Jump to content

Τι Ψάρι, Πλην Μονομάχου Μπορεί Να Μπει Σε 20Άρι Ενυδρείο?

Recommended Posts

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί θεωρούμε υπερβολικά μικρό χώρο τα 20 λίτρα για ψάρια που έχουν τελικά μεγέθη:

2,1 cm (το μεγαλύτερο μετρημένο cpd)

4 cm (Gourami Sparkline)

4 cm (white cloudain minnow)

2,5 cm (dwarf puffer)

ενώ ο μονομάχος με τελικό μέγεθος τα 7 cm είναι "βασιλιάς".\

Με καλυψε η απαντηση του Delta66, φιλε μου μην παιρνεις ως κρητηριο μονο το τελικο μεγεθος του ψαριου.Δηλαδη ας πουμε θα εβαζες και 2 neon tetra σε ενυδρειο 20 λιτρων λογο μικρου τελικου μεγεθους?

• Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

όχι, αλλά από τα παραδείγματα που έχουμε θα έβαζα ένα dwarf puffer. Ίσως και 2 αν ήταν καλά φυτεμένο το ενυδρείο και δεν ήταν εύκολη η οπτική επαφή μεταξύ τους.

Σε 20 λιτρα θα εβαζες dwarf puffer.?Και τι νερο θα εμενε για να κολυμπουν αν βγαλεις χαλικι,φιλτρο,θερμοστατη διακοσμο και φυτα?

Για ποια παραδειγματα μιλας?

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Νομίζω πως κανένας μας δεν μπορει να βγάλει τον τελικό κανόνα για το ενυδρειο του φίλου αφού δεν ξέρουμε διαστάσεις :)

Νομίζω πως κανένας μας δεν μπορει να βγάλει τον τελικό κανόνα για το ενυδρειο του φίλου αφού δεν ξέρουμε διαστάσεις :)

Βασιλη,οτι διαστασεις και να εχει,ειναι 20 λιτρα νερο και αυτα ειναι μικτα,δεν υπαρχουν πολλες επιλογες γι αυτα τα λιτρα!

Σε 20 λιτρα θα εβαζες dwarf puffer.?Και τι νερο θα εμενε για να κολυμπουν αν βγαλεις χαλικι,φιλτρο,θερμοστατη διακοσμο και φυτα?

Για ποια παραδειγματα μιλας?

http://www.seriouslyfish.com/species/carinotetraodon-travancoricus/

ναι, θα έβαζα. Ο μονομάχος μου ακούγεται πιο παράλογος σε 20 λίτρα, αν και πιο συνηθισμένος (Ελλαδισταν γαρ).

Εγω θα επιμεινω οτι σε 20 λιτρα δεν θα εβαζα ενα τετοιο ψαρι φιλε μου,γιατι αν βγαλεις ολα αυτα που σου ειπα δεν μενει τιποτα,ποσο μαλλον και για 2 που λες!

το μήκος του ενυδρελιου είναι περί τα 40εκ...επειδή παλιά είχα πάφερ, τα συγκεκριμένα και τα είχα σε πολύ φυτεμένο 60αρι (4-5 παφερς) από τη μικρή μου εμπειρία δεν το είχα καν σκεφτεί σε τόσο μικρό ενυδρείο...εκτός του ότι το ενυδρείο δεν έχει φυτά και δεν ξέρω αν έχει τις κατάλληλες συνθήκες που θέλει ένα πάφερ, οπότε μάλλον θα πάω πάλι γι μονομάχο...εκτός του ότι μιας και είμαι λονδίνο, είναι δύσκολο να βρω πάφερς εδώ...

τελευταία ερω΄τηση, μονομάχος με γαρίδες μαζί φαντάζομαι το αποκλείουμε

Για τους ίδιους λόγους που δεν είναι λογικό να προτείνουμε μονομάχο σε 20 lt μικτά.

Τώρα όσον αφορά στα pufferaκια, παραθέτω από το ανωτέρω (αξιόπιστο) link

You could keep a single fish in a tank as small as 12″ x 8″ x 8″ 30cm x 20cm x 20cm – 12.6 litres. If you want to keep a group more space is needed. A tank volume of 2-3 gallons per puffer is normally recommended.

το μήκος του ενυδρελιου είναι περί τα 40εκ...επειδή παλιά είχα πάφερ, τα συγκεκριμένα και τα είχα σε πολύ φυτεμένο 60αρι (4-5 παφερς) από τη μικρή μου εμπειρία δεν το είχα καν σκεφτεί σε τόσο μικρό ενυδρείο...εκτός του ότι το ενυδρείο δεν έχει φυτά και δεν ξέρω αν έχει τις κατάλληλες συνθήκες που θέλει ένα πάφερ, οπότε μάλλον θα πάω πάλι γι μονομάχο...εκτός του ότι μιας και είμαι λονδίνο, είναι δύσκολο να βρω πάφερς εδώ...

τελευταία ερω΄τηση, μονομάχος με γαρίδες μαζί φαντάζομαι το αποκλείουμε

Δεν το αποκλειουμε,απλα ειναι θεμα ψαριου αν θα τις δεχτει.

...χρηστο εχει παει και εχεις δει απο κοντα που ζουν οι μονομαχοι?εχει κανει αναλυση νερου?συγνωμη αλλα με καθε καλη διαθεση να σου πω οτι η ορυζωνες που λες αποτελουντε απο χιλιαδες λτ νερου το οποιο ειναι πεντακαθαρο απο ουσιες βλαβερες για το ιδιο το ψαρι.

παντα φιληκα,

Μιχαλης.

Η ορυζώνες της κίνας έχουν καθαρό νεράκι στα σημεία όπου φυτεύουν ρύζι σε επίπεδα, στην Ταϋλάνδη από όπου προέρχεται το ψάρι όμως οι ορυζώνες είναι λίγο πολύ έτσι.

βιντεο απο οριζωνα στην ταυλανδη

http://footage.shutterstock.com/clip-811684-stock-footage-planting-rice-paddies-chaing-rai-thailand.html

φότω απο οριζώνα στην ταυλανδη

Photo-of-Rice-Paddy-Field-Worker-Planting-Rice-in-Rice-Paddies-Near-Chiang-Rai-Thailand-DSC-5490.jpg

dscn0211.jpg

Άλλοτε καθαρότερο και άλλοτε βούρκος ανάλογα με την περιοχή και το τη θα κατεβάσουν οι βροχές. Η στάθμη του νερού δεν είναι πάντοτε η ίδια και το οξυγόνο πολλές φορές είναι σχεδόν ανύπαρκτο λόγο της υψηλής θερμοκρασίας. Ζει σε νερά με μικρή ροή νερού η και σε τελείως στάσιμα νερά.

χρηστο επετρεψε μου να διαφωνησω σε καποια σημεια δες εδω

ναι οντως σε καποιοες περιπτωσεις το οξυγονο ειναι ανυπαρκτο για υτο μπορουν να αναπνεουν αερα επισης για την ροη που λες δεν ειναι ανυπαρκτη υπαρχει μιας και δεν ζουνε μονο εντος τον ορυζωνων και φυσηκα ειναι αρκετα ποιο μεγαλη απο οτι νομιζουμε. ;)

χρηστο επετρεψε μου να διαφωνησω σε καποια σημεια δες εδω

ναι οντως σε καποιοες περιπτωσεις το οξυγονο ειναι ανυπαρκτο για υτο μπορουν να αναπνεουν αερα επισης για την ροη που λες δεν ειναι ανυπαρκτη υπαρχει μιας και δεν ζουνε μονο εντος τον ορυζωνων και φυσηκα ειναι αρκετα ποιο μεγαλη απο οτι νομιζουμε. ;)

Δηλαδη τι ροη πιστευεις οτι θελει ενας μονομαχος?Λιγη,μετρια η πολυ?

επίσης βίντεο από βιότοπο beta..

http://www.youtube.c...d&v=aj5OEvBQPVo

Αυτο ειναι αλλο ειδος.

Δεν θελουν ολα τα ειδη (και ειναι πολλα) τις ιδιες συνθηκες.

Οσο για τη ροη, τα αγρια betta εχουν μικρα πτερυγια και μπορουν να κουλυμπησουν, τα εκτροφης με τα μεγαλα πτερυγια τα περνει σβαρνα. Αν εβαζες betta splendens εκτροφης στο νερο του βιντεο, θα μετραγε ωρες.

Μη συγκρινουμε αγρια με εκτροφης κι ακομα περισσοτερο μη συγκρινουμε διαφορετικα ειδη.

dwarf puffer μπαινει σε 20 λιτρα κατα την αποψη μου. Απλα ειναι "δυσκολοτερα" στη φροντιδα ψαρια απο τους μονομαχους.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Τα γνωρίζω τα βίντεο και άλλα πολλά.

Εσύ με απεύθυνες ερώτηση για τους ορυζώνες και εγώ σου απάντησα.

Δεν μίλησα για τον βιότοπο του ψαριού αλλά για τους ορυζώνες όπου και στον φυσικό του βιότοπο ζει και πολλαπλασιάζεται και στους ορυζώνες ζει και πολλαπλασιάζεται το ψάρι είναι ο μάστορας της προσαρμογής.

Σε ποιο σημείο διαφωνείς;

αα οκ συγνωμη εγω καταλαβα λαθος,νομιζα οτι ειπες πως ζει στους οριζωνες μονο,παρολαυτα ακομα και μεσα στους ορυζωνες το νερο δεν μενει το ιδιο(στασιμο) και ο μονομαχος δεν ζει σε νερο που εχει βουρκο για πολλυ καιρο,ο λογος ειναι οτι οπως σωστα ειπες λογο χαμηλου οξυγωνου αναγκαζετε να αναπνεει αερα εαν λοιπον η επιφανεια του νερου ειναι καλυμενη δεν μπορει να ανασανει,ακομα και το φιλμ που σχηματιζετε στα ενυδρεια μας τον εμποδιζει να αναπνευσει,γιαμενα η ιδανικη ροη για μονομαχο ειναι η αργη ροη και το νερο να πεφτει στην επιφανεια ωστε να δημιουργει μια μικρη αναταραξη.

Έγινε επεξεργασία - maxmike

επισης φιλος διατηρουσε πολλα χρονια παφερ σε κουτι υπολογιστη μαζι με δυο αμανο.δεν νομιζω να ειναι πανω απο 20λτ.

επισης φιλος διατηρουσε πολλα χρονια παφερ σε κουτι υπολογιστη μαζι με δυο αμανο.δεν νομιζω να ειναι πανω απο 20λτ.

Τωρα μην αρχιζουμε τετοια γιατι πολλα παραδειγματα ειναι λαθος,αν κατσω να σου πω τετοια δεν μας φτανουν 3 μερες!

Θα βοηθούσαν οι ακριβείς διαστάσεις.

Μπορείς να δεις την παρακάτω λίστα και αν λέω αν βρεις κάποιο από αυτά μπορούμε να το συζητήσουμε αν γίνεται να το βάλεις. http://www.seriouslyfish.com/search/betta

http://www.seriouslyfish.com/species/trichopsis-pumila/ trichopsis pumila , δύσκολο ψάρι που δεν προτείνεται σε αρχαριους και πρεπει να καλυφτουν ολες οι ιδιαιτεροτητες της συντηρησης του.Βασική προυπόθεση να έχεις μήκος τουλάχιστον 40cm

-Μονομάχος

-Γαριδάδικο

Επιλογή μεν,δύσκολη δε είναι ψάρια της οικογένειας boraras http://www.seriouslyfish.com/search/boraras .Βασική προυπόθεση διαστάσεις 40*20 τουλάχιστον

Τωρα μην αρχιζουμε τετοια γιατι πολλα παραδειγματα ειναι λαθος,αν κατσω να σου πω τετοια δεν μας φτανουν 3 μερες!

ναι εχεις δικιο,απλα και τα παφερ δεν ειναι και τα ποιο κινητηκα ψαρακια χωρια που ειναι πιο μικρα απο τους μονομαχους.

Υπαρχουν ψαρια που μπαινουν σε τοσα λιτρα αλλα δεν τα βρισκεις στην Ελλαδα με τιποτα δυστοιχος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...