Jump to content

Εγκατασταση Όζον Sander C100 Σε Rsm 250

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

αγόρασα απο φίλο του φόρουμ τον οζονιστηρα της sander. Συγκεκριμένα το μοντέλο c100.

Θέλω την βοήθεια σας στην συνδεσιμοτητα του με το σκιμμερ του rsm 250.

Ο φίλος μου έδωσε τον οζονιστηρα, αφυγραντηρα και μια αερανλτία.

Αν δεν μπορει να συνδεθεί με το σκιμμερ που μάλλον δεν μπορει πως το συνδέω και που βαζω την ρύθμιση και για ποση ώρα;

Ευχαριστω

Αν δεν έχεις controller μην το επιχειρήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νεκρωθούν τα πάντα στο ενυδρείο σου.

Σχετικά άρθρα...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2965

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78197&hl=ozone&fromsearch=1

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=52083&st=0&p=476040entry476040

Αν δεν έχεις controller μην το επιχειρήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νεκρωθούν τα πάντα στο ενυδρείο σου.

Σχετικά άρθρα...

http://www.aquazone....?showtopic=2965

http://www.aquazone....ne&fromsearch=1

http://www.aquazone....40

+1

Να πω την αλήθεια ούτε ο φίλος είχε controller και το ενυδρειο του δεν είχε καμία σχέση απο άποψη καθαρότητας και αλγης.

Δηλαδη τσάμπα η αγορα;

Τζάμπα δεν είναι.... μισή αγορά είναι!!!

πέρα από τα μέτρα που πρέπει να έχεις, το πιθανότερο είναι ότι και το skimmer σου να μην είναι συμβατό με το όζον.

Άρα για να μπω στην λογική σύνδεσης θα πρέπει να προχωρήσω σε αντικατάσταση σκιμμερ (deltec mc500 ήταν το πλάνο) και αγορα controller που ακούω προτάσεις....

σκιμμερ αν θελεις να αλλαξεις,καντο.το οζον για ποιον ακριβως λογο το θελεις?

η γνωμη μου ειναι...μακρια.

Να πω την αλήθεια αυτο που έχω δει με το μάτι απο ενυδρεια φίλων ειναι ότι δεν έχουν καθόλου αλγη, το νερό έχει απίστευτη διαύγεια και τα κοραλακια μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Αν κάνω λάθος εννοείται με διορθώνεται. :)

Ναι αν γίνεται σωστά η χρήση του, θα τα έχεις αυτά....

Όλα αναφέρονται στα άρθρα και σου προτείνω να τα διαβάσεις για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα

Τα έχω διαβάσει πριν προχωρήσει στην αγορα, το πρόβλημα ειναι ότι είχα πιστει ότι μπορω να το κάνω να δουλέψει και χωρίς κοντρολερ.

Και λέω ότι μπορει να δουλέψει χωρίς γιατι και ο ριακτορα ασβεστιου που δουλεύω ειναι χωρίς κοντρολερ και παει τέλεια εδω και τουλάχιστον 1 χρόνο.

Το όζον βέβαια ειναι άλλο πράγμα και μιλάμε για κάτι που μπορει να καταστρέψει τα πάντα.

Τα έχω διαβάσει πριν προχωρήσει στην αγορα, το πρόβλημα ειναι ότι είχα πιστει ότι μπορω να το κάνω να δουλέψει και χωρίς κοντρολερ.

Και λέω ότι μπορει να δουλέψει χωρίς γιατι και ο ριακτορα ασβεστιου που δουλεύω ειναι χωρίς κοντρολερ και παει τέλεια εδω και τουλάχιστον 1 χρόνο.

Το όζον βέβαια ειναι άλλο πράγμα και μιλάμε για κάτι που μπορει να καταστρέψει τα πάντα.

Μπορείς να μας δικαιολογήσεις λίγο το παραπάνω?

Διαβάζοντας τα πόστ κατέληξα ότι χρησιμοποιώντας το 2-3 ώρες την ημέρα μόνο όταν όταν παρουσιάζονται φαινόμενα άλγης και με το ίδιο χρονικό όριο 1 βδομάδα πριν προχωρήσω στην αλλαγη νερού θα είμαι οκ.

Έτσι το λειτουργούσε και ο προηγούμενος....

Ειναι λάθος;

Το όζον φίλε μου είναι μέθοδος αποστείρωσης σε μεγάλες δοσολογίες και η χρήση του προσωπικά για μένα ανήκει σε φιλοσοφία reefάδων άλλης δεκαετίας.

Αν είσουν κανένας εισαγωγέας και ήθελες να αποστειρώσεις το livestock σου πρίν το πουλήσεις ναι...ή σε κάποιο μεγάλο δημόσιο ενυδρείο που έχει ζωντανά απο όλη την υφήλιο ναι...

Αν θέλεις να περιορίσεις κάποιο πρόβλημα με άλγες υπάρχουν πολύ καλύτερες και πιο ασφαλής λύσεις.Αν ήθελες απλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο algae scrubber,σκίμμερ,αντιφώσφορο σε ριάκτορα,λιγότερο τάισμα γενικά απλά πράγματα και όσο το δυνατόν καλύτερη βιολογία με λιγότερη τεχνολογία.

Φίλε μας. στο θαλασσινό δεν υπάρχει στο "περίπου"... σε μερικές "περίπου" ενέργειες δεν θα έχεις άμεσα προβλήματα, αλλά θα φανούν σε βάθος χρόνου και θα αναρωτιέσε τι δεν πάει καλά.....κάτι που όμως ξεκίνησε καιρό πριν....

Στο αν κάποιοι το κάνουν, (μέχρι και αλάτι στο περίπου ρίχνουν) δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό, και απλά να είναι θέμα "τύχης" και με την τύχη δεν παίζουμε στο θαλασσινό και στα ενυδρεία γενικότερα.

Συμφωνώ για το περίπου, αλλα επειδη η αγορα έγινε ή θα πρέπει να ξανα βγει προς πωληση, ή θα πρέπει να με βοηθήσετε με την πιο ασφαλή υλοποίηση για να μην παει τσάμπα η αγορα.....

Εννοείται ότι γίνονται όλα με γνώμονα την καλύτερη εικόνα του ενυδρειου....

Αν θεωρείτε ότι το να το χρησιμοποιήσω ειναι λάθος, οκ το αφήνω και προχωραω όπως ήμουνα. Αν όμως η χρήση του θα μου δώσει points στο να βελτίωσω όχι την δικη μου αισθητική αλλα το περιβάλλον του ενυδρειου τότε ακούω προτάσεις ανεξάρτητου κόστους.

Για αυτο το κουβεντιαζω. Αν δεν άκουγα θα το εβαζα απο χτες σε λειτουργία και ο Θεός μαζι μου :)

Πάρε το MCE 500 που χωράει στο ενυδρείο κουτί.Έναν ριάκτορα με αντιφώσφορο λεπτόκοκκο και κάνε τις άλγες σου να πάνε αλλού.

Συμφωνώ για το περίπου, αλλα επειδη η αγορα έγινε ή θα πρέπει να ξανα βγει προς πωληση, ή θα πρέπει να με βοηθήσετε με την πιο ασφαλή υλοποίηση για να μην παει τσάμπα η αγορα.....

Εννοείται ότι γίνονται όλα με γνώμονα την καλύτερη εικόνα του ενυδρειου....

Αν θεωρείτε ότι το να το χρησιμοποιήσω ειναι λάθος, οκ το αφήνω και προχωραω όπως ήμουνα. Αν όμως η χρήση του θα μου δώσει points στο να βελτίωσω όχι την δικη μου αισθητική αλλα το περιβάλλον του ενυδρειου τότε ακούω προτάσεις ανεξάρτητου κόστους.

Για αυτο το κουβεντιαζω. Αν δεν άκουγα θα το εβαζα απο χτες σε λειτουργία και ο Θεός μαζι μου :)

Για να το χρησιμοποιησεις λοιπον σωστα,χρειαζεσαι controller.Kανε μια αναζητηση περι τινος προκειται,και δες και τιμες.

http://www.google.com/search?q=certizon%20ozon%20controer&biw=1280&bih=637&sei=g9G8UJ7sLcn1sgaCtYCgDA&tbm=isch#hl=en&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=Milwaukee+ORP+controller&oq=Milwaukee+ORP+controller&gs_l=img.12..0i24.86498.86498.2.87988.1.1.0.0.0.0.198.198.0j1.1.0...0.0...1c.2.t9QxO-bmHNs&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=5d33a10c0699d8f6&bpcl=39314241&biw=1280&bih=637

:)

Να πω την αλήθεια αυτο που έχω δει με το μάτι απο ενυδρεια φίλων ειναι ότι δεν έχουν καθόλου αλγη, το νερό έχει απίστευτη διαύγεια και τα κοραλακια μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Αν κάνω λάθος εννοείται με διορθώνεται. :)

φίλε μου προσωπικά χρησιμοποιώ της red sea με κοντρολερ ρυθμιζμενο πολυ χαμηλά σε mg για να έχω το κεφάλι μου ποιο ήσυχο !!! το χρησιμοποιώ 2 χρόνια συνεχόμενα στο 450ltr reef χωρίς για την ώρα προβλήματα ίσα ίσα που το ξεκίνησα τότε για πρόβλημα τριχοιδους αλγης η οποια εξαφανίστηκε μετά από κάποιο διάστημα καθώς και όπως ανέφερες έχω διαύγεια στο νερό. Τώρα δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου για να το χρησιμοποιήσεις αλλά πιστεύω πως εαν το χρησιμοποίησης με κοντρολερ και χαμηλά δεν θα έχεις πρόβλημα!!!! και πάλι δική μου γνώμη!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...