Jump to content

Απορία Μετά Το Στρώσιμο!

Recommended Posts

Γεια σας! Έχω το ΡΙΟ 125 και θέλω να ρωτήσω το εξής! Το ενυδρείο μόλις ολοκλήρωσε τον κύκλο του αζώτου (έγιναν οι μετρήσεις) και μέσα έχω έναν πλέκο! Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να βάλω ζωωτόκα αλλά μετά τα Χριστούγεννα καθώς θα λείψω τις επόμενες μέρες! Να κάνω την γερή αλλαγή νερού που προβλέπεται μετά το στρώσιμο του ενυδρείου η να την κάνω πριν προσθέσω τα ψαράκια?

Αφου εχεις ηδη μεσα ψαρι (αν και δεν θα να εχεις ψαρι κατα το στρωσιμο) πρεπει να την κανεις την αλλαγη.Ποσα νιτρικα μετρας?

Αφου εχεις ηδη μεσα ψαρι (αν και δεν θα να εχεις ψαρι κατα το στρωσιμο) πρεπει να την κανεις την αλλαγη.Ποσα νιτρικα μετρας?

Nιτρικά μετράω <20

Φανταζομαι οτι τα υπολοιπα ειναι μηδεν ετσι?

Εγω θα περιμενα 3-4 μερες ακομη και θα εκανα μια αλλαγη νερου. :)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Φανταζομαι οτι τα υπολοιπα ειναι μηδεν ετσι?

Εγω θα περιμενα 3-4 μερες ακομη και θα εκανα μια αλλαγη νερου. :)

Ναι είναι 0 τα υπόλοιπα! Δηλαδή για να καταλάβω πρέπει να ανέβουν κι αλλο τα νιτρικά και αφού φτάσουν σε ψηλα επίπεδα τότε γίνεται και η μεγάλη αλλαγή νερού? Επίσης δεν θα υπάρχει πρόβλημα να αργήσω να βάλω αλλα ψαράκια μεσα εφόσον ρίχνω τροφή ε?

Συνηθος στο τελος του κυκλου του αζωτου εχουμε αυξημενα νιτρικα και κανουμε αλλαγη νερου για να τα ριξουμε πριν βαλουμε τα ψαρακια μας.Γι αυτο σου ειπα να περιμενεις 3-4 μερες ακομα αλλα και για να δεις αν πραγματι εχει στρωσει το ενυδρειο σου πριν βαλεις και τα αλλα ψαρακια.

Τωρα αυτο που ρωτας,αν ριχνεις τροφη,που πρεπει να ριχνεις γιατι εχεις τον πλεκο μεσα,δεν θα εχεις προβλημα γιατι η βιολογια σου θα ταιζεται και θα πολλαπλασιαζεται.

Ρίχνω καθημερινά τροφή από την πρώτη μέρα που το τοποθέτησα! Έβαλα και 2 ανούμπιες καθώς δεν έχω υπόστρωμα! Πιστεύω να πάνε όλα καλά!

Ρίχνω καθημερινά τροφή από την πρώτη μέρα που το τοποθέτησα! Έβαλα και 2 ανούμπιες καθώς δεν έχω υπόστρωμα! Πιστεύω να πάνε όλα καλά!

τις ανούμπιες ελπίζω να μην τις έχεις φυτέψει στο βυθό γιατί σαπίζουν με αυτόν τον τρόπο....

Να προσέχεις η τροφή που ρίχνεις να καταναλώνετε άμεσα και να μην μένει για να μην ανεβεί καμιά αμμωνία και τρέχεις! ;)

Πόσο καιρό στρώνεις το ενυδρεία σου και πια μέθοδος στρωσίματος ακολουθησες?

Καλο ειναι η τροφη που πεφτει να καταναλωνετε αμεσα γιατι οπως σου ειπε και ο Βασιλης πιο πανω μπορει να εχεις προβληματα με αμμωνια και ειδικα τωρα που το ενυδρειο σου ειναι φρεσκο.

Έχει ένα μήνα που το έβαλα σε λειτουργία! Αλλά όπως είχα γράψει σε άλλο τόπικ μαζί με το ΡΙΟ 125 κληρονόμησα κι έναν πλέκο μέσα τον οποίο στην αρχή του έκανα 2 αλλαγέσ νερού την πρώτη βδομάδα! όλο τον μήνα έριχνα λίγη τροφή καθημερινά και δεν ξαναάλλαξα νερό! Ξέρω ότι έπρεπε να το δώσω το ψαράκι για να στρώσω το ενυδρείο αλλά δεν είχα που! Έτσι έριχνα τροφή μέσα καθημερινά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...