Jump to content

Από Reef Σε Μεσογειακό

fitos100

Recommended Posts

Είχα φτιάξει ένα ενυδρείο σαν reef, αλλά τωρα που μετακόμισα και λόγω κρίσης το γύρισα σε μεσογειακό.

Το ενυδρείο πάει μια χαρά, αλλαγές γίνονται απευθείας από θάλασσα και μέσα υπάρχει ζωντανός βράχος και άμμος. Από ψάρια έχω ένα σαργό, γείλους και ένα ψάρι βυθού. Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από λίγο καιρό στο ενυδρείο μου φάνηκαν 4-5 αστερίες μικροί, που βγήκαν λογικά από αυγά που πρέπει να υπήρχαν μέσα στους βράχους.

Χθες, εκεί που ήμουν στη θάλασα και έβαζα την παγίδα μου για ψάρια, είδα μπροστά μου 3 ανεμώνες Actinia equina ή όπως τις φωνάζουν ντομάτες. Πήρα τις δύο και τις έβαλα στο ενυδρείο. Το θέμα είναι ότι αφού τις έριξα στο ενυδρείο, αυτές κατέληξαν στο πίσω μέρος των βράχων, όπου φαντάζομαι ήταν γιατί είχε λιγότερο φως. Η μία το βράδυ που σβήσανε τα φώτα, κινήθηκε σ' όλο το ενυδρείο αλλά κατέληξε πάλι στο πίσω μέρος του ενυδρείου.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η κυκλοφορία μου. Όταν είχα το reef δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα με την κυκλοφορία μου, αλλά τώρα με το μεσογειακό μου φαίνεται ότι είναι παραπάνω από όσο πρέπει. Για κυκλοφορία έχω δύο tunze 6025, 2500l/h ο καθένας. Επίσης έβαλα για αντλία επιστροφής μια eheim 1000l/h, η οποία κτυπά απευθείας στην επιφάνεια. το ενυδρείο μου είναι κύβος κατά συνέπεια να δεν έχει τόσο μεγάλο μήκος. (130 Λίτρα). Υπόψιν ότι η κυκλοφορία είναι συνεχόμενη.

Στη φωτό φαίνεται το ενυδρείο μου όταν ήταν reef. Σ αυτή τη θέση έχω τους κυκλοφορητές ακόμη.

Επίσης πως υπολογίζουμε την κυκλοφορία βάση των λίτρων του ενυδρείου μας????

post-16598-0-14673300-1353796487_thumb.jpg

post-16598-0-94168800-1353796497_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...