panoss 1 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν, μέχρι τώρα είχα ένα ζευγάρι pelvicachromis pulcher και μου έκαναν 3 γένες όλα υγιέστατα.. (έχουν μείνει καμιά 10 όποιος θέλει μου λέει!!!) Σκέφτομαι τώρα να βάλω κιχλίδες Αφρικής. Αρχικά σκεφτόμουν για melanochromis auratus όμως διάβασα πως θέλει ένα ζευγάρι γύρω στα 120λ.. Απογοητεύτηκα είναι η αλήθεια.. Έπειτα εάν δεν μπορώ να τα βάλω αυτά σκέφτηκα για Lamprologus ocellatus - Gold ocellatus Ακούω γνώμες!!! ΑΑΑ... μην το ξεχάσω τι τροφή τρώνε και τα 2 που προανέφερα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 auratus τα ξεχνάς! Τα 120 λίτρα που δίνουν τα site μην νομίζεις ότι είναι τα κανονικά. Κανονικά για να διτηρούνται σε ένα ενυδρέιο μόνα τους θέλουν γύρω στα 180 λίτρα και πάνω. Σε ενυδρείο μαζί με άλλα Mbuna θέλουν ακόμα περισσότερα. Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου? Απάντησε σε αυτό για να σου πούμε αν μπορείς να βάλεις κάποιο κοχυλόψαρο. Αν και στην θέση σου, σε αυτά τα λίτρα δεν θα το επιχειρούσα με κιχλίδες. Όσο για τα ψάρια που θέλεις να πουλήσεις, βάλε μια αγγελία στο θεματικό των αγγελιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 45χ30χ35 είναι το ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε μου το ξεχνάς! Μπορείς να το κάνεις ένα ωραιότατο μονομαχοενυδρείο με γαριδουλες και σαλιγαράκια ,φυτάκια και ξυλα(αν και δεν είμαι του φυτεμένου) και θα το καταευχαριστηθείς! Αν θέλεις κιχλίδες έστω κοχυλόψαρα λίμνης tanganyika πρέπει να έχεις τουλάχιστον 60 εκατοστά μήκος ενυδρείου. Καλή συνέχεια. Αν το αποφασίσεις να πάς σε μεγαλύτερο εμείς εδώ είμαστε να σου προτείνουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 45χ30χ35 είναι το ενυδρείο... Φίλε μου το ξεχνάς! Μπορείς να το κάνεις ένα ωραιότατο μονομαχοενυδρείο με γαριδουλες και σαλιγαράκια ,φυτάκια και ξυλα(αν και δεν είμαι του φυτεμένου) και θα το καταευχαριστηθείς! Αν θέλεις κιχλίδες έστω κοχυλόψαρα λίμνης Tanganyika πρέπει να έχεις τουλάχιστον 60 εκατοστά μήκος ενυδρείου. Καλή συνέχεια. Αν το αποφασίσεις να πάς σε μεγαλύτερο εμείς εδώ είμαστε να σου προτείνουμε! +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 ναι όμως... .http://www.aquarium4u.gr/%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B1/lamprologus-ocellatus-gold-ocellatus λεει 40-40 λ!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Τα περισσότερα site αναφέρουν τα ελάχιστα λίτρα. Δεν σημαίνει ότι είναι και τα κατάλληλα. Αυτό το είδος θέλει πάνω απο 60 λίτρα κανονικά. Δές και αυτό το θέμα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=61115&st=0&p=550987entry550987 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 ¨αντε πείτε ότι το γυρνάω σε γαριδάδικο. Οι γαρίδες κάνουν 3-6 ευρώ!! είναι ακριβούτσικες!!!!!! για μονομάχο οκ αλλά αν θέλω να τα αναπαράγω ( που θέλω ) πρέπει να βάλω 3 συνολικά ή και 4 τα οποία κάνουν 4.5 ευρώ το ένα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε μου, δεν είναι όλα τζάμπα σε αυτήν την ζωή! Αν και οι γαρίδες δεν έχουν τόσο. Νομίζεις ότι τα ocelatus είναι πιο φτηνά? Και μην νομίζεις ότι θα πάρεις ζευγος. Θα πάρεις 4,5 τουλάχιστον. Αν θές κιχλίδες θές μεγαλύτερο ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #10 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Οκ έγινε! ευχαριστώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 45χ30χ35 είναι το ενυδρείο... Multifscaitus χαρέμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 δηλαδη 1 αρσενικο 2ή3 θυλικα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Multifscaitus χαρέμι Kαι πάλι λίγα είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 2 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 ενα χαρεμι ( ενα αρσενικο + 3 θηλυκα ) με την προυποθεση οτι οι γεννες θα φευγουν απο το ενυδρειο , σωστο στησιμο ( μπολικα κελυφοι ) , προσοχη στις μετρησεις του νερου ( νιτρικα , αμμωνια ) , και μην ξεχναμε τις αλλαγες νερου . Γενικοτερα τα μικρα ενυδρεια μπορω να πω οτι ''κουραζουν'' περισσοτερο απο τα μεγαλα ενυδρεια ( μιας και πρεπει να εισαι συνεχεια απο πανω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Το αρθρο αυτό τονίζει ιδιαίτερα κάποιες ψαροσυνθέσεις. Δεν αναφέρει τα λίτρα που το ψάρι είναι τελείως άνετο, αλλά τα ελάχιστα λίτρα. Παραθέτω: Πιθανές συνθέσεις ψαριών για 60 Λίτρα (μήκος ενυδρείου 60 εκατοστά) 1. Χαρέμι με Neolamprologus multifaciatus 2. Χαρέμι με Neolamprologus brevis 3. Χαρέμι με Neolamprologus similis 4. Ζευγάρι Julidochromis transcriptus. 5. Χαρέμι με Altolamprologus compressiceps shell 6. Ζευγάρι Lepidolamprologus meeli 7. Χαρέμι Neolamprologus calliurus 8. Ζευγάρι Lamprologus signatus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 2 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 εγω σου ειπα πως μπορει να μπει ενα χαρεμι μουλτι στο συγκεκριμενο ενυδρειο ( με ποιες προυποθεσεις ) Ας ακουσουμε και τον Σωκρατη με ποιο σκεπτικο ειπε για μουλτι ? ( κατι παραπανω μπορει να ξερει ) !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #17 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 :bigemo_harabe_net-134: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Δεκεμβρίου 2012 #18 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Eγώ πάντως, συστήνω γενικά ότι ένα ψάρι για να ζει αξιοπρεπώς πρέπει να τηρούμε έστω τα ελάχιστα λίτρα διαβίωσης του. Ας περιμένουμε και τον κύριο Σωκράτη όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 2 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 εγω σου ειπα πως μπορει να μπει ενα χαρεμι μουλτι στο συγκεκριμενο ενυδρειο ( με ποιες προυποθεσεις ) Ας ακουσουμε και τον Σωκρατη με ποιο σκεπτικο ειπε για μουλτι ? ( κατι παραπανω μπορει να ξερει ) !!! :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Το σκεπτικο που ο Σωκρατης ειπε για μουλτι,πιστευω οτι ειναι το ηπιοτερο ταμπεραμεντο τους.Δηλαδη οτι μεταξυ τους δε θα εχουν μανουβρες οπως θα συνεβαινε με τα οσελατους. Πιστευω κι εγω οτι μπορει να βαλει ενα χαρεμακι μουλτι σ'αυτο το ενυδρειο. Ολος ο βυθος κοχυλια,και μια μικρη ριζα βαλισνερια στην πλατη του ενυδρειου και θα δειξει πολυ ομορφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #21 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Το σκεπτικο που ο Σωκρατης ειπε για μουλτι,πιστευω οτι ειναι το ηπιοτερο ταμπεραμεντο τους.Δηλαδη οτι μεταξυ τους δε θα εχουν μανουβρες οπως θα συνεβαινε με τα οσελατους. Πιστευω κι εγω οτι μπορει να βαλει ενα χαρεμακι μουλτι σ'αυτο το ενυδρειο. Ολος ο βυθος κοχυλια,και μια μικρη ριζα βαλισνερια στην πλατη του ενυδρειου και θα δειξει πολυ ομορφα. Με κάλυψε ο Δίας και κάτι άλλο πιο παλιά είχα ενα ενυδρείο αυτού του μεγέθους ισως και πιο μικρό που φιλοξένησα για ενα χρονικό διάστημα multies;Να σκεφτείτε οτι ο Konings σε κάποιο από τα βιβλία του περί Ταγκανίκας αναφέρει ελάχιστα ( at least ) λίτρα ενυδρείου για ενα χαρέμι multies τα 25 εκατοστά με ελάχιστο μήκος τα 30 εκατοστά ,μεγέθη που προσωπικά τα θεωρώ μικρά. Ο φίλος μας εδώ μπορεί να βάλει ενα χαρέμι και όταν όλα πάνε καλά μπορεί να δίνει τις γέννες του ή πιθανόν κάποια στιγμή να πάει σε κάποιο λίγο μεγαλύτερο. Η γνώμη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Και οχι μονο η γνωμη σου,αλλα και η δικη μου οπως εγραψα πριν. Οπως εχω ξαναπει στο παρελθον,εκτος απο τη βιβλιογραφια,υπαρχουν και οι προσωπικες εμπειριες. Τα τελευταια μουλτι που ειχα Σωκρατη,τα ειχα σε 30 λιτρα ενυδρειο απροβληματιστα!!!!Το θυμασαι φανταζομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 2 Δεκεμβρίου 2012 #24 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Οπως εχω ξαναπει στο παρελθον,εκτος απο τη βιβλιογραφια,υπαρχουν και οι προσωπικες εμπειριες. Τα τελευταια μουλτι που ειχα Σωκρατη,τα ειχα σε 30 λιτρα ενυδρειο απροβληματιστα!!!!Το θυμασαι φανταζομαι Οι οποίες είναι πολύ ποιο σημαντικές από ότι η βιβλιογραφία πως να το κάνουμε, στο χόμπι μας η μάθηση έρχεται κυρίως από τις εμπειρίες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Δεκεμβρίου 2012 Author #25 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 Μπορεί να έχει αναρτηθεί αλλού αλλά αν δεν σας κάνει κόπο μπορείτε να μου πείτε πώς να αποστερώσω κελύφη εκτός ενυδρείου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος