Jump to content

sos επειγων

gregory32

Recommended Posts

εκει που το ph ηταν 7.2 εκανα αλλαγη νερου (ειχα να κανο καιρο) λιγο black water και ph /kh minus...

μεσα σε μιση ωρα το ph εγινε 8.6..

τα ψαρια τα πεξανε χασανε τα χρωματα τους.. (αρλεκινη καρδιναλιοι ροδοστομοι)

εκανα ξανα αλλαγη νερου το ph τωρα ειναι 7

μεσα σε λιγα λεπτα ????

τα ψαρια σινιλθαναι απο οτι βλεπω .

τι συμβαινει?

τα δισκακια μου!!!!!!!

Το μονο που μπορω να σου πω πανω σε αυτα που γραφεις (ως νεος στο forum) ειναι οτι καλητερα απο τις χειμηες (ph minus κ.λ.π.) ειναι η τιρφη. Αλα ποτε μεσα στο ενυδρειο!τιρφη με ph bafer και εναν εξουδετερωτη φωσφορικων για 2-3 μερες σε ενα φιλτρο μεσα στο δωχειο που ετιμαζεις το νερο μαλλων θα ηταν καλυτερο!

τα ψαρια κινουνται και πσιλοσινηλθαν..

αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι τα ψαρια αυτα ζουνε σε ph κατο απο 7 δηλαδη στο 7 δεν ειχαν προβλημα και στο 6.8 που ζουνε πεθαινουν?

πως επεσε ετσει αποτομα το ph αφου το ph/kh minus αργει να κανει δουλεια (εχω χρησιμοποιηση κι αλλεσ φορεσ)

θα εχω απωλειες συμφωνα με την εμπειρια σου?

δεν νομιζω να χασεις ψαρι αφου ειναι ολλα οκ τωρα!κατι ασχετο,το νεο νερο που βαζεις ειναι στη θερμοκρασια του ενυδρειου?

μέτρηση kh - gh ?

kh/gh δεν ξερο αυτην την στιγμη ειμαι στην δουλεια

χτεσ βραδη ολα καλα τα ψαρια ζονανεψαν παλι

σημερα προι το ph πηγε 7.4 και τα ψαρια ασπρισαν παλι!!!

εριξα λιγο ph/kh minus επεσε στα 7.2

τι να κανο!!

νομιζω πωσ η τηρφη την εχω καιρο και δεν κανει αλλο δουλεια

καποιος για βοηθεια

εκει που το ph ηταν 7.2 εκανα αλλαγη νερου (ειχα να κανο καιρο) λιγο black water και ph /kh minus...

μεσα σε μιση ωρα το ph εγινε 8.6..

Το PH τελικα ποσο πηγε 8.6 ?

αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι τα ψαρια αυτα ζουνε σε ph κατο απο 7 δηλαδη στο 7 δεν ειχαν προβλημα και στο 6.8 που ζουνε πεθαινουν?

ή 6,8 .... ?

Μας μπερδεψες λιγο ... :)

λαθοσ εκανα 6.8 πηγε

μετα 7.4 και με Ph/kh minus 7.2

τορα φοβαμαι για την συνεχεια

Πάμε πάλι από την αρχή και με λίγο καλύτερη και προσεκτικότερη σύνταξη, μπας και βγάλουμε άκρη. Πες μας πάλι το πρόβλημά σου με σωστούς αριθμούς αυτή τη φορά ώστε να καταλάβουμε και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να μην κάνουμε άλλες 50 ερωτήσεις ώστε να καταλάβουμε τι εννοείς.

Δώσε μας και τιμές από το νερό σου. pH, kH, GH. Τι υλικά έχεις στα φίλτρα σου και μια καλή περιγραφή...

Υ.Γ. Για διαφορές pH της τάξης του 0.4 τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτα.

αφου αγορασα πεχαμετρο το ph ηταν 6.9

μετα απο μια μερα βλεπω 7.2

τα ψαρια μια χαρα

αφου ειχα καιρο να κανο αλλαγη νερου περιπου 3 εβδομαδεσ εκανα μια αλλαγη 40 τισ εκατο λιγο black

water και εκανα μαλλον την χαζομαρα να βαλο και ph/kh/ minus για να ριξω λιγο το ph.

το ph επεσε αποτομα στους 6.8 και τα ψαρια ασπρισαν

αμεσωσ εκανα αλλαγη νερου και το ph ανεβηκε στα 7.2 τα ψαρια σινηλθαν

το πρωι βλεπο ph 7.4 και τα ψαρια ασπρα

εριξα λιγο ph /kh minus και το ph πηγε 7.2 τα ψαρια παλι σηνηλθαν (αν και αν καταλαβα καλα θα εχω απωλειες??)

η συνεχεια με ανησηχη

rio 240 με δυο φιλτρα eheim black water τηρφη(την εχο καιρο) περιπου ενα μηνα

φυτα διαφορα 11 ορεσ φοτισμος αρλεκινοι ροδοστομοι καρδιναλιοι 2 σαλιγγαρια κιτρινα γαριδες και δυο γατοψαρα 2 δισκους (κουκλακια)

το βραδι οταν κλεινουν τα φωτα λειτουργει η αντλια για οξυγονο

αφου αγορασα πεχαμετρο το ph ηταν 6.9

μετα απο μια μερα βλεπω 7.2

τα ψαρια μια χαρα

αφου ειχα καιρο να κανο αλλαγη νερου περιπου 3 εβδομαδεσ εκανα μια αλλαγη 40 τισ εκατο λιγο black

water και εκανα μαλλον την χαζομαρα να βαλο και ph/kh/ minus για να ριξω λιγο το ph.

το ph επεσε αποτομα στους 6.8 και τα ψαρια ασπρισαν

αμεσωσ εκανα αλλαγη νερου και το ph ανεβηκε στα 7.2 τα ψαρια σινηλθαν

το πρωι βλεπο ph 7.4 και τα ψαρια ασπρα

εριξα λιγο ph /kh minus και το ph πηγε 7.2 τα ψαρια παλι σηνηλθαν (αν και αν καταλαβα καλα θα εχω απωλειες??)

η συνεχεια με ανησηχη

rio 240 με δυο φιλτρα eheim black water τηρφη(την εχο καιρο) περιπου ενα μηνα

φυτα διαφορα 11 ορεσ φοτισμος αρλεκινοι ροδοστομοι καρδιναλιοι 2 σαλιγγαρια κιτρινα γαριδες και δυο γατοψαρα 2 δισκους (κουκλακια)

το βραδι οταν κλεινουν τα φωτα λειτουργει η αντλια για οξυγονο

Φίλε μου έτσι όπως το πας δεν θα μείνει ποδάρι απο τα Δισκάκια σου.

Με αυτά τα σκαμπανεβάσματα του πεχά το μόνο που κάνεις είναι να μειώνεις τον χρόνο ζωής του.

Κατα την γνώμη μου :

1. Ξεφορτώσου το Ph/Kh /minus

2. Ξεφορτώσου το Black Water

3. Καλιμπράρισε το πεχάμετρο

4. Κάνε μετρήσεις στο νερό της βρύσης σου και του ενυδρείου σου. Δες τις διαφορές. Κάτω του 3 ΚΗ υπάρχει περίπτωση το ph σου να ανεβοκατεβαίνει σαν τον δείχτη NASDAQ. :thumbup::):wub::excl:

5. Κάνε χρήση CO2 για να ρίχνεις το ph

6. Βρες σιγά σιγά με μετρήσεις πάντα πόσο νερό πρέπει να αναμίξεις για να πετύχεις το επιθυμητό KH και PH

7. Mην βιάζεσαι και μην πανικοβάλεσαι γιατί την πληρώνουν τα ψαράκια σου. Αυτό έπρεπε να το γράψω πρώτα.

Τέλος δεν απάντησες σε ότι σε ρωτάει ο Γιάννης (istellas). GH, KH κλπ.

Πρεπει να μας πεις ΚΗ και GH.

Edit:Πολυ σωστα τα λεει ο φιλος SW1IXC.

Έγινε επεξεργασία - AquaBoy

δεν εχω μετρησεις απο τις αλλες τιμες του νερου δηστυχως ειμαι στην δουλεια και θα παο μετα να μετρησω

θα σας ενημερωσω

Μου εχει συμβει να εχω μεταβολες του ph της ταξεως του 0,4 και 0,5 στην αρχη οταν ειχα δισκους και δεν ειχα απωλειες.Απλα πολλες βιβλιογραφιες λενε οτι μεταβολη της ταξεως του 0,2 μπορει να δικαιολογησει θανατο οχι οτι ειναι αιτια θανατου αλλα δικαιολογει θανατο.

Για να ηρεμήσουμε λίγο και να λέμε τα πράγματα πρακτικά όπως τα έχουμε βιώσει όλοι μας....

Διαφορές στο pH της τάξης του 0.3-0.4 δεν επηρεάζουν τα ψάρια τόσο πολύ ώστε να χάσουν τα χρώματά τους και να ψοφήσουν. Καλό ΒΕΒΑΙΩΣ είναι να αποφεύγονται.

Σταμάτα να ρίχνεις pH minus, γιατί πρόκειται για χημικό και δεν συνήσταται μαζί με δίσκους....

Όσο για το Black water, εγώ το χρησιμοποιώ και δεν είχα ποτέ προβλήματα. Απλά πρέπει να γνωρίζεις ότι ρίχνει το pH. Και θέλει με μέτρο και ΟΧΙ με τη σέσουλα.

Και πες μας μετρήσεις νερού...

Να σημειώσω ότι δεν ανέφερε πουθενά ο gregory 32 για αντιχλώριο μιάς και χρησιμοποιεί νερό βρύσης, (ελπίζω να του διέφυγε), και όπως είχε αναφέρει και ο badz d το νερό των αλλαγών είναι στη θερμοκρασία του ενυδρείου?

Όσο για τις μεταβολές του ph της τάξης του 0,3-0,4 θα συμφωνήσω με τον istellas καθώς έχω αντιμετωπίσει και εγώ χωρίς συνέπειες. Επίσης η χρήση του black water μάλλον συνιστάται στα δισκοενυδρεία, με μέτρο πάντα.

παιδια ολα καλα!

η χαζομαρα ηταν δικια μου διοτι ηθελα να ριξω λιγο το ph και χρησιμοποιησα ph/kh minus αντι να περιμενω

το co2 (carbon plus) που θελω να αγορασω ..

το ph σταθεροποιηθηκε στους 7.1 ολα καλα τα ψαρια ειναι καλα.

μια απωλεια ειχα ενα glow light tetra

φυσικα και βαζω αντιχλωριο

νερο βαζω απο την βρυση δεν εχω α/ο ακομα (ασε που ειναι και πανακριβα)

θα παρω παντος με την πρωτη ευκαιρια

το σαβατο-κυριακο θα παρουσιασο και το ενυδρειο με μετρησεις κτλ..

thanks

θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τις παραμετρους νερου ..

kh=4

gh=11

ph=7.1

nh3/nh4=0

no2=<0.1 / <0.3

no3 = κοκκινο ?? ταιζω πολυ? απλα βλεπω καποιες περιεργες συμπεριφορες

το test ειναι σταγωνες τις sera..

Το ανησυχητικο στις μετρησεις σου ειναι τα αυξημενα επιπεδα ΝΟ2 και ΝΟ3.Απο εκει και περα θα ηθελα να μας πεις αναλυτικα τι υλικα εχεις στα εξωτερικα φιλτρα σου,ποια μοντελα ειναι,καθε ποτε ταιζεις και τι ποσοτητες και καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου :lol:

παλια εκανα αλλαγη νερου το 40 τις εκατο πριν βαλο τους δισκους μια φορα την εβδομαδα...

δεν ειχα ποτε προβλημα γιατι τα ψαρια μου ηταν παρα πολυ καλα.

τελευταια δηστυχως λογο δουλειας καθε δυο εβδομαδες και μια φορα το αφησα τρεις εβδομαδες..

ταιζω αρκετα(σε ποσοτητα) .. παλια δυο φορες την ημερα μια προι μια βραδη τορα μια φορα την ημερα..

φυσικα στο μενου προστεθηκε και η καρδια βοδινου.

α/ο δεν εχω νομιζο πως ειναι χειροτερο να κανο αλλαγη νερου καθε εβδομαδα αφου το νερο απο την βρηση μπαινει κατευθηαν μεσα στο ενυδρειο και μετα αντιχλωριο? (παραμετροι νερου βρυσης kh=8 gh=13 ph= 7.4-7.5

το ενυδρειο ειναι 240 λιτρα rio juwel

2 φιλτρα εξωτερικα eheim

2217 με μακαρονια sera -μπλε σφουγγαρι -τα πετραδακια (δεν θυμαμαι πως τα λενε) της pappilon και ασπρο σφουγγαρι και τυρφη (την εχω ενα μηνα)

2215 με μακαρονια sera -μπλε σφουγγαρι -πετραδακια (pappilon) ασπρο σφουγγαρη

φωτισμος 11 ωρες και μετα αεραντλια οταν σβησουν τα φωτα λογο των φυτων..

χρησιμοποιο επισης και black water .

επισης εχω παθει και μια φοβια μετα απο αυτο που επαθα και θα ηθελα να μαθω το εξης

οταν κλεινουν τα φωτα μετα απο λιγο τα ψαρια χανουν ελαφρως τα χρωματα τους??

το πεχαμετρο παντως δειχνει 7.2 μονιμα .

επισης εκανα μια μικρη αλλαγη νερου ισα ισα για να καθαρησω τον πατο και να φυγουν οι ολλες ακαθαρσιες

Το μονο αρνητικο με τους δισκους αν θες πες το αρνητικο ειναι οτι η εβδομαδιαια αλλαγη νερου ειναι επιτακτικη και μαλιστα το minimum.Αν κανεις και δυο φορες την βδομαδα αλλαγη 20 % καθε φορα και οχι 40% μια φορα καλυτερο θα ηταν και οχι χειροτερο.Δυστυχως οι δισκοι θελουν ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ και με αλλαγες νερου μια τις 2 ή και 3 βδομαδες νομιζω οτι αν οχι τωρα αλλα μακροπροθεσμα θα εχεις προβλημα.Οσο για το αντιχλωριο δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο να βαζεις το νερο που θελεις να κανεις αλλαγη σε ενα μπιτονακι να προσθετεις αντιχλωριο και μετα να κανεις την αλλαγη σου και να μην βαζεις το αντιχλωριο κατευθειαν στο ενυδρειο.Αυτα απο εμενα και συγνωμη αν ημουν λιγο αποτομος

αφου καθαρισα τον πατο του ενυδρειου ανοιξα τα φιλτρα τα καθαρισα και αλλαξα την τυρφη.

το πεχαμετρο ειναι κολλημενο στους 7.3

το no3 κατεβηκε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...