pisti88 26 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 26 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας, Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω και εγώ την προσπάθεια που κάνω εδώ και 3 μήνες για το νέο μου reef. Ενυδρειο: 450 λιτρα μαζί με το sumb που είναι περίπου 100 λίτρα sumb: Skimmer 2000l/h θερμοστάτης 300w αντλία επιστροφής 1000λιτρα αντιφώσφορο υαλοβάμβακας μισινεζα ζωντανός βράχος 5 κιλών άλγη αραγωνιτης 16 κιλα Α/Ο 3 Σταδιων με μοναδα απιονισμου Φιλτρανση ενυδρείου: EHEIM professionel 3 2075 εξωτερικο με γέμισμα με μακαρονι και βιομπαλες 45kg ζωντανος βραχος Κυκλοφορια: 2-3 jvp-102 5000l/h (αρχικά είχα 3 αλλά την αφαίρεσα την μία) Φωτισμός: 4 x T5 (2 Blue plus+2 white) σε λιγο θα αντικαταστισω με 1 Korallen-Zucht T5 Coral Light Fiji Purple και 1 Korallen-Zucht T5 Coral Light New Generation Παράμετροι νερού: ΝH4 : 0mg/l NO2 : 0mg/l NO3 : 25mg/l PO4 : 0mg/l pH :8.0-8.5 Kh : 7-8 Calcium: 380 Magnesium: 1450 Θερμοκρασια: 26-27,5C Αλατοτητα: 1.025 Τροφες....τι το καλυτερο από ποικιλία: Ocean Nutrition Formula One Flakes Ocean Nutrition Formula Two Flakes Ocean Nutrition Marine Pellet Ocean Nutrition Spirulina Flakes Ocean Nutrition Brine shrimp plus flakes Ocean Nutrition Prime reef flakes Tropical Bionautic Granulat Aquarium munster chlorella Aquarium munster Garlic Επίσης 1 φορά την εβδομάδα κατεψυγμένη και 1 φορά τροφή ποτισμένη με garlic guard όσο για τα κοράλλια 1 φορά την εβδομάδα φυτοπλακτόν και 1 ζωοπλακτόν της tropic marin Ψαράκια: 1 blue tang 1 niger triggerfish παρα πολυ ήσυχος λεω 1 zebrasoma desjardini salifin tang κιτρινουλης 1 three stripe damsel 1 azure damsel 1 neon damsel 1 tomato clownfish 2 ocellaris clownfish 2 black ocellaris clownfish mashroom green και red διαφορα σχεδια green sinularia xenia protopalynthoa sarcophyton Green star polyps Αυτά λοιπόν.....ωστόσο εάν έχετε κάποια παρατήρηση η οποία θα με βοηθούσε για το καλύτερο....δεκτή. Παρακάτω θα δείτε και κάποιες φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 26 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 26 Νοεμβρίου 2012 ομορφο ειναι ..βαλτο στο διαγωνισμο των νεων ενυδρειων ...http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79912&st=40&gopid=730111entry730111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 27 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 27 Νοεμβρίου 2012 καλημερα.πολυ αξιολογη προσπαθεια και ομορφο αποτελεσμα. μιας και υπαρχει ζωντανος βραχος πρεπει να στηριξεις την βιολογια του ενυδρειου σε αυτον και να καταργησεις τα υλικα τυπου siporax μιας και αποτελουν πηγη νιτρικων σταδιακα βεβαια και οχι μια και εξω. βγαλε και μια φωτογραφια απο το σαμπ αν μπορεις. θα σου πουν βεβαια περισσοτερα και οι πολυ πιο εμπειροι απο εμενα καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 27 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Καλή αρχή και από εμένα!! Η μόνη παρατήρηση είναι για το βιολογικό υλικό και εμένα! Γι’αυτο έχεις και τα νιτρικά σου στο 25! Κάνε ότι σου είπε ο ψαρουκλας και θα λύσεις το προβληματάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 27 Νοεμβρίου 2012 ....θα μπορούσες να παίξεις λίγο με το βράχο, μετακινώντας κάποια κομμάτια ώστε να δημιουργήσεις δυο ξεχωριστές ενότητες σαν νησίδες. Θα "ανασάνει" και αισθητικά, αλλά και πρακτικά από θέμα κυκλοφορίας ανάμεσά του. Αυτό που σου είπαν τα παιδιά για τα βιολογικά υλικά είναι σωστό. 'Έχεις πολύ βράχο και μπορεί άνετα να στήριξης την βιολογία σ αυτόν. Θα σου περισσέψει έτσι και το εξωτερικό φίλτρο !!! Κατά τ άλλα το έχεις καλά οργανωμένο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Πολυ να παιξεις με το βραχο.οχι λιγο Πολλοι εμισησαν τον πλουτο.τον γκουφη κανεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 27 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Πολλοι εμισησαν τον πλουτο.τον γκουφη κανεις... Δεν το σέλνω απο tapatalk :hysterical: Ωραίο φίλε μου! Ότι σου είπαν οι απο πάνω κάνε! Κατα τα άλλα μια χαρά! Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pisti88 27 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους. Μέχρι να ρίξω τα νιτρικά μου θέλω να έχω και το εξωτερικό για περισσότερη φίλτρανση τι μου προτείνεται να βάλω αντικαθιστώντας το μακαρόνι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους. Μέχρι να ρίξω τα νιτρικά μου θέλω να έχω και το εξωτερικό για περισσότερη φίλτρανση τι μου προτείνεται να βάλω αντικαθιστώντας το μακαρόνι; Aπο τη στιγμη που ο ζωντανος βραχος εχει αναλαβει τη βιολογια δε σου χρειαζεται.Εκτος κι αν βαλεις εκει ανθρακα κι αντιφωσφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 27 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 27 Νοεμβρίου 2012 σωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
pisti88 29 Νοεμβρίου 2012 Author #11 Share 29 Νοεμβρίου 2012 ωραια θα το κάνω και ετσι για λίγο καιρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 29 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 29 Νοεμβρίου 2012 πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!μπραβο :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 29 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 29 Νοεμβρίου 2012 Το μακαρονι πρεπει σιγουρα να βγει,οπως σου ειπαν και τα παιδια,αλλα οχι με την μια....Βγαλτο σε δωσεις. ΥΓ Το ενυδρειο ειναι πολυ ωραιο οντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 30 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 30 Νοεμβρίου 2012 Πολύ ωραίο ενυδρείο να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος