Jump to content

Ρίζες Φυτών Εσωτερικού Χώρου

sailim

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν θα ήταν καλό να τοποθετήσουμε μεσα στο νερο του ενυδρείου κλαδάκια από φυτά εσωτερικού χώρου, που ευδοκιμούν και σε σκέτο νερό, χωρίς χώμα (πχ τηλέγραφος). Σκέφτομαι με τις ρίζες που θα δημιουργήσουν, θα απορροφούν ουσίες κ θα συμβάλουν στην βελτίωση του νερού, όπως κάνουν κ τα ενυδρειακα φυτά..

Ναι μπορείς να το κάνεις και δεν είναι κάτι το καινούργιο αρκεί βέβαια να μην έχει το ενυδρείο σου άλλα φυτά. Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτήν την μέθοδο για να μειώσουμε τα νιτρικά του ενυδρείου μας. Το φυτό που χρησιμοποιείτε κατά κόρον είναι το lucky bamboo

Ποιος ο λόγος της μη ύπαρξης άλλων φυτών; Μελλοντική έλλειψη θρεπτικών συστατικών;

Παιδιά ο πόθος δένεται σε ρίζες όπως η anubiα?.έχω έναν στην βεράντα και κάθεται και σκέφτομαι να βάλω στο δισκοενυδρείο μου γιατί έχω δει σε κάποιο στο φόρουμ .

Ποιος ο λόγος της μη ύπαρξης άλλων φυτών; Μελλοντική έλλειψη θρεπτικών συστατικών;

Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται αρκετά νιτρικά για να ανατηχθούν, τώρα αν βάλεις μέσα στο νερό ρίζες που απορροφούν τα νιτρικά και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά θα πεινάσουν τα φυτά του ενυδρείου σου (αν έχεις) με αποτέλεσμα την μη σωστή ανάπτυξη τους έως τον αφανισμό τους.

Λοιπον,επειδη τυχαινει να παρακολουθω ενα παρομοιο θεμα σε ξενο φορουμ,μπορω να πω οτι πολλοι δοκιμαζουν υδροχαρη φυτα σε ενυδρειο μαζι με υδροβια φυτα.Δηλαδη,εχουν τα υδροχαρη φυτα απο πανω και μεγαλωνουν κανονικα,σαν να εχεις βιβαριουμ,και μεσα στο νερο εχουν υδροβια φυτα και ψαρια οπως ενα κανονικο ενυδρειο.Αν δεν κανω λαθος αυτο λεγετε riparium και πραγματικα αν το πετυχεις βγαινει ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα αλλα πρεπει να ξερεις τι φυτα θα χρησιμοποιησεις εκτος νερου,επεισης θες καλο φωτισμο για να πιανει ολα τα φυτα και τα εκτος και τα εντος νερου

Παιδιά ο πόθος δένεται σε ρίζες όπως η anubiα?.έχω έναν στην βεράντα και κάθεται και σκέφτομαι να βάλω στο δισκοενυδρείο μου γιατί έχω δει σε κάποιο στο φόρουμ .

μπορεις να τον ριξεις απλα μεσα στο νερο ενα κοματι του αφου τον ξεπλυνεις καλα.................απλα κοψε ενα μακρυ κομματι κ βαλτο

εαν εχεις rimless μπορει νατον εχεις κ μισο μεσα μισο εξω κ να πεταει ριζες.

• 1 year later...

Μπορούμε να πάρουμε και κλαδάκια από φυτα εξωτερικου χωρου;

απο ιτια ειχα βαλει στο δικο μου , τωρα απο αλλα δεντρα δεν ξερω σιγουρα ομως οχι απο δεντρα που εχουν ρετσινι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...