Jump to content

Δισκοι Και Καρδιναλιοι

dikaios

Recommended Posts

Οπως λεει και το θεμα,θα ηθελα να ρωτησω αν αυτα το δυο ειδοι ταιριαζουν?

Καλύτερα όχι. :)

Μια χαρα ταιριαζουν και το θεαμα θα ειναι και πολυ ομορφο.

μπορεις να ενημερωθεις για τους καρδιναλιους και απο εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36896

στο 90% των δισκοενυδρειων ειναι μερικοι απο τους συγκατοικους.

σαν θεαμα ταιριαζουν οπως κ αλλα ειδη tetra αλλα απο θεματα θερμοκρασιας κ συμβιωσης δεν ειναι κ τοσο συμβατα.

προσωπικα τους ειχα αλλα τωρα που ετοιμαζω κ παλι το δισκαδικο μου δεν θα το επιδιωξω.........διοτι ειδα κυνηγι απο καποιυς δισκους οπως κ παρατησρησα οτι το κοπαδι καθε φορα που ερχοταν ενας δισκος προς το μερος τους .............εξαφανιζοταν προς οποια κατευθυνση με πανικο.......σιγουρα δν το διασκεδαζαν οπως κ οταν εφτανε η θερμοκρασια 33 η οταν ηταν μονιμα στους 30...............εχοντας υποψιν οτι οι καρδιναλιοι εχουν ευρος απο 21-28.

αποψη μου παντα κ μετα απο προσωπικες παρατησρησεις απο τα ενυδρεια μου.

εμενα μου τσιμπανε τις ουρες στους δισκους!!δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο και τι να κανω..

στο 90% των δισκοενυδρειων ειναι μερικοι απο τους συγκατοικους.

σαν θεαμα ταιριαζουν οπως κ αλλα ειδη tetra αλλα απο θεματα θερμοκρασιας κ συμβιωσης δεν ειναι κ τοσο συμβατα.

προσωπικα τους ειχα αλλα τωρα που ετοιμαζω κ παλι το δισκαδικο μου δεν θα το επιδιωξω.........διοτι ειδα κυνηγι απο καποιυς δισκους οπως κ παρατησρησα οτι το κοπαδι καθε φορα που ερχοταν ενας δισκος προς το μερος τους .............εξαφανιζοταν προς οποια κατευθυνση με πανικο.......σιγουρα δν το διασκεδαζαν οπως κ οταν εφτανε η θερμοκρασια 33 η οταν ηταν μονιμα στους 30...............εχοντας υποψιν οτι οι καρδιναλιοι εχουν ευρος απο 21-28.

αποψη μου παντα κ μετα απο προσωπικες παρατησρησεις απο τα ενυδρεια μου.

Μονιμα στους 30 ? για ποιον λογο ?

Επισης ουτε οι δισκοι σου αισθανονται ανετα με θερμοκρασιες που περιγραφεις 30-33. Ειναι θερμοκρασιες που χρειαζονται μονο σε περιπτωση που θελουμε να γινει συγκεκριμενη θεραπεια που απαιτει αυξηση θερμοκρασιας. Και αν θελουμε να το αποφυγουμε υπαρχουν ενυδρειακα φαρμακα που δεν χρειαζετε να ταλαιπωρησουμε τα ψαρια με υψηλες θερμοκρασιες.

Οι καρδιναλιοι χρειαζονται ιδιες συνθηκες που χρειαζονται και οι δισκοι. μ****α νερα και θερμοκρασιες μεχρι 28-29 βαθμους.

Επισης για να δεις την σωστη συμπεριφορα τους θες κοπαδι και οχι 5-10 ψαρακια.

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

Μαλον τα μπερδευετε με τα neon tetra που ειναι ποιο ευαισθητα σε θερμοκρασιες απο τους καρδιναλιους.

Εγραψα καλύτερα όχι γιατί από προσωπική εμπειρία που είχα στο παρελθόν διαπίστωσα πως εάν οι καδρινάλιοι δεν έχουν το ανάλογο μέγεθος πραγματικά είναι μόνιμος πειρασμός, και το κυνήγι τους συνεχές. Από άποψη νερού σχεδόν οι απαιτήσεις τους ταυτίζονται.

Σωτηρη τωρα τοποθετηθηκες σωστα.

Φυσικα και δεν μιλαμε για μωρα cardinals αλλα ενηλικα ψαρια. Συγγνωμη για την παραληψη .

Το ιδιο ισχυει για ολα τα μικροψαρα με μεγαλους δισκους.

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

καλησπερα και απο μενα

εγω εδω και ενα χρονο που εχω δισκους μαζι με καρδιναλιους και ροδοστομους δεν εχω κανενα προβλημα και ολα μαζι συμβιωνουν μια χαρα

τωρα σκεφτομαι να βαλω και σκαλαρια μεσα θα δω τι θα περισσεψει απο το δωρο χριστουγεννων

Σωτηρη τωρα τοποθετηθηκες σωστα.

Φυσικα και δεν μιλαμε για μωρα cardinals αλλα ενηλικα ψαρια. Συγγνωμη για την παραληψη .

Το ιδιο ισχυει για ολα τα μικροψαρα με μεγαλους δισκους.

:thumbup:

προσωπικα δεν μπερδευω νανενα cardinal tetra με neon tetra.

αν μιλαμε για ιδανικες συνθηκες των δυο ειδων δισκος κ καρδιναλιος τοτε νομιζω οτι ο καθενας κανει αυτο που νομιζει σωστο.

ειπα τη ταπεινη μου αποψη μου κατοπιν δικων μου πατατητησεων.

πχ. αν καποιος δεν εχει ψυξη στο δισκοενυδεριο του κ ζει σε ενα ζεστο σχετικα κλιμα τοτε για τους καλοκαιρινους μηνεσ οι θερμοκρασια φτανει απο 30 εως 33.............αυτο εννοουσα κ το καθε κλειστο συστημα ειναι μοναδικο οπως κ ο καθε χομπιστας

τεσπα η τελικη μου γνωμη ειναι οτι ο καλυτερος συγκατοικος του δισκου ιναι μονο ο δισκος.

Η γνωμη μου ειναι να μην τους βαλεις γιατι μετα δεν θα μπορεις να τους πιασεις

Ο δισκος ειναι βασιλιας του ενυδρειου, και η νευρικοτητα των κοπαδοψαρων ανησυχει τους δισκους

Σε περιπτωση θεραπειας θα χρειαστει να ανεβασεις μεχρι και 34C

Η επιλογη δικη σου, αληθεια για ποσα λιτρα μιλαμε;

προσωπικα δεν μπερδευω νανενα cardinal tetra με neon tetra.

αν μιλαμε για ιδανικες συνθηκες των δυο ειδων δισκος κ καρδιναλιος τοτε νομιζω οτι ο καθενας κανει αυτο που νομιζει σωστο.

ειπα τη ταπεινη μου αποψη μου κατοπιν δικων μου πατατητησεων.

πχ. αν καποιος δεν εχει ψυξη στο δισκοενυδεριο του κ ζει σε ενα ζεστο σχετικα κλιμα τοτε για τους καλοκαιρινους μηνεσ οι θερμοκρασια φτανει απο 30 εως 33.............αυτο εννοουσα κ το καθε κλειστο συστημα ειναι μοναδικο οπως κ ο καθε χομπιστας

τεσπα η τελικη μου γνωμη ειναι οτι ο καλυτερος συγκατοικος του δισκου ιναι μονο ο δισκος.

Δεν κανουμε αντιπαραθεση φιλε μου. Κανουμε μια συζητηση σχετικα με το θεμα αν ταιριαζουν καρδιναλιοι με δισκους.

Το αν καποιος στο χωρο του εχει ενυδρειο που ανεβαζει 33 βαθμους το καλοκαιρι δεν ειναι νομος για καποιον αλλο για να μην επιλεξει καρδιναλιους για συγκατοικους.

Φυσικα το καθε ενυδρειο εχει τις ιδιαιτεροτητες του που μονο ο καθε κατοχος τις γνωριζει.

Μιας και βλεπω να ξεφευγουμε απο το θεμα απο εμενα καλη συνεχεια σε οτι καταληξεις φιλε dikaios.

το profile του ψαριου στο az οπως κ σε αλλα site δινει ιδανικη θερμοκρασια 25-26 βαθμους κ μαξιμουμ 28.

οπως επισης το κοπαδι ειτε ειναι 10 ατομων ειτε ειναι 50 οταν παει προς το μερος τους ενας 18 ποντος δισκος που ακομα χειροτερα οταν θα κυνηγησει εναν αλλο 18ποντο γι;α την κυριαρχια ,πραγμα που γινετε συχνα, τοτε φιλε μου καταλαβαινεις τι γινετε οσο κ να υπαρχει η μεγαλυτερη ασφαλεια του μεγαλυτερου κοπαδιου.....................που το δικο μου ξεκινησε με 35 ατομα σε 600αρι κ σιγα σιγα εξαφανιζοταν, κ μειναν.

αυτα απο μενα ................... αλλα κ παλι ουτε αυτο ειναι νομος.

πχ. αλλος εχει δει δισκο να ξεσκιζει φτερο απο κορυ............αλλα εγω ποτε!!!

Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω βάλει 5 cardinals για αρχή με σκοπό να προσθέτω σιγά σιγά να τα φτάσω 40 με 50. Δεν έχω κανένα θέμα. Όταν τα έβαλα οι δίσκοι τα κοίταζαν δελεαστικά μπορώ να πω αλλά δεν είχα θέμα. Παλιότερα που είχα βάλει σε 80άρι ενυδρείο με 4 δίσκους... σε 1 ώρα οι δίσκοι είχαν σκοτώσει και τα 4 cardinals. Πιστεύω είναι και θέμα λίτρων ενυδρείου. Αν υπάρχει χώρος και δεν είσαι σε όρια συνθηκών λόγο θεραπείας ή οτιδήποτε άλλο δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σου πω τρώνε και δίπλα δίπλα με τους δίσκους μου χωρίς πρόβλημα.

Συγνωμη παιδια ,δεν ξερω αν με παρακολουθειται,αλλα εχω ακριβως το αντιθετο προβλημα!!οι καρδιναλιοι και συγκεκριμενα ενας που εχω παρατηρησει παει συνεχως και τσιμπαει τοις ουρες των δισκων!!εχουν φαγωματακια αν σας δειξω φωτο!!!τι κανω??τα βγαζω και βαζω αλλα-επειδη ετυχε?δεν ξαναβαζω?

Συγνωμη παιδια ,δεν ξερω αν με παρακολουθειται,αλλα εχω ακριβως το αντιθετο προβλημα!!οι καρδιναλιοι και συγκεκριμενα ενας που εχω παρατηρησει παει συνεχως και τσιμπαει τοις ουρες των δισκων!!εχουν φαγωματακια αν σας δειξω φωτο!!!τι κανω??τα βγαζω και βαζω αλλα-επειδη ετυχε?δεν ξαναβαζω?

Σε παρακολουθούμε αλλά αυτό που σου συμβαίνει είναι η εξαίρεση. :D

Τι μέγεθος είναι οι δίσκοι σου?

δεν μου έχει τύχει εμένα. πόσα cardinals έχεις;

Mακαρι αλλα οχι.

Για δυο λογους βασικα.

Ο ενας οι θερμοκρασιες. Εκει που τελειωνουν οι ιδανικες θερμοκρασιες του ενος, αρχιζουν του αλλου.

Και ο αλλος, γιατι το πιθανοτερο ειναι να τους εξαφανισουν, οχι τοσο για να τους φανε, οσο για να μη τους εχουν πανω απο το κεφαλι τους οταν ψαχνονται για ζευγαρωμα.

.http://www.aquazone....topic=32690&hl=

http://www.aquazone....75

http://www.aquazone....topic=55523&st=

.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Είχα σε 2μετρο φυτεμένο ενυδρείο 40 Καρδινάλιους (τελικό μέγεθος) μαζί με τους δίσκους και συνυπήρχαν ειρηνικά.(αλλωστε στον Αμαζόνιο συνυπάρχουν)

Μόλις οι δίσκοι έκαναν αυγά, οι καρδινάλιοι τα έκαναν μεζέ. Μετά την 4-5 γέννα οι καρδιναλιοι άρχισαν να λιγοστεύουν...

Μπροστά μου ένας... παραλίγο μπαμπάς έκοψε στη μέση ένα καρδινάλιο.

Πάντα μου άρεσαν οι καρδινάλιοι και όντως πολλοί τους έχουν για χρόνια μαζί με τους δίσκους και δεν έχουν πρόβλημα, σε 'μένα δεν πέτυχε.

Φίλε dikaios μάλλον τα δικά σου είναι ¨περιεργα¨ δεν εχω ξανακούσει κατι παρομοιο :ninja:

Έγινε επεξεργασία - south

Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω βάλει 5 cardinals για αρχή με σκοπό να προσθέτω σιγά σιγά να τα φτάσω 40 με 50.

Κι αυτο λαθος για μενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...