eirini355 25 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 25 Νοεμβρίου 2012 γεια σας και απο μενα! εχω ενα 30λιτρο ενυδρειο στρωμενο εδω και ενα χρονο. αυτη την στιγμη βρισκονται μεσα ενα αρσενικο και δυο θυληκα γκαπι. Οι μετρησεις ειναι κανονικες. Το προβλημα ειναι οτι τις 2 τελευταιες μερες ο αρσενικος φαινεται αρρωστος. Δεν εχει ορεξη να φαει (τρωει το φαγητο και αμεσως το βγαζει) και καθεται στο βυθο. χθες τα κακά του ήταν σαν μια τεραστια ασπρη κλωστη. Σημερα δεν υπάρχει αυτη η κλωστη ωστόσο παραμένει νοθρο το ψαρι. μου φαινεται και αρκετα αδυνατισμενο. δεν εχω αλλο ενυδρειο για καραντινα. Θα ήθελα την βοηθεια σας για να το βοηθησω. υγ. η θερμοκρασια ειναι σταθερα στους 25 και προσθεσα και λιγο ενυδρειακο αλατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 25 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 25 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Κάνε τον κόπο και συμπλήρωσε τη φόρμα διάγνωσης. Την βρίσκεις από εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739&pid=602958&st=0entry602958 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 25 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 25 Νοεμβρίου 2012 Mod note Το θέμα μεταφέρθηκε στην κατηγορία των ασθενειών Link to comment Share on other sites More sharing options...
eirini355 25 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 25 Νοεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Αρρωστο guppy. Δεν ξερω αν φταει το λιπασμα που εβαλα για την ανουμπια γιατι απο τοτε παρατηρησα την αλλαγη. εχουν ημερομηνια ληξης αυτα; ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:30 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): 60 λτ sera, ανθρακα και σφουγγαρι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): ενας χρονος - Ψάρια (είδη και αριθμός): τρια γκαππυ, ενα αρσενικο και δυο θηλυκα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): μια φορα το μηνα το 40% ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ -Το τεστ που εχω δειχνει μονο με χρωμα αν εχει αμμωνια. Δειχνει πως δεν εχει. Επισης εχω παει δειγμα σε πετ σοπ και μου παν οτι ειναι καλο το νερο - Θερμοκρασία: 25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: της σερα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: guppy αρσενικο - Ιστορικό Ψαριού: βρισκεται περοπου 4 μηνες στο ενυδρειο - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): περιττωματα σαν ασπρη κλωστη, νοθροτητα, ανορεξια, απομονωση - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: οταν ειχα πρωτοπαρει το ενυδρειο ich σε χρυσοψαρο ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -καμια θεραπεια. μονο ενυδρειακο αλατι ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: δεν τον βλεπω να επιζει ανησυχω ομως για τα υπολοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 25 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 25 Νοεμβρίου 2012 Κατά την άποψη μου υπάρχουν κάποια λάθη στο ενυδρείο... Καταρχάς τα λίτρα είναι λίγα για το συγκεκριμένο είδος... επίσης διαφωνώ με τις αλλαγές μου φαίνονται πολύ λίγες.... γενικά τεστ κάνεις φωσφορικά κτλ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eirini355 25 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 25 Νοεμβρίου 2012 οχι, δεν κανω αυτες τις μετρησεις. υποτιθεται οτι οι συμβουλες που μου δινουν απο το μαγαζι ειναι και οι σωστες καθως ασχολειται αποκλειστικα και μονο με τα ενυδρεια. αλλα κατι πια δεν παει καλα. δεν ξερω τι να πω και ποιον να εμπιστευτω. υποτιθεται οτι ξερει καποιος που εχει γνωστο μαγαζι με ενυδρεια αποκλειστικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 26 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 26 Νοεμβρίου 2012 (edited) Αν ΑΥΤΟΣ σου πρότεινε τα γκαπυ για αυτο το ενυδρείο όχι δεν σου δίνει καλές συμβουλες.... Τι διατροφη τους κανεις? Ενυδρειακο αλατι γτ βαζεις το νερο βρυσης ειναι αρκετα σκληρό... Το μονο που μετρας ειξαι ξιτρικα? Προετοιμασία νερου στις αλλαγες κανεις? Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2012 - Αντώνιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 26 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 26 Νοεμβρίου 2012 Χωρίς μετρήσεις δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις εικόνα του ενυδρείου σου αλλά ούτε και εμείς για να σε βοηθήσουμε. Πρέπει να προμηθευτείς υγρά τεστ μιας που είναι απαραίτητα για την διατήρηση ενός ενυδρείου δίνοντας μας της βασικές τιμές των παραμέτρων του νερού μας. Επίσης πρέπει να βάλεις μερικές καθαρές φωτογραφίες για να δούμε σε πια κατάσταση βρίσκετε αυτή την στιγμή το ψάρι! Οι αλλαγές του νερού που κάνεις είναι πολύ μακρινές η μια με την άλλη. Συνίσταται να ακλουθούμε μια ρουτίνα με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού στο 30% του συνολικού μας όγκου. Επίσης αν το φίλτρο σου έχει μόνο σφουγγάρια και άνθρακα τότε υπάρχει πρόβλημα και δυστυχώς δεν μπορεί να φιλοξενήσει με αυτή την μορφή ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος