Jump to content

Μετακόμιση Δίσκων Σε Μεγαλύτερο Δισκόσπιτο!

stelis82

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβω στην Αθήνα για αγορά μεγαλύτερου ενυδρείου!Εγω αγχωθεί απο τώρα για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφέρω τα ψάρια(αφού πρώτα το στρώσω).Θα ήθελα λοιπον γνωμες για τον καλυτερο δυνατο τρόπο με το λιγότερο στρεσαρισμα για τα ψάρια!Ευχαριστώ

απο τη στιγμη που το ενυδρειο που εχεις τωρα ειναι στρωμενο , δεν χρειαζεται να κανεις πολλα πολλα ,

μεταφερεις νερο απο το στρωμενο ενυδρειο σου και μεταφερεις και τα φιλτρα σου και εισαι κομπλε ....

Προσθετεις ετοιμο προετοιμασμενο νερο και τελος

αυτο που θελει προσοχη ειναι η μεταφορα του βυθου ( υποστρωματος ) αμμο, χαλικι Η δεν ξερω τι εχεις

απο τη στιγμη που θα μεταφερεις το νερο απο το ενα ενυδρειο στο αλλο

ναι με την αποχη και μπλουμ....

και σιγα σιγα συμπληρωνεις και νερο για να μπορεσεις να μην εχεις διαφορα στη θερμοκρασια

Oπως σου ειπε και ο geosid η μονη δυσκολια ειναι το υποστρωμα, θα χρειαστεις κι αλλο βεβαια.

Συμπληρωμα νερου σαν να κανεις μια μεγαλη αλλαγη, σταδιακα ομως

Και οπωσδηποτε στο καινουργιο για μια βδομαδα χρηση ενεργου ανθρακα 1/2 λιτρο στο φιλτρο σου

και καλο θα ειναι να προσθεσεις και λιγα βακτηρια μεσα μιας και θα ειναι μεγαλο το συμπληρωμα ;)

• 2 weeks later...

βρεθηκα στην θεση σου πριν περιπου 2 μηνες,,,,,απο μικτα 280 λιτρα στα 500 περιπου

καταρχην,,,,,,προσπαθησε να εισαι μονος και να μην εχεις γκρινα απο γυναικες παιδια και λοιπα,,,

δευτερον,,,,θα πρεπει να μεταφερθουν τα πραγματα απο το παλιο στο καινουργιο χωρις πλυσιματα και απολυμανσεις γιατι μεταφερουν βιολογια,,,θα σου προτεινα το καινουργιο να το καθαρισεις μονο με νερακι,,,εμενα επειδη το παιδι ειχε αφρικανες μεσα και επειδη βρηκα και μια νεκρη μεσα του εκανα απολυμανση με χλωρινη,,,,αν χρειαστεις τον τροπο μπορω να σου δωσω λινκ,,,δεν το χα ξανακανει αλλα αν ακολουθησεις σωστα τα βηματα δεν θα χεις προβλημα,,,,

λοιπον,,,καθαριζεις το καινουργιο ενυδρειο,,,

στηνεις το καινουργιο ενυδρειο ακριβως μπροστα απο το παλιο,,,η οσο πιο κοντα μπορεις,,,

βγαζεις πετρες και φυτα και αφηνεις μονο αμμο και ψαρακια,,,,

αρχιζεις σιγα σιγα και μεταφερεις νερο με αντλια -κουβαδες,,οπως μπορεις,,,στα μισα γεμιζεις ενα βαρελι με νερο ενυδρειο,,,πιανεις τα ψαρακια και τα βαζεις μεσα στο βαρελι,,στο βαρελι θα πρεπει να βαλεις μια αεραντλια και ενα θερμοστατη,,,το δευτερο μπορεις να το παραλειψεις,,,αρκει να βαλεις θερμανση στο δωματιο,,,

συνεχιζεις με το νερο,,,,,οταν μεταφερθει ολο σχεδον το νερο,,,παιρνεις ενα φαρασι και βαζεις σε ενα αλλο κουβα η βαρελι τον βυθο,,,,προσπαθησε να ξεπλεινεις την πολυ μουργα με νερο ενυδρειου,,,,,

βαλε το βυθο στο νεο ενυδρειο,,,,λογικα θα προσθεσεις και αλλο,,,,εγω τα ανακατεψα,,,την παλια με την νεα αμμο,,,,μετα την εισαγωγη της παλιας αμμου στο νεο ενυδρειο και την προσθηκη νεας το ενυδρειο δεν θα βλεπεται,,,,βαλτος,,,,,μην απογοητευτεις,,,,βαλε σε λειτουργια ολα τα φιλτρα και προσθεσε περιπου στα ηδη 100-180 λιτρα αλλα 100 λιτρα,,,,δηλαδη περιπου μεχρι τα μισα,,,,αστο να τρεξει με ολα τα φιλτρα κανα τεταρτακι,,,ανοιξε θερμοστατες...ριξε αντιχλωριο,,,,βακτηρια δεν χρειαζεται αν τα φιλτρα σου ειναι ηδη στρωμενα,,,,εγω ειχα ηδη στρωμενα φιλτρα,,,στησε τις ριζες και τις πετρες....βαλε τα ψαρακια μεσα μολις η θερμοκρασια ερθει στα ισια της και αφησε κλειστα τα φωτα και μην ταισεις,,η ολη υποθεση εχει αρκετη φασαρια,,,,απλα κανε σωστα τα βηματα ετσι ωστε να ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες να παει κατι στραβα,,,,αποψη μου ειναι οτι προσθεσε μονο βυθο στο νεο ενυδρειο,,,,τιποτα αλλο,,,,μονο οτι ειχε το παλιο,,,,αστο να τρεξει και μετα βαλε κ αλλες ριζες η πετρες που εχεις επιπλεον αγορασει,,,,η ολη αλλαγη θα σου παρει το ελαχιστο ενα ολοκληρο απογευμα,,μην σου πω και πιο πολυ,,,

επισης δεν ειναι αναγκη να προσθεσεις ολο το νερο,,,,π.χ...μπορεις να το γεμισεις το νεο ενυδρειο,,300 λιτρα,,,και μετα τις επομενες μερες να συμπληρωνεις μεχρι να γεμισει,,,αυτα.....καλη συνεχεια και καλη τυχη~~~!!!!

υγ

η γυναικα μου αποτελει εξαιρεση μιας και ειχε παρει παρα ποδας σφουγγαριστρα και κουβα και στην ενεργοποιηση των νεων φιλτρων και σε μια βαρβατη διαρροη ο πιδακας νερου εφτανε στο ταβανι,,,,εκει να δεις !!!!!ασε που την εστενα να επιθεωρει καθε τεταρτο τα δισκακια στον κουβα,,,,

Έγινε επεξεργασία - mod

βρεθηκα στην θεση σου πριν περιπου 2 μηνες,,,,,απο μικτα 280 λιτρα στα 500 περιπου

καταρχην,,,,,,προσπαθησε να εισαι μονος και να μην εχεις γκρινα απο γυναικες παιδια και λοιπα,,,

δευτερον,,,,θα πρεπει να μεταφερθουν τα πραγματα απο το παλιο στο καινουργιο χωρις πλυσιματα και απολυμανσεις γιατι μεταφερουν βιολογια,,,θα σου προτεινα το καινουργιο να το καθαρισεις μονο με νερακι,,,εμενα επειδη το παιδι ειχε αφρικανες μεσα και επειδη βρηκα και μια νεκρη μεσα του εκανα απολυμανση με χλωρινη,,,,αν χρειαστεις τον τροπο μπορω να σου δωσω λινκ,,,δεν το χα ξανακανει αλλα αν ακολουθησεις σωστα τα βηματα δεν θα χεις προβλημα,,,,

λοιπον,,,καθαριζεις το καινουργιο ενυδρειο,,,

στηνεις το καινουργιο ενυδρειο ακριβως μπροστα απο το παλιο,,,η οσο πιο κοντα μπορεις,,,

βγαζεις πετρες και φυτα και αφηνεις μονο αμμο και ψαρακια,,,,

αρχιζεις σιγα σιγα και μεταφερεις νερο με αντλια -κουβαδες,,οπως μπορεις,,,στα μισα γεμιζεις ενα βαρελι με νερο ενυδρειο,,,πιανεις τα ψαρακια και τα βαζεις μεσα στο βαρελι,,στο βαρελι θα πρεπει να βαλεις μια αεραντλια και ενα θερμοστατη,,,το δευτερο μπορεις να το παραλειψεις,,,αρκει να βαλεις θερμανση στο δωματιο,,,

συνεχιζεις με το νερο,,,,,οταν μεταφερθει ολο σχεδον το νερο,,,παιρνεις ενα φαρασι και βαζεις σε ενα αλλο κουβα η βαρελι τον βυθο,,,,προσπαθησε να ξεπλεινεις την πολυ μουργα με νερο ενυδρειου,,,,,

βαλε το βυθο στο νεο ενυδρειο,,,,λογικα θα προσθεσεις και αλλο,,,,εγω τα ανακατεψα,,,την παλια με την νεα αμμο,,,,μετα την εισαγωγη της παλιας αμμου στο νεο ενυδρειο και την προσθηκη νεας το ενυδρειο δεν θα βλεπεται,,,,βαλτος,,,,,μην απογοητευτεις,,,,βαλε σε λειτουργια ολα τα φιλτρα και προσθεσε περιπου στα ηδη 100-180 λιτρα αλλα 100 λιτρα,,,,δηλαδη περιπου μεχρι τα μισα,,,,αστο να τρεξει με ολα τα φιλτρα κανα τεταρτακι,,,ανοιξε θερμοστατες...ριξε αντιχλωριο,,,,βακτηρια δεν χρειαζεται αν τα φιλτρα σου ειναι ηδη στρωμενα,,,,εγω ειχα ηδη στρωμενα φιλτρα,,,στησε τις ριζες και τις πετρες....βαλε τα ψαρακια μεσα μολις η θερμοκρασια ερθει στα ισια της και αφησε κλειστα τα φωτα και μην ταισεις,,η ολη υποθεση εχει αρκετη φασαρια,,,,απλα κανε σωστα τα βηματα ετσι ωστε να ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες να παει κατι στραβα,,,,αποψη μου ειναι οτι προσθεσε μονο βυθο στο νεο ενυδρειο,,,,τιποτα αλλο,,,,μονο οτι ειχε το παλιο,,,,αστο να τρεξει και μετα βαλε κ αλλες ριζες η πετρες που εχεις επιπλεον αγορασει,,,,η ολη αλλαγη θα σου παρει το ελαχιστο ενα ολοκληρο απογευμα,,μην σου πω και πιο πολυ,,,

επισης δεν ειναι αναγκη να προσθεσεις ολο το νερο,,,,π.χ...μπορεις να το γεμισεις το νεο ενυδρειο,,300 λιτρα,,,και μετα τις επομενες μερες να συμπληρωνεις μεχρι να γεμισει,,,αυτα.....καλη συνεχεια και καλη τυχη~~~!!!!

υγ

η γυναικα μου αποτελει εξαιρεση μιας και ειχε παρει παρα ποδας σφουγγαριστρα και κουβα και στην ενεργοποιηση των νεων φιλτρων και σε μια βαρβατη διαρροη ο πιδακας νερου εφτανε στο ταβανι,,,,εκει να δεις !!!!!ασε που την εστενα να επιθεωρει καθε τεταρτο τα δισκακια στον κουβα,,,,

Πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup::bigemo_harabe_net-193: :bigemo_harabe_net-193: :bigemo_harabe_net-193:

:bigemo_harabe_net-64: Ευχαριστώ πολυ!!Να στε καλα!Οσο για την γυναικα φιλε mod δεν εχει προβλημα!Της αρέσει και δεν παραπονιέται!Ισα ισα που βοηθαει κιολας!!!Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σου! Έγινε επεξεργασία - stelis82

Ρε παιδια που βρήκατε τετοιες γυναίκες η δικια μου βγαζει δοντια στην πρωτη σταγονα νερο :bigemo_harabe_net-72:

:hysterical: Πλακα κανω ! Αλλα φυσικα καλο ειναι η γυναικα να βοηθαει και να ξερει καποια βασικα στην περιπτωση που λειπουμε απο το σπιτι και γινει καμια στραβη ! Πχ να κανει μια αλλαγουλα μεχρι να γυρισουμε !!!!

Συμφωνω με τους απο πανω απλα μην παραλειψεις το γεμισμα και τον ελεχγο για διαρροη στο καινουριο πριν ξεκινησεις ολες αυτες τις διαδικασιες.

Συμφωνω με τους απο πανω απλα μην παραλειψεις το γεμισμα και τον ελεχγο για διαρροη στο καινουριο πριν ξεκινησεις ολες αυτες τις διαδικασιες.

συμφωνω απολυτα......κ ενημερωσε μας!!

αληθεια τους ρωτησες αν σε περιπτωση διαρροης θα δεχτουν να πληρωσουν τα μεταφορικα της επιστροφης?

Δεν ρωτησα ρε παιδια αλλα δουλευει μια βδομαδα και δεν βλεπω καμια διαρροη!

οκ εισαι τοτε,,,,εχουν συμβει σε ανουμπιας ν εχουν διαρροες,,,ενας απο αυτος ειναι και ο σακης,,,ομως στο συγκεκριμενο ενυδρειο που πηρες δεν εχω ακουσει ιδιαιτερα παραπονα,,,το 1,50μ

το ιδιο εχω και εγω το οποιο μαλιστα ηταν και ηδη ενος ετους μεταχειρισμενο,,,,,ως τωρα που τρεχει κανα 2 μηνο κανενα προβλημα,,,,

οκ εισαι τοτε,,,,εχουν συμβει σε ανουμπιας ν εχουν διαρροες,,,ενας απο αυτος ειναι και ο σακης,,,ομως στο συγκεκριμενο ενυδρειο που πηρες δεν εχω ακουσει ιδιαιτερα παραπονα,,,το 1,50μ

το ιδιο εχω και εγω το οποιο μαλιστα ηταν και ηδη ενος ετους μεταχειρισμενο,,,,,ως τωρα που τρεχει κανα 2 μηνο κανενα προβλημα,,,,

τυχεροιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!αντε τα καλυτερα στελιο τοτε!!!

• 2 weeks later...

:bigemo_harabe_net-64:

ριζες μπολικες ακομα και κατι στην πλατη θα εβαζα εγω.

:thumbup:

Χαρτονι,ενα κομματι υφασμα,πλαστικο χρωμα ή αφισα,διαλεγεις...

Το χαλικι μου φαινεται χοντρο,αν και η φωτο δεν βοηθαει.

Καλη συνεχεια.

:)

Τα πολλα στα ειπα...

Αυτο που ξεχασα να σου πω. φορτωσε ψαρια!!! να κανεις κοπαδι...Χωραει πολυ πραμα μεσα...

Αντε καλοριζικο, να το χαρεις και καλη συνεχεια και απο μενα.

Η μετακομιση ολοκληρωθηκε με επιτυχία!!!post-49452-0-48649300-1357578716_thumb.jpg

δοκίμασε να βαλεις τις ρίζες όρθιες στη μια πλευρά πιστεύω θα είναι πιο όμορφο και πιο φυσικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...