Jump to content

Diy Co2 Και Ψαρια

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!! Έφτιαξα diy co2 με την γνωστή διαδικασία του μπουκαλιού και για την διάχυση του έβαλα μια πολύ μικρή αερόπετρα όπου το co2 βγαίνει με πάρα πολύ μικρές φυσαλίδες και με την ροή του φίλτρου πάνε σχεδόν σε όλο το ενυδρείο. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ..... έτσι όπως γεμίζει το ενυδρείο μικρές μικρές φυσαλίδες δεν είναι επικίνδυνο για τα ψάρια να το αναπνέουν ή για το ancistrus μου την έχει καταβρεί να κάθεται πάνω στην αερόπετρα??

Αν τα επιπεδα co2 ειναι υψιλα και βλεπεις τα ψαρια να αναπνεουν απο την επιφανεια τοτε εχεις προβλημα,αν οχι τοτε εισαι οκ.

Να σου πω πως με την αεροπετρα δεν προκειτε να κανεις δουλεια και πρεπει να βρεις αλλον τροπο διαχυσης.

Οκ. Για ποιό λόγο δεν κάνει δουλειά η αερόπετρα? Το θέμα μας δεν είναι να βγαίνουν πολύ μικρές φυσαλίδες, να πηγαίνουν όσο το δυνατόν σε μεγάλη επιφάνεια του ενυδρείου και να παραμένουν περισσότερο στο νερό με την γρήγορη ροή του φίλτρου?? Κάπου διάβασα οτι ο κεραμεικός διαχυτής δεν κάνει σε diy, η αερόπετρα δεν κάνει, η έξοδος του φίλτου έχει ένα σημείο που μπορείς να συνδέσεις το σωληνάκι δεν κάνει γιατί βγάζει το co2 με μεγάλες φυσαλίδες και χάνεται σχεδόν όλο και σε ένα μικρό κυκλοφορητή που το έβαλα ναι μεν το πετάει σχεδόν σε όλο το μήκος του ενυδρείου αλλά οι φυσαλίδες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μου βγάζει τώρα η αερόπετρα. Τι κάνω λοιπόν??

Δεν κανει η αεροπετρα γιατι σε 2-3 μερες δεν θα σου βγαζει τιποτα,θελει μεγαλη πιεση οπως και ο κεραμικος,πραγμα που το diy δεν σου δινει.

Οι σιγουρες λυσεις ειναι 2,η πας σε σκαλα διαχυσης η φτιαχνεις αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...