meteoman_79 21 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Έχω 70λιτρο ενυδρείο, στο οποίο θέλω να το μετατρέψω σε βιοτοπικό Αμαζονίου.... Ήδη άλλαξα την άμμο και είμαι στη διαδικασία πλατανόφυλλων και blackwater και θα προσθέσω pistia στην επιφάνεια.... Βασικά ψάρια είναι τα Neon Tetra....Είναι 4 θέλω να τα κάνω 8.... Εκτός από τα Neon που τα λατρεύω και μου αρέσουν, θέλω να προσθέσω κάποια νανοκιχλίδα ή ένα μικρό κοπαδάκι corry panda..... Βάση των λίτρων μου, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο είδος, που θα μπουν μαζί με τα Neon μου.... Διάβασα και είμαι σε αυτά: http://www.seriouslyfish.com/species...amma-borellii/ http://www.seriouslyfish.com/species...a-cacatuoides/ http://www.seriouslyfish.com/species...-altispinosus/ Στο δεύτερο έχω ήδη 2 θηλυκά και ή θα δώσω το ένα ή θα κρατήσω ένα και θα ψάξω για αρσενικό......Είναι λίγο επιθετικά βέβαια, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει ήρεμη νανοκιχλίδα Δεδομένων των λίτρων είμαι για ζευγάρι κι όχι χαρεμάκι..... Τι λέτε? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 21 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 21 Νοεμβρίου 2012 τα apistograma cacatουides νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη αντι για πλατανοφυλλα βαλε φυλλα cattapa , εχεις οσμωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteoman_79 21 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 21 Νοεμβρίου 2012 On 21/11/2012 at 5:57 ΜΜ, το μέλος piranhas2 έγραψε: τα apistograma cacatουides νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη αντι για πλατανοφυλλα βαλε φυλλα cattapa , εχεις οσμωση? όχι δεν έχω ΑΟ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 21 Νοεμβρίου 2012 (edited) Καλησπέρα και απο μένα και με το καλό να μας έρθεις προς Αμερική μεριά Τα apistogramma cacatuoeides είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα λίτρα σου και ο συνδυασμός σου με τα tetra είναι μια χαρα. Στα λίτρα αυτά καλύτερα να πας για ζευγάρι και όχι χαρεμάκι. Φρόντισε να έχεις κρυψώνες στο ενυδρείο σου (πχ κομμένες καρύδες) και όσο μπορείς φυτεμένο.Να είσαι σίγουρος πως αν τα προσέξεις θα σε ανταμείψουν με τις συμπεριφορές τους. Και ναι μπορεί να είναι μικρά, μπορεί να είναι γενικά ειρηνικά αλλά είναι νανοκιχλίδες. Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2012 - fantazio77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 21 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 21 Νοεμβρίου 2012 χωρις οσμωση μην βαλεις apistograma η ramirezi τα ψαρια δεν θα εχουν συμπεριφορα και σωστα χρωματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Εγώ πάντως κοντεύω χρόνο με το ζευγάρι apistogramma που έχω, χωρίς όσμωση και μια χαρά είναι τα χρώματά τους και γέννες έχω κάθε λίγο και λιγάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 21 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 21 Νοεμβρίου 2012 δεν ξερω αμα εχεις και γεννες λογικα θα ειναι κομπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteoman_79 21 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 21 Νοεμβρίου 2012 On 21/11/2012 at 6:20 ΜΜ, το μέλος fantazio77 έγραψε: Εγώ πάντως κοντεύω χρόνο με το ζευγάρι apistogramma που έχω, χωρίς όσμωση και μια χαρά είναι τα χρώματά τους και γέννες έχω κάθε λίγο και λιγάκι. Το ενυδρείο τρέχει από 01/2011 είχα βυθό χαλίκι και από ψάρια Neon Tetra, 3 Apistogramma cacatuoides (1M - 2F) και Otocinclus.... Οι μετρήσεις μου ήταν ph 7.6, Kh 6, Gh 10 και όλα ήταν οκ Τα apisto μου έκαναν 4 γέννες και δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρατήσω κάποια από τα μικρά..... Πριν ένα περίπου μήνα ψόφησε το αρσενικό και έμεινα με δύο θηλυκά Τώρα με ευκαιρία μια μετακόμιση που έκανα, άλλαξα το χαλίκι με λευκή χαλαζιακή άμμο και θα κάνω και τις υπόλοιπες αλλαγές για Ν. Αμερική μεριά..... Τώρα έχω 4 Neon και όπως σας ανέφερα ήθελα τις συμβουλές σας..... Αυτά για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.... Απλά είμαι στο να ψάξω αρσενικό ή να δώσω και τα 2 θηλυκά και να αλλάξω νανοκιχλίδα..... Σε ΑΟ δεν θα πάω και σκέφτομαι το blackwater, επειδή όμως χάθηκα από το διάβασμα στις πολλές κιχλίδες, για υτό ζητώ τις συμβουλές σας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Κοίτα να δείς τα wild caught ψαράκια θέλουν μαλακό νεράκι και στα ποτάμια τα οποία βρίσκονται έχουν ph που κυμαίνεται απο 5 εώς 7. Τα ψάρια όμως που κυκλοφορούν στο εμπόριο που προέρχονται απο αρκετές αναπαραγωγές σε αιχμαλωσία ζουν άνετα και σε 7.5 ph και μέτριας σκληρότητας νεράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις να κρατήσεις ψαράκια απο τις γέννες των απίστο θα πρέπει να αποχωριστείς τα tetra ή να φτιάξεις ενυδρείο γεννήστρα. Τα tetra είναι απο τους καλύτερους θηρευτές του γόνου Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteoman_79 21 Νοεμβρίου 2012 Author #11 Share 21 Νοεμβρίου 2012 On 21/11/2012 at 6:31 ΜΜ, το μέλος fantazio77 έγραψε: Η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις να κρατήσεις ψαράκια απο τις γέννες των απίστο θα πρέπει να αποχωριστείς τα tetra ή να φτιάξεις ενυδρείο γεννήστρα. Τα tetra είναι απο τους καλύτερους θηρευτές του γόνου Ναι.....θα είμαι πιο έτοιμος αυτή τη φορά για να πάρω μια γεννήστρα, αλλά ο λόγος που έχανα το γόνο δεν ήταν τα Neon αλλά ο αρσενικός, ο οποίος τα έτρωγε.... Έχω την εντύπωση ότι αυτά που τρώνε το γόνο είναι τα Cardinal κι όχι τα Neon Κι όταν λέω τα έτρωγε το εννοούσα.... Δεν τα έβαζε στο στόμα και τα μετακινούσε όπως έκαναν τα θηλυκά, αλλά μόλις τα έπαιρνε στο στόμα τα έφτυνε και ήντουσαν νεκρά.... Έπρεπε να είχα χωρίσει τον αρσενικό, ή να πάρω τη θηλυκιά με το γόνο σε άλλο ενυδρείο...... Οπότε είναι δοκιμασμένο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Εννοείται ότι προτείνεται ο αρσενικός να απομακρύνεται απο το γόνο απλά μερικές φορές και οι δύο προσέχουν τα μικρά εξίσου καλά. Είπαμε είναι κιχλίδες, το κάθε ψαράκι έχει το δικό του χαρακτήρα. Και τα cardinal και τα neon βλέπουν τον γόνο για μεζέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteoman_79 21 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 21 Νοεμβρίου 2012 On 21/11/2012 at 6:47 ΜΜ, το μέλος fantazio77 έγραψε: Εννοείται ότι προτείνεται ο αρσενικός να απομακρύνεται απο το γόνο απλά μερικές φορές και οι δύο προσέχουν τα μικρά εξίσου καλά. Είπαμε είναι κιχλίδες, το κάθε ψαράκι έχει το δικό του χαρακτήρα. Και τα cardinal και τα neon βλέπουν τον γόνο για μεζέ! Άρα προτείνεις να κρατήσω τη μία θηλυκιά και να ψάξω για αρσενικό και μάλιστα σαν και αυτόν που είχα (Orange Flash)..... Γιατί ίσως τα borelli να είναι πιο ήσυχα, φιλειρηνικά? Τι λέει η εμπειρία σου? Και ποιο μπορώ να βρω πιο εύκολα? Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 21 Νοεμβρίου 2012 (edited) Εγώ θα σου πρότεινα ακριβώς αυτό. Να κρατήσεις μία θυληκιά και να της βρείς έναν μορφονιό. Τα λίτρα σου είναι κάπως λίγα για να έχεις χαρεμάκι. Να ξέρεις ότι στην αρχή θα έχεις κυνηγητά μια και η θυλυκιά έχει ήδη οριοθετήσει τη περιοχή της. Για τα borelli προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά απο όσα έχω διαβάσει και σε φόρουμς και σε προφιλάδικα θεωρούνται ήρεμα ψαράκια χωρίς να είναι όμως κανόνας. Τα borelli ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν. Τα cacatu είναι πιο εύκολα. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση και στην ενότητα των καταστημάτων ή να βάλεις μια αγγελία. Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2012 - fantazio77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteoman_79 21 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 21 Νοεμβρίου 2012 On 21/11/2012 at 7:47 ΜΜ, το μέλος fantazio77 έγραψε: Εγώ θα σου πρότεινα ακριβώς αυτό. Να κρατήσεις μία θυληκιά και να της βρείς έναν μορφονιό. Τα λίτρα σου είναι κάπως λίγα για να έχεις χαρεμάκι. Να ξέρεις ότι στην αρχή θα έχεις κυνηγητά μια και η θυλυκιά έχει ήδη οριοθετήσει τη περιοχή της. Για τα borelli προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά απο όσα έχω διαβάσει και σε φόρουμς και σε προφιλάδικα θεωρούνται ήρεμα ψαράκια χωρίς να είναι όμως κανόνας. Τα borelli ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν. Τα cacatu είναι πιο εύκολα. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση και στην ενότητα των καταστημάτων ή να βάλεις μια αγγελία. Έχεις δίκιο...ήδη οι δύο θηλυκές μου έχον οριοθετήσει το ενυδρείο και ας έχει γίνει νέο setup.... Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου..... Ίσως να χρειαστώ και τη βοήθειά σου αλλά και των άλλων "Αμερικάνων" στο μέλλον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε φίλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 21 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Τα Mikrogeophagus altispinosus που έχεις ως τρίτη επιλογή δεν μπορούν να μπούν σε αυτά τα λίτρα. Μιλάω και από προσωπική εμπειρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος