Jump to content

Yellow Pyramid Butterfly

klaz

Recommended Posts

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+25+1853&pcatid=1853

θεωρειται ισως η μοναδικη reef safe πεταλουδα.

εχω λοιπον ενας ζευγος απο δαυτες εδω και περιπου 40 μερες.

μου ξεπαστρεψε την ξενια(και καλα εκανε γιατι θα μου επνιγε τα φραγκακια..).

σημερα ομως ειδα και τις 2 να δοκιμαζουν απο την μεγαλη μου εφυλια και να κοβουν και να τρωνε κομματακια της με βουλιμια....!!!!!!

τρελλαθηκα.....

γνωριζω πως αν δεν τραφουν απο λιγο και πολλε ςφορες ισως πανε να χτυπησουν κανα μαλακο,και εγω απο την πλευρα μου δεν ταιζω τακτικα.

αλλος εχει τετοια εμπειρια απο αυτα τα ψαρια....?

ειναι κριμα απο τη μια να τα βγαλω γιατι δινουν ιδιαιτερη κινηση στο ενυδρειο.

απο την αλλη δεν γουσταρω να μου φανε τις εφυλιες η και οτι αλλο μπορει να τους αρεσει.

Κωστα βαλε συγκεκριμενα wrasse και θα δεις και κινηση και χρωμα....

εχω το κιτρινο και τον κλασσικο γιατρο σταυρο.εκανα πολυ καλη ερευνα αγορας μεχρι να παω σε πεταλουδα.

το θεμα ειναι τι κανω τωρα.οντως ηταν θεμα πεινας που χτυπησανε lps,η θα τους γινει κακη συνηθεια ακομη και χορτατες..?

Κωστα βαλε συγκεκριμενα wrasse και θα δεις και κινηση και χρωμα....

+1000

εγω που την εχω εδω και 10 μηνες δεν μου εχει πειραξει τιποτα ουτε lps sps brain πολιποδες σαρκοφυτα κλπ.φιλε μου μαλλον επεσες στην περιπτωση .

εγω που την εχω εδω και 10 μηνες δεν μου εχει πειραξει τιποτα ουτε lps sps brain πολιποδες σαρκοφυτα κλπ.φιλε μου μαλλον επεσες στην περιπτωση .

Η εσυ επεσες στην περιπτωση αχαχαχααααα....

Αλλα κρατα μικρο καλαθι Νικο.Αυτα γινονται εκει που δεν το περιμενεις :)

ναι ρε ΣΤΡΑΤΟ παρα πολυ σωστα το λες για αυτο θα πουμε μεχρι σημερα....εξαλου με τα ψαρια κανεις δεν ειναι σιγουρος ,παντος εγω μεχρι στιγμης την λεω reef safe.

οντω...για λαχεια μιλαμε.

παντως την ξενια και ειχα και 3 σχετικα μεγαλες αποικιες και καμμια 5αδα μικροτερες τις ξυρισανε σε 10 μερες.και ημουν τοσο ανοητος που το χαρηκα κιολας.που να φανταστω πως ισως θελανε περισσοτερο ταισμα....ισως.

ναι ρε ΣΤΡΑΤΟ παρα πολυ σωστα το λες για αυτο θα πουμε μεχρι σημερα....εξαλου με τα ψαρια κανεις δεν ειναι σιγουρος ,παντος εγω μεχρι στιγμης την λεω reef safe.

Γιατι τονιζεις το ονομα με κεφαλαια :)

δεν νομιζω σε αυτη την περιπτωση η αντιδραση τους ητανε πολυ γρηγορη και εγω δεν ταιζω πολυ

Γιατι τονιζεις το ονομα με κεφαλαια :) για να τονισω τον θαυμασμο φιλε μου :bigemo_harabe_net-145:

Γιατι τονιζεις το ονομα με κεφαλαια :) για να τονισω τον θαυμασμο φιλε μου :bigemo_harabe_net-145:

Ασε ρε τα σαπια :D

Γενικα τα sites τη δινουν συμβατη με reef ενυδρεια,για το λογο του οτι στην πραγματικοτητα στη φυση τρεφονται με πλαγκτον.

Παρ'ολα αυτα ομως εχουν παρατηρηθει περιπτωσεις που εχουν τσιμπησει κοραλακια.

http://www.reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/70-fish-profile-

Και εγώ την είχα βάλει αλλα δεν είχα πρόβλημα με τα κόραλια ούτε με τα κλάμ!

Η συγκεκριμένη πεταλούδα Hemitaurichthys polylepis μαζι με το αδερφάκι της

Hemitaurichthys zoster ειναι τα 2 μοναδικά είδη απο την οικογένεια των πεταλούδων που είναι reef safe.

Στο ενυδρείο μου και τα 2 ειδη δεν δημιούργησαν ποτε κανένα πρόβλημα ουτε σε xenia ούτε σε lps,clams και sps.

Σε ολη την βιβλιογραφία παντού τονίζετε οτι είναι reef safe....

Κώστα έπεσες στην περίπτωση όπως και άλλος φίλος έπεσε σε sohal και Yellow tang που τσίμπαγαν sps.

μου εκανες την καρδια περιβολι τωρα θαναση.

αν και δεν με εχω για τοοσο ατυχο,ριχνω και ενα φταιξιμο στον εαυτο μου μηπως και η διατροφη που τους παρεχω δεν τους φτανει και πεινανε...παντως η ξενια οχι απλως φαγωθηκε μεσα σε λιγες μερες,αλλα εξαυλωθηκε-ξυριστηκε απο τα βραχια.

και τα 2 ψαρια να μου ετυχαν κοραλοφαγοι?

Η συγκεκριμένη πεταλούδα Hemitaurichthys polylepis μαζι με το αδερφάκι της

Hemitaurichthys zoster ειναι τα 2 μοναδικά είδη απο την οικογένεια των πεταλούδων που είναι reef safe.

Στο ενυδρείο μου και τα 2 ειδη δεν δημιούργησαν ποτε κανένα πρόβλημα ουτε σε xenia ούτε σε lps,clams και sps.

Σε ολη την βιβλιογραφία παντού τονίζετε οτι είναι reef safe....

Κώστα έπεσες στην περίπτωση όπως και άλλος φίλος έπεσε σε sohal και Yellow tang που τσίμπαγαν sps.

Θαναση την τρελα μου για τα ειδη την ξερεις.

"If underfed the Yellow Pyramid Butterfly may occasionally pick at Xenia or other soft corals. Feeding several times daily is recommended"

Απο το liveaquaria.

Οπως εχω ξαναπει λοιπον,κανενα μα κανενα ψαρι ΔΕΝ ειναι απολυτα reef safe.Ποσο μαλλον ενα ψαρι που για να ειναι πρεπει να ταιζεται καλα και συχνα.

Λεγοντας reef δε διαχωριζουμε φυσικα τα κοραλια σε μ****α η σκληρα!

:)

θελω να πιστευω στρατο πως εδω οπως προειπα φταιω εγω και οχι το ζωο.τα ταισματα μου ισως εκριναν οι πεταλουδες οτι ειναι ανεπαρκεστατα...

Ολα σχεδόν τα ψάρια με την ταμπέλα reef safe αν δεν εχουν την κατάλληλη διατροφή αργα η γρήγορα συνηθως γρήγορα αναγκάζονται να αναζητήσουν τροφη οπου μπορουν μεσα στο ενυδρείο.Πολλά tang οπως και τα rabbitfish εύκολα θα δοκιμάσουν απο τον μανδύα των clams για παράδειγμα οχι γιατί ειναι γευστικός άλλα διοτι πάνω στο στρες το ζωάκι εκβάλει βλέννα που τους αρέσει πολύ.Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και με διάφορα είδη κοραλιων που κατάληξαν φαγωμένα απο ψάρια που ναι μεν ήταν reef safe αλλα και νηστικά κάτι που τα κανε επικίνδυνα για το ενυδρείο που τα φιλοξενεί.

To liveaquaria δεν μπορώ να το δεχτω ως πολυ αξιόπιστη πηγη διοτι τα μισα απο αυτα που λέει για αρκετά ειδη ειτε είναι καρμπόν ειτε δεν έχουν βάση.

Απο το βιβλιο του Michael Scott-Marine Fishes

Not a threat to sessile invertebrades.Can be housed in a shallow-or deep water reef tank if the aquarist is willing to feed it frequently.

κάθε ψάρι με ένδειξη reef safe θεωρείται reef safe μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Μπορεί γιατι να φταίμε εμείς ή απλά γιατι την είδε αλλιώς.

Ας είμαστε και λίγο άπλες στο φάει δεν έγινε και κάτι τραγικό πια. Τόσα διαφορετικά είδη τροφής υπάρχουν.

χμ.ευχαριστω θαναση.

αρα αυξανουμε,η να πω καλυτερα Ταιζω οπως θα επρεπε και βλεπουμε.

χμ.ευχαριστω θαναση.

αρα αυξανουμε,η να πω καλυτερα Ταιζω οπως θα επρεπε και βλεπουμε.

Kρίμα για τα κοραλάκια σου Κώστα!

Αλλά τώρα που έχεις και το καλό το σκίμερ, τι το φοβάσαι το τάισμα?

Ολα σχεδόν τα ψάρια με την ταμπέλα reef safe αν δεν εχουν την κατάλληλη διατροφή αργα η γρήγορα συνηθως γρήγορα αναγκάζονται να αναζητήσουν τροφη οπου μπορουν μεσα στο ενυδρείο.Πολλά tang οπως και τα rabbitfish εύκολα θα δοκιμάσουν απο τον μανδύα των clams για παράδειγμα οχι γιατί ειναι γευστικός άλλα διοτι πάνω στο στρες το ζωάκι εκβάλει βλέννα που τους αρέσει πολύ.Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και με διάφορα είδη κοραλιων που κατάληξαν φαγωμένα απο ψάρια που ναι μεν ήταν reef safe αλλα και νηστικά κάτι που τα κανε επικίνδυνα για το ενυδρείο που τα φιλοξενεί.

To liveaquaria δεν μπορώ να το δεχτω ως πολυ αξιόπιστη πηγη διοτι τα μισα απο αυτα που λέει για αρκετά ειδη ειτε είναι καρμπόν ειτε δεν έχουν βάση.

Απο το βιβλιο του Michael Scott-Marine Fishes

Not a threat to sessile invertebrades.Can be housed in a shallow-or deep water reef tank if the aquarist is willing to feed it frequently.

Ενα If ειδες πως κανει τη διαφορα ομως Θαναση;Εαν ο χομπιστα ειναι προθυμος να..................:)

Το liveaquaria τυποπoιημενο site ειναι εχεις δικιο.Πιο πριν εβαλα ενα λινη που μαλλον δεν το ειδες.

http://www.reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/70-fish-profile-

Οσο για το βιβλιο που αναφερεις το εχω ξεσκονησει :)

Κωστα ταειζεις κατεψυγμενη ? σου τρωνε φυλαρακια κτλπ?εγω πχ εχω ενα Forcipiger flavissimus(Yellow Longnose Butterflyfish) και δεν μου πειραζει τιποτα πανω απο χρονο μεσα, αλλα εχω και ενα Sohal που αμα του την βιδωσει (με τις μερες του )μου μαδαει πραγματικα, μαδημα κ οχι φαγωμα μια εφυλια...... :bigemo_harabe_net-87: τι να του πεις τωρα ? του χω ριξει ακομα και φαπα αλλα αυτος αμα τσαντιστει δεν νιωθει τιποτα........ ωρες ωρες νομιζω πως μου το κανει επιτηδες γιατι εχει καταλαβει πως θα του δωσω κ αλλο φαγητο...... τελικα νομιζω πως μ εκμεταλευετε...... :bigemo_harabe_net-74:

εδινα τα παντα και κατεψυγμενη σε ποικιλια αλλα 1φορα στις 10 μερες.αφου καταλαβα πως μετα την ξενια στοχοποιηθηκαν ολες μου οι εφηλιες αρχισα πειραματικα και πιο εντονα να ταιζω τα παντα.

απο προχθες μεχρι και τωρα εχω την αισθηση πως δεν χτυπανε γιατι πεινανε αλλα μαλλον γιατι πληττουν..!!συνεχιζουν να χτυπανε οχι συνεχως ομως αλλα μεΤραω 3-4 επιθεσεις πχ σε μια ωρα..

δεν ξερω τι θα κανω....ακομα.

Έγινε επεξεργασία - klaz

εδινα τα παντα και κατεψυγμενη σε ποικιλια αλλα 1φορα στις 10 μερες.αφου καταλαβα πως μετα την ξενια στοχοποιηθηκαν ολες μου οι εφηλιες αρχισα πειραματικα και πιο εντονα να ταιζω τα παντα.

απο προχθες μεχρι και τωρα εχω την αισθηση πως δεν χτυπανε γιατι πεινανε αλλα μαλλον γιατι πληττουν..!!συνεχιζουν να χτυπανε οχι συνεχως ομως αλλα μεΤραω 3-4 επιθεσεις πχ σε μια ωρα..

δεν ξερω τι θα κανω....ακομα.

:D

1756frying_pan.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...