Jump to content

Μαυρα Στιγματα Σε Χρυσα Αγγελοψαρα

Recommended Posts

καλησπερα και σας ευχαριστω που με δεχτηκατε στο φορουμ ειμαι καινουριος και στο κοσμο των ενυδρειων και σαν αρχαριος εχω στεναχωρεθει αφου εστρωσα το ενυδρειο μου πηγα εχθες και πηρα 2 χρυσα αγγελοψαρα διαπιστωσα αφου τα εβαλα μεσα στο ενυδρειο μου οτι το ενα εχει κατι μαυρα στιγματακια στο σωμα του δεν μπωρω να καταλαβω δεν εχει πολυ κηνητικωτητα δεν τρωει οπως το αλλο επισης δεν το βλεπω να ορμαει στην τροφη οπος το αλλο αλλα παρατηρησα οτι σημερα και το αλλο εχει καποια μικρα στιγματακια βεβαια ειναι σχετικα μικρα αγγελοψαρα το ενυδρειο μου ειναι 100λιτρα.σας παρακαλω βοηθηστε με εχω στεναχωρεθει παρα πολυ οι παραμετροι του νερου ειναι μια χαρα συμφωνα με τις μετρησεις που κανω αλλωστε απο οτι ειδα φταιει οτι βιαστικα και δεν ειδα καλα τα ψαρια πριν τα παρω αλλα θελω να τα γιατρεψω. ευχαριστω!!!

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο aquazone.

Συμπλήρωσε σε παρακαλώ την φόρμα διάγνωσης ασθένειας για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε!

δεν μπωρω να αντιγραψω την φορμα δεν ξερω γιατι αλλα θα σας γραψω με δικα μου λογια λοιπον παραμετροι νερου NO2-0, NO3-0, χλοριο 0, ph-6,8, kh-3 ,GH>7 θερμοκρασια 27 λιτρα 100 το φιλτρο τρεχει 10 μερες και υλικο μεσα εχει μονο μακαρονι και εχω και εκτος φιλτρου μακαρονι και υαλοβαμβακα ετσι μου ειπαν στο πετ σοπ να τα βαλω αφου το ενυδρειο μου εχει κατι ειδικες θηκες που μπαινουν και αεραντλια.αλλα δεν νωμιζω να φταιει το νερο μου αφου ετσι τα πηρα τα ψαρια αααα επισης οταν ανοιγω το φως κολυμπανε κανονικα σχετικα οταν το σβυνω τις περισσωτερες φορες κρυβωνται αλλα με ανησηχουν τα μαυρα πολυ μικρα στιγματα που εχουν και οπως ειπα το ενα δεν το ειδα να τρωει ουτε εχθες ουτε σημερα το αλλο ορμαει στη τροφη επισης πολλες φωρες ανεβωκατεβενουν στην επιφανεια μηπως τι να κανω παιδια ειμαι πολυ απογοητευμενος αλλα φταιω που δεν τα ειδα πριν τα αγωρασω αλλα αν ειναι και εχουν κατι πρεπει να τα σωσω. θελετε αλλες πληροφορειες;

Καλό είναι να βγάλεις καμιά φωτό με τη μέθοδο έστρωσες το ενυδρείο?

πρωσπαθω να βαλω αλλα δεν μπορω ειμαι ασχετος λιγο μαλλον.το ενυδρειο το εστρωσα με φιλτρο που ειχε μακαρονια μεσα και υγρο σερα βιοσταρτ και σερα νιτριβεκ μου ειπαν να βαζο καθε μερα μεχρι να βαλω ψαρια μεσα.τορα μολις τα ταισα παλι το ενα εφαγε το αλλο βλεπει την τροφη παει κοντα αλλα δεν την περνει ενω το βλεπω και κηνηται πιο πολυ τωρα αλλα δεν τρωει τα μαυρα στιγματα εξακολουθουν παντως φεναιται να ειναι απο μεσα τα στιγματα γιατι τα ψαρακια μου ειναι διαφανες καπως

Γεια σου και παλι...Τι τεστ εχεις;;δεν νομιζω να εχει τεστ για χλωρια αλλα για αμμωνια και ειναι καλο που ειναι μηδεν,στρωμενος ενυδρειο εχουμε ομως οταν μετραμε No3,αλλα με την μεθοδο που ακολουθησες λιγο μας νοιαζη αυτο...καλο ειναι να βρεις "μπολι" απο καποιον εδω στο φορουμ για να βοηθεισης την βιολογια σου πιο πολυ και τα ψαρακια σου βεβαια...επειδη ειναι μικρα θα προσπαθησω να σκευτω μηπως αυτα τα μαυρα στιγματα ειναι μερος του χρωματισμου τους...ποτε τα εβαλες γιατι παιζει ρολο στο οτι μπορει να ειναι ακομα στρεσαρισμενα και ανχωμενα και για αυτο το ενα δεν τρωει...εμενα με προβληματιζει το κοκκινο στα βρανχυα τους,αυτο δειχνη την υπαρξει αμμωνιας και χλωριου και αυτες οι δυο ουσιες τους καινε τα βρανχυα,μην ενχωνεσαι ομως γιατι μπορει να κανω λαθος,για την ωρα πτοτηνω ταισμα μια φορα την ημερα και με τσιγκουνια για να "πιασει" σιγα σιγα η βιολογια σου....

εχω στριπ τεστ της esha τα aqua quick test και τα no3 einai 0 τα ψαρια τα πηρα εχθες απο το πετ σοπ ετσι ηταν τα βραγχια τους εξ αρχης και τα στιγματα το ενα τρωει κανονικα το αλλο την βλεπει την τροφη και περναει απο διπλα και δεν τρωει.Σε ευχαριστω για την ανταποκριση!!

Μην ευχαριστης,μια παρεα ειμαστε ολοι εδω...

Δεν τρωει γιατι ειναι ακομα στρεσαρισμενο και δεν εχει συνηθισει,δωστου λιγε μερες και παρακολουθατο,τη τροφη ριχνεις;;;

Τα τεστ αυτα ειναι μαπα,τα ειχα και εγω στην αρχη και εδειχναν οτι να 'ναι,σου προτηνω να παρεις υγρα τεστ,ειναι λιγο τσιμπιμενα,αλλα τα περνεις μια φορα και βγαζουν πολλες μετρησεις και ειναι πολυ αξιοπιστα....βρες μπολι ομως, πατα στην αναζητησει "που θα βρω μπολι σε ολη την Ελλαδα",αυτο πρεπει να ειναι το θεμα αν δε. Κανω λαθος....

Μου αρεσει το τοπιο οπως το εκανες αλλα πετα τον δυτη...

Οτι χρειαστης εδω ειμαστε!!!

η τροφη που ριχνω ειναι σερα βιπαν, ο δυτης βγαζει οξυγονο, θα πρωσπαθησω να παρω υγρα τεστ αμμονιας για αρχη σωστα που ειναι πιο βασικο;θα το παρακολουθω για λιγες μερες να δω τι θα γινει ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες για οτι νεοτερο θα σας πω!!!

Οξυγονο εννοοντας οτι ειναι με αεραντλια,την οποια δεν χρειαζεσαι,την δουλεια αυτη την κανεις με το φιλτρο σου ;-) τωρα αμα σου αρεσει αλαζει το πραγμα...

Τεστ αμμωνια και Νο2(νιτρωδη),αυτα ειναι τα βασικα και αμα μπορεσεις μαντεψε!;να βρεις μπολι απο καποιον συνχομπυστα :-)

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

το φιλτρο απο οτι ξερω πρεπει να κανει καλη αναταραξη στην επιφανεια για να μην χρειαζεσαι αεραντλια εμενα το φιλτρο μου κανει μικρη αναταραξη στην επιφανεια αν ειναι να την βγαλω την αεραντλια τοτε να μην τρομαζει και τα ψαρια γιατι απο οτι βλεπω πρεπει να φοβουνται και λιγο τις μπουρμπουληθρες

εχω ενα γνωστο που εχει ενυδρειο θα ζητησω να μου δωσει

Ακου τη μπορεις να κανεις φιλε μου,βγαλε την αεραντλια και σηκωσε λιγο το φιλτρο σου ωστε η εξοδος του να ειναι 1-3 ποντους κατω απ την επιφανεια του νερου,αναλογα με την αναταραξει θα δεις που θα το βαλεις :-)

Μπολι να ξερεις λεμε νερο αλλαγης,λιγο βιολογικο υλικο(ανταλαξε λιγο απ το καινουργιο δικο σου με παλιο του γνωστου σου),το ενυδρειακο μαλλι με την μουργα πανω(το ξεπλενεις με στο δικο σου ενυδρειο) και θα εισαι πιο συγουρος!;-)

ωραια αυτο θα κανω και θα παρω τεστ υγρα ελπιζω αυριο να φαει το ψαρακι μου τι να πω εχω στεναχωρεθει!!!

Μην στεναχωριεσαι,τωρα που μπηκες εδω ολα θα λυθουν,δεν ειναι τυχαιο που το Aquazone ειναι το απολυτο Ελλινικο ενυδρειακο πορταλ....αμα αυριο κανεις μετρησεις και βρεις αμμωνια/νιτρωδη εστω και της ταξης του 0,25 κανεις αμεσα αλλαγη νερου 25%....στο λεω για να μην ψαχνεσαι και βαζεις μπολι....

αμα προλαβω τα μαγαζια αυριο το απογευμα να παρω τεστ καλος αλλιως μεθαυριο ελπιζω να μην ειναι αργα.....

Το κακο με τα τεστ που εχεις ειναι οτι δεν μετρανε αμμωνια,μπορεις αμα θελεις να ριξεις την μιση δοση του βιονιτριβεκ για μια μερα και φυσηκα για να κερδισεις λιγο χρονο και να παρεις υγρα τεστ...

γιατι καθε μερα βαζουμε βακτηριδια ενω εχουμε ψαρια μεσα;η μονο μεχρι να παρω τεστ;παντως τωρα που το θημηθηκα σημερα που εριξα 2 καπακια νιτριβεκ σαν να πηραν τα πανω τους τα ψαρια εκτος αν ειναι ιδεα μου

Δεν βαζουμε καθε μερα,στο προτηνω σαν λυση μεχρη να παρεις τεστ,απο εκει και περα βακτυριδια θα βαζεις μονο οταν θα καθαριζεις τα σφουγκαρια του φιλτρου σου(καθε 2-3 μηνες)...

Δεν νομιζω να παιζουν ρολο τα βακτυριδια....παλεψε το να παρεις αυριο και μολις κανεις μετρησεις ποσταρε μας και τις τιμες που θα εχεις :-)

βασικα μονο μακαρονια εχω οχι σφουγγαρια στο φιλτρο και υαλοβαμβακα εχω ξεχωριστα μεσα στο κουτι που βλεπεις στην φωτο πισω απο το φιλτρο στο πλαι του ενυδρειου δηλαδη. ειναι ενταξει;

Με συνχωρεις,αλλα επειδη δεν μπορω να το καταλαβω, μπορεις εαν ειναι ευκολο να τα βγεις μιο φωτογραφια να το δω λιιιγοο καλητερα;;

βασικα και πριν τις φωτο που ανεβασα τυχαια τις ανεβασα δεν καταλαβα πως πρωσπαθω αλλα δεν καταλαβενω να τις ανεβασω ακου οπος βλεπεις την φωτο δεξια ειναι το φιλτρο οκ πισω απο το φιλτρο δεν φενεται καλα ειναι σαν θηκη να πω καπως ετσι ενα κουτι ας πουμε που μεσα εκει μπαινει νερο απο το ενυδρειο κανονικα συγκυνωνει δηλαδη οπου μεσα ειναι ο ενας θερμοστατης σε αλλη υποδοχη-θηκη που και αυτη συγκυνωνει με το νερο ειναι ενα σακουλακι διχτυοτο με μακαρονια μεσα και υαλοβαμβακα φαντασου οτι το φιλτρο που φενεται στεκετε με βεντουζες πανω στο κουτι αυτο. Να σε διευκοληνο το ενυδρειο η μαρκα του ελεγε μαλλον aquarium και ειχε φωτο ενα ψαρι ενα φιδι και ενα σαυρακι. Συγνωμη παντως αν σε εχω ζαλισει!!!

Οχι βρε αραξε,δεν με ζαλιζεις,φωτογραφιες για να ανεβασεις πρεπει να εχουν οριο 2mb αλλιως ειναι μεγαλες και δεν ανεβαινουν,κανονικα πρεπει να εχει πρωτα λιγο σφουγκαρι(ενυδρειακο εννοειτε) μετα το μακαρονι και μετα τον υαλοβαμβακα( η ενυδρειακο μαλλι)...γιατι τον υαλοβαμβακα τον καθαριζουμε ή τον πεταμε και βαζουμε καινουργιο(εκει παμε ομως σε ενυδρειακο μαλλι γιατι ειναι πιπ φτηνο)...

τωρα με τα ψαρια μεσα μπωρω να αλλαξω φιλτρο με τα υλικα που μου ειπες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...