ch_kyriakos 28 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κεντρικής Αμερικής Ζωοτόκα. Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):-. Συνολικά Λίτρα: 96lt clear. Sump (λίτρα): -. Οργανισμοί Φυτά: Anubias nana , Ceratophyllum , Vallisneria , Peacock Moss , Java Moss , Xmass Moss , Sagittaria Subulata , Pistia Stratiotes , Ηygrophila Difformis. Ψάρια: Guppie 2m 6f , Platy 1m 3f. Άλλα είδη: 3 Hellena snails , 1 Zebra Snail, προσεχώς Red Cherry Shrimp. Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Αφίσα. Χαλίκι 1-2mm , Κομμάτι Ρίζας , Πέτρες , Handmade Καρύδα. Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2x Sylvania T8. Διάρκεια φωτισμού: 8ώρες. Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εheim 2213 400lt/h , Ηailea HL-BT 200. Θέρμανση: 150w. Λίπανση: Sera Florena. Παροχή CO2: Αυτοσχέδια (μαγιά-ζάχαρι). Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-. Διατροφή: Flakes , Spiroulina , Αρακάς. Παράμετροι pH: 6,8. Γενική σκληρότητα (GH): 17-18. Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-. Αμμωνία (ΝΗ3): 0. Νιτρώδη (ΝΟ2): 0. Νιτρικά (ΝΟ3): 10-15. Φωσφορικά (PΟ4):-. Μέση Θερμοκρασία (°C): 25-26. Συντήρηση Αλλαγές νερού: 10lt/Βδομάδα. Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: 6μέρες πριν με αντιχλώριο. Άλλες ρουτίνες συντήρησης: -. Φωτογραφίες: http://s1355.beta.ph...html?sort=3&o=0 http://s1355.beta.ph...html?sort=3&o=1 http://s1355.beta.ph...html?sort=3&o=2 http://s1355.beta.ph...html?sort=3&o=3 Βίντεο: -. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 28 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 28 Νοεμβρίου 2012 πολυ ωραιο φιλε μου,απερριτο οταν μεγαλωσουν και τα φυτα θα δειξει ακομα πιο πολυ!αφου εχεις ζωοτοκα καλο ειναι να βαλεις και λιγο κερατοφυλλο για τα μικρα οταν γεννηθουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 28 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 28 Νοεμβρίου 2012 πολυ ωραιο φιλε μου,απερριτο οταν μεγαλωσουν και τα φυτα θα δειξει ακομα πιο πολυ!αφου εχεις ζωοτοκα καλο ειναι να βαλεις και λιγο κερατοφυλλο για τα μικρα οταν γεννηθουν! Το έχω κάβα αλλού...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 28 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Πολύ όμορφο φίλε μου και από εμφάνιση και από θέμα εξοπλισμού το βλέπω ότι είσαι πλήρης Έχω μόνο δύο μικροδιορθώσεις: 1) άλλαξε το φοντο με μία αφίσα κατά προτίμηση μαύρη για να δείξει περισσότερο ο βιότοπός σου και τα φυτά 2) έχω την εντύπωση ότι οι λευκές πέτρες είναι ασβεστοληθικές, το οποίο σημαίνει ότι σου ανεβάζουν το Ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 28 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 28 Νοεμβρίου 2012 (edited) Έχω μόνο δύο μικροδιορθώσεις: 1) άλλαξε το φοντο με μία αφίσα κατά προτίμηση μαύρη για να δείξει περισσότερο ο βιότοπός σου και τα φυτά Συμφωνώ αλλά το δοκίμασα και δεν άρεσε σε όλα τα μέλη της οικογενείας... Πιστέυω όταν μεγαλώσουν τα φυτά και καλύψουν την πλάτη θα αλλάξει..!!! 2) έχω την εντύπωση ότι οι λευκές πέτρες είναι ασβεστοληθικές, το οποίο σημαίνει ότι σου ανεβάζουν το Ph Δεν είναι.. Βέβαια το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω, όμως τα τέστ με ξύδι και aquaforte το πέρασαν..!!! Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2012 - ch_kyriakos Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 28 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Αν περάσαν το τεστ με το ακουαφόρτε τότε κομπλέ!! Όσο για το φόντο, δικό σου είναι το ενυδρείο και από τη στιγμή που είναι θέμα γούστου καλώς εμείς σου είπαμε κατά την άποψη των περισσοτέρων την ομορφότερη επιλογή Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Πολύ όμορφο φίλε μου και από εμφάνιση και από θέμα εξοπλισμού το βλέπω ότι είσαι πλήρης Έχω μόνο δύο μικροδιορθώσεις: 1) άλλαξε το φοντο με μία αφίσα κατά προτίμηση μαύρη για να δείξει περισσότερο ο βιότοπός σου και τα φυτά 2) έχω την εντύπωση ότι οι λευκές πέτρες είναι ασβεστοληθικές, το οποίο σημαίνει ότι σου ανεβάζουν το Ph Για τα ζωοτόκα καλύτερα θα ήταν να είχε ασβεστολιθικές πέτρες , το ph του είναι χαμηλό. Κατά τα άλλα πολύ όμορφο ενυδρείο , μπράβο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 29 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 29 Νοεμβρίου 2012 Το ενυδρείο έχει απίστευτες προόπτικές....και πράγμαται το φόντο σου θα γεμίσει σύντομα από τα φυτά....Μόνη παρατήρηση το ph πρέπει να το ανεβάσεις...όχι ότι θα έχουν πρόβλημα καθώς είναι ενυδρειακά μεγαλομένα ζωότοκα αλλλά για να τακάνεις να είναι σε πραγματικά καλές συνθήκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 29 Νοεμβρίου 2012 Το έχω κάβα αλλού...!!!! Κυριακο πολλυ ωραιο να το χαιρεσε. Πες μου ομως κατι? Το ph πως το κρατας χαμηλα χωρις ξηλα ενω εχεις μεσα πετρες και αεραντλεια οπως βλεπω? Το κερατοφυλο σε περιμενει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 29 Νοεμβρίου 2012 Author #10 Share 29 Νοεμβρίου 2012 Κυριακο πολλυ ωραιο να το χαιρεσε. Πες μου ομως κατι? Το ph πως το κρατας χαμηλα χωρις ξηλα ενω εχεις μεσα πετρες και αεραντλεια οπως βλεπω? Το κερατοφυλο σε περιμενει. Ευχαριστώ φίλε. H αεραντλία δεν δουλεύει συνέχεια, απλά είναι μέσα για έκτακτες περιπτώσεις. Τώρα δούλεψε λίγο για τις φωτο της παρουσίασης...!! Οι πέτρες δεν είναι ασβεστολιθηκές έτσι ώστε να επιρεάσουν το ph σε μεγάλο βαθμό. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο για το ph (μπορεί κανένα μεγαλοστέλεχος της ΕΥΔΑΠ να μένει στην περιοχή, να ασχολείτε με το χόμπυ και να φροντίζει μαλακό νερό ) . Υπόψιν όμως ότι μετράω μία φορά τη βδομάδα με sticks (ph,gh,kh), αλλά και με υγρό της api που μετρούσα δεν είχα ιδιαίτερες αποκλίσεις. ΥΓ. μάλλον θα περάσω σήμερα για το κερατόφυλλο. θα σε πάρω τηλ..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 29 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 29 Νοεμβρίου 2012 όμορφο ενυδρείο με πολλές προοπτικές . καλή συνέχεια και καλά γεννητούρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 29 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 29 Νοεμβρίου 2012 εμενα μ'αρεσει αυτο που βλεπω φιλος!! αφου εχεις σκοπο να βαλεις γαριδες θες οπωσδηποτε καποιο πυκνο φυτο για να μεγαλωνει ο γονος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 29 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 29 Νοεμβρίου 2012 εμενα μ'αρεσει αυτο που βλεπω φιλος!! αφου εχεις σκοπο να βαλεις γαριδες θες οπωσδηποτε καποιο πυκνο φυτο για να μεγαλωνει ο γονος! Σ' ευχαριστώ Στάθη, μπορείς να μου προτείνεις κάποιο φυτό? Βασικά θέλω να βάλω κάτι με λίγο χρώμα (πχ. λίγο κόκκινο) αλλά με όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 29 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 29 Νοεμβρίου 2012 συνήθως τα κόκκινα φυτά έχουν πολλές απαιτήσεις . ίσως κάποιος άλλος συνφοριμίστας βέβαια με άλλη εμπειρία στα φυτά να σε βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος