dikaios 7 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Χαιρεται,εδω και δυο μερες ενας δισκακος εχει ενα χτυπημα σε ενα σημειο του σωματος ,μετα απο δυο μερες ειδα οτι αναπτυχθηκε κατι σαν βαμβακι στο χτυπημα.ειναι κατι ανησυχητικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 ετσι οπως το λες για fungus μου ακουγεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 7 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 ετσι ητανε πριν δυο μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 7 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 αυτες ειναι απο σημερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 7 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Ριχνω απο προχθες Melafix.Να κανω κατι αλλο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 αλλαγη νερου κ ανθρακα ειχα κανει εγω σε αναλογη περιπτωση κ σε 3 μερες ειχε φυγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 7 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Φιλε μου χωρις να θελω να στο παιξω εξυπνος μηπως να ψαχτεις λιγο παραπανω για τα νερα σου???? Γιατι τον τελευταιο καιρο απο τη μια ασθενεια πας στην αλλη.... Φιλικα παντα και για το καλο το δικο σου και των ψαριων σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 κιμωνα τα διαφορα εντερικα που χε ο φιλος μας δεν εχουν να κανουν με μια γρατσουνια που ισως να χει καποιο βακτηριο. αυτα συμβαινουν κ στα καλυτερα τα σπιτια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 7 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Δεν νομιζω να ειναι μονο αυτο...και το οτι οι καρδιναλιοι τρωνε τους δισκους κατι σημαινει.....συνηθως συμβαινει το αντιθετο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 ......αυτο που το πας!!!αυτοι δεν ειναι μαλλον καρδιναλιοι..........ειναι κανιβαλιοι!!! δικαιε κανε μια αλλαγη 50% ακομα , βαλε ανθρακα για κανα 2 μερες κ παρακολουθα τον!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 7 Δεκεμβρίου 2012 Author #11 Share 7 Δεκεμβρίου 2012 Τι να πω βρε παιδια..Με εχει ριμαξει.η αλλαγη σε τι θα βοηθησει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 10 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 10 Δεκεμβρίου 2012 Ειδα και σε αλλον εναν κατι παρομοιο.τι ειναι ??Ξερει κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 11 Δεκεμβρίου 2012 Κάνε μια αλλαγή νερού 50% και ξεκινά έναν κύκλο θεραπείας για 3 μέρες με esha2000 απευθείας στο ενυδρείο. Μετά την θεραπεία πρόσθεσε ενεργό άνθρακα για να μαζέψει το φάρμακο. Αν έχεις λάμπα uv την κλείνεις. Θα σε βοηθήσει αρκετά και σε διάφορα θέματα που ταλαιπωρούν τα ψάρια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 11 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 11 Δεκεμβρίου 2012 Εχω Bactopur της sera δεν κανει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 11 Δεκεμβρίου 2012 Καλύτερα να προχωρήσεις σε θεραπεία με esha μιας που καλύπτει πιο ευρύ φάσμα ασθενειών. Το bactopur για να χορηγήσεις χρειάζεται να μεταφέρεις το ψάρι σε ενυδρείο καραντίνας γιατί θα σου καταστρέψει την βιολογία, με το esha δεν έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 11 Δεκεμβρίου 2012 Author #16 Share 11 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστω!θα προχωρήσω σε θεραπεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 11 Δεκεμβρίου 2012 Καλή επιτυχία και κράτα μας ενήμερους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #18 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Λοιπον εκανα θεραπεια.Στην πληγη που ειχε βγαλει ο ενας δισκος μικρυνε και σιγα σιγα εφυγε το ασπρακι.Στον αλλο που ειχε εμφανιστει κατι σαν σπυρακι εφυγε και αυτου.Εκανα αλλαγη νερου ,εβαλα ανθρακα και τωρα δευτερη μερα που εχω τον ανθρακα ,παρατηρω οτι ο δισκος με την πληγη ,εμφανισε στο σωμα του- παλι δυο ασπρακια σαν σπιρακια.Τι γινεται???Να επαναλαβω την θεραπεια?? Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #19 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Ειναι κατω αριστερα ,δυο μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 16 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 dikaios θα σου ελεγα αυτη τη φορα να μην ριξεις παλι φαρμαο αλλα κανε μονο δυο καλες αλλαγες νερου στο ιδιο χρονικο διαστημα που σου πηρε κ πριν! κ μετα παλι ανθρακα ή purigen. προσωπικα ειμαι σιγουρος οτι θα φυγουν κ παλι.............αλλα αν εμφανιζονται κ παλι ειναι σημαδι στρεςς κ κατι τα ενοχλει!! μετρησεις απο νιτρωδη κ νιτρικα πριν την αλλαγη σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ πάλι θα πρότεινα ένα κύκλο του φαρμάκου για τρεις μέρες ακόμα αφού πήγε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 dikaios θα σου ελεγα αυτη τη φορα να μην ριξεις παλι φαρμαο αλλα κανε μονο δυο καλες αλλαγες νερου στο ιδιο χρονικο διαστημα που σου πηρε κ πριν! κ μετα παλι ανθρακα ή purigen. προσωπικα ειμαι σιγουρος οτι θα φυγουν κ παλι.............αλλα αν εμφανιζονται κ παλι ειναι σημαδι στρεςς κ κατι τα ενοχλει!! μετρησεις απο νιτρωδη κ νιτρικα πριν την αλλαγη σου? Σάκη σίγουρα δεν είναι από stress, έχω χάσει ψάρια από τέτοιο σπυράκι και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 16 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 νικο σε μενα οταν ειχαν εμφανιστει σε εναν δισκο μετρουσα νιτρικα 50 κ πανω.......κ τοτε ηταν που αυξησα τις αλλαγες μου...............οταν ειχα το 240αρι!!..κ ηταν στον αρχηγο του κοπαδιου! dikaios σε τι δοσολογια εριξες το 2000? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Δεκεμβρίου 2012 #24 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Τα συμπεράσματα τα δικά μου μετά από προσωπικές εμπειρίες είναι πιθανών κάποιο εσωτερικό παράσιτο. Τι το πυροδοτεί ακριβός δεν το γνωρίζω, τα σενάρια είναι πολλά αλλά ας δούμε αν θα υποχωρήσει με το φάρμακο και για την συνέχεια θα προτείνω μια καλή αποπαρασητοση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο φίλος dikaios αντιμετωπίζει θέματα με το νερό και τα ψάρια του και επειδή έχω παρακολουθήσει και παλιότερα θέματα του πιστεύω πως κάπου θα βγάλουμε μια άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 16 Δεκεμβρίου 2012 Author #25 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Δεν εκανα με Esha θεραπεια αλλα με Bactopour.Πηγα να παρω το Esha αλλα δεν το ειχε.Οι αλλαγες που μπορει να βοηθησουν εκτος απο τα νιτρικα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος