sfedonas 1 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα, έχω ένα μικρό έως μεγάλο θέμα με τα Vermetid Snails . Βλέπω πώς εξαπλώνονται μανιακά και πέραν του οτι ο βράχος μοιάζει με σκατζόχοιρο, φυτρώνουν και πάνω στα σκληρά κοράλλια δημιουργώντας αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να τα καταπολεμήσω? κάποιον reef safe θηρευτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 1 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Είναι ένας μικρός μπελάς κάτι σαν την απτεζια , χίλιοι δυο τροπή εξολοθρεύσεις με ζωντανά αλλα που να σου κάτσει το ζωντανό. Συνησταται διατήρηση χαμηλών επιπέδων νητρικων για να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση τους. Η συγουρη καταπολέμηση τους είναι ξεριζωμα με νηστερι ή κάψιμο με φωτιά. Επισεις έχει αναφερθεί ότι μετα απο κάποιο χρόνο σταμάτησε η εξάπλωση αλλα χωρίς να γνωρίζει κάποιος τον λόγο. Πέρα απο τα sps τα μαλακά δεν έχουν θεμα πέρα του αισθητικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Καμία φωτογραφία να δούμε? Άλλοι λένε για emerald crabs,άλλοι για Canthigaster solandri άλλοι απλά μείωσαν το φαγητό στο ενυδρείο τους και εξαφανίστηκαν. Εγώ θα πήγαινα στην τελευταία επιλογή...αν θέλεις επιθετικές λύσεις μπορείς απλά να τα βουλώσεις με λίγο superglue... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Νιτρικά έχω 0. Τάισμα επίσης δεν το έχω στο full. Superglue δεν είναι λύση καθώς θα πρέπει να καλύψω πάρα πολλά σημεία και οπτικά θα είναι αηδία. Λογικά με καμιά πένσα θα κάνω την δουλειά όταν έχω 7-10 ώρες για σκότωμα . Είναι πάνω απο 300 κεφάλια. Το ενυδρείο έχει μήκος 2,35 και είναι καταμήκος όλου του βράχου με πυκνότητα 1/τρετραγωνικό εκατοστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Με τοσα που λες οτι ειναι.............trinitrotoluene!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Νιτρικά έχω 0(Σε εργαστήριο μετράς? μην γελιέσαι κανένα τέστ εμπορίου δεν μετράει σε τόσο χαμηλή κλίμακα και αν είχες 0 δεν θα είχες κοράλλια τώρα) Τάισμα επίσης δεν το έχω στο full(Αυτά τρώνε απο την στήλη νερού παρόμοια συστατικά με τα sps σου). Superglue δεν είναι λύση καθώς θα πρέπει να καλύψω πάρα πολλά σημεία και οπτικά θα είναι αηδία(Ίσως έπρεπε να είχες αρχίσει την εξόντωσή όταν ήταν λίγα και να μην περιμένεις να γίνουν επιδημία για να πάρεις μέτρα) .Λογικά με καμιά πένσα θα κάνω την δουλειά όταν έχω 7-10 ώρες για σκότωμα . Είναι πάνω απο 300 κεφάλια. Το ενυδρείο έχει μήκος 2,35 και είναι καταμήκος όλου του βράχου με πυκνότητα 1/τρετραγωνικό εκατοστό.(Με την πένσα πρέπει να φάς και βράχο γιατί θα ξαναβγούν) Πάντως άν διαβάσεις άρθρο που έχει γράψει ο Shimek για τα σαλιγκάρια αυτά,θα δεις ότι στην μάχη της ανάπτυξης με τα σκληρά κοράλλια τα συγκεκριμένα χάνουν και μένουν μικρά... Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Alexpsycho, όταν ήταν λίγα δεν του είχα δόσει σημασία καθώς δεν είχε περάσει απο το μυαλό μου οτι είναι κάτι το ζωντανό και αναπαράγεται κιόλας .. Το αστείο είναι οτι επιδή το ενυδρείο είναι καινούριο και ο βράχος πιάστηκε με το χέρι για να μπεί γνωρίζω το χρονικό περιθώριο, ε λοιπών εντός 1,5 μήνα εκατονταπλασιάστικε ο πληθυσμός τους. Τον βράχο τώρα δεν μπορείς να τον μετακινήσεις θα κοπείς.... και πριν ενάμησι μήνα δεν υπήρχε πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 2 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Στη θέση σου θα έκανα υπομονή μέχρι να φύγουν...Όταν πάρουν τα πάνω τους τα sps,τα Vermetids εκλείψουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 +1 στον αλεξ,γιατι αν κινηθεις με τπτ δραστηκες λυσεις ή με χρηση χημεικων,να εχεις στο πισω μερος του μυαλου αου οτι θα ανεβασεις αμμωνια....ενω σιγα σιγα θα την πολεμισει ο βραχος σου και θα ειναι πιο ιπια η κατασταση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #10 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Μάλλον αυτό θα κάνω. Θα περιμένω. Με τέτοιους ρυθμούς πολαπλασιασμού και να τα βγάλω manual δεν νομίζω να τα εμποδίσει κάτι να ξαναπτυχτούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος