Akridas66 2 Δεκεμβρίου 2012 #26 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Ναι, αρκει να γινει την ιδια στιγμη, αν και αμα μπορεσεις να βαλεις μια φωτο του φιλτρου θα μπορεσω να σου πω τι να κανεις για να γλυτωσεις τα εξοδα του φιλτρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 3 Δεκεμβρίου 2012 #27 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ θα σταθώ λίγο στο ενυδρείο....γενικά καλό είναι να δίνουμε στα ψάρια ένα περιβάλλον κοντά σε αυτόπου υπάρχει στη φύση (ζωντανά φυτά, πέτρες, ξύλα) τώρα το μπλέ χαλίκι το μόνο που κάνει είναι να στρεσάρει τα ψάρια σου... μπες λίγο στα ενυδρεία μελών και πάρε ιδέες να δεις λίγο τι παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #28 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Αγαπητέ φίλε τα ψαράκι σου κινδυνεύουν! Το ενυδρείο σου μοιραίος σε δέκα μέρες δεν έχει στρώσει και χωρίς την ύπαρξη υγρών τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά δεν θα μπορέσεις να έχεις εικόνα των πραγμάτων. Διάβασε εδώ για το στρώσιμο του ενυδρείου και τον κύκλο του αζώτου ώστε να κατανοήσεις την λειτουργιά του ενυδρείου. Στην θέση που βρίσκεσαι τώρα έχεις δυο εναλλακτικές, Η μια είναι να επιστρέψεις άμεσα τα ψάρια σου πίσω στο petshop, να στήσεις εξ’αρχης το ενυδρείο και το φίλτρο σου σωστά και να ξεκινήσεις να το στρώνεις. Η μετρήσεις σου θα είναι αυτές που θα σου υποδείξουν πότε θα μπορέσεις να βάλεις ξανά ψάρια με ασφάλεια οπού αυτό μπορεί να διαρκέσει από 20 έως 40 μέρες. Η δεύτερη από την στιγμή που έχεις ήδη ψάρια είναι να βρεις μπόλι ξεκινώντας το ψάξιμο από εδώ και να μπολιάσεις σωστά το ενυδρείο σου. Ξεκίνα διάβασμα και ότι χρειαστείς εδώ ειμαστε! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Δεκεμβρίου 2012 #29 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ebenos καλημερα!!ο φιλος ξεκινησε με βακτυριδια,οποτε ηταν λογικο να βαλει ψαρια και δευτερον να εχει μηδενικες μετεησεις,γιατι να παει πισω τα ψαρακια του;;εφοσον ετσι κανουν οι περισσοτεροι,βαζουν βακτυριδια και μεσα σε 24 ωρες βαζουν ψαρακια,προσεχουν στο ταιζμα και κανουν μετρησεις καθημερηνος(και προτηνουμε το μπολι για καλητερα και συγουρα αποτελεσματα)...φιλικα παντα αλλα μπορει καποιος αρχαριος να πανηκοβληθει οταν καποιος θα του πει πηγαινε τα πισω ανερωντας την μεθοδο με τα βακτυριδια(και φυσικα σε συνδηασμο με μπολι).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #30 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ebenos καλημερα!!ο φιλος ξεκινησε με βακτυριδια,οποτε ηταν λογικο να βαλει ψαρια και δευτερον να εχει μηδενικες μετεησεις,γιατι να παει πισω τα ψαρακια του;;εφοσον ετσι κανουν οι περισσοτεροι,βαζουν βακτυριδια και μεσα σε 24 ωρες βαζουν ψαρακια,προσεχουν στο ταιζμα και κανουν μετρησεις καθημερηνος(και προτηνουμε το μπολι για καλητερα και συγουρα αποτελεσματα)...φιλικα παντα αλλα μπορει καποιος αρχαριος να πανηκοβληθει οταν καποιος θα του πει πηγαινε τα πισω ανερωντας την μεθοδο με τα βακτυριδια(και φυσικα σε συνδηασμο με μπολι).... Έχεις στρώσει ενυδρείο με αυτή την μέθοδο? Αν όχι σου λέω ότι δεν τα κάνεις όλα μπλουμ μέσα και τέλος, υπάρχει μια διαδικασία. Επίσης θεωρείς ότι το ενυδρείο του φίλου είναι στρωμένο τώρα που μιλάμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Δεκεμβρίου 2012 #31 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ναι εχω στρωσει 2 ενυδρεια ετσι,με πολυ προσεχτηκη ιχθυοφωρτοσει και ταιζμα με φειδο και ολα πιγαν μια χαρα και χωρις απωλειες και δεν ειχα μπολι,δεν λεω οτι ειναι στρωμενο αλλα μπορεις να ανερεσεις μια ολοκληρει διαδικασια που μπορει να μην ειναι και η καλητερη αλλα την χρισημοποιουν πολλοι χομπυστες??δεν νομιζω,καλο ειναι και σωστο ειναι να λεμε πως πρεπει να γινεται το σωστο στρωσιμο,αλλα απ την στιγμη που ειναι μια ενεδηγμενη μεθοδος δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν ειναι σωστη γιατι μπορει ειτε να μην μας αρεσει ή δεν μας κανει,δεν εχουν ολοι υπομονη και δενμπορουν να ξερουν και να ξεχωρισουν αν οι πετσοπαδες τους καθοδηγουν σωστα....ουτε πρεπει να προτηνουμε να πηγαινουν στα μαγαζια και να μαλωνουν επειδη εκεινοι κοιταζουνε να βγαλουνε λεφτα ή και να κρατισουνε τις θεσεις τους μεσω των πωλεισεων....τεσπα το θεμα παει οφ τοπικ και εγω απλα σου λεω οτι δεν ειναι με την μια "πιγαινετα πισω" αλλα λιγο πιο χαλαρα γιατι μπορει να το δει ο αλλος βουνο και να πει δεν μπλεκω και να τα παρατησει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #32 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ναι εχω στρωσει 2 ενυδρεια ετσι,με πολυ προσεχτηκη ιχθυοφωρτοσει και ταιζμα με φειδο και ολα πιγαν μια χαρα και χωρις απωλειες και δεν ειχα μπολι,δεν λεω οτι ειναι στρωμενο αλλα μπορεις να ανερεσεις μια ολοκληρει διαδικασια που μπορει να μην ειναι και η καλητερη αλλα την χρισημοποιουν πολλοι χομπυστες??δεν νομιζω,καλο ειναι και σωστο ειναι να λεμε πως πρεπει να γινεται το σωστο στρωσιμο,αλλα απ την στιγμη που ειναι μια ενεδηγμενη μεθοδος δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν ειναι σωστη γιατι μπορει ειτε να μην μας αρεσει ή δεν μας κανει,δεν εχουν ολοι υπομονη και δενμπορουν να ξερουν και να ξεχωρισουν αν οι πετσοπαδες τους καθοδηγουν σωστα....ουτε πρεπει να προτηνουμε να πηγαινουν στα μαγαζια και να μαλωνουν επειδη εκεινοι κοιταζουνε να βγαλουνε λεφτα ή και να κρατισουνε τις θεσεις τους μεσω των πωλεισεων....τεσπα το θεμα παει οφ τοπικ και εγω απλα σου λεω οτι δεν ειναι με την μια "πιγαινετα πισω" αλλα λιγο πιο χαλαρα γιατι μπορει να το δει ο αλλος βουνο και να πει δεν μπλεκω και να τα παρατησει..... Έχεις μια τάση να χρησιμοποιείς λόγια τα οποία δεν είπα και να φτάνεις σε σημεία παρερμήνευσης. Γιατί? Είδες κάπου να αναφέρω ότι δεν είναι καλή η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο φίλος μας? Μίλησα για την φάση που βρίσκετε αυτή την στιγμή, ότι δηλαδή η μέθοδος που ακολουθησε φαίνετε ότι ΔΕΝ του πετυχε προφανώς γιατί κάτι έκανε λάθος και θα πρέπει να κινηθεί διαφορετικά μιας που τα ψάρια του κινδυνεύουν και να συνεχίσει έτσι θα έχει απόλυες. Τι πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σου? Να τα αφήσει να φάνε και την υπόλοιπη τοξικότητα η είναι προτιμότερο να τα πάει πίσω στο petshop να στήσει σωστά το ενυδρείο του, να φτιάξει την φιλτρανση του και με την ησυχία του να βάλει μέσα ψαρά με ασφάλεια και να χαρεί το ενυδρείο του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Δεκεμβρίου 2012 #33 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Αγαπητέ φίλε τα ψαράκι σου κινδυνεύουν! Το ενυδρείο σου μοιραίος σε δέκα μέρες δεν έχει στρώσει και χωρίς την ύπαρξη υγρών τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά δεν θα μπορέσεις να έχεις εικόνα των πραγμάτων. Διάβασε εδώ για το στρώσιμο του ενυδρείου και τον κύκλο του αζώτου ώστε να κατανοήσεις την λειτουργιά του ενυδρείου. Στην θέση που βρίσκεσαι τώρα έχεις δυο εναλλακτικές, Η μια είναι να επιστρέψεις άμεσα τα ψάρια σου πίσω στο petshop, να στήσεις εξ’αρχης το ενυδρείο και το φίλτρο σου σωστά και να ξεκινήσεις να το στρώνεις. Η μετρήσεις σου θα είναι αυτές που θα σου υποδείξουν πότε θα μπορέσεις να βάλεις ξανά ψάρια με ασφάλεια οπού αυτό μπορεί να διαρκέσει από 20 έως 40 μέρες. Η δεύτερη από την στιγμή που έχεις ήδη ψάρια είναι να βρεις μπόλι ξεκινώντας το ψάξιμο από εδώ και να μπολιάσεις σωστά το ενυδρείο σου. Ξεκίνα διάβασμα και ότι χρειαστείς εδώ ειμαστε! Καλή συνέχεια! Έχεις στρώσει ενυδρείο με αυτή την μέθοδο? Αν όχι σου λέω ότι δεν τα κάνεις όλα μπλουμ μέσα και τέλος, υπάρχει μια διαδικασία. Επίσης θεωρείς ότι το ενυδρείο του φίλου είναι στρωμένο τώρα που μιλάμε? Έχεις μια τάση να χρησιμοποιείς λόγια τα οποία δεν είπα και να φτάνεις σε σημεία παρερμήνευσης. Γιατί? Είδες κάπου να αναφέρω ότι δεν είναι καλή η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο φίλος μας? Μίλησα για την φάση που βρίσκετε αυτή την στιγμή, ότι δηλαδή η μέθοδος που ακολουθησε φαίνετε ότι ΔΕΝ του πετυχε προφανώς γιατί κάτι έκανε λάθος και θα πρέπει να κινηθεί διαφορετικά μιας που τα ψάρια του κινδυνεύουν και να συνεχίσει έτσι θα έχει απόλυες. Τι πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σου? Να τα αφήσει να φάνε και την υπόλοιπη τοξικότητα η είναι προτιμότερο να τα πάει πίσω στο petshop να στήσει σωστά το ενυδρείο του, να φτιάξει την φιλτρανση του και με την ησυχία του να βάλει μέσα ψαρά με ασφάλεια και να χαρεί το ενυδρείο του? Δεν παρερμηνευω τιποτα...εσυ μονος ανερεισε φιλε μου....την μια πρεπει να τα παει πισω και να περιμενη 30-40 μερες,οποτε την μεθοδο με τα βακτυριδια την ανερεις,την οποια μαλλον εσυ δεν εχεις κανει ποτε και δεν μαλλον δεν ξερεις πως γινετε και τι κυνδηνους εχει,μετα επειδη σου λεω οτι παρτο λιγο πιο χαλαρα,με ρωτας αν την εχω κανει και επειδη μαλλον δεν σου αρεσε η απαντησει μου,μου λες οτι στην λεω και απο πανω....εγω ξερω οτι οταν ανερεις κατι το ακυρωνεις,οποτε ναι ειπες οτι δεν ειναι σωστη μεθοδος....τωρα αμα νομιζεις οτι τα βαζω μαζι σου τοτε ξυδακι....δεν εχω να χωρισω τπτ με κανεναν και ουτε λεω οτι εισαι ασχετος...αμα τα περνεις ετσι εσυ,εγω δεν φταιω.....καλημερα και το αφηνω πανω σου για πηγε οφ τοπικ το θεμα και δεν ειναι σωστο και επισης δεν θελω να μπερδεψουμε τον φιλο με τις δικες μας "γνωμες".......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #34 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Για ακόμα μια φορά τείνεις να μιλάς άσχημα ενώ δεν σε κατηγόρησε κανένας. Σε ρώτησα κάποια πράγματα και δεν θέλεις να απαντήσεις! Επειδή εδώ δεν είναι γήπεδο δεν σου επιτρέπω να εκφράζεσαι έτσι! Κάποιο πρόβλημα έχεις! Μάθε να διαβάσεις πρώτα πριν απαντήσεις! Όταν θα μάθεις να έχεις τρόπους και να σέβεσαι τους συνομιλητές σου τα ξανα λέμε! Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Δεκεμβρίου 2012 #35 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε Akridas66 να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου.... το ξύδι είναι για τις σαλάτες και όχι προς τους συντονιστές ή τα μέλη γενικότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Δεκεμβρίου 2012 #36 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Καλα ρε συ Αγγελε (akridas66) εσυ μονος σου λες στα πρωτα σου ποστ να βρει μπολι και τωρα που το λεει ο ebenos πιο πανω γιατι αρπαζεσαι? Δεν ανερει καμια μεθοδο,απλα θεωρει σωστοτερο να κανει κατι απο τις 2 λυσεις που του προτεινε,δεν βλεπω κατι λαθος σ αυτο! Ο φιλος φιανεται οτι κατι εκανε λαθος και γι αυτο του πηγε στραβα το ολο θεμα,δεν ειναι αναγκη να αρπαζεσαι ομως και δεν ειναι σωστος τροπος να εκφραζεσαι ετσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Δεκεμβρίου 2012 #37 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Καταρχην να πω κατι,κανεις δεν ειπε στον φιλο οτι το ενυδρειο του ειναι ακαταλληλο γι αυτα τα ψαρια! Οσο για τα βηματα που ακολουθησε,τα εκανε λαθος!Εριξε τα βακτηρια και μετα απο 10 μερες εβαλε τα ψαρια,συμφωνα με τις οδηγιες του σκευασματος,ριχνεις τα βακτηρια και μετα απο 24 ωρες βαζεις τα πρωτα ψαρακια.Ετσι οπως το εκανε ο φιλος,τα βακτηρια πεθαναν απο ασητια και γι αυτο και βρισκετε σ αυτη τη κατασταση τωρα!Οπωτε θεωρω σωστες τις λυσεις του ebenos για 2 λογους. 1) Αστρωτο ενυδρειο γιατι ακολουθησε λαθος τις οδηγιες 2)Ακαταλληλα ψαρια για το συγκεκριμενο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Δεκεμβρίου 2012 #38 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ρε παιδια το παιδι λεει οτι εριχνε για 10 μερες βακτυριδια και του ειπα καλα εκανε και του προτηνα και εγω να βρει μπολι και πολλες μαλιστα και να παρει τεστ,μεχρι να τα κανει ολα αυτα ομως του προτηνα να ταιζει με προσοχη και να ριχνει βακτυριδια...κει ερχεται ο εβενοδ και του λεει να τα παει πισω,να στρωσει το ενυδρειο του με την μεθοδο της τροφης(αυτο το συμπαιρενω επειδη ειπε 30-40 μερες) ή να βρει μπολι και οταν του ειπα οτι ας το παρει λιγο πιο χαλαρα μου την ειπε και απο πανω(γιατι ειπα φιλικα,αρα μαλλον το ειπα ηρεμα) και ισχυρηζεται οτι του επιτιθομαι...αμα τα σκλαρια θελουν 40 λιτρα ελαχιστω,στα 100 λιτρα νομιζω 2 ειναι μια χαρα,δεν θα μπω στην διαδικασια να πω στον φιλο τι θα βαλει εφοσον διαλεξε αγγελοψαρ και για αρχη 2 ειναι μια χαρα και αμα θελει εχει ανετα τον χωρο για ενα(1) ακομα.... Σε αυτα που λεω που βλεπετε το γηπεδο;;Τα λεω εντελως ηρεμα και φιλικα,αλλα αν καποιος την μια λεει κατι και μετα ξεκιναει επιθεσης...οκ!!!η γνωμη ισχυει,μπαλσαμικο!! Και επειδη ειναι μια ακομα φορα που παρεξηγουμε σε θεμα σταματαω να ποσταρω σε θεματα γενικος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Δεκεμβρίου 2012 #39 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Ρε παιδια το παιδι λεει οτι εριχνε για 10 μερες βακτυριδια και του ειπα καλα εκανε και του προτηνα και εγω να βρει μπολι και πολλες μαλιστα και να παρει τεστ,μεχρι να τα κανει ολα αυτα ομως του προτηνα να ταιζει με προσοχη και να ριχνει βακτυριδια...κει ερχεται ο εβενοδ και του λεει να τα παει πισω,να στρωσει το ενυδρειο του με την μεθοδο της τροφης(αυτο το συμπαιρενω επειδη ειπε 30-40 μερες) ή να βρει μπολι και οταν του ειπα οτι ας το παρει λιγο πιο χαλαρα μου την ειπε και απο πανω(γιατι ειπα φιλικα,αρα μαλλον το ειπα ηρεμα) και ισχυρηζεται οτι του επιτιθομαι...αμα τα σκλαρια θελουν 40 λιτρα ελαχιστω,στα 100 λιτρα νομιζω 2 ειναι μια χαρα,δεν θα μπω στην διαδικασια να πω στον φιλο τι θα βαλει εφοσον διαλεξε αγγελοψαρ και για αρχη 2 ειναι μια χαρα και αμα θελει εχει ανετα τον χωρο για ενα(1) ακομα.... Σε αυτα που λεω που βλεπετε το γηπεδο;;Τα λεω εντελως ηρεμα και φιλικα,αλλα αν καποιος την μια λεει κατι και μετα ξεκιναει επιθεσης...οκ!!!η γνωμη ισχυει,μπαλσαμικο!! Και επειδη ειναι μια ακομα φορα που παρεξηγουμε σε θεμα σταματαω να ποσταρω σε θεματα γενικος... Αγγελε εχεις διαβασει τις οδηγιες απο τα βακτηρια?Εχεις δει τι λενε?Πιστευεις οτι ο φιλος εκανε τα σωστα βηματα? Αγγελοψαρα σε 100 λιτρα πιστευεις οτι ειναι καλα και λες οτι καλα επραξε και τα εβαλε?Διαβασε λιγο το προφιλ και μετα απαντησε μου σε παρακαλω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #40 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Παιδια δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να εξηγήσετε κάτι σε κάποιον που δεν θέλει να καταλάβει και συνεχώς παρερμηνεύει ότι δεν του αρέσει! Akridas66 είναι η δεύτερη φορά που συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο και μου επιτίθεσαι χωρίς λόγο. Τρίτη δεν υπάρχει….καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
glu 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #41 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 καλησπερα παιδια συγνωμη αν το προβλημα μου εγινε αιτια για παρεξηγησεις δεν ηθελα κατι τετοιο και παλι συγνωμη!!!!λοιπον εκανα υγρα τεστ αυτη την φορα για αμμωνια, NO2 και NO3 ολα λοιπον βγηκαν 0 αρα το νερο μου βγηκε μια χαρα. Αυτο που παρεξηγηθηκε στο προβλημα μου ισως να μην το διευκρινησα εγω σωστα και ζητω συγνωμη απο την πλευρα μου δεν ειναι οι παραμετροι του νερου αλλα τα μαυρα στιγματα που εχουν τα αγγελοψαρα μου τελικα πηγα σε αλλο πετ σοπ και μου ειπαν οτι δεν ειναι τιτπωτα θα φτιαξουν απο μονα τους και να ανεβασω την θερμοκρασια στους 29 επισης του πηγα φωτο και τα ειδε και μου ειπε οτι ειναι μωρακια ακομα πολυ μικρα και ταλεπωρημενα θα φτιαξουν ομως μου αλλαξε και τροφη γιατι αυτη που ειχα δεν εκανε το θεμα ομως που με στεναχωρει ειναι που το ενα ψαρι μου παλι δεν εφαγε σημερα ενω εχει ορεξη κολυμπαει μια χαρα το αλλο τρωωει φουλ δεν μπωρω να καταλαβω μπωρει να φωβαται ακομα τι να πω μηπως τρωωει οταν δεν το βλεπω δεν ξερω.σας ευχαριστω πολυ παιδια που ανταποκριθικατε στο πρωβλημα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #42 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Το πρόβλημα σου δεν έγινε αιτία παρεξήγησης και δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη αγαπητέ φίλε! Επανερχωμε και ξαναλέω αυτά ακριβώς που σου είπα στο post#28! Το ενυδρείο σου φίλε μου είναι άστρωτο και τα ψάρια σου κινδυνεύουν. Οι επιλογές είναι αυτές που σου προείπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
glu 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #43 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 ενταξει ευχαριστω πολυ για τις πληρωφοριες!!!να σε ρωτησω κατι ebenos αφου εκανα πριν λιγο με υγρα τεστ μετρησεις και βγηκαν μια χαρα ομως. θα ψαξω για μπολι μαλλον γιατι να τα παω πισω τα συγκεκριμενα ψαρακια δεν μπωρω τα συμπαθησα πολυ!!!ευχαριστω και παλι για οτι νεοτερη απορια που εχω θα ρωτησω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Δεκεμβρίου 2012 #44 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Καταρχην θα σου πω οτι τα ψαρια σου δεν κανουν για το ενυδρειο σου και θελουν μεγαλητερο γιατι μπαινουν σε κοπαδι. Τωρα,οι μετρησεις σου δεν ειναι ακριβως καλες,θα επρεπε να μετρας αμμωνια 0,νο2 0 και νο3 να εχεις πανω απο μηδεν για να ειναι καλες. Διαβασε εδω για να καταλαβεις τον κυκλο του αζωτου που ειναι το πιο σημαντικο πραγμα για το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glu 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #45 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 καταλαβα τοτε ας δω πως θα παει με αυτα που εχω μεχρι στιγμης και θα δω. για τα λιτρα μου ας πουμε τι θα μου πρωτινες; το καρχαριακι θα εκανε;το παγκασιους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #46 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Δείκτης στρωμένου ενυδρείου είναι τα μετρήσιμα νιτρικά (NO3) όπως σου εξήγησε και ο συνάδελφος. Για να καταλάβεις πως μεταβάλλεται η χημεία του νερού κατά την διαδικασία του στρωσίματος ενός ενυδρείου διάβασε τα βασικά στάδια κύκλου αζώτου. Για τον παγκασιο όχι, δεν μπορείς να το φιλοξενήσεις σε ενυδρείο http://www.aquazone....showtopic=29494 Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
glu 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #47 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 χαχα εχεις δικιο δεν φιλοξενηται σε ενυδρειο γινεται λιγακι μεγαλο το ψαρι αυτο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #48 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Για να μην μπερδεύεσαι μια πολύ καλή λύση για να ευχαριστηθείς το χόμπι μας από πολλές απόψεις είναι να βάλεις ζωοτοκα ψάρια αφού πρώτα προετοιμάσεις κατάλληλα το ενυδρείο σου. Τα ζοωτοκα ψάρια είναι σχετικά εύκολα για αρχάριους συν το ότι σου προσφέρουν και την χαρά της γέννας μιας που γεννούν πολύ εύκολα! Πληροφορίες για τα ζωοτοκα ψάρια θα βρεις εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80403 Υπάρχουν φυσικά και άλλες επιλογές για τα λίτρα που έχεις αλλά εγώ θα σου πρότεινα αυτή, σε καμιά περίπτωση όμως σκαλαρια η καρχαριοειδή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
glu 3 Δεκεμβρίου 2012 Author #49 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 παιδια συγνωμη αν σας ζαλιζω!ωραια ebenos διαβασα για τον κυκλο του αζωτου ολα καλα αυτο που δεν μπωρω να καταλαβω εκτος αν το εξηγει στο κειμενο και δεν το καταλαβα εγω απλα θελω να ρωτησω ωραια στυνουμε το ενυδρειο μας βαζουμε νερο βαζουμε το φιλτρο με τα σωστα υλικα μεσα το βαζουμε στην μπριζα και μετα;;;; περιμενουμε απλα 20 40 μερες; αυτο δεν μπωρω να καταλαβω κανουμε καποια διαδικασια;;;;;μεσα σε αυτες τις μερες του στρωσηματος;;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Δεκεμβρίου 2012 #50 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε glu αποφάσισε τελικός τι θα κάνεις με τα ψάρια που έχεις αυτή την στιγμή μιας που η συζήτηση έχει ξεφύγει εντελώς από το θέμα της ασθένειας που αντιμετωπίζεις και όταν αποφασίσεις τι ψάρια σου αρέσουν και μπορείς να βάλλεις στο ενυδρείο σου τότε ανοίγεις ένα καινούργιου θέμα και συζητάμε εκεί όλες σου τις απορίες. Δεν μας ζαλίζεις καθόλου μην ανησυχείς γιαυτο είμαστε εδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος