salvi 10 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Παιδια μια ερωτηση...Το ενυδρειο μου τ εστρωσα μ το safestart(βακτηρια)..ενω στην αρχη ηταν ολα καλα και μετα την τοποθετηση των ψαριων (24 ωρες μετα το προιον) εγιναν μετρησεις οπως και πριν ηταν ολα τελεια..Ως αρχαριος χωρις να ξερω οτι τα ψαρια τις πρωτες δυο μερες ηταν αγχωμενα και δεν τρωνε εκανα το λαθος και τα ταισα 2 φορες 2 μερες και δεν φαγανε τιποτα..Με αποτελεσμα να πεσει στον πατο η τροφη..Απο την τρητη μερα βεβεα ολα καλα ξεκινισαν να τρωνε ζωηρεψαν κλπ..Μετρησεις εχω ΝΟ2 = Ο ΝΟ3 = 8-10 περιπου αλλα η αμμωνια με πρβληματισε γιατι ειναι στο 0.3 δηλαδη στο υγρο τεστ της sera ειναι αναμεσα στο κιτρινο και στο πρασινο καπου ινε πολυ ανιχτο πρασινο..Πως να το χειριστω αυτο..??Εβαλα 2 anubias μιας και ειχα μονο πλαστικα φυτα μεσα μηπως την απορουφισουν εκανα μετρησεις την επομενη ακριβως τα ιδια..Λετε το σαββατο που θα ειναι η πρωτη αλλαγη νερου μου(7-8 μερες μετα αφου εβαλα safestart) κατα 30-40 % να φυγει αυτο το ποσοστο?Τα ψαρια εδω και μια μερα δεν τα ταισα και πεινανε..Να τα ταισω πολυ λιγο μια φορα την μερα?Τι να κανω?? -(( Έγινε επεξεργασία 10 Δεκεμβρίου 2012 - salvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Παιδια μια ερωτηση...Το ενυδρειο μου τ εστρωσα μ το safestart(βακτηρια)..ενω στην αρχη ηταν ολα καλα και μετα την τοποθετηση των ψαριων (24 ωρες μετα το προιον) εγιναν μετρησεις οπως και πριν ηταν ολα τελεια..Ως αρχαριος χωρις να ξερω οτι τα ψαρια τις πρωτες δυο μερες ηταν αγχωμενα και δεν τρωνε εκανα το λαθος και τα ταισα 2 φορες 2 μερες και δεν φαγανε τιποτα..Με αποτελεσμα να πεσει στον πατο η τροφη..Απο την τρητη μερα βεβεα ολα καλα ξεκινισαν να τρωνε ζωηρεψαν κλπ..Μετρησεις εχω ΝΟ2 = Ο ΝΟ3 = 8-10 περιπου αλλα η αμμωνια με πρβληματισε γιατι ειναι στο 0.3 δηλαδη στο υγρο τεστ της sera ειναι αναμεσα στο κιτρινο και στο πρασινο καπου ινε πολυ ανιχτο πρασινο..Πως να το χειριστω αυτο..??Εβαλα 2 anubias μεσα μηπως την απορουφισουν εκανα μετρησεις την επομενη ακριβως τα ιδια..Λετε το σαββατο που θα ειναι η πρωτη αλλαγη νερου μου(7-8 μερες μετα αφου εβαλα safestart) κατα 30-40 % να φυγει αυτο το ποσοστο?Τα ψαρια εδω και μια μερα δεν τα ταισα και πεινανε..Να τα ταισω πολυ λιγο μια φορα την μερα?Τι να κανω?? -(( Έχεις αρκετούτσικη αμμωνία φίλε μου. Μου κάνει εντύπωση που δεν μετράς Νιτρώδη. Κάνε μια αλλαγή τώρα καλού κακού γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στα ψαράκια μόνιμα. Οι ανούμπιες δεν θα σου κάνουν δουλειά τόσο γρήγορα καθώς είναι φυτά αργής ανάπτυξης. //edit Εγώ σου προτείνω να μην ταΐσεις , δεν παθαίνουν τίποτα με 2 - 3 ημέρες νηστεία. Έγινε επεξεργασία 10 Δεκεμβρίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 10 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 ταιζε καθε 3 μερες απο λιγο, αλλαγη μην κανεις ακομα εκτος και αν η αμμωνια ξεπερασει το 0.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 10 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη μιας και τα ταισα προχτες..τα ταισω αυριο τωρα..και ανα τρεις μερες και την παρασκευη σαββατο να κανω μια αλλαγη 30-40 % ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 10 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 ταιζε λιγο αλλαγη νερου οτι ειπωθηκε και πιο πανω,μη δινεις πολυ βαση και στο τεστ της sera! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 10 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη αλλαγη νερου να μην κανω στις πρωτες 10 μερες που θα ειναι και η πρωτη?Η να κανω μονο αν ξεπερασει το 0,5?Δεν καταλαβα..Ναι δεν δινω γιατι μου φενεται περιεργο οι αλες οι μετρησεις να ειναι κομπλε και αυτη να ειναι στο ενδιαμεσο κα να ειναι ελαφρυ πρασινο...Ευχαριστω παιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 Ριξε μια δοση seachem prime στο ενυδρειο αντι για αλλαγη. Αυτο θα μετατρεψει σε αμμωνιο που δεν ειναι τοξικο την αμμωνια κι ετσι θα συνεχισει να αναπτυσεται η βιολογια χωρις να πειραχτουν τα ψαρια. Υποψιν οι μετρησεις ολικης αμμωνιας παραμενουν οι ιδιες με το prime, αφου αυτο που μετρανε ειναι ελευθερη αμμωνια + αμμωνιο. Η δοσολογια ειναι μια δοση για καθε 1 ppm ολικης αμμωνιας. Μαξιμουμ δοση η 5πλη. Διαβασε και τη σελιδα του με τις πληροφοριες, οπως και τα Q&A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 10 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 delta66 το σκεφτηκα και εγω αλλα μαζι με το αντιχλωριο που ειχα ριξει στις αρχες ειχα ριξει και το easy balance της τετρα που υποτιθεται οτι μειωνει τις αλλαγες στο ελαχιστο..Να βαλω και αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 Οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 10 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 delta66 το σκεφτηκα και εγω αλλα μαζι με το αντιχλωριο που ειχα ριξει στις αρχες ειχα ριξει και το easy balance της τετρα που υποτιθεται οτι μειωνει τις αλλαγες στο ελαχιστο..Να βαλω και αυτο? H Καλύτερη λύση είναι αυτή που σου προτείνει ο Σπύρος. Μόνο Prime για να γίνει η αμμωνία ΜΗ Τοξική για τα ψάρια. Ούτως ή άλλως το Prime κάνει και τη δουλειά του αντιχλωρίου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ρίξεις το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος