Jump to content

Απορια??????????????????

Recommended Posts

Καλησπερα στους φιλους συνχομπιστες!!!Χθες μιλωντας με ενα φιλο απο το φορουμ ειχαμε μια διαφωνια παυλα απορια.......Αν ο θερμοστατης που υπαρχει μεσα στα ενυδρεια για καποιο λογο χαλασει,και υπαρχει βραχυκηκλωμα.Ποια θα ειναι η καταληξει?Θα χτυπησει το ρευμα τα ψαρια και θα ψωφισουν?Θα πεσει η ασφαλεια του σπητιου?Η απλα δεν θα δουλευει ο θερμοστατης?Και κατι ακομα!!!!!Οταν κανουμε αλλαγη νερου,τον θερμοστατη πρεπει να τον βγαζουμε απο την μπριζα?

Θα σου απαντησω με βαση τι ετυχε σε εμενα.....Ο θερμοστατης μου ειχε παρει νερα χωρις να το καταλαβω και εριχνε την ασφαλεια....Τα ψαρια δεν επαθαν τιποτα.

Οσο για τις αλλαγες ο θερμοστατις πρεπει παντα να ειναι μεσα στο νερο.Αν ειναι ολος μεσα στο νερο δεν χρειαζεται να το σβηνεις...

Τα ψαρια δεν παθαινουν τιποτα,στην περιπτωση βραχυκλωματος δεν ξερω εαν θα πεσει η ασφαλεια(απο ηλεκτρολογικα ειμαι

σκραπας).Στις αλλαγες νερου αλλα και για οποια αλλη δουλεια κανουμε στο ενυδρειο παντα αποσυνδεουμε ολες τις

συσκευες που υπαρχουν στο ενυδρειο.

Τα ψαρια δεν παθαινουν τιποτα,στην περιπτωση βραχυκλωματος δεν ξερω εαν θα πεσει η ασφαλεια(απο ηλεκτρολογικα ειμαι

σκραπας).Στις αλλαγες νερου αλλα και για οποια αλλη δουλεια κανουμε στο ενυδρειο παντα αποσυνδεουμε ολες τις

συσκευες που υπαρχουν στο ενυδρειο.

Αυτο γιατι?

Ρωταω γιατι εγω δεν κλεινω τιποτα κατα την αλλαγη...

Αυτο γιατι?

Ρωταω γιατι εγω δεν κλεινω τιποτα κατα την αλλαγη...

Γιια την περιπτωση διαροης ρευματος.

Το καλύτερο σενάριο είναι να χαλάσει και να μην ανάβει απλά θα παγώσουν τα ψάρια λιγάκι αλλά με λίγες ώρες δεν θα ψηφίσουν. Το χειρότερο είναι να κωλύσει ο θερμοστάτης και να ζεσταίνει συνέχεια το νερό, κα αν έχεις την ατυχία να συμβεί το βράδυ μπορεί το πρωί να τα δεις βραστά. Για αυτό μακριά από θερμοστάτες αμφιβόλου ποιότητας.

Όταν κάνω αλλαγές νερού το μόνο που βγάζω από την πρίζα είναι ο θερμοστάτης.

Καλησπερα σε ολους τους φιλους!!Και εγω αυτη την αποψη ειχα!!Ο φιλος που ειχαμε την σηζυτηση,πανω σε αλλαγη νερου χωρις να βγαλει το θερμοστατη απο την μπριζα,οταν επεσε η σταθμη του νερου ο θερμοστατης αρχισε να λιωνει τα πλαστικα απο τις βεντουζες που τον κρατουσαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Απο εκει αρχισε η κουβεντα μας!!!

(μου φανηκε πολυ παραξενο,γιατι εγω ποτε δεν βγαζω το θερμοστατη απο την μπριζα)!!

Καλό ειναι να βγαίνει από την μπρίζα για να μην είσαι και με το αγχος του μην πέσει το νερό κατω από το min του θερμοστάτη. Συν, ότι φυλάς κ τα ρούχα σου για περιπτώσεις διαροής!

καλησπερα και με την σειρα μου στους φιλουσ του φορουμ.Εγω δεν θα μιλησω εμπειρικα αλλα τεχνικα,στην περιπτωση λοιπον που χαλασει ο θερμοστατης σαν βλαβη δηλαδη ειναι να καει οποτε δεν θα αναβει κιολασ οπωσ και με την κλασικη λαμπα πυρακτοσεος οταν καιγεται κοβεται το συρματακι που εχει μεσα και ολοι μπορουμε ευκολα να το δουμε,φερνω λοιπον ως παραδειγμα την κλασικη λαμπα γιατι και η αντισταση δεν εχει τιποτα παραπανω μεσα απο συρματα που ζεσταινονται με την διευλευσι του ρευματος βαση του νομου του ωμ.Οποτε αν καει απλα δεν δουλευει που ειναι και οι ποιο συνηθες βλαβη,και τα ψαρακια μας δεν εχουν κανενα προβλημα περα απ το οτι θα πεσει η θερμοκρασια του νερου και θα εχουμε ενα μικρο προβλημα αν δεν το αντιληφθουμε εγκαιρως.Ο και στην περιπτωση βραχυκλωματος θα ρειχνει την ασγαλεια το πολυ πολυ,Και οσον αφορα τισ αλλαγες εγω προσωπικα δεν σβηνω ουτε αφερω ποτε το θερμοσταστατη οπως ειπε και ο πολυ φιλοσ boner.ελπιζω να βοηθησα και να μην μακρυγορισα ασκοπος...:-)

Ειμαι ο φιλος του Boner που ειχαμε την διαφωνια-απορια.η θερμοκρασια που ανεπτηξε ο θερμοστατης ηταν απιστευτη.δεν μπορουσα να τον ακουμπισω.δεν φανταζομουν να πιανει τετοιες θερμοκρασιες εκτος νερου!ευτυχως δεν επεσε καμια σταγονα λιωμενου πλαστικου στο νερο.μυρισε καμμενο ολο το δωματιο κ το καταλαβα.εγω προσωπικα πριν τον καθαριμο του ενυδρειου,μετα το παθημα μου θα βγαζω ολες τις μπριζες!

Το καλύτερο σενάριο είναι να χαλάσει και να μην ανάβει απλά θα παγώσουν τα ψάρια λιγάκι αλλά με λίγες ώρες δεν θα ψηφίσουν. Το χειρότερο είναι να κωλύσει ο θερμοστάτης και να ζεσταίνει συνέχεια το νερό, κα αν έχεις την ατυχία να συμβεί το βράδυ μπορεί το πρωί να τα δεις βραστά. Για αυτό μακριά από θερμοστάτες αμφιβόλου ποιότητας.

Όταν κάνω αλλαγές νερού το μόνο που βγάζω από την πρίζα είναι ο θερμοστάτης.

Ειμαι ο φιλος του Boner που ειχαμε την διαφωνια-απορια.η θερμοκρασια που ανεπτηξε ο θερμοστατης ηταν απιστευτη.δεν μπορουσα να τον ακουμπισω.δεν φανταζομουν να πιανει τετοιες θερμοκρασιες εκτος νερου!ευτυχως δεν επεσε καμια σταγονα λιωμενου πλαστικου στο νερο.μυρισε καμμενο ολο το δωματιο κ το καταλαβα.εγω προσωπικα πριν τον καθαριμο του ενυδρειου,μετα το παθημα μου θα βγαζω ολες τις μπριζες!

Καλημέρα φίλε μου!

Αν επιτρέπεται τι μάρκα ήταν ο θερμοστάτης σου ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...