Jump to content

Ασπρο Σημαδι Στο Σωμα

dikaios

Recommended Posts

Μου αρέσει που σου είπα να μην χρησιμοποιήσεις το bactopur γιατί το χορηγούμε μόνο σε ενυδρείο καραντίνας γιατί κινδυνεύει η βιολογία μας.

Τσέκαρε λίγο τις τιμές σου μην δεις τίποτα παράξενο τώρα!

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θα τις τσεκαρω και θα τις αναφερω.να ψαξω να βρω το αλλο φαρμακο?

Τώρα πια όχι!

Ρίξε στο ενυδρείο σου βακτήρια, κάνε μετρήσεις για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά και θα δούμε πως θα πάει.

Άμεσα όμως να δούμε τι συμβαίνει!

Bactupur θα σου πρότεινα εξ’αρχης αλλά γνωρίζω από παλιότερο θέμα σου ότι δεν έχεις καραντίνα να μεταφέρεις τον δίσκο σου γι’αυτο και σε πήγα στο esha που είναι εξίσου αποτελεσματικό απλά με το bactopur η θεραπεία θα ήταν πιο στοχευμενη όχι όμως στο κανονικό ενυδρείο!

Άφησε τον άνθρακα για δυο μέρες ακόμα μέσα να τραβήξει ότι μπορεί περισσότερο από το φάρμακο, ρίξε βακτήρια και παρακολούθησε τις τιμές σου τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο θα δούμε πως θα πάει και ο δίσκος και βλέπουμε.

ok.δεν κανω δευτερο κυκλο θεραπειας .περιμενω δυο μερες και Τεταρτη ενημερωνω.Ωστοσο καθε γνωμη ευπροσδεκτη..

Τι θερμοκρασιες εχεις,μηπως τωρα με το χειμωνα επεσε και στο ενυδρειο σου; Απλα υποθεσεις κανω :thumbup:

Εχει πεσει μια φορα στους 26 .οταν εκανα την αλλαγη μετα την θεραπεια,διοτι μου ειχε χαλασει ο θερμοστατης για το δοχειο προετοιμασιας και ουσιαστικα εριξα ψιλοκρυο νερο και κατεβασε την θερμοκρασια του ενυδρειου...Γιατι ,παιζει απο αυτο να βγαλει ασπρακια?Πριν που ειχε βγαλει στην πληγη -δεν ειχε πεσει η θερμοκρασια!

Noμιζω πως ναι,μπορει να εχει ενα θεματακι με την θερμοκρασια,επειδει οταν πεφτει αποτομα τοτε το ψαρι στρεσαρετε και ειναι πιο εβαλοτο σε ασθενιες.

Τα σημαδια φυγανε απο μονο τους ..Δεν ξερω τι εγινε αλλα τωρα φαινεται ενταξει... :bigemo_harabe_net-81:

Αυτό κάνουν!

Έχω παρατηρήσει ότι μένουν στο σώμα μερικές μέρες και μετά εξαφανίζονται (σκάνε θα έλεγα)!

Το ψάρι μετά από λίγες μέρες καταλήγει!

Προς θεού, δεν λέω ότι θα χάσεις το ψαρί σου!

Όπως αναφέρω και στο post#22 μου έχει συμβεί δυο φορές στο παρελθόν και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έφταιξε!

Οι μετρήσεις σου πως είναι?

Δεν μπορω να καταλαβω...Παλι βλεπω ενα..Τι θα γινει δεν ξερω.Μετρησεις δεν εχω κανει - αλλα αλλαξα το 1/5 παλι εχθες .Θα κανω και θα ενημερωσω.

Εντάξει, περιμένουμε!

Δικαιος ειναι το ονομα.Τι να πω δεν ξερω αν τα ενοχλει κατι...Γενικα θεωρουμε -απο αυτους που τα προσεχουνε τα ψαρια..Δεν τα εχω αφησει καθολου ..

δεν λεω το αντιθετο......απλα γι αυτο τονισα τις απλες αλλαγες κ οχι θεραπεια απαραιτητα..............ειδωμεν

• 3 weeks later...

Τελικα μετα απο πολυ καιρο -σημερα παρατηρω οτι εχουν φυγει τα τρια 'σπυρακια ' που ηταν μεχρι και εχθες!Αυτο ομως ειχε σαν αποτελεσμα στην περιοχη να εχουν μεινει τρεις μικρες τρυπουλες!!Η μια εξ'αυτων νομιζω οτι τωρα που το σκεφτομαι υπηρχε απο οταν το ειχα αγορασει το ψαρι αλλα δεν ειχα δωσει σημασια..Τωρα στα αλλα δυο σημεια εχουν γινει πανομοιότυπες τρυπουλες!Τι γινεται?Κανω κατι η περιμενω να ξαναβγουν τα σπυρακια γιατι αυτο γινεται, κανενα μηνα τωρα..Βγαινουν -μετα καλμαρουν και ξαναβγαινουν.

Ο συγκεκριμενος δισκος μολις σημερα εβγαλε ενα αλλο ασπρο σπυρακι κοντα στο ματι!!

Aυτο ειναι κατι που δεν το γνωριζω.Εγω τον εχω κανενα 2μηνο.Να επισημανω οτι εφυγε μονο του -μεσα σε μια μερα το συγκεκριμενο σπυρακι σε αντιθεση μετα αλλα..Δεν ξερω τι συμβαινει και αν πρεπει να προβω σε καποια αλλη ενεργεια.Εχω κανει απλα 2 απανωτές αλλαγες νερου απλα για να φρεσκαρω το νερο με σε μια εβδομαδα.

νομιζω οτι πρεπει να αλλαξεις την ρουτνα σου σε συχνοτερες αλλαγες........οι δισκοι σου στο ''δειχνουν''..........βεβαια οι μετρησεις σου αλλα λενε !!!

η αποψη μου παντα

Μετραω σταθερα No3 :10-25 ppm

Po4:0.05-1 ppm

Nh4:0 ppm

No2:0 ppm

Ph:7.5 ppm

Αυτα τα σπυρακια δεν ξερω τι ειναι...

Επισης ηθελα να πω ολες οι αποψεις δεκτες φιλε

buelligan75

Έχει ακουστεί στον κύκλο των δισκάδων ότι μερικές φορές οι δίσκοι όταν φτάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής βγάζουν τέτοια σπυράκια, κάτι σαν την εφηβεία. Έχεις άλλα ενήλικα στο ενυδρείο σου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...