Jump to content

Kαινουργιος Στο Φορουμ Με Καποιες Αποριες

Recommended Posts

Γεια σας παιδια ειμαι καινουργιος στο φορουμ..προσφατα εγινα κατοχος ενος 60l ενυδρειου και μπορω να πω full εξοπλισμενος μετα απο πολλες ωρες διαβασμα στο forum για το οποιο μπορω να σας δωσω και τα συγχαρητηρια μου..Καποιες αποριουλες ηθελα να ρωτησω..

1) Μετα το στρωσιμο ελεγα για ψαρακιαe endler δυο αρσενικαme 6 θηλυκα + γαριδες red cherry(poses?) η

cherry barbs me με ζευγαρι colisa lalia.Ειμαι εξωτερικο ελπιζω να βρω τιποτα καταληλο..Καμια αλλη αποψη?

2)Το easy balance της tetra einai kalo antixlorio pou mou sistise filos?

3) Την αμμο και τα πετραδια μετα απο πολυ καλο πλυσιμο οπως διαβασα πρεπει να περιμενω να στεγνωσουν και να την βαλω στο ενυδρειο ωστε να 3εκινησω να το στηνω?

4) Μαζι με το ενυδρειο εχω και φιλτρο και θερμοστατη και θερμομετρο τα οποια ρε παιδια επειδη ειναι 3ενες οι οδηγιες ουτε αγγλικα δν καταλαβενω γρι..Πως θα τα βαλω?..

5) Μετα το στησιμο και το γεμισμα του νερου πρεπει να να ''βαλω μπρος το ενυδρειο'' ωστε να ριξω το αντιχλωριο και να ξεκινισει ο κυκλος του αζωτου ετσι?

Παιδια χιλια συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειναι οι μονες οι μονες αποριες που μου βγηκαν μετα απο το διαβασμα και θεωρησα καλο να σας ρωτησο..Καλως σας βρηκα!

Καλωσόρισες και καλή είσοδο στο χόμπυ..

1)Με τα endler είσαι καλά νομίζω, οι γαίρίδες θέλουν πολύ καλά στρωμένο ενυδρείο άρα πας μετά από 2 μηνές για είσοδο...

2)Δεν το έχω χρησιμοποιήσει...

3)Είναι εμπορίου ή δικά σου? αν είναι εμπορίου ότι είπες ισχύει

4)Στείλε μια φωτό ή πες μας τον τύπο τους

5)ναι και να ακολουθήσεις τον τρόπο που προτείνει το προιόν

Eυχαριστω για την γρηγορη απαντηση..Βασικα ηθελα να ρωτησω αν αυτο το easy balance ειναι αντιχλωριο??και αν δεν εκανα καμια βλακεια που το πειρα..Ναι τα πηρα απο pet shop αρα τα αφηνω να στεγνωσουν?η αμμος μετα απο πλυσιμο πως θα στεγνωσει? Το φιλτρο ειναι αυτο

http://www.google.sk/imgres?q=claro+600+filter&um=1&hl=sk&sa=N&tbo=d&biw=1308&bih=660&tbm=isch&tbnid=8W3XsY2MmD0ybM:&imgrefurl=http://www.akudim.dk/product/claro-600-indv-filter-600-l-h_16333/&docid=ryzb6uH06-d_1M&imgurl=http://image.akudim.com/x/650/scale/p/akvarie/11008.jpg&w=800&h=600&ei=Tze1UIWCHoaxtAbfrIHYBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=357&vpy=151&dur=295&hovh=194&hovw=260&tx=163&ty=110&sig=115103508955515973507&page=1&tbnh=138&tbnw=172&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:2,s:0,i:90

Και ο θερμοστατης αυτος

http://www.google.sk/imgres?q=diversa+thermo+plus+50&um=1&hl=sk&sa=N&tbo=d&biw=1308&bih=660&tbm=isch&tbnid=2qrglZW-lQ87jM:&imgrefurl=http://allateledel.vatera.hu/akvarisztika/akvarium_es_kellekek/diversa_thermo_plus_50_automata_akvarium_futo_1633378949.html&docid=Kj7ey7Si44ui3M&imgurl=http://n2.vatera.hu/photos/d4/c6/b136_1_big.jpg&w=1680&h=1177&ei=qje1UMrmNtHktQaWw4F4&zoom=1&iact=hc&vpx=147&vpy=157&dur=3294&hovh=189&hovw=269&tx=100&ty=98&sig=115103508955515973507&page=1&tbnh=144&tbnw=207&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:1,s:0,i:87

Eγω το μονο που ειδα ειναι μια μπρισα στο ενυδρειο τιποτα αλο..Ευχαριστω αντωνη

το φιλτρο το βαζεις μεσα στο ενυδρειο με το στομιο εξοδου να ειναι λιγο κατω απο την επιφανεια.Το λινκ για τον θερμοστατη δεν βγαζει κατι.Τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο?Το κοιταξες?

ο θερμοστατης ειναι αυτος http://www.google.sk...29,r:2,s:0,i:90

Το φιλτρο ειναι ενα μαυρο κουτι και η συσκευασια περιεχει ενα σωληνακι και κατι μαυρα κλιψακια απο οτι βλεπω ετσι ακριβως

http://www.google.sk/imgres?q=claro+600+diversa&um=1&hl=sk&sa=N&tbo=d&biw=1308&bih=660&tbm=isch&tbnid=isHTf-ZLgGE-lM:&imgrefurl=http://www.akva.sk/post229504.html&docid=KLhGCmGxjXKDcM&itg=1&imgurl=http://www.akva.sk/download/file.php%253Fid%253D5944%2526t%253D1%2526sid%253Dd4a27969eca5884685aa95b6c5f659b8&w=400&h=300&ei=s0C1UOOMGYPOtAai4oDICg&zoom=1&iact=rc&dur=2&sig=115103508955515973507&page=1&tbnh=149&tbnw=190&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:4,s:0,i:96&tx=102&ty=92

Έγινε επεξεργασία - salvi

τον θερμοστατη τον βαζεις μεσα στο νερο να καλυπτεται ολος.το φιλτρο το ανοιγεις τραβωντας προς τα κατω το μερος με τις γριλιες και μεσα εχει καποια υλικα φιλτραρισματος

Για το θερμοστατη ενοεις σε οποια μερια θελω οπου να ναι απλα να ειναι μεσα ολος και να ιεναι στην πριζα?Για το φιλτρο δεν το πολυκαταλαβενω θα φοναξω καπιον να μοθ το κανει λογικα -(

ναι.τον θερμοστατη τον βαζεις οπου θελεις βυθισμενο αλλα να μην ακουμπαει στον πατο.συνηθως τον βαζουμε πισω για αισθητικους λογους.για το φιλτρο καλυτερα να το δεις με καποιον που ξερει.

καλη αρχη φιλε μου! ειμαι σε παρομοια κατασταση αλλα πιο δυσκολη! μου εδωσαν ενυδρειο 180 λιτρων με 9 κιχλιδες και εναν γλυφτη ειχανε και ενα αγγελοψαρο το οποιο το φαγανε!!!! δε μπορω να καταλαβω ποιο ειδος κιχλιδας εχω στο ενυδρειο ειναι ριγε, πουα και κιτρινα με πιτσιλιες! μπορειτε να μου στειλετε ενα λινκ οπου θα τα αναγνωρισω? μου δω8ηκανε ολα ενω ημουν εντελως ασχετη!!! τουλαχιστον στο στρωσιμο και το στησιμο τα καταφερα μια χαρα! ειχα και 2 γενες!!!! οπου εχουν επιβιωσει τα 4!!!! καμια συμβουλη εκτακτης αναγκης? θελω να ασχοληθω πολυ με το χομπυ! τωρα που το γνωρισα με εντυπωσιασε!!!!

Ωρεα αλλα θερμοστατης μπενει στην πριζα απλα δν θελει ρυθμιση κλπ ετσι?Γιατι βλεπω πανω κατι θερμοκρασιες στο καπακι του θερμοστατη και ρυθμιση να το βαλεις οπου θες...Τι να κανω?Οκ το φιλτρο θα ψαχω καπιον που να ξερει τοτε..Ευχαριστωωω

Έγινε επεξεργασία - salvi

καλη αρχη φιλε μου! ειμαι σε παρομοια κατασταση αλλα πιο δυσκολη! μου εδωσαν ενυδρειο 180 λιτρων με 9 κιχλιδες και εναν γλυφτη ειχανε και ενα αγγελοψαρο το οποιο το φαγανε!!!! δε μπορω να καταλαβω ποιο ειδος κιχλιδας εχω στο ενυδρειο ειναι ριγε, πουα και κιτρινα με πιτσιλιες! μπορειτε να μου στειλετε ενα λινκ οπου θα τα αναγνωρισω? μου δω8ηκανε ολα ενω ημουν εντελως ασχετη!!! τουλαχιστον στο στρωσιμο και το στησιμο τα καταφερα μια χαρα! ειχα και 2 γενες!!!! οπου εχουν επιβιωσει τα 4!!!! καμια συμβουλη εκτακτης αναγκης? θελω να ασχοληθω πολυ με το χομπυ! τωρα που το γνωρισα με εντυπωσιασε!!!!

Καλησπέρα!

Για να μη βγαίνουμε off topic και "χαλάμε" έτσι το θέμα του φίλου Salvi, μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα στην κατηγορία των Κιχλίδων διατυπώνοντας την/τις απορία/ιες σου.

Έτσι και περισσότεροι θα το δουν το θέμα σου και θα έχεις συμβουλές από τους έμπειρους του είδους

:thumbup:

Ωρεα αλλα θερμοστατης μπενει στην πριζα απλα δν θελει ρυθμιση κλπ ετσι?Γιατι βλεπω πανω κατι θερμοκρασιες στο καπακι του θερμοστατη και ρυθμιση να το βαλεις οπου θες...Τι να κανω?Οκ το φιλτρο θα ψαχω καπιον που να ξερει τοτε..Ευχαριστωωω

θα το ρυθμισεις γυρω στους 25-26 βαθμους

Ok φιλε μου sailor δηλαδη στους 25 και το βαζω μεσα στο ενυδρειο απο την πισω μερια καθετα οπου να ναι χωρις να ακουμπαει τον πατο..να εισαι καλα -)

Ok φιλε μου sailor δηλαδη στους 25 και το βαζω μεσα στο ενυδρειο απο την πισω μερια καθετα οπου να ναι χωρις να ακουμπαει τον πατο..να εισαι καλα -)

ακόμα καλύτερα στους 26 βαθμούς ;)

Καλημέρα και καλή αρχή σε αυτό τον υπέροχο κόσμο που αποφασισες να γνωρίσεις,που δεν είναι άλλος Απο τον κόσμο του ενυδρειου.. Τώρα όσο αφορά τον θερμοστατη εγώ θα πρότεινα να αρχίσεις Απο χαμηλά π.χ. 24 βαθμούς και αν δεις Οτι συμφωνεί η θερμοκρασία με το θερμόμετρο του ενυδρειου σου τότε ανεβαινεις σταδιακά και πάλι ανάλογα με τις ανάγκες των οργανισμών που θα φιλοξενησεις. Όσο για τη θέση προτείνεται να είναι κοντά στο φιλτρο για να πετύχεις ευκολότερη διάχυση θερμότητας μέσω της ροής του φιλτρου συν Οτι τα βακτηρια στο φιλτρο αποικοδομουν καλύτερα με λιγάκι μεγαλύτερη θερμοκρασία κοντά τους. Αυτά Απο μένα για οποία διόρθωση/παράλειψη ας επέμβει κάποιος πιο έμπειρος.

ακόμα καλύτερα στους 26 βαθμούς ;)

Καλημέρα και καλή αρχή σε αυτό τον υπέροχο κόσμο που αποφασισες να γνωρίσεις,που δεν είναι άλλος Απο τον κόσμο του ενυδρειου.. Τώρα όσο αφορά τον θερμοστατη εγώ θα πρότεινα να αρχίσεις Απο χαμηλά π.χ. 24 βαθμούς και αν δεις Οτι συμφωνεί η θερμοκρασία με το θερμόμετρο του ενυδρειου σου τότε ανεβαινεις σταδιακά και πάλι ανάλογα με τις ανάγκες των οργανισμών που θα φιλοξενησεις. Όσο για τη θέση προτείνεται να είναι κοντά στο φιλτρο για να πετύχεις ευκολότερη διάχυση θερμότητας μέσω της ροής του φιλτρου συν Οτι τα βακτηρια στο φιλτρο αποικοδομουν καλύτερα με λιγάκι μεγαλύτερη θερμοκρασία κοντά τους. Αυτά Απο μένα για οποία διόρθωση/παράλειψη ας επέμβει κάποιος πιο έμπειρος.

τα είπε ακόμα πιο σωστά ο φίλος συντοπίτης (όντας πιο έμπειρος από εμένα) :bowdown:

Eίναι αναλόγως πότε θα βάλεις τα ψάρια μέσα γενικότερα όσο πιο υψηλή θερμοκρασία έχουμε τόσο πιο γρήγορα γίνεται ο κύκλος του αζώτου αλλά εννόείται πως δεν κάνουμε πειράματα μέσα αφού έχουμε βάλει τα ψάρια..όσο στρώνεις το ένυδρείο κάνεις τις δοκιμές....

χιλια ευχαριστω παιδια και μια ερωτησουλα ακομα..Εφοσον στρωσω το ενυδρειο θελω να βαλω 4-6 ψαρακια καταλληλα για το ενυδρειο μου μπορω να τα βαλω ολα μαζι ετσι?Ειναι οκ?Πως να τ κανω?

Πριν βαλεις τα ψαρια θα πρεπει να κανεις μετρησεις στο νερο σου για να δεις αν εχει στρωσει.Για να το κανεις αυτο χρειαζεται να αγορασεις τεστ νερου απο πετσοπ.Τα τεστ που χρειαζεσαι για αρχη ειναι αμμωνιας,νο2 και νο3.Προτειμησε να παρεις υγρα τεστ γιατι ειναι πιο αξιοπιστα.Οταν μετρησεις αμμωνια 0 ,νο2 0 και νο3 πανω απο 0 τοτε κανεις μια αλλαγη νερου 50-60% και εισαι ετοιμος για ψαρακια.Οταν φτασεις σ αυτο το σημειο θα σου πουμε πως θα το κανεις.Αληθεια με ποια μεθοδο στρωνεις το ενυδρειο σου?

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

έχεις επιλέξει πως θα στρώσεις το ενυδρείο τα ψαράκια που λες είναι τα endlers που έλεγες?

Σκεφτομαι να ριξω το νερο συμφωνα με τις οδηγιες του φορουμ και να ριξω το tetra aquabalance για αντιχλωριο για τρεις μερες.. και μετα το safestart..αν δεν εχω καλες μετρησεις φτου και απο την αρχη με τους κλασικους τροπους...Ρε παιδια για ψαρακια εχετε καμια καλι προταση?Τιποτα εντυπωσιακο ετσι με χρωματα ομορφο?

Τα λίτρα σου δυστυχώς είναι λίγα άρα θα παίξεις με ζωότοκα έχει πάρα πολλά είδη ψάξε στην ανάλογη κατηγορία στο φόρουμ

και απο κιχλιδες εχεις επιλογες φιλε μου! :D

απο αμερικη μπορεις καποιο ζευγαρακι apistogramma και απο αφρικη δες εδω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...