Jump to content

Μελανοταινιεs Bosemani Επιθεση Σε Αρλεκινουs!!!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολουs.Σημερα το μεσημερι εβαλα στο ενυδρειο μου τρειs μελανοταινιεs bosemani.Eδω και μια ωρα παρατηρησα οτι οι μελανοταινιεs επιτιθενται στουs αρλεκινουs μου!!Οπου και να διαβασα για τιs μελανοταινιεs γραφει για φιλησυχο ψαρι και τα προτεινουν για κοινωνικα ενυδρεια!!Η ψαροσυνθεση του ενυδρειου μου ειναι 2 gourami dwarf,20 αρλεκινοι,6 corydoras sterbai και οι μελανοταινιεs.Το ενυδρειο μου ειναι 180 λιτρα με ενα εξωτερικο φιλτρο με βιολογικο υλικο και λιγο σφουγγαρι και ενα εσωτερικο φιλτρο μονο σφουγγαρι.

Ξερει κανειs γιατι αυτη η επιθεση??Τα gourami και τα cory ουτε τα πλησιαζουν,μονο τουs αρλεκινουs κυνηγανε και μαλιστα το κανουν και οι τρειs μελανοταινιεs!!

Έγινε επεξεργασία - Τοληs

Τόλη καλησπέρα ,

δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το είδος αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό το άρθρο. Αναφέρει ότι χρειάζονται περισσότερα λίτρα και κοπάδι. Μήπως αυτός είναι ο λόγος της συμπεριφοράς τους ;

Καλησπερα dpap.

Λεs να ειναι αυτο??Οσουs ρωτησα που εχουν τετοια ψαρια μου ειπαν οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα(δεν ρωτησα petshopαδεs,χομπιστεs ρωτησα)!!Το μονο που μου ειπαν οτι ειναι ακετα ζωηρα ψαρακια!!Να σου πω την αληθεια τωρα που τα παρατηρω μονο τα κυνηγανε,τωρα η' δεν θελουν να τα χτυπησουν η' δεν τα προλαβαινουν!!Παντοs και οι αρλεκινοι μου δεν διχνουν να εχουν τρομοκρατηθει,ουτε καν προσπαθουν να κρυφτουν!!Λετε να ειναι μονο παιχνιδι??

Καλημερα!

Πιστευω οτι χρειαζεσαι λιγο μεγαλητερο ενυδρειο γι αυτα τα ψαρια και σιγουρα κοπαδι.Ισως φτιαει που εχεις μονο 3 ψαρακια και γι αυτο γινονται επιθετικα στους αρλεκινους.Επεισης να σου πω οτι εχεις μπλεξει 2 διαφορετικες ηπειρους,μια την Ασια και μια την Αυστραλια και αν δεν κανω λαθος τα ψαρια σου εχουν διαφοερετικες συνθικες νερου,γκουραμι και αρλεκινοι μαλακο νερο και bosemani πιο σκληρο.

Καλημερα rastafarian.

Eπειδη γνωριζα οτι γινονται λιγο τουμπανακια τα ψαρακια πηρα μονο τρια.Οσον αφορα το ph αντεχουν απο 6,5 μεχρι 8,0(καπου διαβασα και για παραπανω απο 8,0)!!Σημερα τα βλεπω ποιο χαλαρα και οι επιθεσειs εχουν γινει ποιο σπανιεs αλλα δεν ξερω τι θα γινει οταν αναψουν τα φωτα!!!Το κακο ειναι οτι αν χρειαστει να τα βγαλω για να τα παω πισω ειναι σιγουρο οτι δεν θα μπορεσω να τα πιασω ΠΟΤΕ μεσα στο ενυδρειο μου!!

Στεναχωρηθηκα χθεs γιατι μου αρεσαν,ειναι πολυ ομορφα ψαρακια!!!

Εγω εχω διαβασει οτι θελουν ph 7-8 και οτι δεν τα πανε καλα σε πιο μαλακο νερο.

Αντιθετα τα αλλα ψαρακια που εχεις,τα πανω καλητερα σε νερο κατω του 7.5

Πιστευω οτι δεν θα ευχαριστιθεις τα ψαρια σου γιατι δεν θα δεις τις πραγματικες συμπεριφορες κανενος απο αυτα που εχεις τωρα.

Μεχρι που μπηκαν οι μελανοταινιεs ολα ηταν πολυ καλα!!Αν δω οτι συνεχιζουν να μου χαλανε την αρμονια του ενυδρειου μου θα προσπαθησω να τιs βγαλω(πολυ δυσκολο)!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...