water fun 12 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 Το ενυδρειο μου ειναι 200 καθαρα λιτρα και εχω θερμοστατη 300w. Εχω 2 θερμομετρα σε διαφορετικα σημεια του ενυδρειου. Το ενυδρειο λογω ελειψης χωρου ειναι διπλα στην μπαλκονοπορτα.Τωρα εχω τον θερμοστατη στους 28 βαθμους και η θερμοκρασια στο ενυδρειο ειναι 23 βαθμοι οταν τα φωτα ειναι κλειστα και 25 βαθμοι οταν ειναι ανοιχτα. ο θερμοστατης οταν τον πιανω με το χερι ειναι ζεστος. ειναι φυσιολογικες αυτες οι θερμοκρασιες η κατι δεν παει καλα με τον θερμοστατη? περυσι ειχα 200w θερμοστατη και ειχα παλι τις ιδιες θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 12 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 φίλε μου αν έχεις το θερμαστατη στους 28 βαθμούς και το σπίτι σου μέσα έχει 18 βαθμούς τότε λογικό είναι να μη μπορεί να πιάσει αυτή τη θερμοκρασία.αν θέλεις παραπάνω θερμοκρασία στο ενυδρείο σου τότε δοκίμασε να το βάλεις στους 30 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 12 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 και εμένα το ενυδρείο μου 200 λίτρα είναι και για να έχω 26 βαθμούς στο ενυδρείο μου ο θερμοστατης είναι στους 30 βαθμούς! (θερμοστατης 300watt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
water fun 12 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 τον εβαλα στους 30 εδω και μια ωρα και δεν βλεπω καμια αλλαγη ακομα αν δεν αλλαξη κατι πιθανον θα φταιει ο θερμαντηρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 12 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 άφησε τον στους 30 και δες μεχρι το βράδυ αν έχει ανέβει η θερμοκρασία. 1 ώρα είναι λίγο για να μπορέσει να ανεβάσει θερμοκρασία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 12 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 Θα κάνω χαζή ερώτηση αλλά, είναι σωστά καλιμπραρισμένος; Όταν το θερμόμετρο δείχνει 25 και τον θέσεις στους 25 συνεχίζει να δουλεύει ή σβήνει; Επίσης, είναι κλειστό το καπάκι σου ή ανοιχτό και χάνεις θερμοκρασία λόγω εξάτμισης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 13 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Θα κάνω χαζή ερώτηση αλλά, είναι σωστά καλιμπραρισμένος; Όταν το θερμόμετρο δείχνει 25 και τον θέσεις στους 25 συνεχίζει να δουλεύει ή σβήνει; Επίσης, είναι κλειστό το καπάκι σου ή ανοιχτό και χάνεις θερμοκρασία λόγω εξάτμισης; Νομιζω μονο η τζακερ καλιμπραρονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 13 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 τον εβαλα στους 30 εδω και μια ωρα και δεν βλεπω καμια αλλαγη ακομα αν δεν αλλαξη κατι πιθανον θα φταιει ο θερμαντηρας Τελικά τι έγινε έστρωσε η θερμοκρασία σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
water fun 14 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 δεν καλυμπραρεται αυτος η θερμοκρασια ειναι στους 25 βαθμους και ο θερμοστατης στους 30. αγορασα εναν αλλον της eihem γιατι αυτος ηταν κινεζικος και πιστευω εχει προβλημα γιατι ενω ειναι στους 30 το λαμπακι αναβει για 3 λεπτα και μετα σβηνει, δηλαδη σαν να μου λεει οτι επιασε τους 30 ενω στο ενυδρειο εχω μονο 25 και δεν ειναι λαθος η θερμοκρασια που μετραω γιατι και τα 2 θερμομετρα που εχω 25 δειχνουν και με το θερμομετρο που εχει το tds μετρησα και αυτο 25 δειχνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 ειδικα σε θερμοστατες ΜΗΝ εμπιστευεστε αγνωστες μαρκες.δεν ξερετε ποσο ευκολο ειναι να τουμπαρει ενα ενυδρειο απο κακο η με αστοχια υλικου θερμοστατη.(απο το να παγωσει το νερο και να μην το καταλαβετε ευκολα,μεχρι καυτη ψαροσουπα...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4speed 14 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Αν το σπίτι είναι πολύ κρύο και το ενυδρείο έχει απώλειες παραπάνω από τα Watt του θερμοστάτη δεν πά να το βάλετε στους 60°C δεν θα τους πιάσει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι , αν ανάψετε πολύ τη θέρμανση , ανάψουν και τα φώτα είναι να καταφέρει ο θερμοστάτης να πιάσει κάνα 30αρι και να ψηθούν τα ψάρια. Αυτό το εμπειρικό που κάνουμε και βάζουμε λίγο ψηλότερα το θερμοστάτη είναι λόγω λάθος ένδειξης.(πχ το έχεις βάλει 26 και αυτό σβήνει ενώ το ενυδρείο έχει ακόμα 24 βαθμούς). Τότε το βάζουμε λίγο ψηλότερα. Αν δουλεύει συνέχεια και δεν πιάνει θερμοκρασία τότε είναι λιγα Watt. Πάρτε και ένα δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 ειδικα σε θερμοστατες ΜΗΝ εμπιστευεστε αγνωστες μαρκες.δεν ξερετε ποσο ευκολο ειναι να τουμπαρει ενα ενυδρειο απο κακο η με αστοχια υλικου θερμοστατη.(απο το να παγωσει το νερο και να μην το καταλαβετε ευκολα,μεχρι καυτη ψαροσουπα...). +1000 και να προσθέσω ότι εγώ με θερμοκρασία σπιτιού στους 18, στα 200λιτρα με 200watt θερμοστάτη juwel με ρύθμιση στους 26 έχω 25 βαθμούς στο νερό μου, οπότε ο θερμοστάτης σου θέλει αλλαγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
water fun 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #13 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 τελικα με τον καινουργιο θερμοστατη της eihem jager 250w τον εχω στους 26 βαθμους και εχω θερμοκρασια νερου 26 βαθμους με θερμοκρασια δωματιου 17 βαθμους, αρα εφταιγε ο κινεζικος θερμοστατης hailea. ευχαριστω για της απαντησεις σας και καλα Χριστουγεννα σε ολους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 22 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 τελικα με τον καινουργιο θερμοστατη της eihem jager 250w τον εχω στους 26 βαθμους και εχω θερμοκρασια νερου 26 βαθμους με θερμοκρασια δωματιου 17 βαθμους, αρα εφταιγε ο κινεζικος θερμοστατης hailea. ευχαριστω για της απαντησεις σας και καλα Χριστουγεννα σε ολους. Γι' αυτο λεμε οτι πληρωνεις παιρνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 22 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Γι' αυτο λεμε οτι πληρωνεις παιρνεις. Σωστα!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotkon 17 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Εγω εχω εναν της hailea, 100w οταν το εστυσα ειχα διαφορες θερμοκρασιας 1 βαθμο ... Ετσι σκεφτηκα οτι αφου την πισω πλατη του ενυδρειου εξωτερικα την εχω βαψει μαυρη να κοψω ενα φελιζολ περιμετρικα και να το κολησω, μετα αφου κοληθηκε μπηκε ταπετσαρια παλι μαυρη και δεν φανηκε κατι extension, λες και ηταν μαμα το ενυδρειο, απο εκεινη την στιγμη εχω δει μισο βαθμο αλλαγη σε πιο κρυες νυχτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 17 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 17 Ιανουαρίου 2013 ειδικα σε θερμοστατες ΜΗΝ εμπιστευεστε αγνωστες μαρκες.δεν ξερετε ποσο ευκολο ειναι να τουμπαρει ενα ενυδρειο απο κακο η με αστοχια υλικου θερμοστατη.(απο το να παγωσει το νερο και να μην το καταλαβετε ευκολα,μεχρι καυτη ψαροσουπα...). Εχω ενα 100αρι aquapor γνωστη εταιρια στην Ευρωπη....το αγορασα κομπλε με φιλτρο κ θερμοστατη...το φιλτρακι εδειξε τις διαθεσεις του απο την 2η μερα αφου ετριζε μολις του βαλα λιγο υαλοβαμβακα κ μπουκωνε καθε 3 κ λιγο για βιολογια ουτε λογος αφου ειχε μικρο δοχειο...οποτε πηρα εξωτερικο!!!Ο θερμοστατης τωρα aquapor κ αυτος 200W μας κανει κ αυτος κολπα αφου ειναι στους 30-32(κλιμακα ανα 2) κ μου βγαζει 26-27....ειναι παρακινδυνευμενο να τον κραταω ακομα λετε μην φαει κανα σκαλωμα κ μου βρασει καμια ψαροσουπα...η δεν θα εχει θεμα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotkon 18 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν ελεγες λυτρα θα σου ελεγα οτι ο θερμοστατης σου ειναι μικρος για να πιασει την αναγραφομενη τιμη που λεει (βαθμους) αλλα προφανος δεν ειναι αυτο, στο οτι το εχεις βαλει στους 32 και σου βγαζει 26 εκει θα μεινει δεν προκειται να ανεβει .. Ειναι ανεπαρκης ο θερμοστατης σου, εγω στο 60λιτρο πχ εχω ρυθμισμενη θερμοκρασια στους 26 και 26 μου βγαζει, αν θα ετοιμασω και το sump το 30λυτρο τοτε εχω συνολο 90 λυτρα + τις απωλειες θερμοκρασιας απο τους εξωτερικους σωληνες του ,ε τοτε ειμαι σιγουρος οτι θα χασω 1 βαθμο σε μειον. Αλλα δεν τρεχει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος