Akridas66 27 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 27 Νοεμβρίου 2012 (edited) Καλημερα στην παρεα!!πριν 20 μερες πηρα και εγω ολο χαρα μια Ludwigia Repens Rubin για το ενυδρειο μου γιατι ηθελα ενα κατακοκκινο φυτο σαν τρελος...το θεμα ειναι οτι μου βγηκε πρασινοπο και μονο η κορυφη του ειναι ροδινη(γιατι κοκκινη δεν ειναι)...τι μπορει να φταει ρε παιδια γιατι ξενερωσα,υπαρχει περιπτωση να μου το πουλησανε για ρουπενς;;η να εχει εληψει πχ σε σιδηρο;;;υποστρωμα δεν εχω,βαζω ταμπλετες βυθου τις σερα και ριχνω καθε τρεις μερες 1μλ φλουρις και καθε τρεις μερες 2μλ φλουρις καλιο...η λιπανσει γινετε μερα παρα μερα εναλαξ....Εχω diy co2(2 1,5λ κοκα κολας) με diy διαχυτη by rasta....και 69 βατ σε 100 λιτρα ενυδρειο.... Φωτο πιο μετα γιατι τωρα βγαζω το ψωμι μου(κανοντας θεματα στο ΑΖ χιχιχιχιχιιιιι) Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2012 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα στην παρεα!!πριν 20 μερες πηρα και εγω ολο χαρα μια Ludwigia Repens Rubin για το ενυδρειο μου γιατι ηθελα ενα κατακοκκινο φυτο σαν τρελος...το θεμα ειναι οτι μου βγηκε πρασινοπο και μονο η κορυφη του ειναι ροδινη(γιατι κοκκινη δεν ειναι)...τι μπορει να φταει ρε παιδια γιατι ξενερωσα,υπαρχει περιπτωση να μου το πουλησανε για ρουπενς;;η να εχει εληψει πχ σε σιδηρο;;;υποστρωμα δεν εχω,βαζω ταμπλετες βυθου τις σερα και ριχνω καθε τρεις μερες 1μλ φλουρις και καθε τρεις μερες 2μλ φλουρις καλιο...η λιπανσει γινετε μερα παρα μερα εναλαξ....Εχω diy co2(2 1,5λ κοκα κολας) με diy διαχυτη by rasta....και 69 βατ σε 100 λιτρα ενυδρειο.... Φωτο πιο μετα γιατι τωρα βγαζω το ψωμι μου(κανοντας θεματα στο ΑΖ χιχιχιχιχιιιιι) Καλησπέρα (μαλλον καλύτερα ταιριάζει το καλημέρα) φίλε!! Η περιγραφή που έδωσες ταιριάζει σε Hygrophila Polysperma Rosanervig.. Μια φωτογραφία θα βοηθήσει να δούμε κι εμείς... Το αγόρασες από μαγαζί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 27 Νοεμβρίου 2012 (edited) Καλημερα Παναγιωτη...ναι και μαλιστα απο γνωστη αλυσιδα παναθεμα με...βασικα πονταρα στο οτι δεν θα πουλαγαν οτι να ναι...και τα υπολοιπα φυτα που ειχαν τα ηξερα και ειχαν τις σωστες ονομασιες...βεβαι δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ειναι μικρουλη ακομα...αυτο που παρατηρισα ειναι οτι τα πανω πανω φυλλα του(που μοιαζουν με ρουπενς) ροδιζουν οταν ριχνω το γενικο φλουρις,ενω μια βδομαδα που το αφησα χωρις λιπασμα(γιατι τρελαμενος απο ανχος και προβληματα εκανα οβερ ντοσινγκ με το καλιο και γεμισα μαυρη τριχοιδη αλγη)πρασιναν ολα ολα του τα φυλλα εως μπορω να πω οτι εγιναν λαχανη.... Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2012 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 27 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Aπο φωτισμο πως εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Συνολο 69 βατ,εχω μια Τ8 sylvania daylight 24 watt και μια T5 Jywel high lite natural 45 watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Πρώτα στείλε μας μια φωτογραφία για να μην κάμνουμε τσάπα υποθέσεις κα δεύτερων το φυτό όταν το αγόρασες ήταν κόκκινο και σου πρασίνισε , ή ήταν πράσινο εξ αρχής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Σιγουρα μια φωτογραφια θα βοηθησει πολυ ωστε να δουμε αν οντως ειναι αυτο το φυτο και σε τι κατασταση βρισκετε. Εσυ ρε Αγγελε δεν ξερεις οπτικα πως ειναι το φυτο που ηθελες να παρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα Παναγιωτη...ναι και μαλιστα απο γνωστη αλυσιδα παναθεμα με...βασικα πονταρα στο οτι δεν θα πουλαγαν οτι να ναι...και τα υπολοιπα φυτα που ειχαν τα ηξερα και ειχαν τις σωστες ονομασιες...βεβαι δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ειναι μικρουλη ακομα...αυτο που παρατηρισα ειναι οτι τα πανω πανω φυλλα του(που μοιαζουν με ρουπενς) ροδιζουν οταν ριχνω το γενικο φλουρις,ενω μια βδομαδα που το αφησα χωρις λιπασμα(γιατι τρελαμενος απο ανχος και προβληματα εκανα οβερ ντοσινγκ με το καλιο και γεμισα μαυρη τριχοιδη αλγη)πρασιναν ολα ολα του τα φυλλα εως μπορω να πω οτι εγιναν λαχανη.... εδώ δεν ξέρουν τι φέρνουν οι ίδιοι, πόσο μάλλον το τι πουλάνε... με τα φυτά υπάρχει γενικότερα ένα θέμα στην αναγνώριση ακόμα και από κάποιον σχετικά έμπειρο σε κάποιες περιπτώσεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιον ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί αρκετά ή σωστά (φυσικά εννοώ από τους υπαλλήλους οι οποίοι συνήθως έχουν γενικές γνώσεις πάνω στα κατοικίδια ζώα..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2012 Author #9 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Rastafian πανω κατω το ειχα δει απο το σαιτ της τροπικα και επειδη ηταν μικρο δεν ημουν 100% συγουρος και με επεισε το γεγονος οτι τα υπολιπα που ειχαν ηταν με τα σωστα ταμπελακια...ηταν πρασινο και με πολυ μικρα φυλλα,εδω και 2 μερες μεγαλωσαν ετσι πολυ και ροδισαν,αλλα θελω να ειμαι συγουρος γιατι αν δεν ειναι Rupens θα το βγαλω ή θα ψαξω να βρω ενα rupens...το καλο της υποθεσης ειναι οτι ηθελα 2-3(γιατι μου αρεσει το κοκκινο) και ειχε μονο ενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Νοεμβρίου 2012 Author #10 Share 27 Νοεμβρίου 2012 παρτε και αυτες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spikou 27 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Ludwigia Repens Rubin είναι. Σε λίγες μέρες και με 7-8 ώρες φωτισμό τα πιο πάνω φύλλα θα γίνουν κατακόκκινα ενώ τα χαμηλότερα θα έχουν μια πιο απαλή απόχρωση του κόκκινου και τα πολύ χαμηλά θα παραμείνουν ροζ πράσινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Τελικά ήταν αυτό που υποψιαζόμουν για αυτό σε ρώτησα για το χρώμα. Προφανώς ο πετσοπας δεν είχε το φυτό στις ανάλογες συνθήκες φωτισμού. Τώρα το έβαλες εσύ σε καλύτερο φωτισμό για αυτό τα πρώτα φύλα βγαίνουν κόκκινα. Από εδώ και περά τα νέα φύλα θα βγαίνουν κόκκινα και θα χαρείς το φυτάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Για να δουμε...γιατι το πηρα με μεγαλη χαρα και ψιλο τρομαξα μηπως επεφτα σε καμια απατη...ερωτησει τωρα...τα κοκκινα φυτα δεν ειναι αυτα που χρειαζωνται συμπληρωμα σιδηρου σε λιπασμα;;;αν ναι,καθε ποτε ή αλλιως πως το "βλεπουμε";; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 28 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Το τη χρειάζεται ακριβώς δεν μπορούμε να το δέσουμε κόμπο. Το φυτό δεν έχει ιδιαιτερότητες, αλλά αν θέλουμε να το δούμε έντονα κόκκινο τότε το φυτό θέλει πολύ φως (το έχεις) δυστυχώς χαμηλά νιτρικά 5 mg/l σε αντίθεση με άλλα φυτά που θέλουν αυξημένα νιτρικά, θέλει φώσφορο περίπου ~2 mg/l όχι παραπάνω λιγότερο ναι, και σίδηρο ~0,1 mg/l και όχι παραπάνω από 0,2. Και ένα Tip πρωσπάθα να μην εφαρμόζεις την εβδομαδιαία λίπανση, αλλά σπάστειν όσο μπορείς, ιδανικά αν έχεις χρόνο και όρεξη λίπαινε κάθε μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Οταν ειχα κοντα στο 0,7 βατ ανα λιτρο φωτισμο η αναπτυξη της ηταν σχετικα μετρια αλλα νορμαλ και το κοκκινο των φυλλων κανονικο, ενω απο οταν εφτασα σχεδον στο ενα βατ ανα λιτρο δεν την προλαβαινω, ειναι κατακοκκινη και βλεπω οτι μου εχει κολλωση και το πολυσπερμα που ειναι ρουφιχτρα και γρηγορης αναπτυξης φυτο. Θα συμφωνησω στα λεγομενα του Χρηστου αν και δεν ειχα ποτε τοσο χαμηλα νιτρικα μια που παιζω στα 20~30 ΝΟ3 και επισης να αναφερω οτι εχω και DIy υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 28 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Αυτό με τα νιτρικά Ρικαρδε ισχύει σε αρκετά κόκκινα φυτά αλλά είναι μια λεπτομέρεια που παρατηρείτε περισσότερο από χομπιστες δεν θα το βρεις σε κάποιο προφίλ εύκολα, εκτός αυτού πολλοί χομπιστες παρατήρησαν πιο έντονα χρώματα σε λάμπες με 3200 έως 3500 κελβιν. Αλλά όπως είπαμε αυτά είναι λεπτομέρειες που αυξάνουν ελαφριά το κόκκινο του φυτού, ο βασικός παράγοντας παραμένει ο φωτισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Χρηστο το ξερεις πως σεβωμε και διαβαζω την καθε πληροφορια σου, που βαζεις παντου και παντα και με βρισκουν καπως αντιθετο απο την προσωπικη μου εμπειρια με το συγκεκριμενο φυτο μια που τα νιτρικα μου οπως ειπα δεν ηταν ποτε τοσο χαμηλα και απο την αλλη σαν κοκκινο φυτο το χρωμα που αντανακλα στην ουσια ειναι το κοκκινο και απο οταν προσθεσα δυο λαμπες των 45 βατ στα 6400 κ το φυτο απογειωθηκε. Αυτες ειναι οι προσωπικες μου παρατηρησεις................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 28 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Ρικαρδε μιλάμε για λεπτομέρειες και όχι επί της ουσίας ίσος αν κατεβάσεις τα νιτρικά να δεις μια μικρή διαφορά που αν δεν στο έλεγαν ίσος να περνούσε και απαρατήρητη. Εγώ λόγο μάζας φυτών δύσκολα έχω νιτρικά πάνω από 5 και δεν έχω διάθεση για περεταίρω έξοδα ζουμιών και η δικιά μου ραπενς είναι η παρακάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Καταλαβαινω τη εννοεις και σιγουρα ο φωτισμος παιζει μεγαλο ρολο στην ολη καλη αναπτυξη του φυτου αλλα και απο την αλλη πολλων αλλων παραμετρων που με το νερο δυκτιου που εχω δυσκολα μπορω να αλλαξω καποιες καταστασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 28 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Εννοείτε πως μαζί με τον φωτισμό πάνε πακέτο όλα τα άλλα από ph έως ιχνοστοιχεία κτλ. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες το θέμα είναι πως και με λιγότερο τέλειες συνθήκες μπορείς να χαρείς και να ευχαριστηθείς ένα κόκκινο φυτό δεν είναι ανάγκη να είναι κατακόκκινο. Εκτός αυτού η ραπενς είναι από τα φυτά που υβριδίζουν πολύ εύκολα ακόμα και στην φύση με αποτέλεσμα να έχουμε ποικιλία στο σχήμα και στο χρώμα του φυτού. Μπορεί κάτω από ακριβώς ίδιες συνθήκες το ένα φυτό να γίνει κατακόκκινο και το άλλο λιγότερο κόκκινο. Και κάτι ακόμη, ποτέ δεν κάνω το λάθος να βασίζομαι μόνο στις δικές σου παρατηρήσεις και εμπειρίες. Εγώ προσπαθώ πάντοτε να συνδυάσω την προσωπική μου εμπειρία με την εμπειρία άλλων χομπιστων ώστε να βγάλω έναν μέσο όρο. Ότι γράφω δηλαδή δεν είναι 100% δικές μου παρατηρήσεις. Πχ αυτό με τα νιτρικά μπορώ να το πιστοποιήσω και εγώ γιατί όντος έχω λίγα νιτρικά αυτό με της λάμπες των 3200 κελβιν όμως όχι. Αλλά το έχω διαβάσει αρκετές φορές οπότε κάποια αλήθεια θα κρύβεται. Αν βασιζόμουν μόνο στις δικές μου παρατηρήσεις θα έγραφα ακόμη ποιο ανατρεπτικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Εννοειτε πως και εγω δεν βασιζομε μονο στις δικες μου παρατηρησεις και οι παραμετροι ειναι πολλοι και απο την εμπειρια του καθε ενος, απλα αναφερω και την δικια μου εμπειρια απο το συγκεκριμενο φυτο και παντα σε αναλογες παραμετρους. Οταν παιζω σε Gh 15~25 ακομα και ο σιδηρος πχ ειναι ενα αλλο θεμα για τα κοκκινα φυτα κυριως.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Νοεμβρίου 2012 Author #22 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Οποτε παιζουν και τα φωσφορικα...νιτρικα δεν ειχα ποτε μεχρι στιγμης πανω απο 10,αλλα φωσφορικα χχμμμ...πρεπει να παρω ενα τεστ να ξερω τι γινετε....πως τα κατεβαζουμε τα φωσφορηκα;;προτινεται η χρησβ αντιδωσφορου;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Μπορεις να παρεις ενα τεστ για να ξερεις που βαδιζεις αλλα οχι αντιφωσφορο και εωσφορους ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος