προστατευτούν, με δυο ανουμπιες και μια βαλισνερια δεν θα καταφέρουν να κρυφτούν. Φυτά θα επιλέξεις από τα εύκολα που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όποια σου αρέσουν και θα στήσεις το ενυδρείο σου ανάλογα. Η moss σίγουρα είναι μια πάρα πολύ καλή κρυψώνα για τις γαρίδες!

Γενικά θέλουμε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Διάλεξε φυτά που σου αρέσουν, διάβασε για τις απαιτήσεις τους και άσε την φαντασία σου να δημιουργήσει ένα όμορφο, φυσικό και ασφαλές περιβάλλον και για τις γαρίδες σου αλλά και για τον μονομάχο σου!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78675

• Like 1

ευχαριστω πολυ φιλε μου ...

αποφασισα να βαλω κερατοφυλλο ελευθερο στην επιφανεια , 1 microsorum pteropus πανω σε ενα μικρο κομματι μοπανι , 2 cladophora aegagrophila kai 1 java moss πανω σε ενα σπασμενο κομματι κελυφους καρυδας ... διαβασα οτι αλλα δεν χρειαζονται καθολου διοξειδιο και αλλα πολυ χαμηλα επιπεδα ? θα χρειαστει κατι για τα φυτα λοιπον η οχι ?

Καλό θα ηταν να προσθετες λίγο από αυτό το λιπασματάκι σε τσιγγούνικες δόσεις. :)

http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourish.html

Είδες που τελικά ήταν εύκολο! Σίγουρα έτσι η γαρίδες σου θα μπορέσουν να κρύβονται καλύτερα και σε περίπτωση γέννας η moss θα προσφέρει ενα ασφαλές μέρος για τα μικρά.

Όλα τα φυτά χρειάζονται διοξείδιο, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο. Με ένα λυπασματακι σαν αυτό που σου προτείνει ο φίλος μου ο Σωτήρης και λίγο flourish excel (οργανικό διοξείδιο) τα φυτά σου πάνε μια χαρά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...