Jump to content

Πλατυ Συμπεριφορα...

Livaspy

Recommended Posts

Καλησπέρα, σε σχετικά καινούργιο ενυδρείο 2,5 μηνων 54lt έχω 4 serpae, 4 buenos aires, 2 platys(αρσενικο-θυληκο), 1 γατοψαρο, 1 σαλιγκάρι.Απο μετρησεις ειμαι: No2: 0.05, No3: 5, Αμμωνια: <0,01. Αυτο που παρατηρω μετά απο 2 μερες που έβαλα τα 2 platy είναι οτι το θυληκο έιναι μονο του κατω απο ενα φυλλο anubias στην γωνια κοντα στο φιλτρο και ειναι ακινητο ανοιγοκλεινοντας συνεχεια το στομα του. Στο φαγητο ηταν ζωντανο και εφαγε αλλα παλι πηρε θεση στο ιδιο σημειο οπου και παραμενει, καποια στιγμη ειδα να το πλευριζει για αρκετη ωρα το αρσενικο αλλα ξαναπηγε στην ιδια θεση, να ειναι αρρωστο.?

Υ.Γ. Περα απο το φιλτρο χρειαζεται και αεραντλια με τα ψαρια που εχω στα λιτρα μου.? Το φιλτρο ειναι το juwel bioflow mini.

Έγινε επεξεργασία - Livaspy

Κατ'αρχην εχεις φτιαξει μια ωραια ψαροσουπα!!!Τα πλατυ δεν εχουν καμια σχεση με τα υπολοιπα.Ειναι ζωοτοκο και παει μονο με ζωοτοκα.2.Τα buenos aires tetras καθως και τα serpae tetras ειναι fin nippers δηλαδη τσιμπουν τα αλλα ψαρια με αποτελεσμα να τους τρωνε τα πτερυγια και να τα τρομοκρατουν.3.Το γατοψαρο τι ειδος ειναι?Αν ειναι corydoras ειναι κοπαδοψαρο το οποιο σημαινει οτι πρεπει να εχεις τουλαχιστον 6 μαζι.4.Το μεγεθος του ενυδρειο σου δεν κανει για τα ψαρια που εχεις.5.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστες οι μετρησεις σου.εμενα δεν μου φαινονται λογικες.6.Διαβασε λιγο μεσα στο φορουμ...

Κατ'αρχην εχεις φτιαξει μια ωραια ψαροσουπα!!!Τα πλατυ δεν εχουν καμια σχεση με τα υπολοιπα.Ειναι ζωοτοκο και παει μονο με ζωοτοκα.2.Τα buenos aires tetras καθως και τα serpae tetras ειναι fin nippers δηλαδη τσιμπουν τα αλλα ψαρια με αποτελεσμα να τους τρωνε τα πτερυγια και να τα τρομοκρατουν.3.Το γατοψαρο τι ειδος ειναι?Αν ειναι corydoras ειναι κοπαδοψαρο το οποιο σημαινει οτι πρεπει να εχεις τουλαχιστον 6 μαζι.4.Το μεγεθος του ενυδρειο σου δεν κανει για τα ψαρια που εχεις.5.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστες οι μετρησεις σου.εμενα δεν μου φαινονται λογικες.6.Διαβασε λιγο μεσα στο φορουμ...

Έχει δίκιο ο συνφορουμίστας....τα ψάρια αυτά δεν πάνε μαζί...διάβασε μέσα στο φόρουμ...

Καλησπερα, εχετε απολυτο δικιο, αλλα τα serpae και τα buenos aires ειναι πολυ φιλικ απεναντιας το αρσενικοωπλατυ σανβπιο μεγαλο σε μεγεθος στο φαγητο τα διωχνει ολα, ομως το αρσενικο πλατυ κυνηγαει συνεχεια το θυληκο γι αυτο και ειναι στην κατασταση παν περιγραφω...να χαρισω τα tetra ποσα πλατυ χωραει το ενυδρειο μου...??? Και τι να κανω με το θυληκο...???

Στα ζωοτοκα η αντιστοιχια αρσενικων-θυληκων πρεπει να ειναι τουλαχιστον 1 αρσενικο με 2-3 θυληκα ωστε να μην τα ξεθεωνει στο κυνηγι.Περισσοτερες πληροφοριες υπαρχουν στην ενοτητα ζωοτοκα του φορουμ.Σιγουρα τα θεματα εκει θα καλυψουν τις αποριες σου

Αν οι μετρήσεις που γράφεις είναι σωστές τότε το ενυδρείο σου είναι άστρωτο, και αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που εχεις αυτή τη στιγμή.

Αν οι μετρήσεις που γράφεις είναι σωστές τότε το ενυδρείο σου είναι άστρωτο, και αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που εχεις αυτή τη στιγμή.

Σωτήρη, υπάρχει περίπτωση οι μετρήσεις του φίλου να οφείλονται στην ιχθυοφόρτωση?

Σωτήρη, υπάρχει περίπτωση οι μετρήσεις του φίλου να οφείλονται στην ιχθυοφόρτωση?

Νομίζω πως δεν είναι και τεράστια η ιχθυοφορτησή του και πως εαν υπήρχε σωστή βιολογία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε και πόσο ταίζει, τι ταίζει, ρουτίνες. Οπότε... :)

Νομίζω πως δεν είναι και τεράστια η ιχθυοφορτησή του και πως εαν υπήρχε σωστή βιολογία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε και πόσο ταίζει, τι ταίζει, ρουτίνες. Οπότε... :)

:bigemo_harabe_net-117:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...