salvi 7 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Παιδια μολις εβαλα 2 πλατυ αρσενικα στο ενυδριεο μου..Δεν ξερω ηθελα να ρωτισω καποιεσ ερωτησεις για την συμπεριφορα τους..Με το που τα εβαλα ακριβως ετσι οπως λει το site μεναν για καποια ωρα στο βυθο..και μετα σιγα σιγα 3εκινισαν να κολυμπανε..Δεν ξερω δεν εχει κανα 1 ωρα που τα εβαλα τωρα ινε καλυτερα πιο κινητικα αλλα παλι σαν να τα περνει η ροη δεν ξερω ρε παιδια..Δοκιμασα να τα ταισω 2 νιφαδες για αρχη ουτε καν φαγανε επεσαν στον πατο και τις εβγαλα για να μην ανεβει η αμμωνια..Εκανα και πριν τα βαλω μετρισεις και ηταν ολα κομπλε..Ειναι σαν να ειναι σε σοκ ακομα..δεν ξερω κολιμπανε στον πατο γενικα..Πιστευω αυριο να ειναι καλυτερα.. Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2012 - salvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα , τι προσαρμογή έκανες στα ψαράκια ; Καλό είναι να μην τα ταίζουμε με το που τα βάζουμε μέσα. Καλύτερα να κλείσεις το φώς για σήμερα και να ατα αφήσεις να ηρεμήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 7 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Αγορινα εκανα τη βλακεια και εριξα 3-4 φυλαρακια αλλα τα 3 μπορεσα και τα πιρα με την αποχη το αλο εμινε..Ακριβως αυτο που ειπες εκανα...Εκλισα το φως και αυριο θα ξεκινιση το ταισμα..ελπιζω να ειναι αυτο δεν εχει 1 ωρα που τα πηρα..Προσαρμογη οπως λει στα τοπικ εβαλα τη σακουλα για 15 λεπτα και μετα με ποτηρι σιγα σιγα νερο κλπ..Αντε να δουμε τι να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Μια ώρα είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να συνέλθουν , εξαρτάται βέβαια και από τη μεταφορά. Αν είναι στρωμένο το φίλτρο σου τάισε αύριο 3 φυλλαράκια , αλλιώς περίμενε άλλη μια ημέρα , δεν θα πάθουν τίποτα. Τώρα που είναι αρχή θέλει υπομονή και κινήσεις χωρίς άγχος. (ομοιοπαθής εδώ ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 7 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Nαι αλλα εμεινε 1-2 φυλα μεσα σε κατι πετρες που δεν μπορεσα να βγαλω..Aλλαγη νερου τωρα ποτε θα πρεπει να κανω?Η 1 θα ειναι..Λεω σε κανα 15 ημερο Έγινε επεξεργασία 7 Δεκεμβρίου 2012 - salvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Δεν θα γίνει τίποτα αν είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Μια πρόταση για την αλλαγή νερού είναι περίπου το 30% κάθε εβδομάδα , δεν είναι κανόνας αλλά την ρουτίνα αυτή την ακολουθούν πολλοί χομπίστες. Επίσης αν είσαι στην αρχή κάνε και καμιά μέτρηση ώστε να βαδίζεις πιο σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 7 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Γενικά τα molly προτιμούν τις ταμπλέτες για τροφή ...πιο είδος molly??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 8 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 (edited) φιλε αντωνιε πλατυ εχω..Σημερα μετα απο μια μερα κλειστο φως..ρε παιδια ειναι ζωηρα και τα λοιπα..αλλα το ενα κολυμπαει πισω απο μια πετρα γενικα και το αλο γενικα πισω απο το βραχο που εχω..Ανεβενουν σε μια στιγμι πανω αστραπιαια και ινε ακριβως σαν να τα περνει η ροη του νερου..σαν να κανουν τραμπαλα ας πουμε..Λετε να ηταν προβληματικα απο την αγορα?Τη μπορει να φταιει?Μετρισεις εκανα χ8εσ ηταν κομπλε θα κανω και σημερα..Προσπαθουν μολις ανεβενουν πανω να κολυμπησουν αλλα τους παρασερνει το νερο..Τσιμπανε ολες τις γωνιες του ενυδρειου γενικα..Δεν ξερω τι να κανω..Κριμα δεν εχει μια μερα που τ πιρα κιολασ.. Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2012 - salvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 Μην τρελαίνεσαι... δες αν μπορείς να χαμηλώσεις τη ροή του φίλτρου σου ή αν δεν γίνεται να στρέψεις την έξοδο του φίλτρου προς την επιφάνεια του νερού... πολύ πιθανόν τα μικρά σου να τα παρασύρει το ρεύμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 8 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 φιλε αντωνιε πλατυ εχω..Σημερα μετα απο μια μερα κλειστο φως..ρε παιδια ειναι ζωηρα και τα λοιπα..αλλα το ενα κολυμπαει πισω απο μια πετρα γενικα και το αλο γενικα πισω απο το βραχο που εχω..Ανεβενουν σε μια στιγμι πανω αστραπιαια και ινε ακριβως σαν να τα περνει η ροη του νερου..σαν να κανουν τραμπαλα ας πουμε..Λετε να ηταν προβληματικα απο την αγορα?Τη μπορει να φταιει?Μετρισεις εκανα χ8εσ ηταν κομπλε θα κανω και σημερα..Προσπαθουν μολις ανεβενουν πανω να κολυμπησουν αλλα τους παρασερνει το νερο..Τσιμπανε ολες τις γωνιες του ενυδρειου γενικα..Δεν ξερω τι να κανω..Κριμα δεν εχει μια μερα που τ πιρα κιολασ.. Αρχικά μην τρελαίνεσαι, καλά κάνεις που ρωτάς και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Κατα 2ον μείωσε λίγο ροή (λίγο όμως) και 3ον άσε τα ψαράκια να προσαρμοστούν και να παίξουν όπως και όσο θέλουν. Γενικότερα τα πλατάκια είναι λίγο ντροπαλά αλλά μόλις ξεθαρέψουν λίγο είναι πολύ όμορφα. Ευχομαί να τα χαρείς και να μην αγχώνεσαι..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 8 Δεκεμβρίου 2012 Author #11 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Ακριβώς αυτό έκανα..έχει διο ροές το φιλτρο το έβαλα στην μικρή αλλά δεν πρέπει να πεζει ρόλο..βασικά σήμερα έφαγαν κιόλας μια χαρά..τώρα όμως που κάποιες νιφάδες μειναν κάτω και υπάρχει περίπτωση να ανεβεί η αμμωνία ποτέ να κάνω άλλαγη νερού και ποσο?γτ το έστρωσα με safestart k ρ ψαράκια τ έβαλα χθες αρα σε κανά δεκαήμερο υπολόγιζω..αυτή η μικρή αύξηση αμμωνιας θα πέσει με την αλλαγή; Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2012 - salvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 1 φυλλαρακι δεν ανεβαζει αμμωνια, αν εχεις και κανα σαλιγκαρο μεσα δεν υπαρχει πια τροφη. Χαμηλωσε την ροη οπως σου ειπαν και μην τρελενεσαι υπαρχουν ψαρια που κανουν 1 βδομαδα να φανε και να προσαρμοστουν και αλλα που προσαρμοζονται στο 20λεπτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 1 φυλλαρακι δεν ανεβαζει αμμωνια, αν εχεις και κανα σαλιγκαρο μεσα δεν υπαρχει πια τροφη. Χαμηλωσε την ροη οπως σου ειπαν και μην τρελενεσαι υπαρχουν ψαρια που κανουν 1 βδομαδα να φανε και να προσαρμοστουν και αλλα που προσαρμοζονται στο 20λεπτο Συν ένα από εμένα , μην αγχώνεσαι από τώρα , έχεις ακόμα καιρό ! Μην το πολυπειράζεις το ενυδρείο γιατί στρεσάρεις τα ψαράκια και στρεσάρεσαι και εσύ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 Συν ένα από εμένα , μην αγχώνεσαι από τώρα , έχεις ακόμα καιρό ! Μην το πολυπειράζεις το ενυδρείο γιατί στρεσάρεις τα ψαράκια και στρεσάρεσαι και εσύ ! ...κι όχι μόνο αυτό... το χόμπυ μας εξάλλου πρέπει να εξάπτει την ηρεμία και τη γαλήνη αλλά καταλαβαίνω με το παραπάνω τον φίλο μας, κι εγώ εδώ κι ένα μήνα έτσι είμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 ...κι όχι μόνο αυτό... το χόμπυ μας εξάλλου πρέπει να εξάπτει την ηρεμία και τη γαλήνη αλλά καταλαβαίνω με το παραπάνω τον φίλο μας, κι εγώ εδώ κι ένα μήνα έτσι είμαι Α κατάλαβα , που να βάλεις και ψαράκια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvi 8 Δεκεμβρίου 2012 Author #16 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστω πολυ παλικαρια για τις απαντησεις..Ανεβασα το ρυθμο και τις αεραντλιας και ολα τελεια παιδια..Λυθηκε το προβλημα κολυμπανε πολυ κινητικα ολα καλα..Εχω μετρησεις πριν βαλω τα ψαρια ΝΟ2 = 0 ΝΟ3= 6-7 περιπου.. NH4/NH3 = 0,2.. Το ποσοστο της αμμωνιας λιγο με προβληματιζει αν και δεν εχω καπιο φιτο να την αποροφησει (δεν εχω ακομα ζωνταντα φυτα μεσα μονο πλαστικα).Τα ψαρακια εχει 1 μερα που τα εβαλα και το ενυδρειο το εστρωσα με το safestart..Ισως ανεβει λιγο παραπανω με την τροφη μες την βδομαδα η οχι??..Κανω καθημερινες μετρησεις και εδω και διο μερες ειναι ιδια..Ανα δυο μερες κανω..Πιστευω με την αλλαγη νερου κατα ενα 30-40 % θα πεσει τι λετε?Λεω να κανω σε μια βδομαδα απο το που εβαλα τα ψαρια?Συμφωνειτε? Να στε καλα μαγκες - ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος