Jump to content

50Λ Ενυδρείο Αλλαγή Σε Κιχλίδες Αφρικής!

panoss

Recommended Posts

Νομίζω ότι με ένα καλό βράσιμο είσαι μια χαρά. :)

• Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πόσα λεπτά??

οκ ευχαριστω!! λογικά θα το κάνω 10λ και μετά από ώρα άλλα 10λ!!

καλο θα ηταν να ανοιξεις και μια τρυπουλα(εγω το εκανα με οδοντογλυφίδα) κοντα στο πανω μερος μερος του σαλιγγαριου γιατι εκτος οτι βοηθαει στην κυκλοφορια μεσα στο κογχυλι, σε βοηθαει να σιγουρευτεις οτι δεν εχουν μεινει υπολυματα μεσα, σε σημεία που δεν φτανεις απο το ανοιγμα!

Μπορείς βέβαια να αγοράσεις έτοιμα καθαρισμένα και να είσαι και σίγουρος και να γλυτώσεις όλη την ταλαιπωρία... πουλάνε κάπου στο Περιστέρι ακριβώς μπορείς να ρωτήσεις τον Σωκράτη από που τα αγόρασε εκείνος για τον διαγωνισμό.

Εμ εμ μένω Θεσσαλονίκη!!!

Να ρωτήσω κάτι ακόμα??? Έβρασα μαζί καμια 10 από αυτά και τα 2 είχαν κάτι σαν ασβέστη πάνω τους.. Εκεί που τα έβρασα (σε κατσαρόλα) γέμισαν και τα άλλα!!!! ΚΑταρχάς θα γίνει τιποτα αν τα βάλω μέσα στο ενυδρειο έτσι?? Πάντως εγώ για καλό και για κακό έβαλα το 1 μεσα σε ξύδι από υην κορυφή ως τα νύχια!!! Μόλις δω ότι δεν γίνεται πλέον αντίδραση θα το βγάλω κοκ... ;)

ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!! δείτε προηγούμενη δημοσίευση!!!!!

Εχουν μεσα υπολλειματα;

Βαλε μια φωτογραφια να δουμε τι εννοεις....

Μπορείς βέβαια να αγοράσεις έτοιμα καθαρισμένα και να είσαι και σίγουρος και να γλυτώσεις όλη την ταλαιπωρία... πουλάνε κάπου στο Περιστέρι ακριβώς μπορείς να ρωτήσεις τον Σωκράτη από που τα αγόρασε εκείνος για τον διαγωνισμό.

Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις εδώ ,σου παραθέτω και το είδος κογχυλιού που αγόρασα ,ήταν σε συσκευασία δίκιλη μπορεί να υπάρχει και σε κιλό http://www.noveltex....&category_id=42 , Η τιμή ηταν αρκετά καλή αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου 3,80 το κιλό

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ευχαριστώ για την πληροφορία, όμως εγώ μένω Θεσσαλονίκη!!! δεν απαντήθηκε :(Να ρωτήσω κάτι ακόμα??? Έβρασα μαζί καμια 10 από αυτά και τα 2 είχαν κάτι σαν ασβέστη πάνω τους.. Εκεί που τα έβρασα (σε κατσαρόλα) γέμισαν και τα άλλα!!!! ΚΑταρχάς θα γίνει τιποτα αν τα βάλω μέσα στο ενυδρειο έτσι?? Πάντως εγώ για καλό και για κακό έβαλα το 1 μεσα σε ξύδι από υην κορυφή ως τα νύχια!!! Μόλις δω ότι δεν γίνεται πλέον αντίδραση θα το βγάλω κοκ..)!!!!!!!!!!!!!!!! πλιζ το συντομότερο!!!!!!!!!

Από αυτά που λες δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ότι είχαν κάτι σαν ασβέστη και γέμισαν και τα άλλα. Τα κελύφη τα πήρες άδεια? Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία.

Να προσέξεις, όπως σου είπε ο Δίας παραπάνω, να μην έχουν υπολείμματα μέσα αλλά και απέξω. Δηλαδή, εκτός από τα βρασίματα θέλουν και καλό πλύσιμο.

Τα έχω κάνει και τα 2 από αυτά που είπες ilouvatar. Όχι τα κελύφη τα έχω πάάάρα πολύ καιρό. Στην αρχή τα έπλυνα πάρα πολύ καλά, μετά τα έβρασα. Τα 5 είναι οκ αλλά μικρά για τις κιχλίδες(κατά τη γνώμη μου). Τα 2 και μεγαλύτερα όταν τα έβγαλα από τα βραστό νερό ήταν όλα καλογυαλισμένα. Μόλις όμως στέγνωσαν έγιναν κάτασπρα δεν ξέρω από τι!! Αυτό ψάχνω να βρώ τι στο καλό είναι και αν κάνει να τα βάλω στο ενυδρείο.Πάντως για να σιγουρευτώ ότι δεν ήταν σαβέστης τα έβαλα μέσα σε ξύδι.Δεν έκαναν αντίδραση άρα δεν είναι ασβέστης.Φοβάμαι μην είναι κάτι άλλο εξίσου επικίνδυνο και για αυτόν τον λόγω σας ρωτάω...

Πάντως όταν τα βάζω στο νερό γίνονται πολύ ωραία .. αφού στεγνώσουν και περάσει λίγη ώρα εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα!!!

Μαλλον εννοεις ασπρισμα αυτο το εντονο θαμπωμα που κανουν μετα το βρασιμο.

Δεν ειναι τιποτα.Βαλτα μεσα :)

οκ. Περιμένω τώρα τα ψάρια να τα φέρει σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη! Όλους τους έχω ειδοποιήσει,, κανένας δεν έφερε ακόμα..... :( :(

είναι γενικότερα θέμα το στοκάρισμα λόγω της κρίσης..

δε βάζεις και καμιά αγγελία "ζήτηση multies" ? ;)

¨εβαλα.. από ότι φαίνεται κανεις δεν έχει τουλάχιστον για δώσιμο.... :( :(

• 2 months later...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82706&hl=

Κάπως έτσι είναι το ενυδρείο μου...

Τι τροποποιήσεις πρέπει να κάνω για να δεχτε'ι μούλτις???

Πρέπει να βρεις πολλά πολλά κελύφη , άμμο μπεζ και είσαι έτοιμος από διακόσμηση.

Γιατί με χαλίκι δεν κάνει???

Κελύφη από την λαι κή. οκ..

Χαλίκι δεν κάνει, γιατί ο βιότοπός τους αποτελείται κυρίως από άμμο και πάρα πολλά κελύφη στρωμένα στο βυθό.

Δες ένα παράδειγμα που βρήκα με μια γρήγορη αναζήτηση εδώ.

Επίσης σίγουρα θα έχεις διαβάσει και αυτό. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...