Jump to content

Recommended Posts

Eχω ενα κοπαδι δεκα καρδιναλιων,ενα ancistrus 4 χιλιοστα και 3 corys σε ενα ενυδρειο 80 λιτρων.

Ο ενας καρδιναλιος τις τελευταιες μερες κριβετε,αδυνατισε,και εχει ξεθοριασει λιγο το χρωμα του και αντι για μπλε-κακκινο

ειναι ξεθοριασμενο μαυρο σε μερικα σημια του σωματος του.Το ψαρι τρωει κανονικα,δεν εχει ξαναρωστησει.Τωρα εκανα μια αλλαγη 40%

Καμια ιδεα για το τι γινετε;

Καλησπέρα ,

να πω ότι δεν έχω πολύ καιρό cardinals , 3 μήνες περίπου. Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με ένα από τα δικά μου , όπως ακριβώς το περιγράφεις εκτός ίσως από τα μαύρα στίγματα. Το ψαράκι έτρωγε ,αλλά μέρα με τη μέρα έχανε κι άλλο το χρώμα του και αδυνάτιζε. Μερικές φορές ξέκοβε και από το "κοπάδι". Για να μην μακρηγορώ , το αδυνάτισμα και ο αποχρωματισμός συνεχίστηκαν ώσπου το ψαράκι κατέληξε...

Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε , δεν είχε κάποια εμφανή σημάδια κάποιας ασθένειας που να μπορούσα να διακρίνω.

Να σημειώσω ότι ταίζω 3 διαφορετικές τροφές και μια φορά την εβδομάδα εμποτίζω την τροφή σε Atvitol.

Μην το δένεις κόμπο , εγώ απλώς ανέφερα μια παρόμοια περίπτωση με άσχημη κατάληξη για το ψαράκι. Δεν ήθελα να σε απογοητεύσω. :(

Από τη στιγμή που οι μετρήσεις και οι ρουτίνες είναι μια χαρά και τα υπόλοιπα ψαράκια δεν δείχνουν ακόμα κάτι παρόμοιο μπορεί να γυρίσει το θέμα.

Για δείτε λίγο την ασθένεια των τέτρα tetra neon disease. Ψαξτε το λίγο και ενημερώστε και εμάς για την ασθένεια αυτή και αν αφορά τα ψαράκια σας...

Για δείτε λίγο την ασθένεια των τέτρα tetra neon disease. Ψαξτε το λίγο και ενημερώστε και εμάς για την ασθένεια αυτή και αν αφορά τα ψαράκια σας...

Θοδωρή , το είχα ψάξει αρκετά εκείνη την εβδομάδα με διάβασμα και εικόνες και όποιες άλλες πληροφορίες μπορούσα να βρω. Αυτό που δεν "κολλούσε" στην περίπτωσή μου και το ανέφερα και πιο πάνω είναι η έλλειψη σημαδιών και η κύρτωση της σπονδυλικής στήλης. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει τίποτα παράξενο σε κάποιο άλλο ψαράκι.

Η NTD είναι σπάνιο έως αδύνατο να χτυπήσει σε cardinal.

Λογικά είναι false neon tetra disease, είδος βακτηριακής μόλυνσης που μοιάζει πολύ με την NTD.

Έχω πάθει το ίδιο στο παρελθόν και την πάλεψα με Sera Baktopur.

Καλό θα ήταν να συμπληρώσεις και την φόρμα διάγνωσης ασθένειας και να προσθέσεις και μερικές καθαρές φωτογραφίες ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε με την διάγνωση.

Δεν βοηθαει σε κάτι απλά να κάνουμε σενάρια.

To να βγαλω φωτογραφια,δεν γινεται,δεν καθεται.

Τα ιδια,αρχισε παρα πολυ λιγο να παίρνει χρωμα,παλι.

Ακολούθησες κάποια θεραπεία ή περιμένεις να δεις ;

Αλλαγες νερου καθε 5 μερες και περιμενω.

Τελικα δεν τα καταφερε το ψαρακι :rip_1:,

αλλα τι να κανουμε συμβαινουν αυτα. :waaa:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...