petros4 22 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον παιδια εχω ενα ενυδρειο γυρο στα 100 και λιτρα ....το προβλημα ειναι το εξης πιανει τριχοηδη αλγη και μπιχλα παντου και ριχνω το βαρος στο φωτισμο ο οποιος ειναι 2 λαμπες φθορειου απλε με φως ημερα και οι δυο μαζι στα 36 watt τι πρεπει να κανω τωρα ειμαι αναγκασμενος να ξεστησω το ενυδρειο να φιλοξενησω αλλου τα ψαρια να αλλαξω χαλικι και να καθαρισω ενα ενα ολα τα διακοσμιτικα ξυλα και πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 22 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον παιδια εχω ενα ενυδρειο γυρο στα 100 και λιτρα ....το προβλημα ειναι το εξης πιανει τριχοηδη αλγη και μπιχλα παντου και ριχνω το βαρος στο φωτισμο ο οποιος ειναι 2 λαμπες φθορειου απλε με φως ημερα και οι δυο μαζι στα 36 watt τι πρεπει να κανω τωρα ειμαι αναγκασμενος να ξεστησω το ενυδρειο να φιλοξενησω αλλου τα ψαρια να αλλαξω χαλικι και να καθαρισω ενα ενα ολα τα διακοσμιτικα ξυλα και πετρες Καλησπερα καθαρισε το ενυδρειο απο την αλγη οσο μπορεις καθαρισε το φιλτρο σου κανε μια αλαγη νερου 50 λιτρα και σκεπασε το τελειος για 3 μερες καθολου φως πιστευω θα σου παει καλα κατα τη γνωμη μου Ευχαριστω!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 28 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου αλλα δν νομιζω να ειναι αυτη η λυση κατα τι γνωμη μου αδυνατον να εξαφανιστη τοση μπιχλα και αλγη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 29 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 29 Νοεμβρίου 2012 Εαν δεν ειναι αυτη η λυση χωρις να το εχεις δοκιμασει τοτε βρες κατι αλλο Ευχαριστω!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 30 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 30 Νοεμβρίου 2012 δειξε μας μια φωτογραφια του ενυδρειου να δουμε πως ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 1 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Λοιπον παιδια εχω ενα ενυδρειο γυρο στα 100 και λιτρα ....το προβλημα ειναι το εξης πιανει τριχοηδη αλγη και μπιχλα παντου και ριχνω το βαρος στο φωτισμο ο οποιος ειναι 2 λαμπες φθορειου απλε με φως ημερα και οι δυο μαζι στα 36 watt τι πρεπει να κανω τωρα ειμαι αναγκασμενος να ξεστησω το ενυδρειο να φιλοξενησω αλλου τα ψαρια να αλλαξω χαλικι και να καθαρισω ενα ενα ολα τα διακοσμιτικα ξυλα και πετρες Αν μας εδινες περισσότερες πληροφορίες όπως κάποιες μετρήσεις ή το πόσες ώρες έχεις τις λάμπες αναμένες ίσως να μπορουσε κάποιος να σε βοηθήσει.Καταρχην τα watt ειναι λίγα σε σχέση πάντα με τα λίτρα του ενυδρειου.Επίσης δεν μας λές αν έχεις φυτά αληθινά ή ψευτικα. Επίσης η λύση που σου έδωσε ο φίλος πιό πάνω είναι σωστή και λυνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των άλγεων.Σκεπάζοντας το ενυδρειο για 3-4 μέρες δεν φωτίζεται από πουθενά και έτσι οι άλγες δεν έχουν από που να τραφουν(φώς δηλαδή) και πεθαινουν. Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν ανέβαζες και μία φωτό να δουμε και τι ειδους άλγες έχεις. Αν δεν δοκιμάζουμε πάντως δεν μπορουμε να ξερουμε άν κάτι θα ειναι επιτυχημενο ή όχι... Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 1 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Καλησπερα φιλε μου. Θα συμφωνησω με τους προλαλισαντες αυτα που σου ειπαν. Ειχα και εγω ενα παρομοιο προβλημα. Εμενα το ενυδρειο ειναι με ψευτικα και ειχα κλειση τα φωτα δεκα μερες και σκεπασμα με κουβερτα.Σε πληροφορω οτι δεν εμεινε τιποτα.Τωρα ομως θελει λιγο προσοχη οταν θα ανοιξεις τα φωτα. Θα τα αναψεις σαν αρχη μονο τεσερεις ωρες, μετα ανα μια εβδομαδα θα ανεβαζεις σταδιακα μιση ωρα μεχρει να φτασεις τις ωρες που θελεις. Το ολο ενχειριμα θελει υπομονη για να εχεις αποτελεσμα. Καλη συνεχεια! Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2012 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα φιλε μου. Θα συμφωνησω με τους προλαλισαντες αυτα που σου ειπαν. Ειχα και εγω ενα παρομοιο προβλημα. Εμενα το ενυδρειο ειναι με ψευτικα και ειχα κλειση τα φωτα δεκα μερες και σκεπασμα με κουβερτα.Σε πληροφορω οτι δεν εμεινε τιποτα.Τωρα ομως θελει λιγο προσοχη οταν θα ανοιξεις τα φωτα. Θα τα αναψεις σαν αρχη μονο τεσερεις ωρες, μετα ανα μια εβδομαδα θα ανεβαζεις σταδιακα μιση ωρα μεχρει να φτασεις τις ωρες που θελεις. Το ολο ενχειριμα θελει υπομονη για να εχεις αποτελεσμα. Καλη συνεχεια! μα καλά θα μας τρελάνεις? ένα στολίδι φυτεμένο Rio125 δεν έχεις εσύ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 2 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 2 Δεκεμβρίου 2012 χααχχααχαχχα..... το ιδιο ακριβως σκευτηκα και εγω μόλις το διάβασα αλλά πρέπει να είναι άλλο ενυδρείο αυτο.... Είπα και εγώ, τόση παρουσίαση αναλυτικη με βιντεο κλπ πλάκα μάς κάνει??...χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος