sheldor 27 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας κι από εμένα! Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλους σας για την φανταστική δουλειά που κάνετε στο forum! Μετά από πολύ διάβασμα και πολύ σκέψη κάνω κι εγώ την πρώτη μου προσπάθεια σε Nano Reef. Πρόκειται για τον κύβο της Dennerle στα 60lt. Νερό από RO, 7kg ζωντανό βράχο και 6kg Reef Sand της Dennerle. Κυκλοφορητής Tunze 9002 στα 1800lt/hr και το φίλτρο της Dennerle με 500lt/hr. Φωτισμός ο αυθεντικός του: 36W, 10000K 3 λευκές και 1 μπλε ακτινική. Αλατότητα 1025(Περιμένω αύριο Ρεφρακτομετρο για επιβεβαίωση) στους 25 Λοιπές μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμη Το ενυδρείο τρέχει 4 ολόκληρες μέρες! Και τώρα κάποιες ερωτήσεις... Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος ανάβω τα φώτα ή όχι? Βακτήρια χρησιμοποιώ για το στρώσιμο ή όχι Πρώτα βάζω τα ψάρια, τα κοράλλια ή τα ασπόνδυλα? Από κυκλοφορία είμαι καλά? Αυτά τα λίγα για αρχή!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 27 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας κι από εμένα! Καλωσήρθες! Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλους σας για την φανταστική δουλειά που κάνετε στο forum! Μετά από πολύ διάβασμα και πολύ σκέψη κάνω κι εγώ την πρώτη μου προσπάθεια σε Nano Reef. Πρόκειται για τον κύβο της Dennerle στα 60lt. Νερό από RO, 7kg ζωντανό βράχο και 6kg Reef Sand της Dennerle. Κυκλοφορητής Tunze 9002 στα 1800lt/hr και το φίλτρο της Dennerle με 500lt/hr. Φωτισμός ο αυθεντικός του: 36W, 10000K 3 λευκές και 1 μπλε ακτινική. Αλατότητα 1025(Περιμένω αύριο Ρεφρακτομετρο για επιβεβαίωση) στους 25 Λοιπές μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμη Το ενυδρείο τρέχει 4 ολόκληρες μέρες! Και τώρα κάποιες ερωτήσεις... Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος ανάβω τα φώτα ή όχι? Αν θες τα ανάβεις. Βακτήρια χρησιμοποιώ για το στρώσιμο ή όχι Αν θες ναι! Αν δεν θες οκ. Πάντως επιταχύνουν την διάρκεια στρωσίματος Πρώτα βάζω τα ψάρια, τα κοράλλια ή τα ασπόνδυλα? Πρώτα βάζεις ένα ψαράκι εφόσον στρωθεί, μετά συνεργείο καθαρισμού(σαλιγκάρια) και έπειτα ασπόνδυλα, ψάρια και κοράλια. Από κυκλοφορία είμαι καλά? Ονομαστική καλή είναι! Στην πράξη θα δεις αν είναι. Αυτά τα λίγα για αρχή!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Απο μετρήσεις τι λές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 28 Νοεμβρίου 2012 (edited) Αν τρέχει 4 μήνες το ενυδρείο σου πρέπει να είναι και στρωμένο...για ψαράκια και εύκολα κοράλλια,τα οποία θα προσθέσεις σταδιακά και όχι όλα μαζί. Παρόλα αυτά όμως καλό είναι να κάνεις και τις μετρήσεις σου. Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 28 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Γιατρε μου έναν οφθαλμίατρο τον θες και σύ. Η καλλίτερα έναν καφέ ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 28 Νοεμβρίου 2012 4 μέρες?.... Λολ....Αν δεν πιω καφέ δεν είναι να γράφω... Στο πρώτο μου ριφάκι περίμενα μόνο με 2 κομμάτια βράχο και σπασμένο κοράλλι υπόστρωμα 4 μήνες μέχρι να βάλω ζωντανά... Φυσικά τέτοιες περιπτώσεις σπανίζουν στις μέρες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheldor 28 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Χαχαχα μακάρι να ήταν 4 μήνες! Πάντως υπομονή έχω αρκετή. Από το διάβασμα που έχω ρίξει κατάλαβα ότι αυτό είναι το βασικότερο για ένα Reef ενυδρείο. Λοιπόν σήμερα έκανα τις πρώτες μου μετρήσεις pH: 8,0-8,1 NH4: 0,5 mg/l NO2: 0,3 MG/L NO3: 30mg/l PO4: 1,8mg/l KH: 10 Αλατοτητα 1024,5 Όλες οι μετρήσεις με test της JBL και αλατότητα με ρεφρακτόμετρο Και μια ερώτηση το skimmer της Dennerle έχει νόημα να το κρατήσω?Δεν βλέπω να κάνει κάτι. Με την πρώτη ευκαιρία εξάλλου θα αγοράσω ένα εξωτερικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Δεν είναι ακριβώς skimmer με όλη της σημασία της λέξης.... skimmer επιφανείας είναι και δεν έχει στην ουσία λόγο ύπαρξης !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheldor 28 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Κανένα πρόβλημα λοιπόν!! Μόλις έφυγε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος