samilias21 1 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα οπως λεει κ ο τιτλος θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να βαλω κυκλοφορητη σε ενυδρειο 120χ40χ55 στο οποιο θα εχω ενα εξωτερικο φιλτρο (306 με κυκλοφορια 1150 λ/ω) και σε τι χρησιμευει ενας κυκλοφορητης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα φιλε μου. Χωρις να θελω να φανει "καπως" η απαντηση μου,το θεμα αυτο εχει συζητησει παρα πολλες φορες. Κανε μια αναζητηση στο θεματικο της αφρικης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 δεν φενεσαι "καπως" ισα ισα σε ευχαριστω που μπηκες στο κοπο να μου απαντησεις απλα ψαχνω και δεν βρισκω κατι! φανταζομαι πως σιγουρα θα εχουν υποθει παρα πολλα απλα επειδη εγω δεν βρηκα! αν δεν σου κανει κοπο μπορεις να στειλεις κανα λινκ και παλι σευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον,το φιλτρο σου φιλαρακι μου ειναι μια χαρα.Αν ρυθμισεις την εξοδο να βαραει επιφανεια και να δημιουργει αναταραξη,θα εισαι μια χαρα κι απο θεμα οξυγονωσης του νερου. Η δουλεια του φιλτρου ειναι να κραταει σωστη και επαρκη τη βιολογια του ενυδρειου σου,και καλο θα ειναι να το γεμησεις υλικα. Η δουλεια του κυκλοφορητη ειναι αλλη.Να δημιουργησει κυκλοφορια-κινηση μεσα στο νερο της δεξαμενης.Καποια ειδη ψαριων τη γουσταρουν.Απο την αλλη θα σου σηκωνει οτι ακαθαρσια τυχον μεινει απο ταισματα ωστε να τα ρουφαει το φιλτρο σου. Σορρυ που δε σου βαζω λινκ αλλα βαρεθηκα να ψαξω Ελπιζω να σε βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Για το τι κανει το φιλτρο το χω για τον κυκλοφορητη δεν γνωριζα! οσον αφορα την κηκλοφορια αφου φτανει του φιλτρου τοτε ειμαι οκ δεν ηθελα να ψαξεις για μενα προς θεου απλα εκανα και search αλλα εψαξα και στις σελ αλλα δεν βρηκα κατι (οτι θα υπαρχει κατι σιγουρα θα υπαρχει) και παλι thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 πρεπει ο κυκλοφορητης να ανακυκλωνει συγκεκριμενα λιτρα ? αναλογα με το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 1 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Σε ενυδρείο με μήκος 1.20 βοηθάει ένας κυκλοφορητής, το βάζεις ακρίβως απέναντι από την είσοδο του φίλτρου και τα στέλνει όλα μέσα στο φίλτρο, θα έχεις διαυγές ολό κάθαρο νερό, αλλά θα δυσκολευτείς στα ταίσματα και σίγουρα συχνότερος καθαρισμός φίλτρου.. Για τα ψάρια δεν θα βοηθήσει κάπου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Σε ενυδρείο με μήκος 1.20 βοηθάει ένας κυκλοφορητής, το βάζεις ακρίβως απέναντι από την είσοδο του φίλτρου και τα στέλνει όλα μέσα στο φίλτρο, θα έχεις διαυγές ολό κάθαρο νερό, αλλά θα δυσκολευτείς στα ταίσματα και σίγουρα συχνότερος καθαρισμός φίλτρου.. Για τα ψάρια δεν θα βοηθήσει κάπου.. Φανταζομαι οτι θα πρεπει να τον εχω απεναντι οπως μου ειπες και καμια 5 10 ποντους πανω απο την αμμο και να κοιταζει στην εισοδο του φιλτρου! τα ωαρια δεν θα τα βοηθησει αλλα ουτε θα τους δημιουργησει προβλημα? και οταν λεμε συχνοτερα καθαρισμα φιλτρου εννοεις καθε μηνα?η 4 με 6 μηνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 1 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Ακριβώς αν κ θα το δείς στην πορεία που θα κοιτάζει κ σε ποιο ύψος θα το βάλεις .Στις αφρικάνες συνήθως αρέσει η δυνατή ροή, το καθάρισμα του φίλτρου είναι κ αναλόγως τα ταίσματα κ το πόσο άμμο θα σου σηκώνουν τα ψάρια.Μπόρεις να βάλεις ένα κομμάτι σφουγγάρι στην είσοδο και να το πλένεις σε κάθε αλλαγή.Εμένα δεν με βόλεψε να το έχω χαμηλά λόγω της διακόσμησης, αλλά παράλληλα στην επιφάνεια κ πάλι μου δούλεψε, η κυκλοφορία του δικόυ μου είναι 6000λτ/ω σε ενυδρείο 1,50 και έχει βοηθήσει πολύ το φίλτρο.Το νερό δεν έχει σχέση με το πως ήταν μόνο με το φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Το φιλτρο θα το καθαριζεις οταν θα βλεπεις και θα πεφτει η ροη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #11 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Το φιλτρο θα το καθαριζεις οταν θα βλεπεις και θα πεφτει η ροη του. Οπως θα εκανα κανονικα δλδ!ελπιζω να μην μπουκωνει καθε λιγο και λιγακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Ακριβώς αν κ θα το δείς στην πορεία που θα κοιτάζει κ σε ποιο ύψος θα το βάλεις .Στις αφρικάνες συνήθως αρέσει η δυνατή ροή, το καθάρισμα του φίλτρου είναι κ αναλόγως τα ταίσματα κ το πόσο άμμο θα σου σηκώνουν τα ψάρια.Μπόρεις να βάλεις ένα κομμάτι σφουγγάρι στην είσοδο και να το πλένεις σε κάθε αλλαγή.Εμένα δεν με βόλεψε να το έχω χαμηλά λόγω της διακόσμησης, αλλά παράλληλα στην επιφάνεια κ πάλι μου δούλεψε, η κυκλοφορία του δικόυ μου είναι 6000λτ/ω σε ενυδρείο 1,50 και έχει βοηθήσει πολύ το φίλτρο.Το νερό δεν έχει σχέση με το πως ήταν μόνο με το φίλτρο Μαλλον θα το βαλω χαμηλα να σπρωχνει και τπτ προς το φιλτρο αρα θελω κυκλοφορια περιπου 4000 με 6000λτ/ω Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 3 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 3 Δεκεμβρίου 2012 Μαλλον θα το βαλω χαμηλα να σπρωχνει και τπτ προς το φιλτρο αρα θελω κυκλοφορια περιπου 4000 με 6000λτ/ω Έτσι όπως λες να τον βάλεις..να κοιτάει παράλληλα με τον βυθό ή κ λίγο πιο ψιλά για να μην σπρώχνει την άμμο!! Εγώ είχα έναν 3000λ/ω σε 1,50μ ενυδρείο και ήταν υπεραρκετός.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Έτσι όπως λες να τον βάλεις..να κοιτάει παράλληλα με τον βυθό ή κ λίγο πιο ψιλά για να μην σπρώχνει την άμμο!! Εγώ είχα έναν 3000λ/ω σε 1,50μ ενυδρείο και ήταν υπεραρκετός.. Σωστα εκει περιπου θα μπει !βοηθαει οντως για να μην βαζουμε σκουπα? καμια προταση οικονομικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Κάνει δουλειά...δεν μένει τίποτα κάτω!! Εγώ αυτόν έχω αλλά τον είχα πάρει πιο φτηνά όταν τον είχε το petcumulus.. http://www.ebay.com/itm/SUNSUN-JVP-101B-JVP-5W-WAVE-MAKER-MAGNET-BASE-PUMP-/160930832093?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2578399edd τώρα έχει μόνο τον μεγάλο.. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2180 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Δεκεμβρίου 2012 Author #16 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Καλα ειναι 10€ παραπανω μην ζητησει για δεν θα παρει τπτ καπου εχει παρει το ματι μου για μαγνητες αντι βεντουζες εσυ ειχες καποιο προβλημα με βεντουζες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Με τον μαγνήτη έχεις πιο μειωμένο θόρυβο..μην φανταστείς βέβαια οτι με τις βεντούζες θα κάνει σαν τρακτερ!! Εγώ τον είχα συνδεδεμένο στον χρονοδιακόπτη που είχα και τα φώτα για να μην δουλεύει 24/24... Απλά αυτός που έχει τώρα το petcumulus είναι αρκετά λ/ω και έχει μεγάλη κατανάλωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Δεκεμβρίου 2012 Author #18 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 μονο για τον θορυβο δλδ κανει ο μαγνητης! να ξεκολησει με τις βεντουζες και να βρουμε την αμμο ολη μεσα στο φιλτρο δεν παιζει φανταζομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 μονο για τον θορυβο δλδ κανει ο μαγνητης! να ξεκολησει με τις βεντουζες και να βρουμε την αμμο ολη μεσα στο φιλτρο δεν παιζει φανταζομαι Μου έχει συμβεί ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 (edited) μπορει να συμβει φιλε μου, αλλα δες την διαφορα που εχουν σε τιμες αυτοι με τις βεντουζες και αυτοι με τους μαγνητες! καμια σχεση! Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Εμένα ποτέ..αν το βεντουζάρεις καλά δεν έχεις πρόβλημα πιστεύω! Τραβάς και το καλώδιο του και το μαζεύεις ωστε να μην έχει μπόσικο και σε περίπτωση που ξεκολλήσει να κρατηθεί εντός κάποιας περιμέτρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 αυτο ηθελα να πω vag!!!! και εγω το ιδιο εκανα με το καλωδιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 αυτο ηθελα να πω vag!!!! και εγω το ιδιο εκανα με το καλωδιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Δεκεμβρίου 2012 Author #24 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 καταλαβα αναλογα με το κοστος παιρνουμε και τα ρισκα μας αν κρινω απο τις βεντουζες του θερμοστατη κ του εσωτερικου φιλτρου κ του θερμομετρου που δεν μου εχουν ξεκολησει ποτε μαλλον θα το παρω το ρισκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Δεκεμβρίου 2012 #25 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Oι βεντούζες του κυκλοφορητή είναι πολύ καλύτερες από αυτές που αναφέρεις...για μένα,δεν υπάρχει ρίσκο!Φυσικά και θα προτιμούσα με μαγνήτη αλλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος