Jump to content

50Λ Ενυδρείο Αλλαγή Σε Κιχλίδες Αφρικής!

panoss

Recommended Posts

Το κατάλαβα ότι τυος χρησιμεύει πολύ. Όμως θα γίνει ο κακός χαμός αν βγάλω το χαλίκι.

Αν την βάλω από πάνω την άμμο??? :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

• Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή η άμμος έχει πιο μικρή κοκκομετρία θα ανακατευτεί με το χαλίκι , θα περάσει από κάτω και δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που ζητάς.

Δεν σου το προτείνω να το κάνεις έτσι.

Να βγάλω το χαλίκι δύσκολα.

Δηλαδή με τίποτα δεν μπορώ να κρατήσω το χαλίκι???

Σε αυτό το χαλίκι που βλέπω στη φωτογραφία, εγώ δεν θα έβαζα και δεν προτείνω να βάλεις κελύφη και στη συνέχεια mulites.

Δεν θα χαρείς τις συμπεριφορές που θέλουμε.

Ναι οκ σίγουρα αλλά από το τίποτα...

Δεν ξέρω για να σηκώσω όλο αυτό το χαλίκι δύσκολα..

Δεν είναι τίποτα Πάνο. Σταματάς την φίλτρανση, βγάζεις με ένα σκεύος το χαλίκι(εγώ είχα πάρει πλαστικό τετράγωνο τάπερ) και μόλις τελειώσεις κάνεις μια 50% αλλαγή και είσαι έτοιμος. Ούτε 15 λεπτά διαδικασία.

Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος για να αντικαταστήσεις το χαλίκι με άμμο χωρίς να αδειάσεις το ενυδρείο και χωρίς να γίνει κόλαση.

Πάρε ένα κομμάτι λάστιχο διατομής μιας ίντσας, 2,5 εκατοστών αντί να κάνεις αλλαγή του νερού σου, βάλε το να σιφονιάσει τον πάτο του ενυδρείου.

Σε χρόνο dt θα έχεις καθαρίσει τελείως, χωρίς φασαρίες, ανακατέματα και θολούρες.

Το έκανα στο δικό μου το 300άρι ενυδρείο με τους δίσκους και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, πέρνα του τι ν ακάνω τόσα κιλά χαλίκι :bigemo_harabe_net-69: .

Στο δικό σου ενυδρείο με τα λίτρα που έχεις θα γίνει στο άψε σβύσε χωρίς πρόβλημα.

Και αν δεν μπορείς να βρεις χοντρό λάστιχο, στείλε μου ένα μήνυμα ή πάρε τηλ. να σου δανείσω αυτό που χρησιμοποίησα εγώ.

Κ

Έγινε παιδιά θα το ψάξω λίγο καλύτερα και θα αποφασίσω!!!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον!!

Να το ψάξεις Πάνο και να διαβάσεις και τα αρθράκια που σου έχουμε παραθέσει. ;)

• 6 months later...

Επανέρχομαι μετά απο πολύ καιρό στο θέμα, αλλά έχω φάει μεγάλο κόλλημα με τα κοχυλόψαρα. Αφού δεν μπορώ να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο και προφανώς όχι οκελάτους ( :waaa::waaa: ) θέλω να βάλω στο 30λιτρο ενυδρείο ένα χαρέμι από μούλτις!!! Και θα βάλω..

Από τη στιγμή που το ενυδρείο έχει ξεστηθεί και ξαναστηθεί από την αρχή,θα πάω να πάρω άμμο μπεζ ή άσπρη (?) αλλά πόση επιφάνεια να πιάσει, δηλαδή πόσα κιλά να πάρω?

Κοχύλια έχω ήδη βρει 5 και θα πάρω άλλα τόσα, βαλινσέρια και μια ανούμπια θα μπει επίσης μέσα και είμαι οκ??

Επανέρχομαι μετά απο πολύ καιρό στο θέμα, αλλά έχω φάει μεγάλο κόλλημα με τα κοχυλόψαρα. Αφού δεν μπορώ να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο και προφανώς όχι οκελάτους ( :waaa::waaa: ) θέλω να βάλω στο 30λιτρο ενυδρείο ένα χαρέμι από μούλτις!!! Και θα βάλω..

Από τη στιγμή που το ενυδρείο έχει ξεστηθεί και ξαναστηθεί από την αρχή,θα πάω να πάρω άμμο μπεζ ή άσπρη (?) Ότι θες. αλλά πόση επιφάνεια να πιάσει, δηλαδή πόσα κιλά να πάρω? 5 είναι καλά.

Κοχύλια έχω ήδη βρει 5 και θα πάρω άλλα τόσα, θες κι'άλλα βαλινσέρια και μια ανούμπια θα μπει επίσης μέσα και είμαι οκ?? μια χαρά. Την ανούμπια δεν την φυτεύεις. Την σκαλώνεις σε πέτρες.

Να ξέρεις πάντως ότι τα 30 λίτρα είναι λίγα, οπότε όποια γέννα σου τύχει μόλις μεγαλώνουν τα μικρά πρέπει να φεύγουν.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου και εννοείται πως ό,τι γέννα γίνεται τα δίνω όλα!!!!

Πηρα μπεζ αμμο τελικα, να την βρασω τωρα? Πως να την καθαρισω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...