Jump to content

μωρα δισκακια 20 μερων θα μεινουν ορφανα αν......

badz_d

Recommended Posts

.....αν δεν με βοηθησει καποιος!γεια σας και ευχαριστω προκαταβολικα!Εχω ενα ζευγαρι δισκων με 30-40 δισκομωρα 20 μερων σε bear-botom!ειναι η πρωτη γεννα που παει καλα!τα μωρα τρωνε αρτεμια μονα τους!Το προβλημα ειναι οτι πριν μερες η θυληκια εμφανισε τρυπες στο κεφαλι ,δεν τρωει, και ειναι ψιλομαυρη απο μπλε που ηταν.Τι να κανω?να χωρισω το ζευγος απο τα μωρα και να κανω θεραπεια με ιχνοστοιχεια (δεν εχω Α\Ο)?θα τα καταφερουν μονα τους τα μωρα απο τοσο νωρις? :)

Τα μωρα δεν θα εχουν κανενα απολυτως προβλημα μετα απο 10 με 15 μερες εφοσον τα μικρα αρχισαν να κολυμπουν μπορεις να τα μεταφερεις σε ξεχωριστο χωρο.Αρα εσενα που λες οτι ειναι 20 μερων δεν θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα απλα συχνο ταισμα minimum 5 φορες την ημερα και καθημερινες αλλαγες νερου.Τωρα για την τρυπα στο κεφαλι απο οτι μπορεσα να δω σε κατι βιβλια που εχω οφειλεται λενε σε ελλειψη βιταμινης D,ασβεστιου και φωσφορου δηλ λεει με λιγα λογια οτι οφειλεται σε κακη διατροφη.Βεβαια αναφερει οτι μπορει να ειναι και απο μαστιγα στο πεπτικο συστημα που εμποδιζει την απορροφηση του φαγητου και αυτων των θρεπτικων στοιχειων. Μπορει να επουλωθει αμα βαζεις πολυβιταμινες που περιεχουν τα προαναφερθεντα στοιχεια στην τροφη τους.Και καλο θα ηταν να απομακρυνες τα μικρα και τον αρσενικο ωστε να ηρεμησει λιγο το ψαρι και να δεχθει και την πολυβιταμινη και σε λιγες βδομαδες η τρυπα στο κεφαλι θα εχει κλεισει.Αν δεν τρωει καθολου παει να πει οτι ειναι καιρο η πληγη και εχει προσελκυσει βακτηρια και πρωτοζωα αρα θα χρειαστει περαιτερω θεραπεια.

Έγινε επεξεργασία - pan

Αυτο προτεινω να την αφησεις μονης της χωρις φωτισμο και να παρακουλουθεις το ψαρι για το επομενο 24ωρο αν φαει εστω και ελαχιστο τα πραγματα πανε καλα.Αλλιως προτεινει τεσσερις μεθοδους με φαρμακα.Θα σου προτεινα να κανεις το πρωτο με συχνες και μεγαλες σε διαρκεια αλλαγες νερου να ανεβασεις την θερμακρασια στους 32 και να δεις αν θα φαει εστω και ελαχιστα φαι με τις πολυβιταμινες και σαν εσχατη λυση να χρησιμοποιησεις φαρμακα.Καλη συνεχεια και περιμενουμε την εξελιξη του ψαριου σου.Ευχομαι να πανε ολα καλα.

εχω τα'ι'σει με συριγκα τροφης στο χερι και κατι ειχα κανει με αλλα ψαρια παλαιοτερα!θα δω τι θα κανω :) !Ευχαριστω για την βοηθεια!

Σημερα θα χωρισω τα μωρα αλλα δεν ξερω 1-εκτος απο ζωντανη αρτεμια τι αλλο να τα'ίζω 2-να τα βαλω σε νεο ενυδρειο με υποστρομα ή να τα αφησω στο bear-botom?

1. Αν μπορούν να φάνε τροφή εμπορίου για μωρά ρίξτους αλλίως η αρτέμια είναι ότι πρέπει προς το παρόν.

2. Άφησε τα ακόμα στο bare bottom μέχρι να πάρουν λίγο τα πάνω τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...