dimitris_s 2 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα! χθες έδεσα πάνω σε πέτρες σε ένα ΡΙΟ 125 2 ανούμπιες! Ο φωτισμός του ενυδρείου είναι 80 cm- LITE T5 2 * 28 watt! Ξέρω ότι οι ανούμπιες δεν είναι τόσο απαιτητικές! Ο φωτισμός ανάβει 16.00-23.00, δηλαδή 7 ώρες! Είναι καλά? Η να αυξήσω- μειώσω ώρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 2 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 μια χαρα εισαι! οπως ειπες οι anubia δεν ειναι απαιτητικο φυτο! ασε που λιγοτερο απο 7 ωρες δεν θα το ευχαριστιόσουν και εσυ, που θα το βλεπεις την περισσοτερη ωρα σβηστό! εγω το ειχα φτασει μεχρι 10 ωρες την ημερα σταδιακα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδή Στάθη λες 7 ωρίτσες δεν είναι λίγες? Είναι καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδή Στάθη λες 7 ωρίτσες δεν είναι λίγες? Είναι καλά? Μια χαρά είναι Δημήτρη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστω πολυ! Θα συνεχισω 7 ωρο φωτισμο! Θα παρω και υγρο λιπασμα saechem! Οι λαμπες καλες ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Αν έχεις μόνο ανούμπιες δε νομίζω να είναι απαραίτητο το λίπασμα. Ίσως μια φορά στο τόσο αλλά και πάλι με επιφύλαξη. Οι λάμπες είναι "καλές/κακές" ανάλογα με τις απαιτήσεις των φυτών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 3 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Μια χαρά είναι οι 7 ώρες. Απλά βάλε τις ανούμπιες σε λίγο σκιερό μερός για τις άλγες..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Οι ανούμπιες είναι λιγάκι μεγαλούτσικες! Δεν νομίζω να υπάρχει σκιερό μέρος να μπουν! Παρακάτω και η σχετική φώτο! Παρακαλώ για τις γνώμες- προτάσεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Επίσης ξέρω ότι η ερώτηση θα ε΄ναι οφ τόπικ αλλα μιας και έχετε εικόνα τι ψαράκια θα προτίνατε (εκτός απο γκαπυ-μόλυ) γι'αυτο το ενυδρείο? Έχω εναν πλέκο μόνο μέσα τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Επίσης ξέρω ότι η ερώτηση θα ε΄ναι οφ τόπικ αλλα μιας και έχετε εικόνα τι ψαράκια θα προτίνατε (εκτός απο γκαπυ-μόλυ) γι'αυτο το ενυδρείο? Έχω εναν πλέκο μόνο μέσα τώρα Γι αυτη την ερωτηση καλητερα να ανοιξεις ενα θεμα στη κατηγορια γενικα γλυκου νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 3 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Αν είναι να βάλεις λίπασμα μόνο για της ανουμπιες τότε πολύ φειδωλά Γιώτη δεν θέλουν πολύ. Όσο για τον φωτισμό μίνιμουμ 6 ώρες τόσο θέλει το κάθε φυτό για να ολοκληρώσει τον ημερήσιο του κύκλο και το μάξιμουμ 12 ώρες μόνο αν είσαι μάστορας και μπορείς να διαχειριστείς της αλγης. Και κάτι ακόμη ενημερωτικά το ότι είναι ανουμπια και θέλει λίγο φως δεν σημαίνει αυτό λίγο σε διάρκεια αλλά λίγο σε ένταση μην μπερδευόμαστε. Άλλο η ένταση άλλο η διάρκεια που δεν πρέπει να είναι κάτω από της 6 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ Χρίστο! Εν μέσω πλη σαφώς μου λες ότι οι 7 ώρες (όντας αρχάριος) είναι "καλές"! Με τις λάμπες μου δεν ξέρω τι γίνεται! Είναι δύο τον αριθμό Τ5 28 watt σε JUWEL RIO 125 με 110 περίπου καθαρα λίτρα και διαστάσεις 81*50*30! Επίσης τι άλλο φυτό θα ταίριαζε ( δεν έχω υπόστρωμα για φυτά αλλα μόνο χαλικι) που να μην έχει πολλές απαιτήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Το χαλικι σου ,απ οτι μπορω να δω.ειναι χοντρο,πραγμα που δεν ειναι καλο για φυτεμενα ενυδρεια. Θα μπορουσες να βαλεις μοςς (δενεται),κερατοφυλλο,microsorum pteropus(δενεται),hygrophyla polysperma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Το χαλικι σου ,απ οτι μπορω να δω.ειναι χοντρο,πραγμα που δεν ειναι καλο για φυτεμενα ενυδρεια. Θα μπορουσες να βαλεις μοςς (δενεται),κερατοφυλλο,microsorum pteropus(δενεται),hygrophyla polysperma. Όντως είναι κομματάκι χοντρό! Θα πάρω μερικά απο αυτά τα φυτά αν βρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος